Česko – Izrael 16:1 (kon.) | Dánsko – Česko 8:12 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 R H E
Česko
Česko
4
0
5
1
1
1
0
 
12
10
8
Dánsko
Dánsko
3
0
2
0
3
0
0
 
8
7
2
Pátek 16.07.2021, 19:00 • Hippos Arena, Havlíčkův Brod • ME juniorů U18 a kadetů U16
     
    Dobrý večer z Havlíčkova Brodu, vítám všechny fanoušky softballu. Dnes nám končí základní skupina a v posledním zápase si to rozdají Česká republika a Dánsko. Utkání začíná v 19:00, přeji krásný sportovní zážitek.
     
    Dánsko
    Seveřané si opět zahrají finále, ale ještě než se tak stane, tak musí odehrát poslední zápas ve skupině. Dánský výběr nevstoupil do turnaje dobře, když podlehl Čechům, ale hned potom si na své konto připsal čtyři vítězství. Ovšem jedno z nich se nerodilo lehce, a to i s Izraelem. Dánsko nakonec vyhrálo 5:3. Uvidíme, s čím vyrukují hráči ze severní Evropy do utkání?
     
    Česká republika
    Národní tým plní roli favorita beze zbytku, když vyhrál všech pět zápasů. Češi v posledních třech duelech povolili svým soupeřům několik doběhů, ale vždycky svá utkání zvládla, ačkoliv se to nezdá, tak se junioři nejvíce nadřeli v zápasech s Izraelem. Uvidíme, jestli domácí výběr vyhraje i pošesté za sebou...
     
    Vyslechneme si hymny obou účastníků.
     
    Utkání právě začalo.
     

    David Beck je po prvním ballu out na první metě, takže to byla blesková akce v podání dánské obrany.
     

    David Pokorný měl souboj s dánskou sedmičkou, která střeží první metu. Vzájemný souboj lépe vyzněl pro Dána.
     

    Adam Buňata získal první metu a potom ukradl i druhou. David Štýst byl na pálce, a Čech získal metu zdarma, výborný vstup do utkání.
     

    Jonáš Vojáček byl trefen prvním nadhozem, takže to znamená meta zdarma, navíc všechny mety jsou plné.
     

    Filip Kučírek má formu ze včerejška ještě na pálce, teď poslal odpal do levého vnějšího pole. Dánský polař míček podběhla Češi mají dva body, navíc obsadili první a třetí metu.
     

    Je tady posun na metách, když se běžec posunul na dvojku. Tadeáš Kalčev stahuje další dva body, i když měl tři bally a dva striky, to je start z říše snů.
     

    David Jelínek se pokouší o další odpal, zatím promáchl a má dva striky a ball. Následuje odpal do pravého vnějšího pole. Češi jsou k neudržení! Národní tým má jedničku a trojku!
     

    Ondřej Šeda zapsal úvodní strike, když nereagoval na nadhoz. Potom se pokusil odpálit, jenže promáchl. V dalším nadhozu byla krádež dvojky, ale ta byla neúspěšná. Končí tedy první polovina úvodního dějství.
     
    Dohrávka 1. směny.
     
    Andrej Sokol je na kopci, proti němu je v boxu Matthias Kombrink . Český nadhazovač má ball. Nadhazovač národního týmu zatím hází středně vysoké balony.
     

    Matthias Kombrink má po čtyřech špatných nadhozech metu zdarma, zdá se, že nadhazovači budou chtít více času na skvělé výkony.
     

    Česká defenziva úřadovala, když odhalila krádež dvojky, David Jelínek v čele s Tadeášem Kalčevem dali sbohem Kombrinkovi!
     

    Jenže ani tahle akce vyšla trochu vniveč, jelikož dánský pálkař opět dostává metu zdarma.
     
    Gustav Brodin má dva bally, tudíž výhodná situace k metě zdarma. Andrej Sokol má plno, takže co bude, ano je to prvotní strike.
     

    Nepřesný nadhoz končí posunem na druhou metu a k tomu byl pálkař trefen, takže Dánsko má obsazené úvodní mety.
     
    William Melin má dva bally a jeden strike, úvodní dějství patří pálkařům, i když ti dánští zatím neskórovali.
     

