Anglie – Německo 2:0 (kon.) | Švédsko – Ukrajina 1:2 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
1:2 (1:1)
Ukrajina
Úterý 29.06.2021, 21:00 • Hampden Park, Glasgow • Mistrovství Evropy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (23:38:42)
     
    Ukrajina se ve čtvrtfinále utká s Anglií. Duel se bude hrát v sobotu 3. 7. 2021 od 21 hodin v Římě.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:8. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:7.
     
    Je konec! Ukrajina poráží Švédsko 2:1 v prodloužení a postupuje do čtvrtfinále evropského šampionátu, ve kterém se střetne s Anglií! První šanci dnešního osmifinále měl na kopačce Jaremčuk, ale Olsen podržel Švédsko. Následně na opačné straně zakončoval Alexander Isak, který technickou střelou minul branku. Do vedení se ve 27. minutě překvapivě dostala Ukrajina. Jarmolenkův centr napálil do branky Olexandr Zinčenko. Švédové mohli rychle vyrovnat, ale Buščan překvapivé zakončení z přímého kopu vyrazil. Aktivnější Švédsko se vyrovnání nakonec dočkalo ještě před odchodem do kabin. Ve 43. minutě se prosadil Emil Forsberg.

    Po změně stran jsme sledovali další šance. V 55. minutě orazítkoval Sydorčuk tyč. Z následného protiútoku jej napodobil Forsberg. Právě Emil Forsberg navíc technickou střelou v 69. minutě trefil břevno. V první části prodloužení si Švédsko hodně zkomplikovalo závěr duelu, jelikož Marcus Danielson byl vyloučen za ostrý faul na Besedina! Ve druhé části prodloužení byla Ukrajina lepším týmem, ale dlouho se nedostávala do šancí. Rozuzlení přišlo až ve druhé minutě nastavení, kdy hlavou rozhodl Artěm Dovbyk.
     
    120+5
    Konec zápasu.
     
    120+4
    Rozhodčí ještě nechává hráče bojovat! Švédsko se dostalo na polovinu soupeře, ale po kostrbaté kombinaci přišlo vhazování pro Ukrajinu.
     
    120+3
    Branka platí a Ukrajina je skutečně hodně blízko! Švédové navíc po rozehrávce faulovali na polovině Ukrajiny.
     
    120+3
    VAR ještě zkoumá, zda Dovbyk nestál v těsném ofsajdu!
     
    120+2
    Dovbyk za oslavu uviděl žlutou kartu.
    120+2. Artěm DOVBYK - 1:2
     
    120+2
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ukrajina si v nastavení druhé části prodloužení zajišťuje postup do čtvrtfinále evropského šampionátu! Olexandr Zinčenko dostal přihrávku na levou stranu a velmi rychle poslal centr na malé vápno, kam si naběhl střídající ARTĚM DOVBYK, který se položil do centru a hlavou rozvlnil síť!
     
    120+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    120
    Ve vápně zůstává po souboji s Helanderem ležet Roman Bezus, který si podle všeho v souboji vyhodil rameno. Ukrajinu dnešní osmifinále skutečně bolí.
     
    119
    Ruslan Malinovskyj poslal přihrávku na levou stranu, odkud centroval Karavajev, jenže Artěm Dovbyk se přes stopery do zakončení nedostal.
     
    118
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Serhij Sydorčuk, přichází Roman Bezus.
     
    117
    Olexandr Karavajev dostal přihrávku na pravou stranu, ale jeho pobídka za obranu soupeře skončila v moci zadáků Švédska. Malinovskyj se následně dostal k odraženému míči, ale netrefil branku.
     
    116
    Berg už je zpátky na trávníku a na vlastní polovině se dopustil nedovoleného zákroku. Obětí jeho faulu se stal Ruslan Malinovskyj.
     
    115
    Berg už nyní odchází v doprovodu zdravotníků za postranní čáru. Podle všeho ale ještě bude schopen pokračovat v boji na trávníku.
     
    113
    Marcus Berg zablokoval zakončení Karavajeva a zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji. Švédský útočník bude potřebovat ošetření.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 43. Forsberg (Isak) – 27. Zinčenko (Jarmolenko), 120+2. Dovbyk (Zinčenko)

    Karty:   70. Kulusevski (SWE), 85. Forsberg (SWE) – 79. Jarmolenko (UKR), 120+2. Dovbyk (UKR)   99. Danielson (SWE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:8. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:7.
    Švédsko: Olsen – Lustig (83. Krafth), Lindelöf, Danielson, Augustinsson (83. Bengtsson) – Seb. Larsson (C) (97. Claesson), K. Olsson (101. Helander), Ekdal, Forsberg – Kulusevski (97. Quaison), Isak (97. M. Berg).
    Náhradníci: Nordfeldt, Johnsson – Krafth, Helander, Cajuste, Sema, Svensson, M. Berg, Quaison, Claesson, Bengtsson, P. Jansson.

    Ukrajina: Buščan – O. Karavajev, Kryvcov, Zabarnyj, Matvijenko – Šaparenko (61. Malinovskyj), Stěpaněnko (95. Makarenko), Sydorčuk (118. Bezus) – Jarmolenko (C) (106. Dovbyk), Jaremčuk (91. Besedin, 101. Cygankov), Zinčenko.
    Náhradníci: Pjatov, Trubin – Sobol, Besedin, Bezus, Malinovskyj, Dovbyk, Marlos, Makarenko, Tymčyk, Mykolenko, Cygankov.

    Rozhodčí: Orsato – Giallatini, Preti
    bahis siteleri