100m motýlek - finále (ženy) Vítěz: M. Macnailová (CAN) (kon.) | 200m volný styl - semifinále (muži) (kon.)
100m prsa - semifinále (ženy) (kon.) | 100m prsa - finále (muži) Vítěz: A. Peaty (GBR) (kon.)
400m volný styl - finále (ženy) Vítěz: A. Titmusová (AUS) (kon.) | 100m znak - semifinále (muži) (kon.)
100m znak - semifinále (ženy) (kon.) | 4 x 100 m volným stylem - finále (muži) Vítěz: USA (kon.)
200m volný styl - rozplavby (ženy) (kon.) | 200m motýlek - rozplavby (muži) (kon.)
200m polohový závod - rozplavby (ženy) (kon.) | 1500m volný styl - rozplavby (ženy) (kon.)
konec
1500m volný styl - rozplavby (ženy)

Pondělí 26.07.2021, 12:53Olympijské hry - Plavání
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:20.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné pondělní odpoledne. Vítám vás při sledování plávání, konkrétně u rozplaveb žen na 1500 metrů volným způsobem.
     
    Startovní listina

    1. rozplavba

    3 Sasha Gattová (MLT)
    4 Kathrina Belliová (CAN)
    5 Arianna Valloniová (SMR)

    2. rozplavba

    2 Han Dakyung (KOR)
    3. Eve Thomasová (NZL)
    4 Marlene Kahlerová (AUT)
    5 Beatriz Pimentel Dizottiová (BRA)
    6 Helena Bachová (DEN)
    7. Hayley McIntoshová (NZL)

    3. rozplavba

    1 Deniz Ertanová (TUR)
    2 Diana Duraesová (POR)
    3 Viviane Jungblutová (BRA)
    4 Celine Riederová (GER)
    5 Julia Hasslerová (LIE)
    6 Viktoria Mihalyvariová-Farkasová (HUN)
    7 Tamila Holubová (POR)
    8 Katja Fainová (SLO)

    4. rozplavba

    1 Merve Tuncelová (TUR)
    2 Martina Rita Caramignoliová (ITA)
    3 Erica Sullivanová (USA)
    4 Simona Quadarellaová (ITA)
    5 Maddy Goughová (AUS)
    6 Anastasija Kirpičnikovová (ROV)
    7 Li Ping-ťie (CHN)
    8 Jimena Perez Blancová (ESP)

    5. rozplavba

    1 Mireia Belmonteová (ESP)
    2 Ajna Keselyová (HUN)
    3 Sarah Kohlerová (GER)
    4 Kathleen Ledecká (USA)
    5 Wang Ťien-ťia-che (CHN)
    6 Delfina Pigniatiellová (ARG)
    7 Kiah Melvertonová (AUS)
    8 Kristel Kobrichová (CHI)
     
    Před námi je první rozplavba. Na čas postoupí do finále osm nejlepších plavkyň na čas. Nezáleží tedy tolik na tom, kolikátá závodnice doplave do cíle, ale spíše v jakém čase.
     
    Odstartovala první rozplavba.
     
    Bylo by obrovským překvapením, pokud by postoupila plavkyně z první rozplavby. Plavou v ní jen tři plavkyně, po padesáti metrech vede Belliová z Kanady.
     
    Katrina Belliová už si oproti maltské a sanmarinské soupeřce vyplavala velký náskok, po 200 metrech vede už o tři vteřiny. Otázkou zůstává, jestli si šestnáctiletý talent dobře rozvrhne síly.
     
    Vteřiny ve prospěch Kanaďanky přibývají. Zatím to spíš vypadá, že tuhnou Gattová s Valloniovou. Tyto dvě závodnice ale nebudou těmi, s nimiž by se Belliová snad měla měřit v souboji o postup.
     
    Po polovině trati vede kanadská plavkyně rozdílem dvanácti sekund před Valloniovou. Ale nenechme se mýlit, ale Kanaďanka neplave v nějak extra rychlém čase. Na světový rekord už v tuto chvíli ztrácí skoro dvacet vteřin.
     
    Kilometr z první rozplavby je minulostí. Katrina Belliová vede už o více jak půlku bazénu a v první rozplavbě vyhraje, to je jasné.
     
