Žižkov – Táborsko 2:0 (kon.) | Karviná – Zabrze 1:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Vlašim 3:5 (kon.)
Liberec – Ústí n. L. 3:1 (kon.) | Třinec – Žilina B 5:2 (kon.) | Varnsdorf – Teplice 1:7 (kon.)
Dynamo Drážďany – Jablonec 3:1 (kon.) | Sparta B – Norimberk U23 4:1 (kon.) | Plzeň – Příbram 3:0 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Rijeka – Žilina 2:2 (kon.) | Pohronie – Zlaté Moravce 3:2 (kon.)
Ferencváros – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Michalovce – Lipany 3:0 (kon.) | Sereď – Petržalka 2:3 (kon.)
Č. Budějovice – Dynamo 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlín 1:1 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (0:1)
FC Zlín
Středa 30.06.2021, 20:00 • Národní fotbalový stadion, Bratislava • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:58:54)
     
    Ševci přijeli na Slovensko s výtečně organizovanou obranou, která vesměs celý zápas odolávala souvislému tlaku. Týden před prvním předkolem Ligy mistrů ukázal Slovan velké rezervy v ofenzivě, která si vypracovala minimum šancí. Úplně to neplatilo v případě rohových kopů, ze kterého v jednašedesáté minutě udeřil Vernon De Marco. Přesnou hlavičkou každopádně jenom srovnal na konečných 1:1, protože ještě v první půli dal jediný zlínský gól Tomáš Poznar.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Adresátem Martínezova nákopu byl Vachtang Čanturišvili. O nějaký ten metr však na míč nedosáhl, Chovan rychle rozjíždí protiakci Slovanu.
     
    90+1
    Devadesátá minuta už vypršela. Libor Bobčík na startu tříminutového nastavení schytal faul od urostlého Abeny.
     
    90
    Zlínská defenziva si poradila se Zmrhalem, kterého vzduchem hledal Rabiu. Božikov opět vhazoval, ovšem Dražić se později provinil proti fotbalovým regulím.
     
    90
    Lichý si řekl o přihrávku od Čavriće, jenže zleva našel pouze Hlinku. Vhazováním začíná jedna z posledních akcí celého zápasu.
     
    89
    Jurij Medveděv svým obloučkem překopl Rabiua a oslovil pouze Rakovana, kterému vzorně vypomohli také členové obrany.
     
    88
    Drobné zaváhání Abeny nabídlo hostům rohový kop, ze kterého Martínez nic nevytěžil. Na levé straně si pak došel pro faul Rabiu.
     
    87
    Ševci jsou rádi za každou vteřinu s míčem na kopačkách. Po příchodu náhradníků se dostali ještě pod větší tlak. Žádným gólovkám však nečelí.
     
    86
    Nečas se snažil odtlačit Medveděva do autu, přičemž odrazil míč na roh. Pravý obránce Slovanu žádného ze svých kolegů nenašel. Mustafić musel hrát na Chovana.
     
    85
    Nečas vystihl diagonální přenesení Božikova na Medveděva. Ten je na straně Slovanu jedním ze dvou hráčů v poli, který odehraje kompletních devadesát minut.
     
    84
    Narážečka s Medveděvem byla pro Dražice příliš dlouhá. Míč na kluzkém terénu odcestoval do zámezí, bude se kopat od branky Mateje Rakovana.
     
    83
    Jaromír Zmrhal se vůbec nepochopil s Mustafićem, který mu dal přihrávku několik metrů za paty. Zlínští se zadarmo dostali k vhazování.
     
    82
    Drobné zmatky v domácí defenzivě nevyvrcholily žádným ohrožením Chovanovy brány. Díky faulu na Rabiua může Slovan uklidnit hru.
     
    81
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Guram Kašia, přichází Kenan Bajrić.
     
    81
    Martínez kopl standardku na zadní tyč. Pro jeho spoluhráče to bylo moc vysoké, Chovan zároveň vyrážel na rohový kop.
     
    80
    Slibná možnost před Zlínem. Medro Martínez postupoval individuálně až k rohu pokutového území, kde byl sestřelen skluzem Mustafiće. Je z toho zajímavá standardka.
     
    79
    Vasil Božikov už je zase v provozuschopném stavu. Centr z levého konce hřiště ale nebyl žádnou vážnější prověrkou pro Mateje Rakovana.
     
    78
    Hrdlička roztáhl hru doprava k Cedidlovi. Abena srazil volej Pedra Martíneze k Bobčíkovi, který střílel hlavou z ofsajdu. Chovan stejně vytěsnil míč do břevna.
     
