Pardubice – Kert Park Praha 1:5 (kon.)
konec
HBC Pardubice
1:5 (0:0, 1:2, 0:3) Stav série: 1:1
HC Kert Park Praha
Neděle 11.07.2021, 16:00CROSSDOCK Extraliga • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hokejbalová extraliga finišuje, na programu je druhý finálový duel. Tentokráte se v roli domácího celku představí HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, proti kterému se postaví HC Kert Park Praha. Pardubice lépe zvládly první duel, případný mistrovský titul tak budou moci oslavit na domácím stadionu. Kert Park Praha nesmí zaváhat, jinak se stane neúspěšným finalistou.
     
    1. finálový zápas

    V prvním duelu měl výhodu domácího prostředí Kert Park Praha. Ten do zápasu nevstoupil zrovna nejlépe, neboť inkasoval po necelých třech minutách hry. O dvacet vteřinek později bylo vyrovnáno, začínalo se tedy opět od začátku. Na třetí zásah jsme museli čekat do pětadvacáté minuty, Kert Park Praha se poprvé v utkání dostal do vedení. Jenomže do konce druhé třetiny se Autosklu povedlo vyrovnat. Také ve třetí třetině jsme se dočkali dvou branek, podruhé do vedení se dostaly Pardubice, které si vedení 3:2 užívaly necelé dvě minuty. Nerozhodný výsledek 3:3 rozhodl o tom, že řádná hrací doba o vítězi nerozhodla. O osudu zápasu nerozhodlo ani prodloužení a oba celky tak musely do samostatných nájezdů. V nich bylo dohromady pět úspěšných střelců, avšak o rozhodující nájezd se postaral pardubický Lukáš Kohoutek. Pardubice tak získaly velice cenný mečbol, jsou jeden krůček od zisku mistrovského titulu. Kert Park Praha si nesmí dovolit žádné další zaváhání.

    HC Kert Park Praha – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:4 sn.

    Branky a nahrávky: 3. Danko (Blaško), 25. Šperl (Laurinc), 38. Oravec (Horváth) – 3. Langr (Bílý), 29. Langr (Kubeš, Filip), 36. Česák, rozh. náj. Kohoutek

    HC Kert Park Praha: Mikl (Koch) – Blaško, Bošák, Horváth, Laurinc, Peschout, Rozenberg, Šperl – Danko (A), Fejfar, Jágr, Kovář, J. Kruček, M. Kruček (A), Lhota, Oravec, Wróbel (C), Zvonek.

    HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Třináctý) – Filip, Kopřiva, Kvapil, Novotný (A), Školoudík, Staněk (A), Turyna, Vlasák – Bílý (C), Bucek, Česák, Förstl, Janeček, Kohoutek, Kubeš, Langr, L. Moravec, Šimek, Strouhal.

    Rozhodčí: Jakub Musil, Jevgenij Danylec
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Třináctý) – Filip, Kopřiva, Kvapil, Novotný, Školoudík, Turyna – Bílý, Bucek, Česák, Förstl, Janeček, Kohoutek, Kubeš, Langr, Moravec, Šimek, Staněk, Strouhal, Vlasák

    HC Kert Park Praha: Mikl (Koch) – Blaško, Bošák, Horváth, Laurinc, Peschout, Rozenberg, Šperl – Danko, Fejfar, Jágr, Kovář, M. Kruček, J. Kruček, Lhota, Oravec, Wróbel, Zvonek

    Rozhodčí: Černý, Olesz.
     
    Je za námi státní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Kert Park Praha, který se ihned nastěhoval na druhou stranu, kde pracuje s míčkem Zvonek.
     
    01:11
    Oba celky poprvé v tomto duelu vystřídaly. O rozehrávku se tak staral hostující Laurinc, jehož rozehrávka o hrazení nakonec našla kolegu Lhotu.
     
    01:39
    Přihrávka rukou, hra je tedy přerušena.
     
    02:01
    Po zakázaném uvolnění se vhazovalo před Stárkem. Nakonec se u modré čáry dostal k zakončení Blaško, jehož nahození nakonec směřovalo do betonu.
     
    03:03
    Autosklo se natlačilo na svého soupeře, jenomže k zakončení to nevedlo. Na druhou stranu se tak dostával hostující Oravec, který od červené nahazoval.
     
    03:25
    Do menších problémů se nyní dostal domácí Turyna, který dokázal rozehrát.
     
    04:12
    Lhota se pokoušel procpat se přes Strouhala, což se mu nepovedlo. Sledujeme opatrnou podívanou, oba celky znovu dokázaly bleskově vystřídat.
     
