Norsko – Česko 25:28 (kon.)
konec
Norsko
25:28 (10:12)
Česko
Čtvrtek 08.07.2021, 19:00 • Dvorana Zlatorog (Slovinsko) • ME juniorky
     
    Další zápas hraje reprezentace zítra od sedmnácti hodin proti Maďarsku. Děkuji za pozornost. Z komentátorského křesla se loučí Jiří Polášek. (20:28:43)
     
    Je konec! České juniorské reprezentantky dokázaly navzdory tomu, že byly stavěny do role velkého outsidera, překvapit Norský tým a zapsat první dva body do tabulky.

    Druhý poločas přitom nezačínal vůbec dobře, seveřanky dokázaly dotáhnout ztrátu z první půle a dokonce utkání otočit. Jenže po dobře zvoleném timeoutu se Češky do své hry vrátily, vytvořily si náskok a ten si až do konce zápasu dokázaly udržet.

    Hráčkami zápasu byly vyhlášeny Johanna Fossumová a Veronika Holečková.
     
    Konec zápasu. (25:28)
    60
    Norsko si připisuje poslední branku, Maria Bergslien Galdová zaznamenala svůj první gól v tomto utkání, což už ale na osudu zápasu nic nezmění. (25:28)
    59
    Charlotte Cholevová přidává svou pátou branku v zápase ze sedmimetrového hodu. Necelé dvě minuty před koncem je tak prakticky rozhodnuto. (24:28)
    58
    Natálie Kuxová ale rychle vrací po parádním průniku obranou soupeře a následné jednoduché střele české reprezentaci tříbrankový náskok. (24:27)
    57
    Martine Karigstad Andersenová vyslala parádní střelu z nadskoku, kterou nikdo z Češek neměl šanci zastavit. Míč skončil u pravé tyče. (24:26)
     
    57
    Norský tým si vybírá svůj poslední oddechový čas v tomto zápase. (23:26)
    57
    Kristýna Konigová se blýskla naprostou parádičkou. Oblouček z levého křídla zapadl přesně pod břevno branky, kterou střeží Fossumová. (23:26)
    55
    Nedáš = dostaneš. Česko nevyužilo obrovskou možnost a na druhé straně se prosadila po krásném průniku obranou Fanny Skindlová. (23:25)
     
    54
    Vyloučení v týmu Norsko (Martine Karigstad Andersenová). (22:25)
    53
    Ronja Tjelmeland Vesteroyová ale rychle snižuje a je to zase o tři branky. (22:25)
    53
    Kristýna Konigová zapisuje svou sedmou branku v utkání a v důležité části zápasu posílá Česko opět do čtyřbrankového vedení. (21:25)
    53
    Gól vstřelil tým Norsko (Michela Smějová). (21:24)
    52
    Gól vstřelil tým Norsko (Martine Karigstad Andersenová). (21:23)
    51
    Pavlína Lásková se prosadila bombou ze střední vzdálenosti a zapsala dnes svou první branku v zápase. (20:23)
    50
    Martine Karigstad Andersenová upravuje skóre svého týmu na dvacet. Zároveň opět snižuje na rozdíl dvou branek. (20:22)
    50
    Michela Smějová dostala k dispozici sedmimetrový hod. Míč poslala bez jediného náznaku brutální silou do pravého dolního růžku. (19:22)
    49
    Norsko ale přichází s okamžitou odpovědí. Martine Karigstad Andersenová dokázala najít mezírku mezi levou tyčí a českou brankářkou. A zaznamenala tak devatenáctou branku svého týmu v utkání. (19:21)
    48
    Michela Smějová se prosadila svou druhou brankou v utkání. (18:21)
    47
    Ronja Tjelmeland Vesteroyová rychle zapisuje další branku. Po zisku míče totiž přehodila celé hřiště a poslal ho do prázdné české branky. (18:20)
    47
    Ronja Tjelmeland Vesteroyová snižuje na rozdíl tří branek jednoduchou střelou do spodní části české svatyně. (17:20)
     
    46
    Vyloučení v týmu Česko (Charlotte Cholevová). (16:20)
    46
    S góly se nám zase roztrhl pytel. Kristýna Konigová zapsala svou šestou branku a celkově dvacátou branku českého týmu v zápase. (16:20)
    45
    Gól vstřelil tým Norsko (Martine Karigstad Andersenová). (16:19)
    45
    Gól vstřelil tým Česko (Marie Poláková). (15:19)
    44
    Rikke Midtfjeldová se dokázala prosadit za Norsko. Střela z pravého křídla velice šťastně propadla za brankářku Malou. Je to přesně sedm minut od posledního norského gólu. (15:18)
     
    44
    Rikke Midtfjeldová selhala v obrovské gólové příležitosti, nedokázala totiž proměnit sedmimetrový hod. (14:18)
     
    43
    Po velmi neúspěšných chvílích si vyžádal oddechový čas také tým Norek. (14:18)
    42
    Charlotte Cholevová posílá svou čtvrtou brankou v zápase český tým do čtyřbrankového vedení – to je poprvé v zápase. (14:18)
     
