Michalovce – Dunajská Streda 4:1 (kon.) | Žilina – Sereď 3:0 (kon.) | Trnava – Pohronie 2:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:0 (2:0)
ŠKF Sereď
Neděle 25.07.2021, 18:00 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Po závěrečném hvizdu se může Žilina těšit z prvního vítězství v nové sezoně, když v domácím prostředí zdolala Sereď jasným tříbrankovým rozdílem a dokonce udržela čisté konto.

    V prvním poločase jsme viděli dva nádherné góly Mysloviče, třetí trefu přidal po hrůzostrašné minele brankáře hostů Jambor. Hosté předvedli výkon na hranici svých možností, na domácího favorita to však ani zdaleka nestačilo

    Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního večera! (20:01:25)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Asi definitivně poslední šancí dnešního klání byl centr Gatariće, který schoval do náruče pozorný Petráš.
     
    90
    Běží nám poslední minuta řádné hrací doby a přidávat se bude pouze jedna minuta navíc, takže hosté už zřejmě nestihnou potvrdit svou snahu vstřelením čestného gólu.
     
    89
    Další pokus přidává Jureškin, jehož zablokována střela doletěla k Petrášovi a ten si zákrok pohlídal.
     
    86
    Hosté se v závěru dostávají častěji k zakončení, ale nejprve byl zblokovaný Haša a Machučova střela bez přípravy nebyla nejpřesnější.
     
    85
    Sereď nevzdává snahu o vstřelení aspoň četného úspěchu, ale i další akce Popoviće nedonutilo Petráše k nějakému těžkému zákorku.
     
    84
    Dostáváme se do úplného závěru zápasu a Žilina začíná stále více hrozit z rychlých přechodů, protože nyní více hrají s míčem hosté.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Branislav Sluka (MŠK Žilina).
     
    82
    Centr od rohového praporku nebyl vůbec špatný a míč sedl přesně na volej Slebodníkovi, který však také netrefil prostor brány.
     
    81
    Gatarićovi se nepodařilo zakončit přesně, podobně jako před chvílí Myslovičovi a Žilina rychle otočila hru, přičemž si vybojovala roh po práci dobré práci Ďuriše.
     
    80
    Sereď si na opačné straně vybojovala zajímavou pozici, když Slebodník trochu zbytečně fauloval v nebezpečném prostoru.
     
    79
    Kaprálik je jedním z nejaktivnějších domácích hráčů, ale jeho průnik se podařilo hostující defenzivě zastavit.
     
    78
    Myslovič chtěl zabojovat o hattrick, ale levačka ho nepodržela a míč letěl vysoko nad sereďskou bránu.
     
    77
    Pěkná akce Ďuriše, který míč posunul Mysloviče a ten už chtěl zakončovat levačkou. Následně jeden z bránících hráčů zahrál na hranici pokutového území rukou. Penalta z toho nebude, ale domácí mají k dispozici zajímavou standardku.
     
    76
    Hlasatelka oznámila, že první zápas Žiliny v nové sezoně sleduje téměř 600 přítomných diváků. Ti jsou svědky přesvědčivého výkonu svého týmu.
     
    75
    Dva střídající hráči se dostali do střetu. Slebodník chtěl udržet míč ve své moci, ale při skluzu zasáhl Machuču.
     
    74
    Asi nejméně povedená střela Mysloviče v dnešním zápase. Autor dvou branek zkoušel štěstí střelou bez přípravy, navíc z těžké pozice. Yakubu mohl být zůstat klidný.
     
    73
    Aktivita hostí po levé straně je přerušena, takže Žilina se může vydat do dalšího dobývání sereďské obrany.
     
    72
    I Sereď odpovídá střelou Gatariće, který si míč zpracoval prsy a následný volej letěl vedle pravé tyče brány Petráše.
     
    71
    Dostáváme se do závěrečných dvaceti minut hry a do zápasu se rychle dostal střídající Ďuriš, který těžil z práce Kaprálika a Mysloviče, ale zakončovat umí mladý útočník určitě lépe, než jak se mu to povedlo v tomto případě.
     
    70
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Vahan Bičachčjan, přichází Tibor Slebodník.
    Střídání v týmu ŠKF Sereď: ze hřiště odchází Dominik Kříž, přichází Ondřej Machuča.
     