    05:10
    U červené lajny vybojoval míček domácí Bucek, který se sice dostal do pásma soupeře, jenomže tam narazil. Na opačné straně Wröbel zaměstnal Stárka.
     
    05:49
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Lukáš Horváth – 2 min., držení protihráče).
     
    06:12
    Bucek uspěl na vhazování a domácí se tak dostali k přesilovkové kombinaci. Nakonec to zkoušel Školoudík, který div nepřekonal brankáře Mikla.
     
    06:38
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Filip Förstl – 2 min., krosček).
     
    07:15
    Od pravého mantinelu nyní nahazoval míček směrem na branku hostující Zvonek, který jí sice dokázal trefit, avšak pro Stárka se nejednalo o nic vážného. Na druhé straně zasahoval Mikl.
     
    08:22
    Kert Park Praha se znovu nastěhoval k brance soupeře, kde měl dobrou pozici pro zakončení Lhota, kterému se z mezikruží nepovedlo překonat Lhotu.
     
    09:26
    Domácí Bílý pouze prodlužoval míček podél hrazení, načež jsme sledovali souboj u zadního hrazení, ve kterém se nakonec Bílému povedlo vydolovat míček.
     
    10:00
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám branku nepřinesla. Největší šanci měl hostující Lhota, který si ale na Stárka nepřišel.
     
    10:30
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Jan Strouhal – 2 min., sekání).
     
    11:01
    Martin Kruček předkládal k pravému kruhu na hokejku Wróbela, který ovšem branku netrefil. Po následné mele před brankou skončil na zemi jeden z domácích.
     
    12:02
    Autosklo se v početní nevýhodě brání na jedničku. Soupeř se sice dostal zpět do pásma, jenomže kombinuje poměrně daleko od branky Stárka.
     
    13:07
    Strouhal se pokoušel přejít kupředu, jenomže se nedostal přes protihráče. Domácí se přesto dostali do zakončení, avšak Mikl nemusel zasahovat.
     
    14:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    14:12
    Nahození zapadlo přesně do lapačky Mikla, který rychle rozehrál.
     
    14:27
    Zvonek se přes levé křídlo dostal do zakončení, jenomže Stárek podržel svůj celek!
     
    14:37
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Dalimil Zvonek – 2 min., sekání).
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nám nepřinesla ani jednu branku. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou, jenž moc vyložených šancí nepřinesla. Přesto byl směrem dopředu o něco nebezpečnější Kert Park Praha, který si zatím na Stárka nepřišel.
     
    Střely na branku: 8 – 14.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který pokračuje v oslabení. Kert Park Praha ihned vyhodil míček do bezpečí.
     
    15:22
    K odraženému míčku se dostával Langr, který se srazil s Miklem, jenž skončil na zemi.
     
    15:44
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Pavel Kubeš – 2 min., sekání).
     
    16:17
    Martin Kruček se otočil kolem protihráče a povedlo se mu zakončit od levého kruhu. Stárek nemusel zasahovat, následně se o rozehrávku pokoušel Školoudík.
     
    17:20
    Jiří Kruček obdržel nahrávku do předbrankového prostoru, kde se sice dostal do zakončení, avšak to zapadlo přímo do výstroje brankáře Stárka.
     
    17:56
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Lukáš Vlasák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:30
    Oravec převzal nahrávku a zkoušel to nahozením směrem na branku. Stárek tuto střelu viděl, nakonec vyrážel před sebe, kde domácí zamezili dorážce.
     
    19:03
    Bílému se nepovedlo vyhodit a z velké vzdálenosti zakončoval Šperl. Jeho rána jen těsně minula domácí branku.
     
    19:33
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec využívají přesilovou hru! Nejprve se do šance dostal Jiří Kruček, kterému se nepovedlo překonat brankáře. Následovala nádherná kombinace, při které Martin Kruček našel před brankou naprosto volného DALIMILA ZVONKA, před kterým číhala prázdná branka. Asistence: Martin Kruček, Jiří Kruček.
    19:33 Dalimil ZVONEK - 0:1
     
    20:00
    Pardubice to budou mít najednou hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může otočit.
     
    20:03
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Jakub Laurinc – 2 min., krosček).
     
    20:42
    Filip rozjel kombinaci svého celku, při které se mu povedlo dostat míček na opačnou polovinu hrací plochy, kde Bílý nakonec věnoval zadovku na Filipa.
     
