Egypt – Argentina 0:1 (kon.) | Francie – Jihoafr. republika 4:3 (kon.) | Nový Zéland – Honduras 2:3 (kon.)
Brazílie – Pobř. slonoviny 0:0 (kon.) | Austrálie – Španělsko 0:1 (kon.) | Japonsko – Mexiko 2:1 (kon.)
Rumunsko – Jižní Korea 0:4 (kon.) | Saúdská Arábie – Německo 2:3 (kon.)
konec
Austrálie
0:1 (0:0)
Španělsko
Neděle 25.07.2021, 12:30 • Sapporo Dome, Sapporo • Olympijské hry - muži • Skupina C
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:46:20)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:13.
     
    Situace ve skupině C zůstává otevřená. Ve hře o postup jsou všechny čtyři reprezentace. Španělsko si polepšilo na čtyři body a vystrnadilo z první pozice Australany. Těm se před důležitou bitvou s posledním Egyptem vykartovali hned tři členové základní sestavy – McGree, Atkinson a Duke.
     
    Dlouhých osmdesát minut zažívali Španělé menší „Déjà vu “. Po bezbrankové remíze s Egyptem nemohli vyzrát ani na Australany. Trn z paty jim vytrhl až s kapitánskou páskou hrající Mikel Oyarzabal, jenž deset minut před koncem uklidil do brány centr střídajícího Asensia. Socceroos měli na odpověď málo času. Hrozit chtěli z autů D'Agostina, ale Simón odstál celý zápas bez jediného zákroku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Rowles diagonálně přenesl hru na pravý okraj pokutového území, kde si Nathaniel Atkinson neodpustil ránu do zad Bryana Gila. Je to žlutá karta a konec australských nadějí.
     
    90+4
    Joel King odrazil dlouhý nákop brankáře Simóna ke střídačkám. Vhazovat bude Dani Olmo, který v poslední době hraje hodně hluboko.
     
    90+3
    Španělská jedenáctka nechce žádné drama. K vidění je hodně přihrávek vzad. Přesně tak, aby se Australané nemohli k míči ani přiblížit.
     
    90+2
    Africká skupina rozhodčích nastavila dávku pěti minut, i když druhá půle proběhla prakticky bez zádrhelů.
     
    90+1
    Pro vhozený aut si opět došel Unai Simón, kterému se nelíbil další náraz od Rowlese. Trochu se po něm ohnal, situaci uklidnil hlavní sudí žlutou kartou.
     
    90
    Metcalfe u půlící čáry odstavil od míče Daniho Olma. Naděje Australanů ještě žije, připravuje se další dlouhé vhazování od D´Agostina.
     
    89
    V náběhu za obranu se Asensiovi nepovedlo nártem zpracovat další z přesných nákopů. Australané pak u balonu dlouho nezůstali.
     
    88
    Simónovi nic není a už se chystá k odkopu. Takto před koncem zápasu nejspíše šlo o úmyslné natahování času.
     
    87
    Pro dlouhatánský aut Nicholase D'Agostina si došel gólman Simón. Při zákroku kolidoval se Souttarem a asi toho využije k ošetření.
     
    86
    Předchozí situace se možná bude opakovat. Míč opět vyletěl ze hřiště, když byl na okraji vápna zastaven Marco Tilio.
     
    85
    Nicholas D'Agostino si pečlivě osušil míč před dlouhým autem. Pro ten si šel Souttar, jenže balon proletěl maximálně pět centimetrů před jeho hlavou.
     
    84
    Zubimendi měl nalevo volného Cucurellu. Do vápna se mezitím vydal Rafa Mir, ale centrovaný míč si jej před bránou nenašel.
     
    83
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Thomas Deng, přichází Nicholas D'Agostino.
    81. Mikel OYARZABAL - 0:1
     
    81
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Střelecké trápení je protrhnuto. Na konci druhého zápasu se Španělé dočkali prvního gólu na turnaji! Marco Asensio si zopakoval centr z prostoru těsně vedle pokutového území. Místo Mira tentokráte dostal do šance MIKELA OYARZABALA. Souttar s Rowlesem souboj prohráli a nezabránil nechytatelné hlavičce k pravé tyči Gloverovy branky.
     
