Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.) | TK HC Škoda Plzeň (kon.)
konec
Tisková konference HC Dynamo Pardubice

Úterý 29.06.2021, 11:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, Dominik Dubovči Vám děkuje za pozornost u online přenosu a přeje hezký zbytek dne. (11:32:58)
     
    Novináři již obklopili Adama Musila s diktafony a ihned jej zpovídají.
     
    Odpověď Dušana Salfického na otázku ohledně Matěje Blümela: Je pravda, že práva Edmontonu na Matěje vypršela, momentálně však nemáme žádné zprávy o tom, že by jednal s jiným klubem NHL.
     
    Petr Dědek: Adam Musil podepsal na tři roky, po druhém roce bude moci odejjít do zahraničí, pokud mu nabídka bude vyhovovat. Jeho cílem je NHL a my budeme jen rádi, pokud si díky výkonům v Dynamu tohle angažmá vybojuje.
     
    Petr Dědek: Hráči na trhu ještě jsou, ale ne tací, kteří by se nám hodili. Nepasují do naší strategie. Na dotaz pana Ryšavého – s Jiřím Sekáčem jsme nejednali. Ale budeme čekat, jestli se třeba nějaký hráč nevrátí z NHL. Máme totiž vytipovaný okruh hráčů, kteří do budoucna přicházejí v úvahu, projevili zájem a chtějí tady hrát. Bavíme se například s odchovancem Tomášem Noskem a ve chvíli, kdy mu třeba skončí smlouva, o něj určitě budeme mít zájem.
     
    Petr Dědek: To, co zde bylo dřív, že se zde točily desítky hráčů, už skončilo. Tvoříme charakter mužstva, budujeme tým pro budoucnost a vybíráme hráče už v průběhu sezony podle toho, jací jsou i jako lidé. Posily, jako Říčka, Cienciala a Frodl měly podepsáno už v prosince minulé sezony.
     
    Adam Musil o svém tátovi Františkovi: Celá rodina hlavně chce, abych byl šťastný. Chci, aby se mi tu dařilo a abych klubu pomohl. Aby byli šťastní také lidé kolem mě. Doufám, že působení v Dynamu mi pomůže stejně, jako pomohlo mému tátovi.
     
    Adam Musil odpovídá na dotaz Tomáše Raise z Deníku: Prioritou bylo zůstat v Česku, cítím, že pro můj sen dostat se do NHL je to nejlepší. Nabídek sice bylo více, ale během MS jsem žádné neřešil, a následně se rozhodl pro Pardubice.
     
    Dušan Salfický na dotaz Pavla Ryšavého ohledně delší pauzy bez utkání před začátkem extraligy: Ještě 3. Září odehrajeme ve Vrchlabí jeden další přípravný zápas.
     
    Petr Dědek: Zhruba 80 % fanoušků pomohlo klubu a peníze za nákup permanentek nechtěli od nás zpět.
     
    Petr Dědek na dotaz Pavla Ryšavého ohledně Radila a Zohorny: Volná místa v útoku už pro ně nedržíme, myslím, že momentální kádr je velmi kvalitní.
     
    Dušan Salfický: S Adamem jsme byli dlouhou dobu v kontaktu, během mistrovství se chtěl ještě soustředit na svoji hru, ale poté jej oslovil přímo pan Dědek a my všichni jsme moc rádi, že si Adam nakonec vybral Pardubice.
     
    Richard Král: Je super, že Adam může hrát na centru i na křídle. Je to důrazný hokejista, nebojí se jít před bránu, umí i skvěle bránit a má výbornou poziční hru. Jde o komplexního hráče, kterého můžeme využít vpodstatě jakkoli.
     
    Adam Musil přebírá pardubický dres s číslem 25 a svojí jmenovkou. Proč právě tohle číslo? S číslem 14 už hraje Ondřej Vála, a tak si Musil vybral 25, se kterou hrál již v AHL.
     
    Adam Musil: Nejsem vybíravý, přijmu v mužstvu jakoukoli roli.
     
    Adam Musil: Do přípravy se zapojím později, až 19. července na ledě. Dostávám zatím plán od Petra Mocka a podstupuji individuální přípravu, protože kvůli mistrovství světa jsem skončil sezonu později.
     