    20:58
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Také domácí využívají přesilovou hru! Autosklo rozjelo poměrně dlouhou kombinaci, při které na levé straně obdržel nahrávku proti hokejce PETR FILIP, jehož dělovka zapadla přesně pod horní konstrukci hostující branky. Asistence: Jan Bílý, Pavel Kubeš.
    20:58 Petr FILIP - 1:1
     
    20:58
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Petr Danko – 2 min., podražení).
     
    21:37
    Autosklo znovu rozjelo další kombinaci, která zatím nepřinesla nic nebezpečného. Česákova rána od pravého kruhu putovala hodně vedle branky.
     
    22:03
    Kert Park Praha nakonec dokázal vyhodit na druhou stranu, což mu umožnilo vystřídat. Domácí Kohoutek vzápětí nastřeloval míček podél mantinelu.
     
    23:03
    Kohoutek pálil pouze do protihráče, nicméně domácí pokračovali v kombinaci. Mikl byl po bekhendovém zakončení od Bílého málem překonán.
     
    24:06
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Zničehonic jdou hosté znovu do vedení! Zvonek se od pravého mantinelu dostal do předbrankového prostoru, kde věnoval míček pod sebe, kde důrazný JIŘÍ KRUČEK propasíroval hrací předmět za záda Stárka. Asistence: Dalimil Zvonek.
    24:06 Jiří KRUČEK - 1:2
     
    24:28
    To jsou věci! Domácí obránce Jakub Kvapil vypálil od červené čáry a jeho rána padala za Mikla. Sudí nejprve ukázali, že míček skončil v síti, jenomže po konzultaci rozpažili a "branka" tedy neplatí!
    24:28 Kvapilova rána, po které sudí nejprve branku uznali, poté ale rozpažili.
     
    25:03
    Kert upaloval do protiútoku dva na jednoho, při kterém to na sebe vzal Wróbel. Jeho zakončení nakonec skončilo na pozorném Stárkovi.
     
    25:30
    Po střele Martina Kručka se míček snesl do brankové konstrukce!
     
    26:56
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Vojtěch Jágr – 2 min., držení protihráče).
     
    27:27
    Přesilovka nezačala pro domácí celek nejlépe. Soupeř totiž dokázal vyhodit do bezpečí a k míčku se tak dostává domácí Petr Filip. Pardubice přesto propadly a do úniku se dostal Lhota, který trefil pouze beton Stárka.
     
    28:24
    K velice zajímavému projektilu se nyní dostal domácí Kohoutek, který měl u pravého kruhu hodně prostoru. Jeho ránu nakonec Mikl vyrážel maskou.
     
    29:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla hned tři branky. Jako první se prosadil Kert Park Praha, který využil přesilovou hru. Početní převahu ovšem využily také Pardubice, které tak srovnaly. Autosklo bylo posléze aktivnější, jenomže místo vstřelené branky inkasovali. Nepříznivý výsledek nemusel dlouho trvat, Kvapilova rána sice nejprve přinesla vyrovnání, avšak sudí po konzultaci branku neuznali.
     
    Střely na branku: 19 – 27.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do vlastního pásma, odkud rozehrával Kubeš.
     
    31:04
    Hned v úvodu třetí třetiny se domácí celek dostal ke dvěma zakončením, obě ale směřovaly vedle. Na opačné straně operuje za brankou soupeře Oravec.
     
    31:17
    Oba celky dokázaly vystřídat, o rozehrávku se starají Pardubice.
     
    32:03
    Před brankou se k odraženému míčku hostující Jágr, který se pokoušel o bekhendové zakončení. To směřovalo přímo doprostřed branky, hra je přerušena.
     
    32:43
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Lukáš Vlasák – 2 min., podražení).
     
    32:48
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Tomáš Wróbel – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:15
    Filip to zkoušel dalším zakončením z velké vzdálenosti, napálil ovšem pouze připraveného protihráče. Kert Park Praha posléze vyrazil do protiútoku.
     
    34:03
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Langr, který přesto rozehrál směrem do vlastního obranného pásma. Oba celky tak dokázaly rychle vystřídat.
     
    34:37
    Zvonek se přeci jenom dostal do slibné šance, z vrcholku levého kruhu ovšem branku netrefil.
     
    35:27
    Laurinc pouze nahazoval směrem na branku, avšak jeho pokus neměl šanci na úspěch. Kert Park Praha se přesto dostal do šance, jenomže Stárek odolal.
     
    36:02
    Domácí celek se staral o rozehrávku, při které se do útočného pásma dokázal rychle dostat Kvapil. Kert Park Praha však soupeře přitlačil k mantinelu.
     
