Žižkov – Táborsko 2:0 (kon.) | Karviná – Zabrze 1:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Vlašim 3:5 (kon.)
Liberec – Ústí n. L. 3:1 (kon.) | Třinec – Žilina B 5:2 (kon.) | Varnsdorf – Teplice 1:7 (kon.)
Dynamo Drážďany – Jablonec 3:1 (kon.) | Sparta B – Norimberk U23 4:1 (kon.) | Plzeň – Příbram 3:0 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Rijeka – Žilina 2:2 (kon.) | Pohronie – Zlaté Moravce 3:2 (kon.)
Ferencváros – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Michalovce – Lipany 3:0 (kon.) | Sereď – Petržalka 2:3 (kon.)
Č. Budějovice – Dynamo 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlín 1:1 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
3:1 (2:1)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Středa 30.06.2021, 11:00 • Stadion U Nisy, Liberec • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobrý den, chtěl bych vás přivítat u přátelského utkání mezi Libercem a Ústím nad Labem! Úvodní výkop je naplánovaný na 13:00. Favoritem budou bezpochyby domácí fotbalisté, potvrdí tuto roli?
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Vliegen – Fukala, Chaluš, Purzitidis, Mikula – Bína, Gebre Selassie, Casar, Nečas – Rabušic, Rondić
    Náhradníci: Hasalík, Lehoczki, Kranthove, Gembický, Michal, Polyák, Faško, Matoušek, Novotný, Diamé.

    FK Ústí nad Labem: Němec – Hudec, Brak, Chodora, Jiránek, Bílek, Miskovič, Cantin, Prošek, Strada, Čičovský.
    Náhradníci: Plachý, Šnajdr, Krobot, Písačka, A. Černý, V. Černý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    A dnešní utkání nám před několika okamžiky začalo! Favority jsou bezpochyby domácí, kteří hrají v modrých dresech, Ústí zvolilo žlutou barvu.
     
    3
    Zatím se vlastně nestalo vůbec nic. Vliegen si nyní doběhl pro přetažený centr a nebyl nikým atakován, následně proto mohl rovnou rozehrát na spoluhráče.
     
    4
    Čtvrtá minuta nám přinesla prvního rohová kop a k dispozici ho měli domácí fotbalisté. Žádné hrozba pro obranu soupeře však nakonec nepřišla.
     
    5
    Balón se navíc následně dostal až k libereckému gólmanovi, a tak museli odtud rozjet Liberečtí novou akci. Během chvilky se však dostal na útočnou půlku.
     
    6
    Michael Rabušic se snažil něco vymyslet na levé straně, ovšem byl celkem záhy zastaven. Domácí hráči ale vybojovali alespoň autové vhazování.
     
    7
    Ústí nad Labem se hnalo snad do první útočné akce, ovšem ta skončila celkem brzy. Liberec se bez problémů ubránil a může znovu zamířit dopředu.
     
    8
    To byla asi první vážnější možnost celého duelu! Domácí fotbalisté táhli svou útočnou akci po levé straně, odkud přišel přízemní centr před bránu. Tam si ale nejlépe počínal jeden z hráčů hostí, jenž míč odkopl.
     
    9
    A zahrozit mohlo právě Ústí nad Labem! Bílek dostal přihrávku za obranu, ovšem trochu ho zradilo zpracování. Přesto pro svůj tým vybojoval alespoň roh.
     
    10
    S tím však domácí fotbalisté větší potíže neměli. Gebre Selassie byl připravený v dobrém prostoru a míč odkopl do bezpečného prostoru.
     
    12
    Je za námi dvanáct úvodních minut, ve kterých se vlastně nestalo vůbec nic zajímavého. Domácí jsou podle očekávání aktivnější, ale šanci ještě neměli.
     
    13
    Nečas chtěl poslat balón pod sebe na levou stranu, ale dobré čtení hry ukázal jeden ze soupeřů. Ten se dostal k balónu a může rozjet akci hostů.
     
    14
    Zatím to není ani nijak zvlášť atraktivní utkání. Domácí se nyní provinili nepřesnou dlouhou nahrávkou, která skončila jen u gólmana Němce...
     
    15
    Zatím jsme neviděli mnoho faulů, jeden z prvních přišel nyní. Následoval rovnou centr před bránu, na který si nejvýše vyskočil brankář hostujícího týmu.
     
    16
    Vliegen zatím může být na druhé straně celkem v klidu. Ještě nemá na svém kontě ani jeden zákrok, maximálně zachytává dlouhé pasy soupeřů.
     
    17
    Ústí nad Labem nyní předvedlo velmi dobré napadání. Jeden z domácích navíc fauloval na nějakých dvaadvaceti metrech a hosté mají zajímavou pozici.
     
