Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.) | TK HC Škoda Plzeň (kon.)
konec
Tisková konference HC Dynamo Pardubice

Úterý 29.06.2021, 11:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, Dominik Dubovči Vám děkuje za pozornost u online přenosu a přeje hezký zbytek dne. (11:32:58)
     
    Novináři již obklopili Adama Musila s diktafony a ihned jej zpovídají.
     
    Odpověď Dušana Salfického na otázku ohledně Matěje Blümela: Je pravda, že práva Edmontonu na Matěje vypršela, momentálně však nemáme žádné zprávy o tom, že by jednal s jiným klubem NHL.
     
    Petr Dědek: Adam Musil podepsal na tři roky, po druhém roce bude moci odejjít do zahraničí, pokud mu nabídka bude vyhovovat. Jeho cílem je NHL a my budeme jen rádi, pokud si díky výkonům v Dynamu tohle angažmá vybojuje.
     
    Petr Dědek: Hráči na trhu ještě jsou, ale ne tací, kteří by se nám hodili. Nepasují do naší strategie. Na dotaz pana Ryšavého – s Jiřím Sekáčem jsme nejednali. Ale budeme čekat, jestli se třeba nějaký hráč nevrátí z NHL. Máme totiž vytipovaný okruh hráčů, kteří do budoucna přicházejí v úvahu, projevili zájem a chtějí tady hrát. Bavíme se například s odchovancem Tomášem Noskem a ve chvíli, kdy mu třeba skončí smlouva, o něj určitě budeme mít zájem.
     
    Petr Dědek: To, co zde bylo dřív, že se zde točily desítky hráčů, už skončilo. Tvoříme charakter mužstva, budujeme tým pro budoucnost a vybíráme hráče už v průběhu sezony podle toho, jací jsou i jako lidé. Posily, jako Říčka, Cienciala a Frodl měly podepsáno už v prosince minulé sezony.
     
    Adam Musil o svém tátovi Františkovi: Celá rodina hlavně chce, abych byl šťastný. Chci, aby se mi tu dařilo a abych klubu pomohl. Aby byli šťastní také lidé kolem mě. Doufám, že působení v Dynamu mi pomůže stejně, jako pomohlo mému tátovi.
     
    Adam Musil odpovídá na dotaz Tomáše Raise z Deníku: Prioritou bylo zůstat v Česku, cítím, že pro můj sen dostat se do NHL je to nejlepší. Nabídek sice bylo více, ale během MS jsem žádné neřešil, a následně se rozhodl pro Pardubice.
     
    Dušan Salfický na dotaz Pavla Ryšavého ohledně delší pauzy bez utkání před začátkem extraligy: Ještě 3. Září odehrajeme ve Vrchlabí jeden další přípravný zápas.
     
    Petr Dědek: Zhruba 80 % fanoušků pomohlo klubu a peníze za nákup permanentek nechtěli od nás zpět.
     
    Petr Dědek na dotaz Pavla Ryšavého ohledně Radila a Zohorny: Volná místa v útoku už pro ně nedržíme, myslím, že momentální kádr je velmi kvalitní.
     
    Dušan Salfický: S Adamem jsme byli dlouhou dobu v kontaktu, během mistrovství se chtěl ještě soustředit na svoji hru, ale poté jej oslovil přímo pan Dědek a my všichni jsme moc rádi, že si Adam nakonec vybral Pardubice.
     
    Richard Král: Je super, že Adam může hrát na centru i na křídle. Je to důrazný hokejista, nebojí se jít před bránu, umí i skvěle bránit a má výbornou poziční hru. Jde o komplexního hráče, kterého můžeme využít vpodstatě jakkoli.
     
    Adam Musil přebírá pardubický dres s číslem 25 a svojí jmenovkou. Proč právě tohle číslo? S číslem 14 už hraje Ondřej Vála, a tak si Musil vybral 25, se kterou hrál již v AHL.
     
    Adam Musil: Nejsem vybíravý, přijmu v mužstvu jakoukoli roli.
     
    Adam Musil: Do přípravy se zapojím později, až 19. července na ledě. Dostávám zatím plán od Petra Mocka a podstupuji individuální přípravu, protože kvůli mistrovství světa jsem skončil sezonu později.
     
    Nová posila a další host tiskové konference Adam Musil: První dojmy z Pardubic jsou skvělé, klub má velkou historii, skvělé fanoušky i ambice. Právě týmové cíle mě nejvíce přesvědčily. Navíc tady taťka vyrůstal, Pardubice mu do života i kariéry hodně daly. Takže pro mě je velmi zajímávé být teď součástí stejného klubu, jako kdysi on.
     
    A se slovy „Tak jsem doma, tati," se ve videu objevuje také Adam Musil.
     
    Promítáno je nyní video s Františkem Musilem.
     
    Richard Král: Na turnaji ve Švýcarsku už bychom chtěli hrát víceméně v totožné sestavě, s jakou vstoupíme do extraligy.

    Dominik Dubovči

    bahis siteleri