Žižkov – Táborsko 2:0 (kon.) | Karviná – Zabrze 1:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Vlašim 3:5 (kon.)
Liberec – Ústí n. L. 3:1 (kon.) | Třinec – Žilina B 5:2 (kon.) | Varnsdorf – Teplice 1:7 (kon.)
Dynamo Drážďany – Jablonec 3:1 (kon.) | Sparta B – Norimberk U23 4:1 (kon.) | Plzeň – Příbram 3:0 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Rijeka – Žilina 2:2 (kon.) | Pohronie – Zlaté Moravce 3:2 (kon.)
Ferencváros – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Michalovce – Lipany 3:0 (kon.) | Sereď – Petržalka 2:3 (kon.)
Č. Budějovice – Dynamo 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlín 1:1 (kon.)
konec
SG Dynamo Drážďany
3:1 (2:1)
FK Jablonec
Středa 30.06.2021, 14:00 • Rudolf Harbig Stadion, Drážďany • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z přípravného utkání mezi Dynamem Drážďany a Jabloncem! Úvodní výkop se uskuteční úderem čtrnácté hodiny.
     
    SG Dynamo Drážďany

    Čeští fotbalisté Ondřej Petrák a Josef Hušbauer byli před rokem přímými účastníky trudného pádu Dynama do třetí ligy. Tradiční klub s obrovskou fanouškovskou základnou se tam ale zdržel nejkratší možnou dobu a na první pokus se vrátil do 2. Bundesligy. S vydatným přispěním dvanáctigólového Christopha Dafernera skončily Drážďany na první pozici s náskokem čtyř bodů na Hansu Rostock. Hlavní kouč Alexander Schmidt nepovolal do přípravy českého útočníka Vasila Kušeje, se kterým byla předčasně rozvázána smlouva. Na soupisce naopak nechybí Simon Gollnack, jenž společně s Kušejem donedávna hostoval v Ústí nad Labem. První přípravný duel Dynamo odehrálo s rezervou Herthy Berlín a zvítězilo 3:1.
     
    FK Jablonec

    Po kolapsu v předkole Evropské ligy s Dunajskou Stredou se Severočeši v minulé sezóně rozehráli do nečekaně dobré formy. Do posledních kol usilovali o místa zaručující postup do kvalifikace o Ligu mistrů, byť nakonec obsadili za oběma pražskými „S“ třetí příčku. Již za pár týdnů čeká Jablonec další evropská konfrontace, přesto začne herní přípravu až dnes na hřišti německých Drážďan. Možná i díky pohárové vidině se v týmu šéfovanému Petrem Radou povedlo udržet téměř celý kádr pohromadě. Z opor odešel do Slavie jen kanonýr Ivan Schranz, kdežto opačným směrem podepsali Tomáš Malinský a Jaroslav Zelený. Kromě vícero návratů z hostování se mezi úplné nováčky zařadil Antonín Vaníček z Bohemians. Smlouva naopak vypršela krajnímu obránci Jakubu Podanému.
    Hrát se bude v Drážďanech na hlavním stadionu pro 32 tisíc fanoušků. Povolená kapacita však je pouze tisícovka.
     
    Úvodní sestavy:

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Will, Stark, Ch. Löwe, Mörschel, Schröter, Hermann, Vlachodimos, Sohm, Daferner, Hosiner.
    Náhradníci: Mitrjuškin – Gollnack, Harres, L. Löwe, Weihrauch, Knipping, Kühn, Kulke, Seo Jong-min, Akoto, Hummel, Diop, Štor.

    FK Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Zelený, Krob – Malínský, Vaníček, Hübschman, Kratochvíl, Pilař – Doležal.
    Náhradníci: Hrubý – Štěpánek, Považanec, Surzyn, Smejkal, Čvančara, Pleštil, Jovović, Kubista, Haitl..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovacího výkopu se zhostili Jablonečtí, kteří nastupují v kompletně černých barvách. Domácí jsou v bílém.
     
    3
    Morris Schröter dobře přečetl jablonecké přenesení k Pilařovi. Dynamo se vrací na útočnou polovinu.
     
    4
    Po chybě Pilaře se Daferner v protiútoku úplně zastavil. Severočeši se vrátili a prostřednictvím Holíka dokonce budou vhazovat.
     
