Norsko – Česko 25:28 (kon.)
konec
Norsko
25:28 (10:12)
Česko
Čtvrtek 08.07.2021, 19:00 • Dvorana Zlatorog (Slovinsko) • ME juniorky
     
    Další zápas hraje reprezentace zítra od sedmnácti hodin proti Maďarsku. Děkuji za pozornost. Z komentátorského křesla se loučí Jiří Polášek. (20:28:43)
     
    Je konec! České juniorské reprezentantky dokázaly navzdory tomu, že byly stavěny do role velkého outsidera, překvapit Norský tým a zapsat první dva body do tabulky.

    Druhý poločas přitom nezačínal vůbec dobře, seveřanky dokázaly dotáhnout ztrátu z první půle a dokonce utkání otočit. Jenže po dobře zvoleném timeoutu se Češky do své hry vrátily, vytvořily si náskok a ten si až do konce zápasu dokázaly udržet.

    Hráčkami zápasu byly vyhlášeny Johanna Fossumová a Veronika Holečková.
     
    Konec zápasu. (25:28)
    60
    Norsko si připisuje poslední branku, Maria Bergslien Galdová zaznamenala svůj první gól v tomto utkání, což už ale na osudu zápasu nic nezmění. (25:28)
    59
    Charlotte Cholevová přidává svou pátou branku v zápase ze sedmimetrového hodu. Necelé dvě minuty před koncem je tak prakticky rozhodnuto. (24:28)
    58
    Natálie Kuxová ale rychle vrací po parádním průniku obranou soupeře a následné jednoduché střele české reprezentaci tříbrankový náskok. (24:27)
    57
    Martine Karigstad Andersenová vyslala parádní střelu z nadskoku, kterou nikdo z Češek neměl šanci zastavit. Míč skončil u pravé tyče. (24:26)
     
    57
    Norský tým si vybírá svůj poslední oddechový čas v tomto zápase. (23:26)
    57
    Kristýna Konigová se blýskla naprostou parádičkou. Oblouček z levého křídla zapadl přesně pod břevno branky, kterou střeží Fossumová. (23:26)
    55
    Nedáš = dostaneš. Česko nevyužilo obrovskou možnost a na druhé straně se prosadila po krásném průniku obranou Fanny Skindlová. (23:25)
     
    54
    Vyloučení v týmu Norsko (Martine Karigstad Andersenová). (22:25)
    53
    Ronja Tjelmeland Vesteroyová ale rychle snižuje a je to zase o tři branky. (22:25)
    53
    Kristýna Konigová zapisuje svou sedmou branku v utkání a v důležité části zápasu posílá Česko opět do čtyřbrankového vedení. (21:25)
    53
    Gól vstřelil tým Norsko (Michela Smějová). (21:24)
    52
    Gól vstřelil tým Norsko (Martine Karigstad Andersenová). (21:23)
    51
    Pavlína Lásková se prosadila bombou ze střední vzdálenosti a zapsala dnes svou první branku v zápase. (20:23)
    50
    Martine Karigstad Andersenová upravuje skóre svého týmu na dvacet. Zároveň opět snižuje na rozdíl dvou branek. (20:22)
    50
    Michela Smějová dostala k dispozici sedmimetrový hod. Míč poslala bez jediného náznaku brutální silou do pravého dolního růžku. (19:22)
    49
    Norsko ale přichází s okamžitou odpovědí. Martine Karigstad Andersenová dokázala najít mezírku mezi levou tyčí a českou brankářkou. A zaznamenala tak devatenáctou branku svého týmu v utkání. (19:21)

    Jiří Polášek

    Norsko: Skjelstadová, Henning-Olsenová, Vesteroyová, Alvestadová, Nypanová, Skindlová, Andersenová, Fossumová, Larsenový, Galdová, Midtfjeldová, Sandviková, Celiusová, Nygard Hellebustová, Steenová
    Česko: Konigová, Holečková, Daňková, Farářová, Kuxová, Kubálková, Vostárková, Štipčáková, Poláková, Koudelková, Smějová, Lásková, Cholevová, Machačová, Malá, Hejlová

    Rozhodčí: Backović – Palacković (oba Slovinsko)
    bahis siteleri