Nový Zéland – Švédsko 0:2 (kon.) | USA – Austrálie 0:0 (kon.) | Chile – Japonsko 0:1 (kon.)
Kanada – V. Británie 1:1 (kon.) | Nizozemsko – Čína 8:2 (kon.) | Brazílie – Zambie 1:0 (kon.)
konec
Kanada
1:1 (0:0)
Velká Británie
Úterý 27.07.2021, 13:00 • Kašima Stadium, Kašima • Olympijské hry - ženy • Skupina E
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    S konstatováním, že Velká Británie i Kanada postoupily do další fáze turnaje, se loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (14:56:05)
     
    Velká Británie i Kanada postupují do další části olympijského turnaje! Sledovali jsme souboj, v němž byl hostující tým lepší, ale jako první inkasoval, jelikož se Kanadě podařila akce na levé straně. Už to vypadalo, že zámořský celek dokráčí k vítězství, avšak evropský tým se dočkal velmi šťastné trefy. Ve zbytku zápasu pak Velká Británie kontrolovala míč a nikam nespěchala. Vždyť věděla, že skupinu ovládne.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Hráčky v tmavě modrých dresech stále drží míč na vlastní polovině. Jenomže po několika sekundách přišla nepřesnost, a tak mohla Kanada odcentroval. Avšak Nichelle Princeová se k hlavičce neprobojovala.
     
    89
    Vypadá to, že souboj se už bude pouze dohrávat. Možná Kanada by chtěla stav ještě upravit, jenomže dlouhou dobu je u balonu Velká Británie.
     
    88
    Velká Británie je znovu na balonu, ale tentokrát už nikam nespěchá. Hostující tým se vrátil zpátky na čelo své skupiny, také Kanadě stačí bod na postup do další fáze.
    85. Caroline WEIROVÁ - 1:1
     
    85
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že toho hostující celek moc nevymyslí, tak přišla šťastná branka! Z velké dálky se napřáhla CAROLINE WEIROVÁ, jejíž pokus trefil Nichelleu Princeovou. Právě od ní zamířil k pravé tyči, kam se nestihla dostat brankářka Stephanie Labbéová – 1:1.
     
    84
    Přihrávku na hranici velkého vápna převzala Ellen Whiteová, která se rychle otočila, ale cestu ji překazila Kadeisha Buchananová. Hráčkám v tmavě modrých dresech už moc času nezbývá.
     
    83
    Kanadský celek se nacházel na útočné polovině, kde se jedna z hráček ochotně sesunula k zemi. Rozhodčí hru pustila a Velká Británie mířila do útočné akce.
     
    82
    Velká Británie vybojovala rohový kop, který rozehrála Caroline Weirová. Její pas našel na penaltovém puntíku Lucy Bronzeovou, jejíž hlavička byla velmi nevydařená. Následně situaci tělem pokryla Nikita Parrisová a proto se bude kopat od kanadské brány.
     
    80
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Ashley Lawrencová, přichází Gabrielle Carleová.
     
    79
    Ovšem ani centr od rohového praporku nepřinesl ohrožení kanadské branky. Po chvíli z dálky vystřelila Ellen Whiteová, která mířila jen doprostřed brány.
     
    78
    Do levé části šestnáctky si naběhla Fran Kirbyová, která okamžitě směřovala míč před branku. Jenže skvělým skluzem zasáhl Vanessa Gillesová, od níž míč zamířil na roh.
     
    77
    Sophie Ingleová předala kapitánskou pásku Kim Littleové!
     
    77
    Střídání v týmu Velká Británie: ze hřiště odchází Sophie Ingleová, přichází Fran Kirbyová.
     
    76
    Ashley Lawrencová si dala míč kolem soupeřky, která ji následně faulovala. Kanadská hráčka se vstáváním rozhodně spěchat nebude.
     
    75
    Kanada se zmocnila míče a okamžitě putovala na útočnou polovinu, ovšem balon ztratila na pravé straně a navíc se dopustila nedovoleného zákroku.
     
    74
    Aktivita hostujícího celku vzrostla, další pas propadl do zadní části vápna, odkud míč před branku chtěla vrátit Nikita Parrisová, avšak trefila jen první soupeřku. Následně drsným způsobem byla poslaná na hrací plochu Kim Littleová, ale rozhodčí je v klidu.

    Michal Luxa

    Branky: 55. Leonová (Lawrencová) – 85. Weirová

    Karty:   24. Riviereová (CAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:4.
    Kanada: Labbéová – Riviereová, Buchananová (C), Gillesová, Lawrencová (80. Carleová) – Schmidtová, Quinnová (67. Grossová), Roseová (46. Huitemaová) – Viensová (54. Princeová) – Beckieová (46. Flemingová), Leonová.
    Náhradníci: Sheridanová – Carleová, Flemingová, Grossová, Huitemaová, Princeová, Zadorskyová.

    Velká Británie: Roebucková – Bronzeová, Brightová, Williamsonová, Stokesová – Scottová (62. Littleová), Ingleová (C) (77. Kirbyová) – Weirová, Stanwayová, Dalyová (62. Whiteová) – Parrisová.
    Náhradníci: MacIverová – Houghtonová, Kirbyová, Littleová, Tooneová, Whiteová, Wubbenová-Moyová.

    Rozhodčí: Monzulová (UKR) – Ratajová (CZE), Střilecká (UKR)
    ocianews.com