    Porada mezi catcherem a nadhazovačem, uvidíme, co z toho nakonec vyplyne... Tak dánský pálkař má metu zdarma. Zajímavá situace hned v úvodu zápasu.
     
    Andrej Sokol se vyloženě trápí, stejně jako kdyby měl zlomené křídlo a nemohl by vzlétnout, tak by se daly charakterizovat jeho výkony.
     

    Je tady první strikeout pro českého nadhazovače, který by mohl chytit potřebné sebevědomí, výborná práce.
     

    William Shaufuss trefil míček mezi úvodní mety, což znamená dva stažené body. Drama hned na úvod, což je velice dobře pro zítřejší finále. Navíc je z toho obsazení met jedna a tři.
     

    Dánové slibně odpovídají na účinkování Čechů na pálce, když stahují třetí bod. Tentokrát za tím stál odpal do pravého pole a menší chyba českého vnějšího polaře.
     
    Češi další komplikace nepřipouští, když si poradili s dalším pálkařem Dánska, jde se do druhé směny.
     
    Začátek 2. směny.
     

    Ondřej Šeda po prvním striku trefil skákavý balon na nadhazovače, který příhozem an jedničku, vyřadil českou pálku.
     

    David Beck trefil druhého metaře, ale stejně jako jeho kolega je out na první metě, tohle je voda na mlýn Dánů.
     
    David Pokorný má jeden strike a ball. Diváci v Hippos areně přejí hit, jenže je tady druhý strike.
     
    Mám za sebou dásnké reprezentanty do šestnácti let, kteří prožívají každou akci svých starších kolegů.
     

    Dánská defenziva zvládla i tentokrát svoji práci, když vyřadila i třetího pálkaře. Tentokrát to byl odpal na trojku ,ale fyzika je nemilosrdná, takže Češi jsou venku ze hry.
     
    Dohrávka 2. směny.
     
    Alexander Mikkelsen zahajuje dohrávku druhé směny, Dán má jeden ball a strike. Andrej Sokol srovnává bilanci na kopci na dva striky a bally.
     

    Po třech ballech se pokusil Alexander Mikkelsen odpálit, jenže načasování nebylo přesné, takže je striekout. Diváci první zářez pálkaře oceňují slovy: To se nám líbí..
     

    Matthias Kombrink po prvním striku trefil ulivku a podle mého názoru zvládl souboj o jedničku, ale rozhodčí na jedničce byla jiného názoru. Dánsko má dva outy.
     

    Magnus Kirstein má po čtyřech špatných odpalech metu zdarma, navíc hned záhy přichází chyba v české defenzivě, čehož využívá Kristeinan k zisku třetí mety.
     

    Tadeáš Kalčev zachránil české vedení, když lapil prudký balon dánského pálkaře, sledujeme napínavou bitvu hned od samotného začátku, tak to má být a diváci jsou v laufu.
     
    Začátek 3. směny.
     
    Diváci v Hippos areně se baví náramně, když arénou probíhá mexická vlna, fanoušci zaslouží poklonu. Na pálku jde Adam Buňata.
     

    Buňata má tři bally a metu zdarma blízko, která nakonec přichází. Český reprezentant si kromě ballu připsal i jeden strike.
     

    Adaaaam Buňata má krádež druhé mety, i když to nebyla národní banka, ale i tak, se tohle cení. Byl to milimetrový souboj, který český hráč vyhrál!
     
    David Štýs se položil do odpalu, jenže balonek končí mimo výseč. Diváci si přejí, aby český pákař vystřelil raketu, tedy homerun.
     

    David Štýs trefil na třetího metaře, který bleskově reagoval příhozem na jedničku. Buňata se posunul na trojku!
     

    ADAM BUŇATA navyšuje vedení, když využil chyby catchera. Ten nezachytil vysoký nadhoz. Češi se mohou uklidnit a přenést vše na zbytek pálky.
     

    Jonáš Voráček má metu zdarma, takže jeho úlohu převezme Filip Kučírek, který řádil ve včerejším utkání proti Izraeli, když zaznamenal dva tříbodové odpaly.
     

    Kučírek neodpálil, ale má tři bally a jede strike. Následuje meta zdarma, takže na pálku jde Tadeáš Kalčev.
     