    80
    Rozehrání na krátkou vzdálenost předcházelo přesnému centru z dílny Asensia. Urostlý Rafa Mir mohl hlavičkovat, ale horní tyč pro něj byla moc nízko.
     
    79
    Marco Asensio si pohlídal ofsajd při nákopu z obrany. Zprava nahrával k penaltové značce, kde si míč chvíli hledal Rafa Mir. Střela pravačkou byla sražena na roh.
     
    78
    Od příchodu Bryana Gila už Cucurella neprovádí tolik výpadů po křídle. Centrovaných míčů z levé strany dost ubylo.
     
    77
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Óscar Gil, přichází Rafa Mir.
     
    75
    Australané zahustili prostor uvnitř pokutového území. Hráči v červeném dlouho hledali skulinu potřebnou ke střele, jenže Pedri zamířil jen do Gloverových rukavic. Kvalita střelby dost pokulhává.
     
    74
    Kapitán Thomas Deng pokazil rozehrávku na Atkinsona. Španělé po autu míč ztratili, byť jim ho Mitchell Duke do pěti vteřin poslušně vrátil.
     
    73
    Marco Tilio se po příchodu ještě nezapojil do hry. Nyní si předkopl míč přes posledního obránce Španělů až k Simónovi, jenž se alespoň trošku proběhl.
     
    72
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Denis Genreau, přichází Caleb Watts.
     
    72
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Riley McGree, přichází Keanu Baccus.
     
    71
    Vysvobozující odkop Australanů doletěl jen do středového kruhu. Teď je to docela intenzivní zámek v těsné blízkosti Thomase Glovera.
    70. Dani Olmo (ESP)
     
    70
    Oyarzabal krásně prostrčil míč skrz dva hráče na Daniho Olma. Jeho pokus ze střední vzdálenosti prošel za Kinga, ale za Glovera už nikoliv.
     
    69
    Ze španělského pohledu jde do tuhého, druhá remíza by jim v boji o postup ze skupiny dost přitížila. Mít dva body na kontě a jít na Argentinu, to není zrovna vysněná výchozí pozice.
     
    68
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Carlos Soler, přichází Marco Asensio.
     
    68
    Bryan Gil vyzrál na Denga, ale Atkinson už byl nad jeho síla. Hra je přerušena a vypadá to, že se bude znovu střídat.
     
    68
    Na Kingův centr v pokutovém území prakticky nikdo nečekal, takže si na míč v poklidu počkal všudypřitomný Marc Cucurella.
     
    67
    Takhle dlouho Australané balon na polovině soupeře snad ještě nedrželi. Zároveň je nutno dodat, že se pohybují mimo palebnou zónu.
     
    66
    Atkinsonovi se otevřela pravá strana. Centr přeletěl McGreeho a skončil až na druhé straně, kde to musel King definitivně zbrzdit.
     
    65
    Velký boj v okolí střídaček se obešel bez zásahu rozhodčích. Španělé pokračovali centrem Cucurelly letícím na Souttara.
     
    64
    Australané předvedli dobrý ťukes poté, co v rozehrávce chyboval García. Samotné zakončení bylo trochu zbrklé, McGree bez přípravy z dvaceti metrů přestřelil.
     
    63
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Lachlan Wales, přichází Kye Rowles.
     
    63
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Daniel Arzani, přichází Marco Tilio.
     
    62
    Španělé hodně zjednodušili přechodovou fázi. Už neroztáčejí kolotoče krátkých přihrávek, ale sází na nákopy z půlky. Jeden takový nyní nepřevzal Bryan Gil.
     
    61
    Marc Cucurella se stal pachatelem nedovoleného zákroku, při kterém skončil na zemi Lachlan Wales. Aspoň trocha klidu pro australskou obranu.
     
    60
    Bryan Gil si hezky zpracoval další Torresův pas na několik desítek metrů. Míč si stáhl na střed, ale ve finále nenašel způsob k přihrávce na Solera.
     
    58
    Bryan Gil nebyl na place ani dvacet vteřin a už byl při nákopu ze středu hřiště chycen do ofsajdové pasti na levém kraji.
     
    57
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Bryan Gil.
     