    Kanadské reprezentantce zbývá do cíle dvě stě metrů. V šestnácti letech se jedná o cennou zkušenost, ačkoli by si určitě přála zazávodit v dráze s věhlasnějšími jmény.
     
    Katrina Belliová dohmátla v čase 16:24,37. Valliovou a Gattovou porazila rozdílem třídy, avšak případný postup do finále by se rovnal senzaci.
     
    Výsledky první rozplavby

    1. Katrina Belliová (CAN) 16:24,37 min
    2. Arianna Valloniová (SMR) +30,27
    3. Sasha Gattová (MLT) +33,10
     
    Odstartovala druhá rozplavba.
     
    Ve druhé rozplavbě už se nachází šest závodnic. Ani v tomto případě se neočekává postup některé z šestice plavkyň do finále.
     
    Po 250 metrech vede ve třetí dráze plavající Eve Thomasová z Nového Zélandu. V těsném odstupu devíti setin je Dánka Bachová.
     
    Marlene Kahlerová z Rakouska je tou, která vede po půl kilometru. Výrazně zrychlila tempo a druhé Thomasové se vzdálila na dvě vteřiny.
     
    Šestice závodnic má za sebou polovinu závodu. Kahlerová s velkým přehledem udržuje vedení, na stále druhou Thomasovou má k dobru už přes čtyři sekundy.
     
    Pět set metrů do cíle. Kahlerová vede, nicméně za světovým rekordem Ledecké zaostává už o pětadvacet vteřin. Na druhé místa se proplavala Bachová, zaostává rozdílem sedmi vteřin.
     
    Poslední čtyři obrátky pro Kahlerovou, která začíná zpomalovat, ale svou rozplavbu opanuje. Postup do finále je spíše v rovině teorie.
     
    Čas vítězné Marlene Kahlerové je 16:20,05, byla tak o více jak čtyři vteřiny rychlejší než Belliová v první rozplavbě. Druhá Brazilka Dizottiová dohmátla se ztrátou devíti sekund.
     
    Výsledky druhé rozplavby

    1. Marlene Kahlerová (AUT) 16:20,05 min
    2. Beatriz Pimentel Dizottiová (BRA) +9,32 s
    3. Helena Bachová (DEN) +9,51
    4. Eve Thomasová (NZL) +9,61
    5. Han Dakyung (KOR) +13,54
    6. Hayley McIntoshová (NZL) +24,38
     
    Odstartovala třetí rozplavba.
     
    Kromě Brazilky Jungblutové je třetí rozplavba kompletně evropská. Nejrychlejší start měla Turkyně Ertanová, jež si udržuje těsný náskok.
     
    Deniz Ertanová pořádně napálila start, zbydou jí síly i na finiš? Po uplavaných 250 metrech má dvě vteřinu k dobru na Duraesovou z Portugalska.
     
    Po půl kilometru turecká plavkyně udržuje vedení, dokonce jej lehce navýšila. Tři a půl sekundy, to je rozdíl mezi první a druhou závodnicí.
     
    Ertanová zpomalila a do čela se vyhoupla Maďarka Viktoria Mihalyvariová-Farkasová. Tempo nastolila velmi solidní, ostatní soupeřky plavou výrazně pomaleji. Závodnice se nachází v polovině rozplavby.
     
    Pět set metrů do cíle a vypadá to, že o vítězce rozplavby je rozhodnuto. Mihalyvariová-Farkasová má na druhou Hasslerovou z Lichtenštejnska téměř šest vteřin.
     
    Maďarka si v bazéně plave svou vlastní ligu. K zajímavému souboji se schyluje o druhé místo, Ertanová stáhla Hasslerovou na vteřinu.
     
    Viktoria Mihalyvariová-Farkasová zvládla patnáctistovku volným stylem za 16:02,26, což je jednoznačně nejlepší čas dosavadního průběhu, jen pro porovnání, vítězku Kahlerovou z druhé rozplavby porazila o osmnáct sekund. Druhé místo nakonec udržela Hasslerová o sedm desetin před Ertanovou.
     