    41
    Vyloučení v týmu Norsko (Camilla Henning-Olsenová). (14:18)
    40
    Po skvělém zákroku české brankářky naše reprezentantky okamžitě zamířily do protiútoku, který využila Charlotte Cholevová. (14:17)
    39
    A další gól! Štěpánka Hejlová se prosadila po přihrávce na pravé křídlo, odkud následně vystartovala k brankářce a oklamala ji střelou o zem. (14:16)
    39
    Češky se nechtějí dát tak lehce. Monika Macháčová z pivota proměnila další akci a opět otočila skóre na českou stranu. (14:15)
    38
    S góly se nám nyní opravdu roztrhl pytel. Skóre opět rychle srovnává technickou střelou Kristýna Konigová. Jedná se již o její pátou branku v utkání. (14:14)
    37
    Gól vstřelil tým Norsko (Fanny Skindlová). (14:13)
    37
    Vypadá to, že timeout očividně týmu prospěl. Štěpánka Hejlová dostala parádní dohrávku do pivota a překonala gólmanku Fossumovou. Srovnáno. (13:13)
     
    36
    Našim reprezentantkám se úvod druhého poločasu vůbec nedaří a proto logicky přišel ze strany trenérského týmu oddechový čas na ujasnění taktiky a dalšího postupu v zápase. (13:12)
    35
    Velmi vydařený vstup seveřanek do druhého poločasu. Ty srovnaly dvoubrankovou ztrátu a poté dokonce otočily díky Rikke Midtfjeldové. Ta se prosadila hezkým solem na pravé straně hřiště. (13:12)
    34
    Srovnáno! Parádní oblouček přes českou gólmanku si zapsala Camilla Henning-Olsenová. (12:12)
    32
    První branku ve druhém poločase na střeleckou listinu zapsala Fanny Skindlová. po předlouhé kombinaci seveřanek nakonec pronikla českou obranou a skórovala k pravé tyči. (11:12)
     
    31
    Začal druhý poločas. (10:12)
     
    První poločas je za námi. Viděli jsme v něm velmi hezkou házenou. Skóre zatím vyznívá pro český tým, který je o kapku lepší. Norským házenkářkám se často nedaří proměňovat střely z dobrých pozic a i díky těmto nepřesnostem v zápase zatím zaostávají.
     
    30
    První poločas skončil. (10:12)
    28
    Rikke Midtfjeldová dokázala vstřelit branku po hezké kombinaci Norek a její tým tak také dosáhl na metu deseti branek. (10:12)
    28
    Kristýna Konigová vyslala z levé strany poněkud nepřesnou střelou, kterou si ale velmi nešťastně brankářka Fossumová srazila do vlastní branky. (9:12)
    26
    Na druhé straně ale okamžitě kontruje Sofie Celiusová, která zaznamenala devátou branku seveřanek. (9:11)
    25
    Česko opět v tříbrankovém vedení! Natálie Kuxová byla volná na levé straně, kde dostala parádní pas, obranou proběhla jako nůž máslem a zakončení do pravého dolního růžku už pro ni nebylo problémem. (8:11)
     
    24
    Velká škoda! Marie Poláková neproměnila sedmimetrový hod. Po jednom naznačení vypálila mírně vlevo, ale brankářka Norska natáhla ruku a míč paží zastavila. (8:10)
     
    24
    Vyloučení v týmu Norsko (Lone Sandviková). (8:10)
    23
    Kristýna Konigová zaznamenala v zápase další branku a Česko se tak dostalo v zápase na první desítku. (8:10)
    22
    Po nepřesné akci na obou stranách se nakonec prosazuje Johanne Halseth Nypahová. Ta poslala ránu ze středu, která se po odrazu nešťastně dostala do české branky. (8:9)
    21
    Na branku ale brankou velmi rychle odpovídá Eline Brattenberg Steenová, jenž se prosadila z levé strany překvapivě razantní střelou ze slabší ruky. (7:9)
    21
    Ihned po konci oddechového času se znovu prosazují naše reprezentantky a jdou do tříbrankového vedení. Natálie Kuxová vyslala brutální bombu z pravé strany k levé tyčce soupeřovy branky. (6:9)
     
    20
    V probíhající dvacáté minutě si trenérský tým seveřanek bere první timeout v zápase. (6:8)
    18
    České juniorky rychle využívají přesilovou hru. Kristýna Konigová dostala po velmi rychlé pohledné kombinaci míč na levé křídlo a z něj míč hodila norské brankářce mezi nohy o zem. (6:8)
     