    5
    Rozehrávka Drážďan z hloubi pole propadla až k Hanušovi, po jehož odkopu se domácí k míči okamžitě vrátili.
     
    6
    Schröterův přízemní centr zastavil Zelený. Díky faulu ve středu pole se Jablonec může podívat do ofenzivy.
     
    7
    Jenže Pilař dostal přetěžkou přihrávku, ze které vyplynulo vhazování pro Dynamo. Je to poněkud opatrný úvod s mnoha nepřesnosti.
     
    8
    Další faul poblíž středového kruhu. Srovnán se zemí byl Kratochvíl, ale český tým z následné standardky nic moc nevytěžil.
     
    9
    Christoph Daferner nezpracoval Hosinerovu přihrávku z pravého křídla, kam potáhl balon se sedmnáctkou hrající Schröter.
     
    10
    Pilař hraje v úvodních minutách hodně ze středu, kam na něj přiletěl vysoký nákop. Jeden z obránců ho však neměl problém ubránit.
     
    11
    Zelený se postaral o Schröterovo vhazování. Chvíli to vypadalo na rychlý brejk dvou hráčů Jablonce, jenže to by Doležal musel vyhrát jeden souboj na půlce.
     
    12
    Asi poprvé se míče dotkl domácí gólman Broll, na kterého letěl střílený pas Kroba. Následně už došlo u jeho brány k faulu.
     
    13
    Zelený se při riskantnější rozehrávce s Krobem dostal pod tlak. Balon ztratil, ale Daferner nabídnutou akci nijak nerozvinul.
     
    14
    Kvůli jednomu z lehce zraněných hráčů Jablonec zakopl míč do autu, aby jej posléze zase dostal od vhazujících Drážďan zpátky.
     
    15
    Tim Knipping, jenž byl původně psán mezi náhradníky, schytal mezi střídačkami faul od Kratochvíla, jenž byl oceněn také žlutou kartou.
     
    16
    Morris Schröter si zřejmě všiml vysokého postavení Hanuše. Oblouček z obrovské dálky ale letěl až na tribunu za bránou.
     
    17
    Jablonecké snažení přerušil ofsajd. To domácí zase útočný faul na Jakuba Martince.
     
    18
    Právě Martinec se těsně před zraky trenéra Rady dopustil dalšího faulu. Hra zůstává dost rozkouskovaná.
     
    19
    První šance Dynama. Hosiner po přihrávce Schrötera pohotově vysunul za obranu Sohma. Ten se snažil obejít Hanuše, ale třiatřicetiletý gólman jeho střelu vyrazil na roh.
     
    21
    Drážďany zatím vypadají na trávníku o něco lépe. Nyní každopádně nespěchají s přechodovou fází, dlouhé vteřiny kombinují okolo půlky.
     
    22
    Drážďany právě vstřelily branku!
    První varování gólem neskončilo, ale to druhé už ano! Herrmann si naběhl na takřka dokonalý nákop z postranní čáry. V brejku nezachrtil a nabídl míč CHRISTOPHU DAFERNEROVI, na kterého čekalo snadné zakončení.
    22. Christoph DAFERNER - 1:0
     
    23
    Jablonci se naskytla příležitost k rychlé odpovědi. Jedná se o přímý kop zhruba z třiadvaceti metrů. Míč je přesně na ose.
     
    24
    Jan Krob ukázal všem přítomným svou prvotřídní levačku. Na vyrovnání to ale nestačilo, parádní střela se zastavila u spojnice břevna a tyče.
     
    25
    Pilař tak dlouho čekal s přihrávkou, až byl o míč připraven. Jablonec se musel vrátit ke kopačkám Jana Hanuše.
     
    26
    Náznak přečíslení čtyř jabloneckých fotbalistů znegoval hodně nepřesný pas na Pilaře. Domácí budou vhazovat u rohového praporku.
     
    28
    Daferner o centimetry nedosáhl na jedovatý centr z dílny Schrötera. Ani na zadní tyči to z pohledu Drážďan nikdo nezavřel.
     
    29
    Severočechům se povedlo dostat postupnou kombinací až do pokutového území. Všechno ale zakončil jen centr zprava do Brollovy náruče.
     