    57
    Australanům se malinko bortí sestava pro nadcházející zápas s Egyptem. Za strčení do Pedriho viděl druhou žlutou kartu na turnaji také Mitchell Duke.
     
    56
    Se žlutou kartou hrající Óscar Gil nabídl Australanům standardku z levé strany. O rozehrávku se postaral Arzani, ale znovu z toho byl jen protiútok. Skvěle ho zastavil Atkinson.
    55. Mikel Oyarzabal (ESP)
     
    55
    Olmo dostal skvělý pas ze středového kruhu. Nakrátko přihrál Oyarzabalovi, jenž se ve vápně snadným manévrem zbavil tří hráčů, ale ze slibné pozice bránu o dost přestřelil.
     
    54
    Pedri prodlužoval Cucurellův centr do území nikoho. Díky odkopu za postranní čáru však Španělé mohou pokračovat.
     
    53
    Za sestřelení Solera viděl Riley McGree žlutou kartu. Vše se každopádně odehrálo v klidném středu hřiště.
     
    52
    Javi Puado šel ostře do souboje s Atkinsonem, kterého zboural zároveň s rohovým praporkem. Nařízen je odkop od Gloverovy brány.
     
    51
    Wales před pádem na zem stihl přihrát doprava na Genreaua, jenž si před Torresem navedl míč na pravačku. V prvním australském zakončení tohoto zápasu bránu zdaleka netrefil.
     
    50
    Eric García šel před číhajícím Dukem do riskantního manévru. Vpádu zahrál k vlastní brance a pořádně prohnal vracejícího se Simóna.
     
    49
    Dani Olmo se dokázal uvolnit na pravém kraji, jenže to bylo způsobeno poněkud sporně odpískaným faulem na Kinga. Ten ho přitom držel minimálně stejně.
     
    48
    Arzani šel na hrotu do soubojů s třemi protihráči. Potvrdilo se, že má malou šanci na úspěch. Rozhodčí mu navíc zapískali faul.
     
    47
    Na trávníku v Sapporu se opět prohání dvaadvacet můžu. Jedná se o ty samé, které nastoupili i do první půle. Trenéři se střídáními šetří.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po bezbrankové remíze s Egyptem se Španělsko opět potkává s dobře bránícím soupeřem. Australané celých pětačtyřicet minut odolávali tlaku a s přispěním břevna jdou do přestávky za stavu 0:0, jenž by měl stačit k postupu do čtvrtfinále. Obraz hry se určitě měnit nebude, španělský výběr nutně potřebuje brát tři body.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Arzaniho nebezpečná hlavička k vlastní bráně
     
    45+1
    Tahle standardka byla ještě mizernější. Španělé z ní vystartovali do rychlého protiútoku s centrem Cucurelly. Výsledkem byla Arzaniho podivná hlavička na vlastní bránu. Za brankáře Glovera ji zlikvidoval King. Dorážející Puado hodně minul.
     
    45
    Španělé standardku s přehledem ubránili, ale jejich práce poblíž nudícího se Simóna ještě nekončí. Faulován byl i Daniel Arzani.
     
    44
    Jednoduchá ztráta Solera, který namazal Dukeovi. Ten potáhl míč na útočnou polovinu a taktéž se nechal z faulovat. Následují výjimečné vteřiny Austrálie v ofenzivě.
     
    43
    Vhazující Cucurella si narazil s Pedrim. Přitom ho nemilosrdně dohrál Wales a vyfasoval za to žlutý trest.
     
    43
    Přenesení Olma narušil Atkinson, jenž vytěžil na Pedrim vlastní aut. Poté se dostal pod tlak a byl donucen zakopnout balon zpátky do zámezí.
     
    42
    Znovu šel do akce Soler, který si přebral parádní Olmův nákop z hloubi pole. Dostal se ale z ideálního úhlu a zprava trefil vnější boční síť.
     
    41
    Soler posílal centr k hranici velkého vápna, kde se v daný okamžik nacházel jen Wales. Španělé se museli vrátit pro míč k půlící čáře.
     
    40
    Ve čtyřicáté minutě zůstává jedenáctka Australanů bez jediného střeleckého pokusu. V nejbližší době se na tom nic měnit nebude, míč mají Evropané.
     