    18
    A viděli jsme přímou střelu na bránu. Ta celkem překvapivě prošla skrze zeď a byla hodně skákavá. Ta mířila přesně doprostřed brány domácího gólmana.
     
    19
    Možná se čekala o něco větší dominance Liberce, ovšem Ústí nad Labem zatím bez větších problémů hraje vyrovnanou partii. Dočkáme se v první půli branky?
     
    20
    Času na ní máme ještě opravdu mnoho, přece jen je za námi teprve dvacet minuty hry. Zatím jsme, bohužel pro všechny, neviděli nějakou zajímavější možnost.
     
    21
    Hráči ve žlutém vybojovali další přímý kop. Miskovič zvolil zajímavý lob za zeď, ovšem jeho spoluhráč na něj nedosáhl. Vliegen ho proto mohl sebrat.
     
    21
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A pozor! My zde máme totiž celkem překvapivé vedení hostujícího celku! VÁCLAV PROŠEK dostal míč na hranici vápna, kde měl celkem hodně prostoru. Nakonec zvoliil střeli, kterou poslal neomylně do růžku k zadní tyči.
    21. PROŠEK - 0:1
     
    23
    Jinak domácí fotbalisté za sebou mají přípravné utkání s Duklou Praha, tedy také druholigovým soupeřem. S tím však padli 1:3, a tak mají co napravovat.
     
    24
    Fotbalisté ve žlutém naopak ukázali, že sem rozhodně nepřijeli jenom bránit. Zatím podávají velmi sympatický výkon, nyní jsou dokonce o něco lepší.
     
    25
    Hosté to nyní zkusili po pravé straně, kde jich bylo snad pět! Obrana Liberce si však poradila a může se konečně pokusit o nějakou ofenzivní akci.
     
    26
    No, fotbalisté v modrém se potřebují zvednout, jinak si i dnes připíšou porážku... Ústí nad Labem je totiž lepším týmem a v defenzivě zatím bezchybné.
     
    27
    Bílek chvilku přemýšlel, že by šel sám po pravé straně, avšak nakonec si to rozmyslel. Rozhodl se pro nahrávku na střed obrany, kde se nyní míč pohybuje.
     
    28
    Po hodně dlouhé době jsme se dočkali střely na straně Liberce. Ta ale gólová být jednoduše nemohla. Balón šel vysoko nad a Němec bude odkopávat.
     
    29
    Rabušic si křikl o přihrávku na levou stranu, kterou také dostal. Hned u něj byl ale soupeř. Domácí hráč s číslem sedm to sice ustál, ovšem brzy přišla ztráta.
     
    30
    A už je za námi třicet minut tohoto přípravného utkání, ve kterém se nám zrodilo menší překvapení. Do vedení se totiž zásluhou Václava Proška dostali hosté.
     
    30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže stačil jeden rohový kop a je srovnáno! Na ten si navíc naskočila největší posila domácího týmu v tomto přestupním období! THEO GEBRE SELASSIE dostal až mnoho prostoru ve vápně a svou hlavičku poslal nechytatelně k tyči.
    30. Gebre SELASSIE - 1:1
     
    31
    Liberec právě vstřelil branku!
    O pár vteřin později je to dokonce o dvě branky! Prim v tom znovu hrál Gebre Selassie! Ten totiž vybojoval balón na polovině hřiště a rozjel rychlou akci. Na jejím konci byl MATĚJ BÍNA, jenž poslal balón pod horní tyč.
    31. BÍNA - 2:1
     
    34
    Tak Ústí nad Labem musí zničehonic dotahovat jednobrankovou ztrátu. Navíc hráči jsou celkem evidentně opaření. Ono se také není moc čemu divit.
     
    35
    Do konce poločasu nám rázem chybí posledních deset minut. Nyní jsme měli možnost vidět tribuny v České Lípě, kam si našlo cestu několik fanoušků.
     
    36
    Hosté to zkusili dlouhou přihrávkou na nabíhajícího Proška. Tomu ale několik kroků k míči chybělo, a ten tak vyskákal mimo hrací plochu. Odkop od brány.
     
    37
    Mikula si nyní nenaběhl úplně do dobrého prostoru, když opustil hřiště. Právě jemu byla adresována nahrávka a Liberec tak zbytečně ztratil balón.
     
    38
    Mikula byl po chvilce znovu v akci. Neměl to úplně jednoduché, když mu spoluhráč balón nevrátil ideálně. Domácí hráč ho ale zpracoval a poslal na gólmana.
     
    39
    Nejspíše to byl nyní Nečas, kdo si nabíhal na dlouhou přihrávku za obranu. Nejenže se mu nepovedl první dotyk s balónem, navíc si nepohlídal ani ofsajd.
     
    40
    Bílek zastavil míč na polovině hřiště a poslal ho zpět na obránce, kteří měli trochu uklidnit hru. Místo toho se provinili špatným nákopem dopředu...
     