    69
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Matúš Rusnák, přichází Dávid Ďuriš.
     
    68
    Z utkání se nám trochu vytratilo nasazení. Vzhledem ke skóre a k tomu, jak domácí celé utkání dominují, to je dvacet minut před koncem duelu asi i pochopitelné.
     
    66
    Úspěšná kombinace Seredě, která se po dlouhé době dostala na dostřel domácí svatyně, ale zakončení Hasy po sklepnutím Gatariće nemělo šanci na úspěch.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Benson Anang (MŠK Žilina).
     
    64
    Zbrklá přihrávka Gona, který mohl míč raději podržet, místo toho končí míč na soupeřových kopačkách.
     
    62
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Enis Fazlagić, přichází Adrián Kaprálik.
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Adam Goljan, přichází Miroslav Gono.
     
    59
    Žilina právě vstřelila branku!
    Obrovské selhání hostujícího brankáře. TIMOTEJ JAMBOR vyslal na sereďskou branku slabou přízemní střelu, kterou chtěl Yakubu chytit do rukavic Míč mu ale nepochopitelně prošel "mezi prsty" až za brankovou čáru. Asistence: Vahan Bičachčjan.
     
    58
    Po delší době je hra přerušena pro nedovolený zákrok, o který se postaral na polovině hřiště Nemčík, když nedovolil projít Hašovi.
     
    57
    Jureškin se chtěl prodrat přes množství protihráčů, ale míč byl daleko a neměl možnost projít přes obranu Žiliny, která zahrála dobře takticky.
     
    56
    Hosté se přesouvají před šestnáctku Žiliny, ale po autových vhazovaní míč ztrácejí a dávají prostor pro útok domácím.
     
    55
    Domácí tým zahrával první roh ve druhém poločase. Nic zvláštního se ale po centru od rohového praporku neudálo, míč proletěl celým pokutovým územím, aniž by jej kdokoliv zasáhl.
     
    51
    Několik nepřesností doprovázelo domácí tým v přechodu do útoku, a proto šanci dostali hosté, ale kombinace Gatariće a Potomy skončila na dobře zformované žilinské defenzivě.
     
    49
    Petráš nakopává na Bikachkhana, který situaci vyhodnotil správně a vysunul Jambora, který téměř přidal třetí gól, ale míč těsně minul pravou tyč Yakubuovy brány.
     
    47
    Rozběhl se nám druhý poločas a Žilina ihned vybojovala faul v dobrém prostoru. Rozehrávka standardní situace ale domácím moc nevyšla a Yakubu míč sbírá do rukavic.
     
    46
    Střídání v týmu ŠKF Sereď: ze hřiště odchází Tomáš Hučko, přichází Mihajilo Popović.
    Střídání v týmu ŠKF Sereď: ze hřiště odchází Dominik Radić, přichází Roko Jureškin.
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Samuel Suľa, přichází Benson Anang.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas patřil favoritovi zápasu, který se dostal do pohodlného vedení o dva góly díky krásným střelám Mysloviče. Žilina měla v průběhu poločasu i jiné zajímavé příležitosti, Myslovič zahodil před druhým gólem ještě jednu velkou šanci, a tak už klidně mohl slavit hattrick.

    Hosté nepředvádějí špatný výkon a snaží se hrát ofenzivně v rámci možností, ale stále je to málo. Největší šanci zahodil Hučko, který z dobré pozice nepřekonal hlavičkou Petráše.

    Snad bude druhý poločas stejně atraktivní, protože zápas rozhodně nenudí. Druhý poločas začíná přibližně v 19:02.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Nastavovat se nebude ani jedna minuta a poločas se dohrává v klidném tempu, protože domácí se nikam nehrnou a hosté se nedokáží dostat k míči.
     
    43
    Žilina právě vstřelila branku!
    PATRIK MYSLOVIČ se trefuje podruhé v zápase a chvíli před koncem poločasu dává domácímu celku klidnější dvoubrankový náskok. Žilinský střelec napřáhl z uctivé vzdálenosti a zamířil naprosto dokonale. Yakubu na ránu, která zapadla k pravé tyči, neměl sebemenší nárok. Asistence: Branislav Sluka.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Roman Haša (ŠKF Sereď).
     