    36:50
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Jágrova zpětná nahrávka nebyla dobrá a soupeř se tak dostával do rychlého protiútoku, při kterém se daleko nedostal a do samostatného úniku se dostal LUKÁŠ LHOTA, který zakončil mimo dosah. Asistence: Martin Kruček, David Rozenberg.
    36:50 Lukáš LHOTA - 1:3
     
    37:30
    Wróbel se pokoušel navýšit vedení svého celku, ze zajímavé pozice ovšem nevyzrál na Stárka. Na druhé straně se Autosklo vystavilo do postavení mimo hru.
     
    38:03
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Domácí celek opět útočil a zapomněl na zadní vrátka! Po změně stran se tak do úniku pro změnu dostal DALIMIL ZVONEK, který zachoval naprostý klid a pohodlným zakončením poslal míček mezi betony Stárka. Bez asistence.
    38:03 Dalimil ZVONEK - 1:4
     
    39:05
    V pásmu nyní operoval s míčkem hostující Danko, který zkušeně sbíral cenné vteřinky. Navíc mu pomohl také Jágr, který vybojoval hrací předmět zpět.
     
    39:43
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Jan Blaško – 2 min., Úmyslné vyhození míčku ze hřiště).
     
    40:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední pětiminutovka. Kert Park má v závěru tohoto zápasu více sil a zcela určitě tak v tomto duelu vyhraje.
     
    40:10
    Stárek je na střídačce!
     
    41:12
    Bílý po dlouhé kombinaci pálil na branku, avšak bez úspěchu. Posléze domácí pokračovali v kombinaci, tentýž hráč ovšem napálil pouze protihráče.
     
    42:08
    Bílého další rána z velké vzdálenosti byla zablokována vysoko nad branku, bylo to ale s tečí. Hra je přerušena a oba celky se rozhodly znovu vystřídat.
     
    42:10
    Krátce po vhazování domácí celek napálil tyč!
     
    42:40
    Oravec se od červené pokoušel trefit prázdnou branku, kterou ale minul.
     
    43:15
    Förstl nenápadně zakončoval od pravého kruhu, jeho rána ale putovala hodně vedle. Z velké vzdálenosti pálil také Česák, ani on ovšem nemířil přesně.
     
    44:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    44:35
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Je tu ještě jedna branka! TOMÁŠ WRÓBEL utíkal se svými spoluhráči na prázdnou branku, kterou nakonec dokázal sám trefit. Po zakončení byl Wróbel ještě seknut do ruky.
    44:35 Tomáš WRÓBEL - 1:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi druhé finálové utkání, které lépe dopadlo pro Kert Park Praha, jenž vyhrál 5:1 a série se tak vrací zpět do Prahy. Třetí třetina nabídla poměrně dost šancí, přičemž jsme viděli další dvě branky. O oba zásahy se postaral Kert Park Praha, který pokaždé udeřil při úniku na branku. Pardubice se pokoušely s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak to se jim nepovedlo.

    Stav finálové série je tedy nerozhodný a příští sobotu budeme svědky rozhodujícího zápasu. Kert Park Praha bude mít výhodu domácího prostředí, první domácí zápas ale nezvládl. (18:02:56)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. Filip (Bílý, Kubeš) – 20. Zvonek (Jiří Kruček, Martin Kruček), 25. Jiří Kruček (Zvonek), 37. Lhota (Martin Kruček, Rozenberg), 39. Zvonek, 45. Wróbel


    HBC Pardubice: Stárek (Třináctý) – Filip, Kopřiva, Kvapil, Novotný, Školoudík, Turyna – Bílý, Bucek, Česák, Förstl, Janeček, Kohoutek, Kubeš, Langr, Moravec, Šimek, Staněk, Strouhal, Vlasák
    HC Kert Park Praha: Mikl (Koch) – Blaško, Bošák, Horváth, Laurinc, Peschout, Rozenberg, Šperl – Danko, Fejfar, Jágr, Kovář, M. Kruček, J. Kruček, Lhota, Oravec, Wróbel, Zvonek

    Rozhodčí: Černý, Olesz
    Pardubice 1 2 Kert Park Praha
    #1 Sobota 10.07.2021 • 16:00
    Kert Park Praha - Pardubice 3:4 po s.s. (2:3)
    #2 Neděle 11.07.2021 • 16:00
    Pardubice - Kert Park Praha 1:5
    #3 Sobota 17.07.2021 • 16:00
    Kert Park Praha - Pardubice 6:2
    bahis siteleri