    77
    Nepříjemnost pro Slovan. V nefotbalové pozici na trávníku polehává Vasil Božikov, který zřejmě špatně dopadl ze vzdušného souboje.
     
    76
    Jaromír Zmrhal zakroutil centr na Lichého, jehož náběh prospal Martin Nečas. Hlavičkový pokus však porletěl vedle Rakovanovy pravé tyče.
     
    75
    Lichý se díky Dražićovi poprvé dotkl míče a hned z toho byl zisk standardní situace z pravé části hřiště. Přímá střela to asi nebude.
     
    74
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Aleksandar Čavrić, přichází Dejan Dražić.
     
    74
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Jaba Kankava, přichází Filip Lichý.
     
    73
    Abenu nemusí mrzet chyba v rozehrávce. Bobčík se v protiútoku hodně ukvapil, zbytečná rána z dálky ohrozila sotva rohový praporek.
     
    72
    Libor Bobčík se uvedl přehnaně tvrdým zákrokem na Kašiu. Neobešlo se to ani bez prvního žlutého trestu.
     
    70
    Zlínští se zformovali na vlastní polovině. Slovan je nucen obehrávat jen okolo půlící čáry. Mezitím jsme se dostali do poslední dvacetiminutovky.
     
    69
    Martínezův centr domácí obrana odvrátila před vápno, kde byl zezadu zbourán Rabiu. Ten toho po svém nástupu schytal už docela dost.
     
    68
    Tři noví hráči v bílém dresu Fastavu. Jsou to mladíci Kolář, Bobčík a Nečas. Ze hřiště odešli Vraštil, Matejov a Poznar.
     
    67
    Na zemi skončil také Pedro Martínez, jenž přepadl přes Čavriće. Zlínská standardka se uskuteční ve velké vzdálenosti od pokutového území.
     
    66
    Myenty Abena přečetl úmysl Čanturišviliho, který si chtěl před vápnem navést míč na pravačku. Později byl se zemí srovnán Mustafić.
     
    64
    Rabiu prožil trochu nešťastné entrée. Snažil se proběhnout kolem Simerského, jenže si naběhl do jeho ramena.
     
    62
    Hned po gólové radosti Slovan třikrát střídá. Do hry přichází Zmrhal, Abena a Rabiu. Po šichtě mají De Marco, Henty a Holman.
    61. De MARCO - 1:1
     
    61
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Po hodině hry se slovenský mistr dočkal zasloužené trefy ze standardní situace. Po náramném centru od Dávida Holmana uklidil míč za Rakovanova záda VERNON DE MARCO.
     
    60
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází David Tkáč.
     
    60
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Lukáš Hrdlička.
     
    60
    Holman nekopl roh vůbec zle. Rovněž Vernon De Marco si naběhl do dobrého prostoru, nicméně hlavou zakončoval nepřesně.
     
    59
    Holman měl hodně volného místa v pokutovém území, kam dostal přihrávku od Ratãa. Finální pas zleva byl sražen na rohový kop.
     
    58
    Změnit to mohla průnikovka Rudolfa Reitera na Poznara. Chovan se však stihl domluvit s Kašiou a odpravil balon do bezpečí.
     
    57
    Obraz hry se zkraje druhé půle nijak nezměnil. Zlín je pod velkým tlakem, Adrián Chovan nemá u své branky žádnou práci.
     
    56
    Jaba Kankava chytře sklepl Mustafićův nákop pod sebe. Henty dostal míč proti noze, jenže placírkou o velký kus přestřelil.
     
    55
    Holmanův roh nedoletěl ani k přední tyči. Domácí nebudou ani vhazovat, rozhodčí přiřkli balon Fastavu.
     
    54
    Rafael Ratão v souboji jeden na jednoho překonal Cedidlu, ale z ostrého úhlu nastřelil balon do dobře postaveného Mateje Rakovana.
     
    53
    Chovan nakopával míč před rozběhnutého Medveděva, na kterého byl spáchán drobný faul ještě před půlící čarou. Zlín se může v klidu vrátit.
     
    51
    Medveděv přizval do hry Ratãa, od kterého Cedidla inkasoval jesle. Patička Čavriće však nenašla nikoho v modrém. Poté fauloval Kašia.
     
    50
    Po rozehrávce u vlastního pokutového území se Fastav dostal do otevřeného středu. Čerstvý Čanturišvili se do žádného smrtícího protiútoku ale nehnal.
     