    30
    Hosté úspěšně nalezli na rozehrávku Dynama. Po podklouznutí Malínského to však smrdělo rychlým protiútokem, kousek za půlící čárou musel zasahovat Martinec.
     
    31
    Opět taková uspávací fáze Dynama ve středu pole. Právě ta ale předcházela dosud jedinému gólu.
     
    32
    Diagonální nákop se stal snadnou kořistí Kroba. Zanedlouho ale přišla chyba a Dafernerovi nechybělo moc, aby se zmocnil nabídky od Hosinera.
     
    33
    Starkova hlava prodloužila Holíkův centr na opačný kraj, kde se ještě vynacházel Krob. Další centr ale letěl přímo k Brollovi.
     
    34
    Jakub Marinec skvěle vystoupil a po zisku míče si vynutil faul ve středovém kruhu. Tomáš Hübschman se zřejmě dožadoval žluté karty pro viníka celé situace. Napomenut však byl on sám.
     
    35
    Další obětí nedovoleného zákroku se stal Tomáš Malínský. Vše se připravuje k standardní situaci z pravé části hřiště.
     
    36
    Ještě předtím musí být ošetřen Philipp Hosiner. Vypadá to na nějaký problém s levou dolní končetinou.
     
    36
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Pár minut zpátky byl Krob blízko vyrovnání, které na konci šestatřicáté minuty přece jenom zařídil vychytralou rozehrávkou standardní situace. Pozemní přihrávkou na úroveň bližší tyče objevil MILOŠE KRATOCHVÍLA a ten zprava neomylně vypálil bez přípravy pod břevno.
    36. Miloš KRATOCHVÍL - 1:1
     
    38
    Chris Löwe měl díky podklouznutí bránícího Malínského mnohem jednodušší pozici na centr. Na ten si naběhl Hosiner, ale hlavou nechal vyniknout zákrok Hanuše.
     
    39
    Kratochvíl vyžehlil další chybičku Tomáše Malínského. Na poslední chvíli skočil po centru z levého křídla a srazil jej na rohový kop.
     
    40
    Zpod praporku uvedl balon do pohybu Paul Will, ale jablonecká defenziva se zvládla jistě ubránit. Během pár vteřin musel do hry Kevin Broll.
     
    42
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Luca Herrmann překvapil jabloneckou obranu přihrávkou z poloviny hřiště. Ta prošla přes Hübschmana i Martince na PHILIPPA HOSINERA, jenž se nezalekl vybíhajícího Hanuše a díky chladnokrevné kličce dopravil balon do prázdné brány.
    42. Philipp HOSINER - 2:1
     
    44
    Libor Holík se musel rychle vrátit s výpadem po levé straně. Přibrzdil ho alespoň za cenu dalšího rohového kopu.
     
    45
    Paul Will našel hlavu neúplně dobře bráněného Knippinga. Slabá hlavička o zem ale znamenala pro Hanuše jednoduchou práci.
     
    45
    Martin Doležal sklepával nákop z hloubi pole pro Vaníčka, kterého v osudný okamžik zradila uvnitř velkého vápna stabilita.
     
    45+1
    Jablonečtí pokračovali v kombinaci, i když po souboji s Pilařem zůstal v nefotbalové pozici Pascal Sohm. Vybojovaný roh přinesl nepřesnou hlavičku Martince.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Petr Rada určitě nebude s průběhem první půle spokojen. Jeho svěřenci toho ze hry v ofenzivě moc nepředvedli a nezřídka pouštěli běhavé útočníky Dynama do úniků. Právě z nich Hanuš hned dvakrát kapituloval. Ve 22. minutě se trefil Daferner a chvíli před přestávkou také Hosiner. Mezitím Krob napálil z přímého kopu horní tyč. Stejný hráč z další standardky vymyslel dosud jediný jablonecký gól Miloše Kratochvíla.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Broll, Will, Hosiner a Herrmann. Přichází Mitrjuškin, Kühn, Stor a Akoto.
     