    42
    Fotbalisté ve žlutém by ještě rádi srovnali stav zápasu do konce poločasu. Nyní ale předvedli zbytečný faul kousek od vápna a musí se vrátit do obrany.
     
    43
    Po chvilce přišel další faul hráče Ústí nad Labem, který si při něm paradoxně ublížil o něco více. Po chvilce se ale zvedá a bude pokračovat v zápase.
     
    44
    Vliegen musel rychle odehrát balón, jelikož se na něj řítil jeden ze soupeřů ze strany. To sice zvládl bez problémů, ale hosté nadále napadají rozehrávku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém nakonec vede domácí celek o jednu branku. Jako první šli do vedení ale hosté, když chyby v rozehrávce využil Václav Prošek. Liberec ale otočil góly Gebre Selassieho a Matejě Bíny.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    A už nám začal i druhý poločas dnešního duelu, přestávka byla opravdu krátká. Rozhodně se udělaly nějaké změny v sestavách, které vám brzy přineseme.
     
    47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté jdou celkem záhy do dvoubrankového vedení! Po rohovém kope se balón odrazil na hranici vápna, kde se do něj opřel DOMINIK GEMBICKÝ, jenž trefil parádně šibenici na přední tyči!
    47. GEMBICKÝ - 3:1
     
    49
    Liberec má tu výhodu, že může nasadit do druhé půle skoro novou jedenáctku. To Ústí nad Labem si přivezlo jenom pár náhradníků s sebou.
     
    50
    Pět minut druhé půle nám tak uteklo jako voda a už jsme se dočkali jedné branky. A rozhodně si troufnu tvrdit, že jen u té rozhodně nezůstane...
     
    51
    Poprvé v druhém poločase se hostující celek dostal k náznaku šance. Nakonec přišel asi centr do vápna, jenže ten byl hodně nepřesný a šel mimo,
     
    52
    Miskovič zůstává ležet na hřišti a drží se za nohu. Bude potřebovat ošetření, takže se nehraje.
     
    53
    Po chvilce se však pokračuje ve hře a vypadá to, že Miskovič bude v pořádku. Minimálně to tedy zkusí a zatím se na hostující straně střídat nebude.
     
    54
    Po chvilce zůstává ležet další hráč ve žlutém na hřišti, ošetření tentokrát potřeba nebude.
     
    55
    Sestava Liberce ve druhém poločase: Hasalík – Bína, Lehoczki, Kranthove, Gembický – Matoušek, Michal, Purzitidis, Faško – Diamé, Novotný.
     
    57
    V posledních okamžicích se na hřišti nestalo vlastně vůbec ale vůbec nic zajímavého...
     
    58
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Matěj Bína, přichází Polyák.
     
    59
    Ze hřiště se nám dostal střelec zatím rozdílové branky. Na jeho místo přichází Polyák. Tak uvidíme, kdo se dnes ještě zapíše do střelecké listiny.
     
    60
    A nyní chyběl opravdu jenom kousíček! Míč se totiž nejspíše od někoho odrazil a plaval spíše vzduchem. Nakonec ovšem dopadl těsně nad břevno.
     
    62
    Tempo hry nám v posledních momentech přece jenom trochu opadlo. K vidění jsou navíc časté nepřesnosti, které přece jen snižují kvalitu předvedené hry.
     
    63
    Ústí nad Labem předvádí několikanásobné střídání. Také se ho pokusíme přinést co nejdříve.
     
    64
    Fotbalisté ve žlutých dresech se pokusili o rychlou akci, ale byl jim odpískaný ofsajd. Liberec má k dispozici volný kop nedaleko své vlastní brány.
     
    65
    Hasalík ještě nemusel předvést žádný zákrok, ani nemusel čelit nějaké větší šanci. Zatím mu stačí pouze nohy, kterými veškeré balóny může odkopávat.
     
    66
    To se po několika sekundách navíc potvrdilo. Pomohl obráncům s rozehrávkou a Liberec se rozhodl pro postupnou akci po levé straně.
     
    67
    Tam sice přišla rychlá stopka, avšak fotbalisté v modrých dresech se k míči dostali rychle zpět. Navíc vybojovali autové vhazování nedaleko brány soka.
     
    68
    Hudec byl celkem odvážný, když předváděl kličky ve své vlastní šestnáctce. Nakonec ale balón udržel a nepřipravil tím nějakou šanci pro domácí.
     
    69
    Po dlouhé době bychom se mohli dočkat také nějaké šance hostů. Ti vybojovali zajímavou standardní situaci napravo od vápna, kousek od lajny.
     
    70
    A šance opravdu přišla! Brak si stáhl míč na zem a chtěl zakončit z otočky. Do jeho pokusu na poslední chvíli vstoupil liberecký hráč a srazil ho na roh.
     