    18
    Vyloučení v týmu Norsko (Silje Alvestadová). (6:7)
    16
    Snížení přišlo po několika sekundách. Martine Karigstad Andersenová již při naznačené pasivitě vyskočila z hranice desíti metrů a krásnou ránu poslala do středu české branky. (6:7)
    15
    Do vedení o dvě branky se Češky dostávají poprvé v zápase. Zasloužila se o to Natálie Kuxová nečekanou ránou po přihrávce do výskoku. Míč poslala opět pod břevno. (5:7)
     
    15
    Žlutá karta pro tým Česko (Pavlína Lásková). (5:6)
    14
    Michaela Daňková se s tím vůbec nepárala. Z místa vypálila prakticky setinu po přihrávce a krásně vymetla pavučinky v pravém horním růžku norské branky. (5:6)
     
    13
    Na opačné straně se pokusila z pravého křídla dohrát Rikke Midtfjeldová, ale obloučkem přehodila celou branku. (5:5)
    12
    A máme zase srovnáno. Branku vstřelila Charlotte Cholevová po parádním průskoku obranou a následné ráně do levé strany branky pod břevno. (5:5)
     
    11
    Žlutá karta pro tým Norsko (Sofie Celiusová). (5:4)
    10
    Kristýna Konigová dostala skvělý míč do levého křídla, seběhla si k brance a parádní bombou brankářku prostřelila. Míč šel do pravé šibenice. (5:4)
    10
    Poprvé v zápase jdou seveřanky do dvoubrankového vedení. Svým únikem a hlavně parádním technickým obloučkem na konci akce se o to postarala Camilla Henning-Olsenová. (5:3)
    9
    Rikke Midtfjeldová měla k dispozici první sedmičku v zápase, kterou střelou do levé části branky s velkým přehledem proměnila. (4:3)
     
    9
    Vyloučení v týmu Česko (Veronika Holečková). (3:3)
    9
    Po odmlce tady máme další branku, kterou zaznamenala norský hráčka Silje Alvestadová střelou z devíti metrů přímo pod víko do středu branky. (3:3)
     
    7
    Camilla Henning-Olsenová se dostala před gólmanku České republiky, míč ale přenechala Sofii Celius, která promeškala gólovou příležitost střelou do břevna. (2:3)
     
    6
    Vyloučení v týmu Norsko (Fanny Skindlo). (2:3)
    5
    Klára Kubalková vypálila z levého křídla ostrou ránu do vinglu, na kterou norská brankářka absolutně nemohla dosáhnout. (2:3)
    4
    Silje Alvestadová ale po pár sekundách přesnou střelou do pravého dolního růžku opět vyrovnává skóre. (2:2)
    4
    Česko obrátilo stav. Tereza Vostárková se propracovala přes obranu soupeře až k brankářce Norska a tu obhodila na pravé straně. (1:2)
    3
    První branku za Česko zapsala Charlotte Cholevová, jenž si vyžádala míč na pravou stranu a následně ho poslal do protipohybu gólmanky. (1:1)
    2
    Norsko se ujímá vedení. Sofie Celiusová nejprve parádně ukradla míč, který si následně vyměnila se spoluhráčkou a nasměrovala ho do branky. (1:0)
     
    2
    První útok českým hráčkám nevyšel. Po dlouhé kombinaci nakonec zasáhla připravená obrana seveřanek. (0:0)
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Úvodní sestavy:

    Norsko: Skjelstad, Henning-Olsen, Vesteroy, Alvestad, Nypan, Skindlo Andersen, Fossum, Larsen, Gald, Midtfjeld, Sandvik, Celius, Nygard Hellebust, Steen

    Česko: Konigová, Holečková, Daňková, Farářová, Kuxová, Kubálková, Vostárková, Štipčáková, Poláková, Koudelková, Smějová, Lásková, Cholevová, Machačová, Malá, Hejlová

    Rozhodčí: Backović – Palacković (oba Slovinsko).
     
    Zdravím všechny příznivce krásného sporu, kterým házená jednoznačně je. V dnešním zápase mezi sebou svedou boj juniorské hráčky Norska a Česka.

    Podle bookmakerů jsou jednoznačnými favoritkami hráčky Norska, které mají kurz 1,11. Naopak Česko staví sázkové kanceláře do pozice obrovského outsidera s kurzem přesahujícím 8.

    Jedná se o první zápas obou týmu ve skupině předkol na ME ve Slovinsku. Oba týmy se ještě v rámci skupiny D utkají s Maďarskem a Rumunskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Jiří Polášek

    Norsko: Skjelstadová, Henning-Olsenová, Vesteroyová, Alvestadová, Nypanová, Skindlová, Andersenová, Fossumová, Larsenový, Galdová, Midtfjeldová, Sandviková, Celiusová, Nygard Hellebustová, Steenová
    Česko: Konigová, Holečková, Daňková, Farářová, Kuxová, Kubálková, Vostárková, Štipčáková, Poláková, Koudelková, Smějová, Lásková, Cholevová, Machačová, Malá, Hejlová

    Rozhodčí: Backović – Palacković (oba Slovinsko)
    bahis siteleri