    40
    Pěkná kombinace na levé straně hřiště, kterou rozjel domácí kapitán Sluka. Vysunul Jambora, který přesným centrem našel velmi dobře nabíhajícího Mysloviče, který však z voleje netrefil nejlépe a Yakubu drží Sereď nad vodou!
     
    39
    Žlutou kartu dostává Tomáš Hučko (ŠKF Sereď).
     
    37
    Míč si na střelu posunul Bičachčjan, zakončení se mu ale příliš nepodařilo, protože Yakubu ránu viděl a navíc letěla přesně na něj, takže míč bez problémů chytil.
     
    36
    Domácím se nedaří vymyslet, jak překonat pečlivou obranu Seredě. Míč si momentálně předávají mezi sebou pouze obránci Žiliny.
     
    34
    Hosté se znovu rychlým přechodem dostali na hranici šestnáctky a Morong vyzkoušel Petráše, ale ani jeho pokus neletěl do prostoru brány.
     
    33
    Registrujeme další střelu hostů, o kterou se postaral Hučko, jenže jeho pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    32
    Sereď měla k dispozici standardní situaci, kterou rozehrával Gatarić, který poslal zajímavý centr, u kterého byl ale nejdříve ze všech Petráš.
     
    31
    Gatarić ukázal, že si s míčem pravdu rozumí, v poslední chvíli se před ním ale zjevil protihráč, který mu znemožnil přesnější přihrávku.
     
    30
    Tempo se trochu uklidnilo, protože se míč nedostává do nebezpečných prostor a hostující defenziva si tak může na chvilku oddychnout.
     
    29
    Za námi je téměř půlhodina hry a můžeme konstatovat, že zápas se vyvíjí podle papírových předpokladů a Žilina má do této chvíle hru pevně v rukou.
     
    28
    Tentokrát se pokusil projít přes dva protihráče v šestnáctce hostí Rusnák, po druhém souboji padl na trávník, ale rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    27
    Další nepříjemný centr letěl do ohně před Yakubua, ale ani tento pokus se neujal a to díky dobré defenzivní práce obránců Seredě a následná koncovka z větší dálky letěla výrazně mimo.
     
    26
    Poslední minuty přinášejí zvýšenou aktivitu domácích, který se snaží zareagovat na dobrou pasáž Seredě a chtějí přidat druhý gól.
     
    25
    Krásná individuální akce Bičachčjana, který se z pravé strany prokličkoval až do šestnáctky, ale bohužel z těžké pozice už nedokázal najít přesnou přihrávkou svého spoluhráče.
     
    23
    Domácí se dostali k rohu a Bičachčjan jako jeho exekutor poslal zajímavý míč na úroveň penaltového puntíku, ale nejlépe se zorientoval obránce Dias, který celou situaci rázně vyřešil.
     
    22
    Na opačné straně se domácí rychle dostali před pokutové území, ale píská se útočný faul, který zastavil žilinskou snahu.
     
    21
    Hosté se snaží navázat na předchozí povedené akce, ale nyní byl průnik Haši zastaven pečlivou domácí defenzivou.
     
    20
    Druhá střela na bránu Petráše v krátkém sledu, ale zakončení Haši zpoza šestnáctky po přihrávce Moronga směřovalo jen do středu brány.
     
    19
    Haša nenašel přízemním centrem nikoho, následně se ale ocitl v dobré hlavičkového příležitosti Hučko, kterému prodloužil míč Haša, ale Petráš si připisuje dobrý zákrok.
     
    17
    Sereď se osmělila projít s míčem po pravé straně hřiště, následný centr byl ale jen propagační, takže Petráš nemusel reagovat.
     
    16
    Další pokus prostřelit obranný val hostů nevyšel, míč se ale opět odrazil na kopačky domácích hráčů.
     
    15
    Hra se po čtvrthodině hry dostala zhruba na úroveň středového kruhu, kde mají převahu hráči Žiliny a klidně ve středu hřiště kombinují.
     
    14
    Na trávníku chvíli ležel Radić, ale ani on nebude potřebovat ošetření a hra plynule pokračuje dál.
     
    12
    Úvodní minuty zápasu patří jasně Žilině, která dominuje na míči a zaslouženě se dostává do lepších střeleckých pozic.
     
    11
    Míč si před šestnáctkou domácích vyměnili Gatarić s Radićem, ale následně celou akci zpomalili a žádné zakončení z ní nebylo.
     