    48
    Slovan navazuje na aktivitu z první půle. De Marco ukořistil rohový kop, jenž místo Hrnčára zrealizuje Holman.
     
    47
    První ostrý test pro Rakovana, který v brance nahradil Dostála! Aleksandar Čavrić zareagoval na nahrávku Hentyho. Míč dal pod sebe a byl to gruzínský záložník Kankava, jenž nechal vyniknout slovenského gólmana Fastavu.
     
    46
    Změny udělal i Zlín. Kromě brankáře Rakovana jsou na trávníku Cedidla, Martínez, Simerský a Čanturišvili. Dohráno mají Dostál, Fillo, Procházka, Fantiš a Janetzký.
     
    46
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Joeri de Kamps, přichází Alen Mustafić.
     
    46
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází David Hrnčár, přichází Rafael Ratão.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Deštivá první půle se odehrávala v režii Slovanu. Hrstku vypracovaných příležitostí domácí fotbalisté ale nevyužili a v 33. minutě schytali studenou sprchu od Tomáše Poznara, jenž dokončil ex-baníkovskou spolupráci s Fillem dosud jediným gólovým zásahem.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Poznar vyrostl po centru Hrnčára ze všech nejvýše. Holman už byl na hranici vápna obsazen, Zlín o svůj náskok v první půli již nepřijde.
     
    45+2
    Zkraje druhé nastavené minuty dostal Slovan čas na ještě jednu akci. Holman vybídl k centru Medveděva, jenž našel Hentyho. Ze střely z voleje je další blok a roh.
     
    45+1
    Dávid Holman si pomohl s De Marcem. Čavrić se sápal po centrovaném balonu a sraženou hlavičkou získal nevyužitý rohový kop.
     
    45
    Diagonální pas Božikova si nenašel pokrytého Medveděva. Zlínští celou situaci dobře přečetli, těsně před pauzou vhazuje Matejov.
     
    44
    Božikov nic neriskoval a před Hrubým odkopl míč do autu. Provedl ho Matejov, Zlín nyní přenáší těžiště na častěji využívanou pravou stranu.
     
    43
    Ševci se museli rychle vracet, ale nakonec to pro ně dobře dopadlo. Čavrić odcentroval skrz Vraštila až do zámezí.
     
    42
    Hodně nepovedený oblouček od de Kapse sebral Dostál. Jeho protějšek Chovan pak drobně zariskoval v rozehrávce, blízko balonu byl Poznar.
     
    41
    Jakub Janetzký pospíchal za nákopem z obranné poloviny. O nějaký ten metr ho ale nedostihl, navíc ho doprovázel domácí kapitán Božikov.
     
    40
    Martin Fillo si své vhazování zopakoval. Před Chovana přiletěl centr zneškodněný zataženým křídelníkem Davidem Hrnčárem.
     
    39
    Tomáš Poznar ustál souboj a posunul míč k Janetzkému, který byl před vstupem do šestnáctky v obležení čtyř. Pro Zlín vybojoval aut.
     
    38
    Poznar neměl dostatečnou rychlost k tomu, aby zachytil volný míč na opuštěné pravé straně. Být tam někdo jiný, asi by se konal nebezpečný brejk.
     
    37
    Holmanův prudký centr letěl k bližší tyči. Byl tam De Marco, ale těžko kontrolovanou hlavičku se do brány rovněž netrefil.
     
    36
    Vernon De Marco je na levém kraji velmi aktivní. Po nákopu z hloubi pole si naběhl do Filla a sudí poskytl Slovanu standardku z křídelního prostoru.
     
    35
    Božikov odvrátil centr Filla. Následoval brejk Čavriće, jenž byl zastaven taktickým faulem Hlinky. V soutěžním utkání by to byla jasná karta.
     
    34
    Jen o minutu později bylo málem vyrovnáno. Byl u toho Hrnčár, kterému se nepovedlo lépe přesměrovat exkluzivní Čavrićův centr z levého okraje pokutového území.
    33. Tomáš POZNAR - 0:1
     
    33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ojedinělá útočná akce Fastavu končí prvním gólem této partie! TOMÁŠ POZNAR hlavou prodloužil Dostálův odkop k Fillovi. Ten vrátil Poznarovi přihrávku z prvního doteku, zkušený útočník obešel Kašiu a levačkou neomylně zakončil.
     
    32
    Čavrić v náběhu nepřevzal pas od Hentyho. Slovan aktivoval vysoký presink a po vynuceném odkopu Dostála je zase v držení míče.
     
