Japonsko – Č. Hora 29:26 (kon.) | Brazílie – Maďarsko 33:27 (kon.) | Švédsko – ROC 36:24 (kon.)
J. Korea – Nizozemsko 36:43 (kon.) | Angola – Norsko 21:30 (kon.) | Francie – Španělsko 25:28 (kon.)
konec
Švédsko
36:24 (15:9)
ROC
Úterý 27.07.2021, 07:15Olympijské hry - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    60
    Házenkářky ve žlutém nakonec zaútočily ještě jednou a byl z toho sedmatřicátý gól, střelecký účet zápasu uzavřela Mathilda Lundströmová. (36:24)
    60
    V závěrečné minutě utkání ještě koriguje porážku Michajličenkovová. Tento inkasovaný gól Bundsenovou určitě mrzet nebude. (35:24)
    59
    V poslední fází zápasu se rozstřílela Petrénová. Znovu si na spojce vytvořila střeleckou pozici a uspěla ránou nad hlavu gólmanky. (35:23)
    59
    Skorobogatčenková si sběhla na nahrávku ze zadních řad. Posléze naskočila více dopředu a levačkou vedle těla Strömbergová procpala míč až za záda Bundsenové. (34:23)
    58
    Petrénová podruhé. Tentokráte vystřelila těsně bráněná protihráčkou do levého dolního rohu, ani v tomto případě Kalininová nezvládla balón zastavit. (34:22)
    58
    Z velké dálky pálila Petrénová, ale to vůbec nevadilo, protože její prudká střela pravačkou zaplula do pravého horního rohu, Kalininová reagovala příliš pozdě. (33:22)
    57
    Vedechinová přišla na hřiště hodit si sedmičku. Počkala si na pohyb Bundsenové, načež balón vyslala neomylně do levé šibenice. (32:22)
    55
    Seveřanky pokračují v navyšování náskoku. Znovu se zapsala mezi střelkyně Hanssonová, jež skórovala z levého křídla. (32:21)
    54
    Rozdíl ve skóre je znovu dvouciferný, takové manko už Rusky nestáhnou, pokud nedojde k nečekanému švédskému kolapsu. Čtvrtou desítku vstřelených gólů načala Robertsová. (31:21)
    53
    Poprvé v utkání skórovala Gorškovová. V letu ještě pozdržela zakončení, balón nakonec poslala pod rukou brankářky. (30:21)
    53
    Robertsová odčinila menší zaváhání tím nejlepším možným způsobem. Na spojce vyskočila a vypálila dělovku mezi nohy brankářky. (30:20)
    51
    Blohmová si tělem odstavila osobní strážkyni a přes další soupeřku Senovou hodila balón k pravé tyči, ta balónu ještě lehce do brány pomohla. (29:20)
    50
    Další sedmička pro Rusko. A Vedechinová stejně jako před malou chvílí uspěla, tentokráte střelou k pravé části brankové konstrukce. (28:20)
    50
    Carin Strömbergová zase chytla střeleckou slinu. Prodrala se skrze dvěma soupeřkami a vyběhnuvší gólmanku přehodila. (28:19)
    49
    Vedechinová dostala příležitost házet sedmimetrový hod. Příležitosti se chopila zodpovědně, míč umístila k levé tyči. (27:19)
    48
    Rusky si vůbec nevšímaly Strömberová, což byla osudová chyba. Kalininová situace nezachránila, proto tvrdá střele po své pravici neměla nárok. (27:18)
    47
    Jenže i Švédky zvládly okamžitě odpovědět. Lindqvistová nabrala velkou rychlost a Makejevová ji nedokázala zastavit, stejně tak Kalininová její střelu. (26:18)
    46
    Pěkně sehraná kombinace v podání ruských házenkářek. Na jejím konci stála Vjachireovová a střela pod břevno. (25:18)
    46
    Carin Strömbergová ve druhém poločase tolik vidět není. Nyní se ovšem připomněla, a sice nechytatelnou střelou ze spojky do pravého dolního rohu. (25:17)
    45
    Bezchybný pokus rovněž od Kuzněcovové. Z levého křídla sběhla blíže bráně a dala si velký pozor, aby zakončila ještě před dopadem do brankoviště. (24:17)
    45
    Švédky pravidelně odpovídají, a to je nesmírně důležité. V posledních minutách se rozstřílela Jamina Robertsová, ta teď přidala další kousek. (24:16)
    44
    Olga Fominová využila volnějšího prostoru po pravé lajně. Následně sběhla zase do středu a ze spojky usměrnila míč do sítě. (23:16)
    43
    Po dalším důležitém zákroku Bundsové Seveřanky rychle otočily hru. Bleskovou akci završila Robertsová hodem do pravého víka. (23:15)
    41
    Navíc když Švédky drží vysokou úspěšnost střelby. Blohmová zkusila štěstí skrze zahuštěný prostor a balón šťastně proskákal až do sítě. (22:15)
    40
    Dmitrijevová střílí gól a vrací Rusky do ztráty šesti branek. Do konce zápasu zbývá dvacet minut, takové manko se nebude dotahovat vůbec lehce. (21:15)
    39
    Skvělá individuální akce Robertsové. Proběhla mezi dvěma protihráčkami a přes třetí vystřelila do levého horního rohu. (21:14)
    39
    Vjachirevová naznačila střelu, aby ji v poslední chvíli zrušila. Napodruhé vypálila a trefila se parádně k levé tyčce. (20:14)
    38
    Bundsenová předvedla fantastický zákrok proti Managarovové a na druhé straně evidujeme dvacátý úspěch, skóre posunula Robertsová. (20:13)
    37
    Důležitý gól pro Seveřanky. Hanssonová si zleva sběhla na střed a dělovou ránou do levé šibenice málem potrhla síť. (19:13)
    37
    S koncem početní převahy snížila na rozdíl pěti gólu Managarovová. V samostatném úniku na bezmocnou Bundsenovou hravě vyzrála. (18:13)
    36
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po sedmičce dokázala Vedechinová přesně zacílit i z devítimetrové vzdálenosti. (18:12)
    36
    Jenže Švédky skórují i v oslabení. S gólmankou na střídačce hráli v poli proti vyrovnanému počtu soupeřek, trefila se Lundströmová. (18:11)
    35
    Důležitý první krok Vedechinová učinila, když proměnila sedmičku. Nyní bude důležité sledovat, jak si Rusky poradí s přesilovkou. (17:11)
     