    Výsledky třetí rozplavby

    1. Viktoria Mihalyvariová-Farkasová (HUN) 16:02,26 min
    2. Julia Hasslerová (LIE) +10,29 s
    3. Deniz Ertanová (TUR) +10,96
    4. Viviane Jungblutová (BRA) +19,03
    5. Tamila Holubová (POR) +22,90
    6. Diana Duraesová (POR) +26,89
    7. Celine Riederová (GER) +30,31
    8. Katja Fainová (SLO) +33,66
     
    Odstartovala čtvrtá rozplavba.
     
    Ve čtvrté rozplavbě evidujeme první americkou vlajku, za kterou závodí Eruca Sullivanová. A ta také od prvních metrů vede.
     
    Úvodního čtvrt kilometru zvládla nejrychleji Sullivanová. Společně s Američankou plave velmi dobře Ruska Kirpičnikovová, ta ztrácí pouhých devět setin.
     
    Po pěti stech metrech dochází ke změně na čele. Na první místo se proplavala Italka Quadarellaová, Sullivanová s Kirpičnikovovou zůstávají v těsném závěsu.
     
    Obrovská bitva pokračuje. Po polovině závodu je v čele Sullivanová, ale její dvě nejbližší soupeřky se drží v rozestupu jedné vteřiny.
     
    Po kilometru je jasné, že o vítězství zabojuje Sullivanová a Quadarellaová. Kirpičnikovová špatně rozvrhla síly a začíná ztrácet.
     
    Američanka udržuje výborné tempo, zatímco Italka začíná pomalu ztrácet. Sullivanové zbývá posledních 250 metrů. Vydrží jí síly až do cíle?
     
    Udržela! Quadarellaová soupeřku stahovala, avšak náskok Ericy Sullivanové byl dostatečný. Čas 15:46,67 je zatím nejrychlejším ze všech, pro jistotu postupu potřebuje jednadvacetiletá plavkyně porazit alespoň jednu sokyni z poslední páté rozplavby.
     
    Výsledky čtvrté rozplavby

    1. Erica Sullivanová (USA) 15:46,67 min
    2. Simona Quadarellaová (ITA) +0,67 s
    3. Anastasija Kirpičnikovová (ROV) +3,55
    4. Maddy Goughová (AUS) +10,14
    5. Li Ping-ťie (CHN) +13,25
    6. Merve Tuncelová (TUR) +13,84
    7. Martina Rita Caramignoliová (ITA) +15,76
    8. Jimena Perez Blancová (ESP) +29,32
     
    Odstartovala pátá rozplavba.
     
    O favoritce závěrečné rozplavby se nemá smysl bavit. Je jí držitelka světového rekordu Kathleen Ledecká, která si dnes v dopoledním programu už vyplavala jednu medaili, a sice stříbrnou v závodě na 400 metrů volným způsobem.
     
    Ledecká od prvních metrů nenechává nikoho na pochybách. Po 250 metrech je na první pozici a na Číňanku Wang má osm desetin.
     
    Světová rekordmanka pokračuje v parádním tempu. Výborně ale plave také Wang, jež se drží v rozestupu dvou vteřin. Třetí Kohlerová už ztrácí sekund šest.
     
    Čtyřiadvacetiletá rodačka z Washingtonu už utrhla i Číňanku. Sice se jedná jen o rozplavbu, ale s takovým rozdílem snad není ani možné, aby Američanku některá ze současných konkurentek ve finále ohrožovala.
     
    Ledecké zbývá posledních pět set metrů. Spekulovat o tom, zda si Američanka nechala dostatek sil na závěr, je nejspíše zbytečné, zkušeností má totiž požehnaně.
     
    Sledujeme one woman show, to zkrátka jinak nazvat nejde. Plavkyně ze zámoří má před sebou posledního čtvrt kilometru a náskok na Wang navýšila na pět sekund.
     
    Kathleen Ledecká dohmátla v čase 15:35,35, čímž stanovila olympijský rekord. Konkurenci rozdrtila, Druhé Wang nadělali přes šest vteřin. Třetí Kohlerová pak zaostala o více jak čtvrt minutu.
     