    Nová posila a další host tiskové konference Adam Musil: První dojmy z Pardubic jsou skvělé, klub má velkou historii, skvělé fanoušky i ambice. Právě týmové cíle mě nejvíce přesvědčily. Navíc tady taťka vyrůstal, Pardubice mu do života i kariéry hodně daly. Takže pro mě je velmi zajímávé být teď součástí stejného klubu, jako kdysi on.
     
    A se slovy „Tak jsem doma, tati," se ve videu objevuje také Adam Musil.
     
    Promítáno je nyní video s Františkem Musilem.
     
    Richard Král: Na turnaji ve Švýcarsku už bychom chtěli hrát víceméně v totožné sestavě, s jakou vstoupíme do extraligy.
     
    Richard Král: Využívali jsme umělý trávník, posilovnu, tělocvičnu na pardubické univerzitě i celé zázemí zimního stadionu. Skvěle proběhla příprava i závěrečné soustředění. Vyšlo nám i počasí, takže s celým letním obdobím panuje u nás trenérů velká spokojenost. Tento týden už jen dokončíme výstupní testy a sejdeme se 19. července na ledě.
     
    Dušan Salfický o Letních hokejových hrách: Dříve jsme pořádali Memoriál Zbyňka Kusého. Letos jsme se rozhodli pro změnu a po vzoru CHL se utkáme každý s každým, jednou venku a jednou doma. Vyzveme tedy Olomouc a Vítkovice.

    Máme ale přípravné zápasy také se Spartou a Libercem. S trenéry jsme se shodli, že v létě chceme mít méně utkání než loni, ale více kvalitních.
     
    Dušan Salfický: Na začátku května jsme vstoupili do osmitýdenní přípravy, která byla zakončena soustředěním. Kluci si teď odpočinou a v červenci se začnou připravovat na ledě. Máme v plánu několik přípravných utkání i turnaj ve Švýcarsku. Věřím, že do sezony vstoupíme dobře.
     
    Petr Dědek: Již několikrát jsme mluvili o tom, že jednáme s odchovanci Pardubic. Byli jsme v kontaktu s Tomášem Zohornou a Lukášem Radilem, oba se ale rozhodli pokračovat v zahraničí.
     
    Petr Dědek: Mám velkou radost, že hodně našich příznivců pomohlo klubu, když se vzdali náhrad za pernamentky. Patří jim za to velké díky, moc si vážíme jejich podpory.
     
    Pavel Poulíček: Svolali jsme tiskovou konferenci, abychom vám oznámili mnoho nových informací a představili jednu z nových posil.
     
    Slovo si bere moderátor Poulíček, srdečně přivítal všechny zůčastněné.
     
    Oficiální akce pardubického hokejového klubu s názvem „Staronový domov“ právě začíná.
     
    Zmínění hosté už sedí na svých místech, setkání moderuje Pavel Poulíček.
     
    Tiskové konference ze zúčastní majoritní vlastník Dynama pan Petr Dědek, sportovní ředitel klubu Dušan Salfický a hlavní trenér Richard Král.
     
    Jednou se již zákulisní spekulace potvrdily, a to na předchozí tiskové konferenci, konané 4. května. Pardubice tehdy oznámily příchod hned šesti hráčů – Dominika Frodla, Jana Košťálka, Dennise Robertsona, Davida Ciencialy, Roberta Říčky a Marka Hecla.
     
    Zástupci pardubického klubu by měli představit minimálně jednu posilu. A zřejmě půjde o útočníka, v posledních dnech se totiž v souvislosti s Dynamem hodně skloňuje jméno Adama Musila. Kromě něj se mluví také o Tomáši Zohornovi nebo Lukáši Radilovi. Není tajemstvím, že většinový akcionář Petr Dědek by rád získal všechny tři. Zda se mu to povede, se dozvíme právě dnes.
     
    Dobrý den všem fanouškům hokeje, toho pardubického zvlášť. Právě HC Dynamo totiž pořádá tiskovou konferenci s názvem „Staronový domov."
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Dominik Dubovči

    bahis siteleri