    Dánský tým reaguje na nepříznivou situaci poradou v obraně. Uvidíme, co si z toho vezme nadhazovač Magnus Kirstein ...
     
    Dánský nadhazovač měl první strike, nicméně potom trefil střední balon, jnež je ball. Třetí nadhoz je prvotřídním strikem.
     

    Tadeáš Kalčev trefil do levého vnějšího pole, když stáhl domů jednoho ze spoluhráčů. Češi mají obsazené skórující mety.
     

    David Jelínek se trefil do nadhozu, ten ale krotí dánský polař, takže český reprezentant je out.
     

    Onřřřej Šeda se postaral o další dva body. Pálakř národního celku se trefil k levé lajně a sám kromě toho, že stáhl spoluhráče do šatny získává druhou metu, výborně.
     

    Chyba na nadhozu znamená posun Šedy na trojku. Beck má na pálce bilanci dvou ballu a jednoho striku.
     
    David Beck trefil skákavý balonek, jenže je z toho foul bal, český reprezentant se musí vrátit na pálku.
     

    Becka tohle nemuselo mrzet dlouho, neboť hned záhy trefil míček k jedničce, kde zaváhal dánský hráč. Český hráč ma jedničku a jako dárek stáhl devátý bod.
     

    David Pokorný odpálil míček do středu pole, kde si ho vzal Magnus Kirstein, který ukončuje českou pálku.
     
    Dohrávka 3. směny.
     
    William Melin dokončuje třetí směnu, dánský reprezentant má dva bally. Následuje nepřesný nadhoz, který probouzí publikum v Hippos areně.
     
    William Melin odhodil páku v domnění, že má metu zdarma, avšak je tady první strike.
     

    Hned poté se ovšem pálkař Dánska dočkal první mety, takže na řadu jde Sebastian Gill.
     

    Sebeobětovací ulivka pálkaře byla více, jak úspěšná, protože je nadále ve hře. Soupeř má obsazené první mety. To je drama jako ve hře Hamlet.
     

    Nepřesný nadhoz, který předurčuje kritickou situaci pro český výběr. Dánsko se posunulo na metách.
     

    Andre Sokol má složitou situaci před sebou, jelikož má tři bally a dva striky, nakonec vše za něj vzal dánský pálkař. Ten odpálil do prvého vnějšího pole. Soupeř doběhl pro bod a česká obrana neubránila trojku.
     
    Daniel Jørgensen má bilanci dvou striku a jednoho ballu, když poslední balon zasáhl, ten se ale stočil do ochranné sítě.
     

    Daniel Jørgensen trefil do levého vnějšího pole a získávají druhý bod, navíc soupeře má všechny pálkaře ve hře, takže nás čeká zajímavá dohrávka.
     

    Nikolaj Tersbøl má po dvou strikách první ball. Hned záhy přichází druhý. Je vidět, že Sokol není v dobrém rozpoložení. Navrch tomu přidal běžec, který krade dvojku.
     

    Je tady první striekout ve třetí směně pro české barvy, konečně. Snad vše půjde tak, jak si český tým vysnil.
     

    Mathias Bordonaro trefil za dvojku, ale tam končí jeho šance, jelikož David Pokorný vystavil stopku pálkaři, následně se hra přesunula domů, kde je zahrán doubleout. Krásná práce české defenzivy.
     
    Začátek 4. směny.
     
    Adam Buňata se popřel do prvního nadhozu, který opustil prostor Hippos areny. Český pálkař má jeden strike a ball.
     

    Singelhomerun v podání ADAMA BUŇATY, to je ono. nejlepší odpověď na dánskou hru, tak pojďme hoši, pojďme pro další body. Tohle je utkání hodné finále.
     

    David Štýs je posléze out na první metě, ale nic nekončí, na pálku přichází nová krev v podání Jonáše Vojáčka.
     

    Český pálakř je out, když ho za jedničkou ze vzduchu vyřadil Gustav Brodin.
     

    Filip Kučírek trefil dlouhý balon do levého vnějšího pole, ale český reprezentant prohrál bitvu s polařem.
     
    Dohrávka 4. směny.
     