    31
    Po půlhodině je tu drobná prodleva. Ošetřován je Antonín Fantiš, na jehož zádech je nově k vidění číslo 27.
     
    30
    Hrnčárova standardka z pravé strany si našla Hentyho. Dostál měl při zákroku štěstí, že hlavička letěla na střed branky. Totéž platilo i o dorážce Božikova.
     
    29
    Vernon De Marco si po autu vyměnil míč s Hrnčárem. Na levém křídle pak vyškolil dva protihráče, ale byla z toho jen Holmanova zablokovaná střela z delší vzdálenosti.
     
    28
    Hrubého roh započal pouze protiútok Slovanu. V hlavní roli byli de Kamps a Henty, kterého zabrzdil taktický faul.
     
    27
    Po centru Hrubého posunul Poznar míč na roh šestnáctky, odkud přišla ještě jedna nabídka na zadní tyč k Reiterovi. Chovan vyrazil na rohový kop.
     
    26
    De Marco se před nárazem rychle zbavoval míče na půlící čáře. Přihrávka byla neadresná, ale rozhodčí dopískl Reiterův faul.
     
    25
    Božikov lehce vyrušil Fantiše, kterého přeletěl nákop Martina Filla. Slovan rozehrává přes Chovana s Kašiou.
     
    24
    Taneček mezi Čavrićem a Reiterem dopadl lépe pro křídelníka Fastavu. Netrvalo ale dlouho a de Kamps si připsal další zisk.
     
    23
    Henty chtěl prvním dotekem zrychlit kombinaci přes De Marca. Míč poslal do autu, ale Slovan ho okamžitě vybojoval nazpátek.
     
    22
    De Marcův centr z levého konce hřiště nečekaně prošel až k Holmanovi. Ten se rozhodl pálit z hranice vápna, ale trefil jen clonícího obránce.
     
    21
    Na začátku jednadvacáté minutě se Zlín dostal k první střele. Antonín Fantiš si narazil s Janetzkým a zpoza šestnáctky o kousek minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    20
    Janetzkému se nechtělo běžet po pravém křídle. Raději přibrzdil a po výměně s Fillem se dokonce zjevil na obranné polovině.
     
    19
    Poznar prodlužoval Dostálův nákop směrem k Reiterovi. Toho pokryl De Marco a pak už došlo k faulu Rudolfa Reitera na Čavriće.
     
    18
    Hlinka zablokoval pas od Čavriće. Zlínští rychle prošli středem, jenže Poznara ve finále neposlechlo zpracování Hrubého přihrávky.
     
    17
    Holmanův nákop z půlky hřiště byl pro Hrnčára moc rychlý. Po rozehrávce od Dostála probíhá boj u středového kruhu.
     
    16
    A zase rychle na druhou stranu, kde domácí kopali už několikátý roh. Za centrem Hrnčára spěchal Božikov, ale levačkou jen odrazil míč k Dostálovi.
     
    15
    Rudolf Reiter obral na půlící čáře de Kampse. Následovala přihrávka na Hrubého, jenž byl na hranici vápna čistě povalen Kankavou.
     
    14
    Vasil Božikov doprovodil Fillovu přihrávku za koncovou čáru. Chovan nechtěl vykopávat do dálky, Slovan je při rozehrávce pod solidním tlakem.
     
    13
    Dávid Hrnčár si vzal míč na půlce a pak přesprintoval Procházku. Před vybíhajícím gólmanem se dostal do ostrého úhlu a zprava trefil vnější brankovou konstrukci.
     
    13
    Snad první útočný záchvěv Zlína. Janetzkého však přibrzdil Božikov a Fillo se zmohl jen na zisk vhazování. To poslal na Marka Hlinku.
     
    12
    Ani tato Hrnčárova standardka se nezařadila mezi ty nebezpečné. Domácí tým se promptně zacouval až ke kopačkám Adriána Chovana.
     
    11
    Rudolf Reiter odrazil rozehrávku De Marca do autu. Krajní bek Slovanu byl poté faulován, když si šel pro narážečku od Hentyho.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka jednoznačně vyznívá ve prospěch Slovanu. Výrazná územní převaha bude pokračovat i po faulu na Medveděva.
     
    9
    Hrnčár si exekuci standardní situace mohl zopakovat. Napodruhé rozehrál nakrátko, ale Slovan byl dobře vytlačen. Medveděvův centr z dálky byl zablokován.
     