    Výsledky páté rozplavby

    1. Kathleen Ledecká (USA) 15:35,35 min
    2. Ťien-ťia-che (CHN) +6,14 s
    3. Sarah Kohlerová (GER) +17,32
    4. Kiah Melvertonová (AUS) +23,61
    5. Ajna Keselyová (HUN) +24,45
    6. Kristel Kobrichová (CHI) +33,74
    7. Mireia Belmonteová (ESP) +36,33
    8. Delfina Pignatiellová (ARG) +58,34
     
    Rozplavby na 1500m volným stylem žen skončily.
     
    Kathleen Ledecká ukázala, že na nové olympijské plavecké trati na 1500 metrů volným stylem nemá konkurenci. Od začátku vedla a náskok na konkurentky postupně navyšovala víc a víc. Nakonec zaplavala čas 15:35,35, což je stanovený olympijský rekord, ve finále ale Američanka určitě zkusí zaplavat ještě rychleji. Velmi dobrý výkon předvedla rovněž Wang Ťien-ťia-che, jež využila faktu, že plavala vedle americké hvězdy, a vylepšila asijský rekord.

    Společně s americko-čínskou dvojicí se ve finále představí také další Američanka Erica Sullivanová, dále Italka Simona Quadarellaová, Němka Sarah Kohlerová a dvojice Australanek Maddy Goughová s Kiah Melvertonovou.
     
    Postupující plavkyně do finále závodu na 1500m volným způsobem a jejich časy

    1. Kathleen Ledecká (USA) 15:35,35 min
    2. Ťien-ťia-che (CHN) 15:41,49
    3. Erica Sullivanová (USA) 15:46,67
    4. Simona Quadarellaová (ITA) 15:47,34
    5. Anastasija Kirpičnikovová (ROV) 15:50,22
    6. Sarah Kohlerová (GER) 15:52,67
    7. Maddy Goughová (AUS) 15:56,81
    8. Kiah Melvertonová (AUS) 15:58,96
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (14:37:02)

    Milan Huppert

    Postupující plavkyně do finále závodu na 1500m volným způsobem a jejich časy
    1. Kathleen Ledecká (USA) 15:35,35 min
    2. Ťien-ťia-che (CHN) 15:41,49
    3. Erica Sullivanová (USA) 15:46,67
    4. Simona Quadarellaová (ITA) 15:47,34
    5. Anastasija Kirpičnikovová (ROV) 15:50,22
    6. Sarah Kohlerová (GER) 15:52,67
    7. Maddy Goughová (AUS) 15:56,81
    8. Kiah Melvertonová (AUS) 15:58,96
    Startovní listina
    1. rozplavba

    3 Sasha Gattová (MLT)
    4 Kathrina Belliová (CAN)
    5 Arianna Valloniová (SMR)

    2. rozplavba

    2 Han Dakyung (KOR)
    3. Eve Thomasová (NZL)
    4 Marlene Kahlerová (AUT)
    5 Beatriz Pimentel Dizottiová (BRA)
    6 Helena Bachová (DEN)
    7. Hayley McIntoshová (NZL)

    3. rozplavba

    1 Deniz Ertanová (TUR)
    2 Diana Duraesová (POR)
    3 Viviane Jungblutová (BRA)
    4 Celine Riederová (GER)
    5 Julia Hasslerová (LIE)
    6 Viktoria Mihalyvariová-Farkasová (HUN)
    7 Tamila Holubová (POR)
    8 Katja Fainová (SLO)

    4. rozplavba

    1 Merve Tuncelová (TUR)
    2 Martina Rita Caramignoliová (ITA)
    3 Erica Sullivanová (USA)
    4 Simona Quadarellaová (ITA)
    5 Maddy Goughová (AUS)
    6 Anastasija Kirpičnikovová (ROV)
    7 Li Ping-ťie (CHN)
    8 Jimena Perez Blancová (ESP)

    5. rozplavba

    1 Mireia Belmonteová (ESP)
    2 Ajna Keselyová (HUN)
    3 Sarah Kohlerová (GER)
    4 Kathleen Ledecká (USA)
    5 Wang Ťien-ťia-che (CHN)
    6 Delfina Pignatiellová (ARG)
    7 Kiah Melvertonová (AUS)
    8 Kristel Kobrichová (CHI)
    bahis siteleri