    Matthias Kombrink je po úspěšném odpalu venku ze hry, ale toho nemusí mrzet dlouho, neboť jeho kolega obsadil jedničku.
     

    Gustav Brodin sice neodpálil míček do prostoru, avšak sledovali jsme dánskou krádež o druhou metu, která byla hodna dánského království.
     

    Brodin získává metu zdarma a zápletka by mohla býti na světě, co na to Andrej Sokol na kopci...
     

    Viděli jsme polovysoký míč, ale catcher měl pozdní příhru na trojku. Česká obrana je v nedbalkách. Soupeř má obsazené skórující mety, to je drama...
     

    Andrej Sokol má druhý strike proti třem ballum, diváci si přejí další strike, který přichází. Máme tady druhý strikeout pro české barvy.
     
    Vše teď záleží na českém nadhazovači, který má tíhu na své rukavic. Český reprezentant má dva bally a jeden strike.
     

    Ufff, dánský pálkař odpálil pomalý balon, pro který si došel David Štýs na jedničce. Končí nám čtvrtá směna.
     
    Začátek 5. směny.
     
    Hippos arenou zní píseň od Müllera Po schodoch, diváci jsou u vytržení
     
    Tadeáš kalčev je na pálce. český junior má dva bally. Třetí míček se pokusil netrefit, ale švih už nezastavil, je z toho strike. Hned další balon je druhý strike v podání Magnuse Kirsteina.
     

    Tadeáš Kalčev odpálil, ale jeho pokus si našel střední polař, takže Čech se klidí z pálky.
     

    David Jelínek trefil míček na levou stranu. Pálkař národního celku dostal publikum do varu, když si doběhl pro trojku, výborně.
     

    Vítej doma, to jsou slova publika, které oslavuje úspěšný doběh Jelínka, který využil chyby dánského catchera.
     

    Ondřej Šeda propálil třetí spojku, takže získává první metu, na scénu jde první pálkař, David Beck.
     

    Sebeobětovací ulivka Becka, který je out na jedničce, avšak sklidil potřebné ovoce, když posunul Šedu na trojku.
     

    David Pokorný páli do pravého pole, ale je out ze vzduchu, takže nám končí první půlka páté směny.
     
    Dohrávka 5. směny.
     
    Václav Frýba se uvádí na kopci strikem, což je výborné. Hned potom je míň kvalitní nadhoz, takže stav je 1:1.
     

    William Shaufuss má po jednom striku a čtyřech chybných nadhozech metu zdarma a korunu tomu nasadil další pálkař. Daniel Jørgensen trefil libový balon, který znamená bod číslo šest a zisk třetí mety.
     

    Nikolaj Tersbøl má dva striky a stejný počet ballu, potom přichází odpal do levého vnějšího pole a další stažený bod. Dánsko má první metu
     

    Mathias Bordonaro se stává prvním pálkařem, který končí na rukavici Václava Frýby. Soupeř má kromě jednoho outu obsazenou první metu.
     

    Matthias Kombrink trefil krátký odpal, který znamená pohyb na metách, utkání dostává nový rozměr.
     

    Magnus Kirstein je strikeout po třech strikách a dvou balllech, tohle musí Češi ustát...
     
    Češi si berou poradu na kopci. Na pálku se staví Gustav Brodin.
     
    Dánský pálkař má dva striky, třetí balonek ja ball, ale byl to těsný nadhoz od striku.
     

    Dánové přidávají osmý bod chabou české defenzivy, která zaváhala na druhé metě, drama zápasu se nám natahuje až do konce.
     

    Na pálce potom byl Magnus Kirstein , který byl out ze vzduchu.
     
    Začátek 6. směny.
     

    Výborný start Adama Buňaty, který trefil dalekonosný odpal k plotu a sám získává třetí metu.
     

    Chyba na dánském nadhozu, který určuje změnu ve skóre. Buňata doběhl pro dvanáctý bod českého výběru.
     

    Filip Kučírek měl tři bally a dva striky nakonec sice odpálil, ale je out na první metě, škoda pro české barvy.
     

    Jonáš Vojáček má po čtyřech špatných nadhozech první metu zdarma.
     