    8
    Dostál musel z branky kvůli přihrávce do prostoru, kam se blížil Henty. Medveděvův aut předcházel rohovému kopu.
     
    8
    Ani teď to neměl Vraštil úplně jednoduché. U lajny ho opracovávali De Marco a Henty, přičemž jej vysvobodil až odpískaný faul.
     
    7
    Lukáš Vraštil nešel do žádného risku a před rozběhnutým Hrnčárem zakopl míč do autu, odkud ho bude vracet Jurij Medveděv.
     
    6
    Hrnčárův centr nebezpečný nebyl. Slovan se chtěl do šestnáctky vrátit z pravé strany, ale zapomenutý Hrnčár nedostal přesnou přihrávku.
     
    5
    Ezekiel Henty natáhl krok na levé straně. Veterán Fillo si ale poradil čistým skluzem uprostřed pokutového území, jenž znamená premiérový rohový kop.
     
    4
    Vernon De Marco viděl v náběhu Čavriće, ale přihrávka z hloubi pole se stala snadnou kořistí pro třicetiletého gólmana Zlína.
     
    3
    Moravský celek přečkal úvodní tlak poblíž Stanislava Dostála. Až do koncovky se však Slovan nepropracoval, de Kamps nakonec fauloval Hrubého.
     
    2
    Jako první kopli do míče fotbalisté Fastavu, kteří nastupují v bílých dresech. Slovan se předvede v tmavě modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na potemnělém stadionu už zní hymna Slovanu, která je předzvěstí brzkého začátku zápasu. Do ochozů dnes mohla dorazit pětistovka přihlížejících.
     
    Úvodní sestavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Chovan – Medveděv, Kašia, Božikov, De Marco – Kankava, de Kamps – Hrnčár, Holman, Čavrič – Henty.

    FC Fastav Zlín: Dostál – Fillo, Vraštil, Procházka, Matejov – Reiter, Hlinka, Hrubý, Fantiš – Janetzký, Poznar.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly loni v srpnu, kdy šlo také o přátelské utkání. Tehdy skončil zápas remízou 1:1. Bude i dnes duel vyrovnaný, nebo jeden z týmů dokáže svého soupeře porazit? To se dozvíme dnes později večer.
     
    FC Fastav Zlín

    Zlínští fotbalisté po tom, co zakončili v květnu sezónu na čtrnáctém místě, zatím sehráli pouze jeden přátelský zápas. Vyzvali Uničov a ten porazili vysoko 5:1. Dnes se tak budou snažit znovu uspět, ovšem proti rozjetému bratislavskému Slovanu to nebudou mít vůbec jednoduché. Nicméně nás čeká další zajímavý zápas před ostrou sezónou.
     
    ŠK Slovan Bratislava

    Fotbalisté bratislavského Slovanu mají za sebou tři přípravné duely a zatím se jim tedy v přípravě daří. Třikrát totiž dokázali vyhrát. Postupně porazili 4:1 Kapfenberg, 1:0 Orenburg a naposledy srazili Admiru Wacker 4:0. Úřadující mistr slovenské republiky tak začíná velmi dobře i před nadcházející sezónou. Nyní se už chystá na Zlín, se kterým se utká v česko-slovenském derby.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Příprava klubů pro novou sezónu je v plném proudu a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi Slovanem Bratislava a Zlínem.
     
    Vítame Vás u on-line přenosu. Utkání začne ve 20:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 61. De Marco – 33. Poznar

    Karty:   72. Bobčík (ZLN)


    ŠK Slovan Bratislava: Chovan – Medveděv, Kašia (81. Bajrić), Božikov (C), De Marco (62. Abena) – Kankava (74. Lichý), de Kamps (46. Mustafić) – Hrnčár (46. Ratão), Holman (62. Rabiu), Čavrič (74. Dražić) – Henty (62. Zmrhal).
    Náhradníci: Šulla – Abena, Bajrić, Rabiu, Lichý, Mustafić, Dražić, Zmrhal, Ratão.

    FC Zlín: Dostál (46. Rakovan) – Fillo (46. Cedidla), Vraštil (68. Kolář), Procházka (46. Simerský), Matejov (68. Nečas) – Reiter (60. Tkáč), Hlinka, Hrubý (C) (60. Hrdlička), Fantiš (46. Martínez) – Janetzký (46. Čanturišvili), Poznar (68. Bobčík).
    Náhradníci: Rakovan – Cedidla, Čanturišvili, Martínez, Simerský, Tkáč, Hrdlička, Kolář, Bobčík, Nečas.
    bahis siteleri