    46
    Jak už bývá v přípravě zvykem, udělali trenéři před startem druhé půle velké množství změn. Sestava Jablonce je takováto: Hrubý – Haitl, Štěpánek, Zelený, Surzyn – Pleštil, Kubista, Považanec, Smejkal, Jovović – Čvančara.
     
    48
    Rozhodčí nechali běžet hru, i když na place byly dva míče. V soutěžním utkání by si to asi dovolit nemohl.
     
    49
    Vojtěch Kubista se na základě centru z levé strany chystal na střelu z voleje. Na hranici šestnáctky mu ale vůbec nesedla.
     
    50
    Luka Stor nebyl v ofsajdu a po dalším z precizních nákopů se tak mohl hnát na Hrubého. Trochu se ale dostal z ideálního úhlu a zblízka bránu přestřelil.
     
    51
    Stor je jednou ze čtyř nových tváří v sestavě Dynama. Dalšími jsou Kühn, Akoto a brankář Mitrjuškin. Poslední dva jmenovaní jsou zbrusu nové posily.
     
    52
    Michael Akoto bránil na okraji šestnáctky na samotné hranici pravidel. Podle sudích nefauloval, byť jeden z jabloneckých fotbalistů zůstává ležet se zraněním.
     
    53
    Tím postiženým je útočník Tomáš Čvančara. Snad mu problém s levým kotníkem dovolí pokračovat ve hře.
     
    55
    Po samostatné akci Pleštila letěla na Mitrjuškina slabá střela z dálky. Trochu nebezpečná ale byla, protože ji ještě tečoval Čvančara.
     
    57
    Čvančara nezpracoval přihrávku Smejkala, kterého dostala domácí chyba v rozehrávce do zajímavého protiútoku. Škoda pro Severočechy.
     
    58
    Luka Stor upaloval sám na Hrubého pouze mimo soutěž. Pomezní rozhodčí ho viděl vybíhat z ofsajdového postavení.
     
    58
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Sohm a Mörschel, přichází Weihrauch a J. Löwe.
     
    60
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Akoto přesměroval Jovovićův centr na zadní tyč k Mitrjuškinovi a ten se výrazně podílel na třetím gólu Dynama! Stor vybojoval odkop a přes jediné dva zadáky posunul míč doleva na CHRISTOPHA DAFERNERA, jenž nedal Hrubému žádnou šanci zasáhnout.
    60. Christoph DAFERNER - 3:1
     
    62
    Před Starkem se otevřel střed hřiště. Nalevo se mu nabízel Jonas Kühn, ale jeden z jabloneckých obránců k němu balon nepustil.
     
    64
    Další trable v obraně českého týmu. Tentokráte ho zachránil fakt, že Dafernerovi před zakončením nevyšel krok. Z dobré pozice bránu minul.
     
    65
    Jonas Kühn byl faulován uprostřed hřiště, jenže pár vteřin po rozehrávce už ho Pleštil zvládl odzbrojit čistým způsobem.
     
    67
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Daferner a Schröter, přichází Hummel a Kulke.
     
    68
    Zdravotní potíže Tomáše Čvančary asi budou vážnějšího charakteru. Mimo hru si opět sedl na hřiště a vypadá to, že bude muset střídat.
     
    69
    I po změně stran má jablonecká obrana velké problémy s dlouhými balóny. Nebezpečí teď ale přišlo i zleva. Jonas Kühn poslal finální přihrávku na Zeleného.
     
    70
    Kvůli zranění Čvančary se musel na hřiště vrátit Libor Holík, jenž se v této chvíli na útočné polovině provinil faulem na Jonase Kühna.
     
    70
    Dynamo vybruslilo z vysokého presinku v citlivém prostoru. Jonas Kühn bude moci vhazovat z půlky.
     
    72
    Z důrazného souboje se míč odrazil k nohám Jovoviće, který bez většího váhání pálil ze střední vzdálenosti. Mitrjuškin ale těžil z dobrého výchozího postavení.
     
    73
    Luka Stor nezkrotil neposedně poskakující míč na levém křídle. Utekl mu až do autu, ale Drážďany se k němu přesto záhy vrátily.
     
    75
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Yannick Stark, přichází Meissa Diop.
     
    76
    Diop se hned zapojil do hry, jenže hlavní arbitr brejkovou situaci zastavil kvůli otřesenému Považancovi. Slovenský záložník si ublížil o vlastního spoluhráče.
     