    Následuje účinková Filipa Kučírka, ten sice odpálil k jedničce, kde je následně out
     

    Tadeáš Kalčev převzal smolnou štafetu, jelikož i on je out na jedničce, takže nám končí polovina šesté směny.
     
    Dohrávka 6. směny.
     
    Sebastian Gill má strike a ball, hned potom si vystál druhý špatný nadhoz.
     

    Dánský pálkař je plný, takže bude z toho meta zdarma? Nebude, dánský pálkař odpálil přes druhou metu, a také tu získává. Čekají nás horké chvíle.
     

    William Shaufuss má tři bally, až nyní se Václav Frýba dostává na první strike. Dánský pálkař trefil na třetí spojku, která ve spolupráci s jedničkou ukončuje účinkování Williama Shaufusse.
     

    Dánsko obsadilo skórující mety, to vypadá na zajímavou koncovku, když Daniel Jørgensen propáli druhou metu se štěstím.
     

    Nikolaj Tersbøl má dva striky a stejný počet ballu. Následný míček je třteí strike, takže Češi mají dva pálkaře ze hry.
     

    Mathias Bordonaro dal do toho všechno, ale na více než tři striky to nestačilo. Jdeme do rozhodující sedmé směny.
     
    Začátek 7. směny.
     

    David Jelínek se staví na pálku. Pálkař trefil prostor mezi úvodními metami, takže je out na jedničce. Dánská obrana reagovala velice rychle.
     
    Ondřej šeda má po prvních dvou nadhozech bally hned potom přichází třetí špatný nadhoz. Český reprezentant nedostává metu zdarma. je tady totiž strike.
     

    Šeda odpálil skákavý balon mezi dvojku a trojku, jenže těsně prohrává souboj o druhou metu, to je veliká smůla pro Čechy.
     

    David Beck ná dva striky a ball. Po druhém striku byl český reprezentant pořádně nasupený. Češi v poslední směně neskórují, na řadě je soupeř.
     
    Dohrávka 7. směny.
     

    Matthias Kombrink neproměnil první šanci, tak druhou už chytl lépe, jenže odpálený míček chytá na trojce Jonáš Voráček.
     

    Magnus Kirstein nezůstal na pálce moc dlouho, neboť po třech nadhozech si balí své náčiní, Václav Frýba má další striekot ve své sbírce.
     

    Dánkso ještě žije, když získává první metu, co na to Václav Frýba...
     

    Gustav Brodin má ball a strike. Těžké chvíle obou aktéru, kteří musí rozhodnout zápas. Dánský pálkař je strikeout, takže nám končí celé utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi velmi hektické utkání, ve kterém se hýbalo skóre z jedné strany na druhou. Nakonec vše dobře dopadlo, když si Česká republika připisuje šesté vítězství za sebou. Dánsko bylo důstojným soupeřem, avšak do zítřejšího finále nejsou karty rozdány jasně. Zápas nabídl několik zajímavých momentů, které budou určitě k vidění zítra. Přeji vám hezký zbytek pátečního večera. (21:30:03)

    Štěpán Ondráček

    Dánsko: 1. 5 Matthias Kombrink – CF
    2. 7 Magnus Kirstein – P
    3. 3 Gustav Brodin – 1B
    4. 9 William Melin – DP
    5. 24 Sebastian Gill – SS
    6. 2 William Shaufuss – 3B
    7. 25 Daniel Jørgensen – LF
    8. 20 Nikolaj Tersbøl – C
    9. 10 Alexander Mikkelsen – RF (3. směna Mathias Bordonaro)
    10. 22 Jacob Liliendal – 2B

    Česko: 1. 9 David Beck – RF
    2. 7 David Pokorný – LF
    3. 15 Adam Buňata – 2B
    4. 96 David Štýs – 1B
    5. 21 Jonáš Voráček – 3B
    6. 45 Filip Kučírek – DP
    7. 22 Tadeáš Kalčev – SS
    8. 62 David Jelínek – C
    9. 5 Ondřej Šeda – CF
    10. 10 Andrej Sokol – P (5. směna Václav Frýba)

    Rozhodčí: Brian Aron – HP, Kristína Bohunická – 1B, Benny Van der Weehe – 3B
    bahis siteleri