USA – Německo 6:1 (kon.) | Finsko – Kanada 2:3 (po pr.)
po prodl.
Finsko
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Kanada
Neděle 06.06.2021, 19:15 • Riga Arena • Mistrovství světa • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kapitán Adam Henrique přebírá pohár pro mistry světa
     
    Pohár pro vítěze mistrovství světa už je v rukou nových šampionů!
    66:26 Nick PAUL - 2:3
     
    66:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto a na kanadské straně propuká obrovská radost! Connor Brown s NICKEM PAULEM ujeli do akce dvou na jednoho, kotouč si vyměnili a druhý jmenovaný zakončil za povyjetého Jussiho Olkinuoru. Asistence: Connor Brown.
    64:26 Po chybě v kanadské rozehrávce musel Kuemper vytáhnout skvělý zákrok
     
    64:26
    Velká šance Suomi! Arttu Ruotsalainen se od zadního mantinelu dostal do kladného střeleckého úhlu, mířil pod horní tyč, Darcy Kuemper ovšem střelu vyškrábl ramenem.
     
    63:17
    Už mohlo být rozhodnuto! Z levé strany si puk na střed navezl Connor Brown a pálil na zadní tyčku. Kotouč nakonec nedokázal do branky vměstnat.
    56:27 Puk se odrazil k Ojamäkimu, jeho rána se zastavila na Kuemperově vyrážečce
     
    56:27
    Do hodně velké šance se dostal Niko Ojamäki, který mohl rozhodnout z prostoru slotu. Napálil jen vyrážečku Darcyho Kuempera.
    52:37 Adam HENRIQUE - 2:2
     
    52:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Početní převaha je bleskově využita! Connor Brown poslal kotouč z pravého kruhu před bránu, kde si ho zpracoval Maxime Comtois a pohotově ho naservíroval na hokejku ADAMA HENRIQUA. Ten pak nadvakrát zakončil do finské klece! Nádherná akce Kanady. Asistence: Maxime Comtois, Connor Brown.
     
    52:19
    Pozor, Kanadu čeká přesilovka! To bude šance, která se dnes už nemusí opakovat. Mikael Ruohomaa obdržel dvě minuty za podrážení.
     
    51:17
    Kanada už to vzadu otevírá a mohl přijít trest. Jere Innala vzal zakončení úniku dvou na jednoho na sebe, z pravé strany ale ztroskotal na Kuemperově lapačce!
     
    48:38
    Sean Walker hodně nevybíravě poslal proti mantinelu Hannese Björninena. Rozhodčí ho vylučují za vražení na hrazení, k tomu navíc dostává ještě osobní desítku. Finsko má k dispozici přesilovku!
    45:27 Petteri LINDBOHM - 2:1
     
    45:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové jdou necelých patnáct minut před koncem zápasu do vedení, tohle je pro ně hodně nadějné! PETTERI LINDBOHM dostal puk na levou stranu útočného pásma od Kima Nousiainena, v klidu si ho postrčil lehce dopředu a vypálil. Jeho pokus tahem ideálně zapadl pod ruku brankáře Kuempera, který toho moc neviděl. Asistence: Kim Nousiainen, Mikael Ruohomaa.
    44:54 Olkinuora měl obrovské štěstí
     
    44:54
    Neuvěřitelná situace ve finském brankovišti! Jussi Olkinuora sbíral kotouč u tyčky, jenže se vůbec nepohodl s obráncem a Brandon Pirri byl kousíček od toho, aby puk zasunul za čáru.
     
    39:46
    Finsko bylo kousek od gólu do kabiny. Mikael Ruohomaa z bekhendové strany hole dával kotouč před brankoviště, kde na něj jen těsně nedosáhl natahující se Teemu Turunen!
    Přechod přes modrou čáru nebyl podle pravidel
     
    Branka neplatí! Connor Brown vyvezl kotouč po pravém křídle a z úhlu ho poslal před branku, kam zakončil Adam Henrique. Při překročení modré čáry se ovšem přece jenom jednalo o postavení mimo hru, skóre tedy zůstává nerozhodné.
    36:01 Neuznaný gól Kanady
     
    36:01
    Kanada dostala puk do brány, ale zatím se úplně radovat nemůže. Lavička Finska si vzala výzvu na ofsajdové postavení svého soupeře.
    33:06 Krásná akce Finů, Kuemper byl ale ve střehu
     
    33:06
    Iiro Pakarinen se protáhl po pravém křídle a krásnou nahrávkou pod sebe připravil vyloženou pozici Petri Kontiolovi! Ten z mezikruží bez přípravy vypálil, Darcy Kuemper parádně zasáhl betonem.
     
    32:16
    Finsko chvíli ujíždělo ve čtyřech na dva, jenže akci zpomalilo a nepřesná přihrávka Kaskiho ji definitivně pokazila.
     