    71
    Matoušek měl hodně těžkou pozici, když si přihrávku od gólmana musel zpracovat hrudí. Následně byl napadán trojicí soupeřů, přesto vybojoval aut.
     
    72
    Na druhé straně zase musela být pozorná obrana Ústí nad Labem, což se jí povedlo. Míč prošel bez jakéhokoliv kontaktu a Němec jej v pohodě chytá do rukavic.
     
    73
    Tentokrát už musel Hasalík na zem! Jeden z hostí vypálil z pravé strany na zadní tyč, ale domácí gólman byl na zemi včas. Jeho pokus chytá a rychle rozehrává.
     
    74
    Brak předvedl velmi dobrou práci na obranné polovině. Nechal za zády jednoho ze soupeřů, který ho navíc fauloval. Ústí nad Labem bude moci rozehrávat.
     
    75
    Je škoda, že v posledních okamžicích nevidíme vlastně vůbec šance... Hra se hodně uklidnila. Sice nevidíme tolik chyb, jenže šance prostě nejsou dotažené.
     
    77
    Hasalík se rozhodl pro odkop až na polovinu, kde přišla ztráta. Ta ale netrvala dlouho a jeden z domácích se pokusil překvapit gólmana střelou z poloviny hřiště. Nebyl však přesný, a tak Patrika Schicka ze zápasu EURA se Skotskem nenapodobil.
     
    78
    Už to vypadalo, že bychom se mohli dočkat snížení! Přízemní pas před bránu našel jednoho z hostí, ovšem těsně předtím byl odpískaný ofsajd Ústí.
     
    79
    Dnešní zápas se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. Pro Liberec to vypadá velmi dobře, jelikož těsně před koncem vede o dvě branky.
     
    80
    Hráči ve žlutém jsou na útočné polovině, kde se snaží kombinovat. Celá akce však skončila na hranici vápna, kde vystoupil jeden z domácích hráčů.
     
    81
    Hasalík si dnes zahraje s balónem celkem dost, přestože moc práce neměl. Hráči v modrých dresech zkoušej další akci po levé straně, povede se jim?
     
    82
    No, nakonec jim vlastně moc nechybělo! Jeden z hráčů Liberce se dostal až do vápna a nebyl vůbec atakovaný. V tu chvíli ale Němec vyrazil z brány a jeho velkou možnost zlikvidoval!
     
    83
    Ne, v posledních minutách se vážně neděje jinak vůbec nic. Hra se odehrává především okolo poloviny hřiště, kde jsou na balónu liberečtí fotbalisté.
     
    85
    A nyní si Liberec sám pokazil naprosto jasnou šanci! Nejspíše to byl Faško, kdo táhl akci dva na dva. Následně hledal spoluhráče z druhé vlny, jenže tam byl jenom hráč Ústí!
     
    86
    Hráč hostí nyní odvedl skvělou práci při napadání a dal možnost svému týmu rychle zaútočit. I zde ale přišla nepřesná nahrávka a celkem rychlá ztráta.
     
    87
    Němec si zastavil přihrávku soupeře a chvilku váhal, kam rozehraje. Nebyl napadán, stejně tak nikdo z jeho spoluhráčů. Proto se rozhodl pro přihrávku napravo.
     
    88
    Diamé měl dobrou myšlenku, když chtěl poslat pas na nabíhajícího spoluhráče za obranu. Poslední hráč hostí ovšem dokázal balón zastavit včas.
     
    89
    To byla asi jedna z posledních možností pro hosty. Viděli jsme přetažený centr na zadní tyč, ovšem tam neměl hráč ve žlutém mnoho šancí se k míči dostat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ve druhém poločase se toho už mnoho nestalo. Přesto jsme se dočkali alespoň jedné branky. Vlastně hned po začátku poločasu se míč snesl před Dominika Gembického, jenž parádní ranou vymetl pavouky v šibenici na přední tyči. Liberec ještě mohl nějaký ten gól přidat, ale žádná z šancí nebyla úspěšná. To Ústí nad Labem si nic většího už nevypracovalo.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (12:40:27)

    Denisa Józsová

    Branky: 30. Selassie, 31. Bína, 47. Gembický – 21. Prošek


    FC Slovan Liberec: 1. poločas: Vliegen – Fukala, Chaluš, Purzitidis, Mikula – Bína, Gebre Selassie, Casar, Nečas – Rabušic, Rondić.

    2. poločas: Hasalík – Bína (58. Polyák), Lehoczki, Kranthove, Gembický – Matoušek, Michal, Purzitidis, Faško – Diamé, Novotný.

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Němec – Hudec, Brak, Chodora, Jiránek, Bílek, Miskovič, Cantin, Prošek, Strada, Čičovský.
    Náhradníci: Plachý, Šnajdr, Krobot, Písačka, A. Černý, V. Černý
    bahis siteleri