    77
    Testovaný útočník David Hummel vybídl k centru Jonase Kühna. Před plánovaným adresátem ale dobře zasáhl Jaroslav Zelený.
     
    79
    S výjimkou gólu na 3:1 se toho ve druhé půli moc neděje. Nic na tom nezměnil ani centr Libora Holíka.
     
    80
    Hummelem povalený Považanec rozehrál standardní situaci, nicméně před Mitrjuškinem byl ve vzdušném souboji nejúspěšnější Tim Knipping.
     
    81
    Do úplného bezpečí Dynamo míč neodkoplo. Naopak došlo k dalšímu faulu a přímému kopu, jenž prosvištěl vysoko nad domácí bránou.
     
    82
    Akoto se po centru Haitla nerozpakoval odkopnout míč do prostoru, odkud přišel. Jablonec pokračoval autem, dokud nefauloval Smejkal.
     
    83
    Jovović ve sprintu ubránil Diopa. V pokutovém území ale mizerně rozehrál a Jablonec může být rád, že to skončilo jen rohovým kopem.
     
    84
    Jakub Považanec odhlavičkoval špatně kopnutý roh k Haitlovi. Nic vážného se u branky Vlastimila Hrubého dít nebude.
     
    85
    Luka Stor se skvěle vrátil se Smejkalem. Také Jablonec má roh, byť to po zisku míče za pomoci aktivního napadání vypadalo mnohem nadějněji.
     
    86
    Zelený prodlužoval Smejkalův roh do změti těl. Míč se odrazil k Holíkovi a ten ho z nepřipravené pozice poslal do místa, kde stál Mitrjuškin.
     
    87
    Justin Löwe byl povalen Kubistou. Faul se nepískal a Považanec přidal nahrávku doleva na Jovoviće. Mitrjuškin kvůli tomu musel předvést svůj nejvážnější zákrok.
     
    87
    Další roh byl rozehrán nakrátko, ale že by to k něčemu bylo, se říct nedá. Opožděný centr neprošel přes první překážku.
     
    88
    Surzyn si šikovně vyměnil míč se spoluhráčem, který se již dostal do slibné palebné pozice. Mitrjuškin znovu zafungoval jako magnet, který přivábil střelu k sobě.
     
    89
    Dominik Pleštil byl sám na Akota s Knippingem. Nákop z obranné poloviny proskotačil až za koncovou čáru.
     
    90
    Justin Löwe dostal hodně prostoru na ose hřiště. Kolmicí se snažil vysunout Diopa, ale Hrubý zareagoval bleskurychlým výběhem.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    První přípravný duel Jablonci nevyšel. Na hřišti nováčka 2. německé nejvyšší soutěže nestíhal v obraně a třikrát inkasoval z rychlých brejků. Dvakrát uklízel do vesměs prázdné branky Daferner a v jednom případě i jeho kolega Hosiner. Jablonec se prosadil jedinkrát. Chytře rozehranou standardku zužitkoval Kratochvíl. Po změně stran měl tým Petra Rady mírnou převahu, ale na další trefy to nestačilo.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (16:24:51)

    Michal Břuchanský


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 22. Daferner, 42. Hosiner, 60. Daferner – 36. Kratochvíl

    Karty:   15. Kratochvíl (JAB), 34. Hübschman (JAB)


    SG Dynamo Drážďany: Broll – Will, Stark, Ch. Löwe, Mörschel, Schröter, Herrmann, Knipping, Sohm, Daferner, Hosiner.
    2. poločas: Mitrjuškin – Kühn, Stark (75. Diop), Ch. Löwe, Mörschel (58. J. Löwe), Schröter (67. Kulke), Akoto, Knipping, Sohm (58. Weihrauch), Daferner (67. Hummel), Stor.

    FK Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Zelený, Krob – Malínský, Vaníček, Hübschman, Kratochvíl, Pilař – Doležal.
    2. poločas: Hrubý – Haitl, Štěpánek, Zelený, Surzyn – Pleštil, Kubista, Považanec, Smejkal, Jovović – Čvančara (70. Holík).

    Diváci: 250
    bahis siteleri