    39
    Mikel Oyarzabal měl v hlavním balíku hráčů pět spoluhráčů. Vybral si toho nejbližšího, ale Puado prodloužil centr až do zámezí.
     
    38
    King zezadu sáhl na záda Daniho Olma. Ten ochotně upadl a zajistil Španělům výhodu standardní situace z pravého křídla.
     
    37
    Olmo šel do narážečky s Gilem, který mu ale vrátil těžko zpracovatelný míč. Toho v pokutovém území využila pozorná defenziva Australanů.
    36. Javi Puado (ESP)
     
    36
    Docela mazácké zakončení patou od Puada. Po dalším centru v podání Cucurelly však zamířil vysoko nad břevno.
     
    35
    Soler rozehrál nakrátko s Olmem. Do vápna čepoval míč Pedri, ale Oyarzabalovo sklepnutí do druhé vlny nikoho v červeném nenašlo.
     
    34
    Další vzorně provedený obranný zákrok od Atkinsona, jenž pravou nohou zablokoval střílenou přihrávku do ohně od Cucurelly. Následuje rohový kop.
     
    33
    Marc Cucurella musel centrovat z prvního doteku. Trefil Atkinsona, což znamená autové vhazování.
     
    32
    Puado kousek od šestnáctky nechal ležet míč pro Atkinsona, který ho získal asi jednodušeji, než sám očekával.
     
    30
    Držení míče: 29 % – 71 %.
     
    29
    Thomas Glover učebnicově přečetl Pedriho pokus o geniální kolmici. Míč odkopl před nastartovaným útočníkem, kterému byl dodatečně odmáván ofsajd.
     
    28
    Javi Puado se nerozpakoval vrátit míč k Torresovi. Španělé se rozhodli trpělivě obehrávat zatažený blok.
     
    27
    Carlos Soler rozehrál standardku na pravý okraj pokutového území. Pau Torres sklepával zpátky k ose, ale to dobře přečetl Glover.
     
    26
    Olmo dal moc krátkou přihrávku do strany, kudy zrovna běžel Cucurella. I tak Španělé získávají standardku, hráče Lipska nešikovně dohrál McGree.
     
    25
    Soler neposlal na Zubimendiho takový centr, ze kterého by šlo nebezpečně hlavičkovat. Puado poté trefil míč rukou.
     
    24
    King ubránil Olma za cenu rohového kopu. Tlak Španělů nejspíše bude dlouhodobého charakteru.
     
    23
    Daniel Arzani měl v úmyslu na křídle nastartovat Kinga, ale přihrávka do volného prostoru byla až moc dlouhá.
     
    22
    Pedri tentokrát udělal nevynucenou chybu. Australané rezignovali na rychlý brejk a postupně zacouvali až k brankáři Gloverovi.
    21. Mikel Oyarzabal (ESP)
     
    21
    Javi Puado vyvezl míč a dobře načasovanou nahrávkou uvolnil Oyarzabala, kterého dělily od gólu jen centimetry. Napálil totiž břevno!
     
    20
    Pedri vyzval Cucurellu, jenž byl zastaven nějaký metr před vápnem. Australané se u balonu opět neohřáli, chybovali v přechodu.
     
    19
    Souttar odehrál centr z pravého křídla pouze pár metrů před vápno. Tam se z jedničky hezky opřel do střely Pedri, ale Glover zůstal pozorný.
     
    18
    Cucurella dokonale překvapil McGreeho, který se pomalu rozbíhal v území před střídačkami. Španělé se vrací k balonu.
     
    16
    Oyarzabal neměl žádný prostor k uvolnění se v pokutovém území. Australané se k němu v hojném počtu seběhli a důrazně jej odzbrojili.
     
    14
    Australanům se vyplatilo aktivní napadání. Genreau získal míč a centrem do Torrese udělal rohový kop. Centr zleva chytil Simón. K tomu se pískal útočný faul.
     
    13
    Arzani chtěl na levé straně utéct Gilovi, ale když se k němu přiblížil i Eric García, tak vycestoval s balonem až za zadní čáru.
     
    11
    Pau Torres nedoskočil na míč, který měl hlavou sklepávat na střed pokutového území. Takhle se bude hrát od Glovera.
     