    31:27
    Owen Power je vyloučen za vysokou hůl, následuje přesilová hra Suomi!
    29:35 Závar před kanadským brankovištěm
     
    29:35
    Kim Nousiainen střílel od modré čáry, puk propadl přímo k Hannesi Björninenovi, ten se s ním na holi rychle otočil a ze zajímavé pozice pálil. Kvalitní zákrok předvedl Darcy Kuemper, který si poradil i s následným tlakem protihráčů uvnitř brankoviště.
    24:30 Maxime COMTOIS - 1:1


     
    24:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Klasická přesilovka už je využita a máme srovnáno! Connor Brown si srovnal puk za pravým kruhem pro vhazování a krásnou střelou orazítkoval tyč. Kotouč následně poskakoval těsně před brankovou čarou, až ho za ni dostrkal MAXIME COMTOIS! Tyčka mu tedy nyní, na rozdíl od nedávné situace, pomohla. Asistence: Connor Brown, Sean Walker.
     
    23:26
    V přesilovce pět na tři si Kanada jednu šanci stihla vypracovat, Andrew Mangiapane z pravého kruhu netrefil bližší horní růžek jen o kousek.
     
    23:14
    Finsko jde na 12 sekund do tří, Atte Ohtamaa je totiž vyloučen za podrážení! Zajímavá šance pro zámořský celek na vyrovnání.
    22:13 Olkinuoru po Comtoisově dorážce zachránila tyčka
     
    22:13
    Maxime Comtois byl jako první u puku po sražené střele a z mezikruží trefil pohotovým bekhendem tyčku! Suomi následně kotouč odpálili do bezpečí.
     
    21:26
    Arttu Ruotsalainen viditelně hákoval Gabriel Vilardi v šanci před brankou Finska a míří oprávněně na dvě minuty na trestnou lavici.
    14:18 Šance Kanady v oslabení
     
    14:18
    Liam Foudy parádně vypíchl puk a Adam Henrique následně táhl akci dvou na jednoho. Ještě se ale pokusil kotouč Foudymu vrátit, což se neukázalo jako optimální volba.
     
    13:21
    Za roztržku za brankou Kanady odchází na trestnou lavici pouze Michael Bunting za napadení a Finové tak míří do přesilovky.
    12:10 Vilardi nedokázal na brankovišti dorazit kotouč za Olkinuoru
     
    12:10
    Zpoza branky se vytočil Cole Perfetti a nabízel puk na zadní tyčku pro Gabriela Vilardiho, který nedokázal kotouč usměrnit do sítě.
    11:24 Määttä zakončoval z ideální pozice, Kuemper chytá
     
    11:24
    Mohlo to být už o dva góly! Olli Määttä výborně podpořil útok a nikdo z protihráčů se na něj nenavázal. Anton Lundell ho našel parádní přihrávkou přes celou šíři pásma a Määttä už byl sám před bránou! Darcy Kuemper ale jeho pokus mezi ruku a tělo skvěle zneškodnil.
    08:57 Mikael RUOHOMAA - 1:0
     
    08:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První branka finálového zápasu je na světě! Oliwer Kaski vší silou udržel útočné pásmo pro svůj tým a následně nahodil puk na branku. Tam se pohotově otočil MIKAEL RUOHOMAA a poslal puk za ležícího brankáře Darcyho Kuempera, čímž svůj tým poslal do vedení v dnešním důležitém zápase. Asistence: Oliwer Kaski.
     
    07:08
    Ani druhá přesilovka nezačala pro Finy dobře. Adam Henrique ujel společně s Foudym a nabízel mu puk před prázdnou branku. Kanadská osmička ale kotouč netrefila.
     
    06:56
    Nick Paul v jednom ze soubojů neudržel holi na ledě a poslal ji přímo do obličeje finského kapitána Marka Anttily.
     
    04:15
    První přesilovku finále si zahrají Finové! Justin Danforth jde pykat za faul v útočném pásmu, provinil se naražením na hrazení. Inkasuje za to trest na dvě plus deset minut.
    01:03 V prvním náznaku šance byl Bunting, zakončení se mu ale nepovedlo
     
    01:03
    První zajímavá šance zápasu! Maxime Comtois si všiml, že je na polovině hřiště volný Michael Bunting. Ten si nahrávku převzal a uháněl zprvu osamocen na branku, pak ho ale dostihli hned dva protihráči a snaha o bekhendové zakončení nepadla na úrodnou půdu.

    Ondřej Belák

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 9. Ruohomaa (Kaski), 46. Lindbohm (Nousiainen, Ruohomaa) – 25. Comtois (Co. Brown, S. Walker), 53. Henrique (Comtois, Co. Brown), 67. N. Paul (Co. Brown)


    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Sund, Koivisto, Kaski, Määttä, Pokka, Ohtamaa (A), Nousiainen, Lindbohm – Anttila (C), Björninen, Mäenalanen – Lundell, Ojamäki, Ruotsalainen – Innala, Kontiola (A), Pakarinen – Ruohomaa, Turunen, Sallinen.
    Kanada: Kuemper (Hill) – S. Walker, Ferraro, Power, Stecher (A), Bernard-Docker, Beaudin, Schneider – Henrique (C), Co. Brown (A), Mangiapane – Vilardi, Bunting, Comtois – Danforth, N. Paul, Pirri – Foudy, Anderson-Dolan, Hagel – Perfetti.

    Rozhodčí: Fraňo, Romasko – Lazarev, Šalagin
    bahis siteleri