    10
    Yakubu si poradil s dalším pasem za obranu hostů a snažil se najít výkopem Hašu, ale to se mu nepodařilo podle představ.
     
    9
    Kříž se dostal do kontaktu se střelcem gólu Myslovičem a obdržel nepříjemný úder, ale rychle se oklepal a postavil zpět na nohy.
     
    8
    Žilina se vytlačila až k Petrášovi, ale postupně může opět přecházet na polovinu Seredě, která je v posledních momentech hodně zatažená před svou branku.
     
    7
    Hosté se dostávají pod tlak a po pěkné akci z levé strany musel být v pohotovosti Yakubu, který dokázal střelu vyrazit na roh.
     
    5
    Žilina právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají rychle do vedení, PATRIK MYSLOVIČ otevírá skóre technickou střelou zpoza šestnáctky. Míč potáhl kolem postranní čáry Bičachčjan a naservíroval ji střelci jako na zlatém podnose. Parádní střela zapadla do pravého spodního rohu hostující branky. Asistence: Vahan Bičachčjan.
     
    3
    Hostující brankáři Yakubu se dostal do střetu s Rusnákem, který na chvíli zůstal ležet na zemi, ale domácí zadák by měl být v pořádku.
     
    2
    Domácí rychle získali míč pod kontrolou a již rozběhli postupnou akci na útočné polovině, ale zatím je to z jejich stran statické a pomalé více než by bylo zdravé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    MŠK Žilina: Petráš – Bičachčjan, Fazlagić, Goljan, Jambor, Kopas, Myslovič, Nemčík, Rusnák, Sluka (C), Suľa.

    ŠKF Sereď: Yakubu – Dias, Gatarić, Haša – Hučko (C), Hurtado, Katunský, Kříž, Morong – Potoma, Radić.
    Náhradníci: Ayotunde – Cobnan, Jureškin, Machuča, Michalík, Popović, Ridwan, Prachar..
     
    Vítejte při sledování dalšího z úvodních zápasů nové sezóny Fortuna ligy, ve kterém v neděli podvečer změří síly Žilina se Sereď. Favorit je asi každému jasný, jelikož "Šošoni" budou chtít navázat na úspěšné tažení z předkol Evropské konferenční ligy. Naopak Sereď, vzhledem k nepříliš přesvědčivým výsledkům v přípravě, by byla určitě spokojená s tím, že by odehrála v Žilině důstojnou partii. Ve prospěch MŠK hovoří i statistiky, jelikož Sereď doma zdolalo čtyřikrát ze šesti zápasů a bez bodu odešlo pouze jednou.

    MŠK Žilina: Domácí se vezou na vlně, když uspěli na půdě kyperského mistra Apollonu Limassol a výrazně se přiblížili k postupu do třetího předkola Evropské konferenční ligy. Žilina má za sebou i kvalitní přípravu, v níž mimo jiné zdolala slovinský tým Bravo a remizovala se silnou Rijekou.

    Škf Sereď: Hosté odehráli v přípravě až sedm zápasů, ale vyhráli pouze s Podbrezovou a ještě si připsali remízu s maďarským Honved Budapešť. Jinak prohráli i s kvalitativně slabšími soupeři jako Skalica a Petržalka, nezvládli ani generálku se Zlatými Moravcemi. Proto Sereď nemůže mít velké oči před startem nové sezóny, ale zároveň se nechce dostat do problémů se sbíráním bodů ihned od začátku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Jan Hochman

    Branky: 5. Myslovič, 43. Myslovič, 59. Jambor

    Karty:   65. Anang (ZIL), 83. Sluka (ZIL) – 39. Hučko (SER), 42. Haša (SER)


    MŠK Žilina: Petráš – Bičachčjan, Fazlagić, Goljan, Jambor, Kopas, Myslovič, Nemčík, Rusnák, Sluka (C), Suľa.
    ŠKF Sereď: Yakubu – Dias, Gatarić, Haša – Hučko (C) (46. Popović), Hurtado, Katunský, Kříž (70. Machuča), Morong – Potoma, Radić (46. Jureškin).
    Náhradníci: Ayotunde – Cobnan, Jureškin, Machuča, Michalík, Popović, Ridwan, Prachar.
    bahis siteleri