    10
    Daniel Arzani zezadu brnkl o nohy Oyarzabala. Ten se složil k zemi a etiopský arbitr bez váhání nařídil další standardní situaci.
     
    9
    Od prvních minut je jasné, jak bude tento zápas vypadat. Španělé dominují v držení míče a hledají skuliny v zataženém rozestavení soupeřů.
     
    7
    Úhel to byl na střelu i na dobře kroucenou střelu. Carlos Soler zvolil druhou možnost, ovšem před odkopem Denga trefil jenom zeď.
     
    6
    Australané si po vlastním autu dost zavařili. Po ztrátě míče přišla dokonce ruka Genreaua a nebezpečný přímý kop.
     
    5
    Nathaniel Atkinson si vysloužil pochvalu tím, že v křídelním prostoru učebnicově zvládl situaci jeden na jednoho s útočícím Puadem.
     
    4
    Connor Metcalfe rozehrával standardku na Denga, který ale hlavičkoval směrem od soupeřovy brány. Zároveň mělo jít o ofsajd.
     
    3
    Nezáviděníhodný okamžik pro krajního obránce Óscara Gila, který bude hrát od třetí minuty se žlutou kartou. Může za to ohnání se po Arzanim.
     
    2
    Úvodní výkop obstarali Australané, kteří nastupují v kompletně žlutých dresech. Španělé jsou v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Austrálie: Glover – Atkinson, Deng, Souttar, King – Wales, Genreau, Metcalfe, Arzani – McGree – Duke.
    Náhradníci: Maynard-Brewer – Baccus, D'Agostino, Pierias, Rowles, Tilio, Watts.

    Španělsko: Simón – Ó. Gil, García, P. Torres, Cucurella – Soler, Zubimendi, Pedri – Puado, Oyarzabal, Olmo.
    Náhradníci: Fernández – Asensio, B. Gil, Miranda, Mir, Moncayola, J. Vallejo.

    Rozhodčí: Tessema (ETH) – Cheruiyot (KEN), Ibrahim (SUD).
     
    Austrálie

    Tradiční účastník olympijského turnaje byl na úvod skupinových bojů nadmíru úspěšný. Nad Argentinou zvítězil 2:0 a zadělal si na postup do čtvrtfinále. Proti „La Albiceleste“ se do listiny střelců zapsali Lachlan Wales a Marco Tillo. Druhý z nich skóroval již v početní výhodě. V tabulce skupiny C jsou Australané první s dvoubodovým náskokem na druhé Španěly a třetí Egypt. K jistotě postupu bude stačit jeden bod.
     
    Španělsko

    Španělé přijeli do Japonska jako hlavní favorité na celkový triumf. Postup ze skupiny měl být spíše formalitou, nicméně první hrací den situaci ve skupině C tyto prognózy hodně zamotal. Tým s několika hráči z nedávného evropského šampionátu hostil na úvod Egypt a překvapivě s ním pouze remizoval 0:0. Navíc přišel o zraněné Minguezu a Ceballose.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu základní skupiny olympijského turnaje. Od třinácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Austrálií a Španělskem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 81. Oyarzabal (Asensio)

    Karty:   43. Wales (AUS), 53. McGree (AUS), 57. Duke (AUS), 90+5. Atkinson (AUS) – 3. Ó. Gil (ESP), 90+1. Simón (ESP)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:13.
    Austrálie: Glover – Atkinson, Deng (83. D'Agostino), Souttar, King – Wales (63. Rowles), Genreau (72. Watts), Metcalfe, Arzani (63. Tilio) – McGree (72. Baccus) – Duke.
    Náhradníci: Maynard-Brewer – Baccus, D'Agostino, Pierias, Rowles, Tilio, Watts.

    Španělsko: Simón – Ó. Gil (77. Mir), García, P. Torres, Cucurella – Soler (68. Asensio), Zubimendi, Pedri – Puado (57. B. Gil), Oyarzabal, Olmo.
    Náhradníci: Fernández – Asensio, B. Gil, Miranda, Mir, Moncayola, J. Vallejo.

    Rozhodčí: Tessema (ETH) – Cheruiyot (KEN), Ibrahim (SUD)
    bahis siteleri