    35
    Dvě minuty pro Robertsovou, která navíc způsobila sedmimetrový hod. Rusky mají velkou šanci se přiblížit. (17:10)
    33
    Po neúspěchu Vjachireovové následoval rychlý protiútok a sedmnáctý gól švédského celku. Střelou pod nohou brankářky se prosadila Robertsová. (17:10)
    33
    Teď už ani Kalininová nedokázala zabránit gólu. Hanssonová si připravila střeleckou pozici a pravačkou poslala míč do levého horního rohu. (16:10)
    31
    Druhý poločas začaly favoritky výborně. Kuzněcovová vystihla rozehrávku soupeřek, vyměnila si balón s Managarovovou, a únik završila střelou pod břevno. (15:10)
    30
    Penalta také na druhé straně, v tomto případě úspěšná. Kalininová pokus Hagmanové k pravé tyči lehce škrtla levou rukou, míč přesto skončil v síti. (15:9)
    29
    Carin Strömbergová táhne Švédsko za vítězstvím. Makejevová ji na spojce neubránila a Kalinová nedosáhla na její střelu. (14:9)
    28
    Julija Ilinová sice sedmičku neproměnila, ale brankářka k ní balón vyrazila zpět a napodruhé už se ruská hráčka nemýlila. (13:9)
    27
    Právě absence gólmanky Carin Strömbergová využila. Kalininová se vracela pozdě a na míč nedosáhla. (13:8)
    27
    Dmitrijeovová snižuje i navzdory oslabení, Rusky pochopitelně útočily bez gólmanky. Balónu lehce pomohlo do sítě břevno. (12:8)
    26
    První gól v přesilovce vstřelen poměrně rychle. Na pravém křídle počíhala Hagmanová a těsně před dopadem do brankoviště poslala gólmance míč pod levou rukou. (12:7)
     
    26
    Senová zastavila Petrénovou s jasnou snahou zamezit protiútoku. Výsledek? Další dvouminutový trest pro ruskou házenkářku. (11:7)
    25
    Jak je to jednoduché. Petrénová viděla mezeru v obraně, tak jí proběhla a ještě ve výskoku gólově napřáhla a hodila k pravé tyčce. (11:7)
    24
    Desítku vstřelených švédských branek dovršila Blohmová. Kalininová ještě zkusila zmenšit sokyni střelecké úhel, nicméně to nebylo nic platné. (10:7)
     
    23
    Dnes podruhé putuje na trestnou lavici Vjachireovová. Faulovala zakončující Robertsovou, pravou rukou ji trefila do obličeje. (9:7)
    23
    Prostor na hřišti dostala Hagmanová a hned se odvděčila gólem. Sběhla si za obranu, kam obdržela nahrávku od Carlsonové a sama před Kalininovou nezaváhala. (9:7)
    22
    Hráčky v bílých dresech jsou na dostřel! Po špatné rozehrávce Robertsové vyslala Gorškovová do brejku Managarovovou, jež z levé strany poslala balón nad pravou ruku brankářky. (8:7)
    21
    A Rusky se dotahují na rozdíl dvou gólů. Vjachirevová si poodstoupila na pravou spojku, načež vyslala dostatečně prudkou střelu mimo dosah Bundsenové. (8:6)
    19
    Sedmička také na straně Rusek. Ilinovová byla výrazně úspěšnější než soupeřka na opačné straně, skórovala střelou k levé tyči. (8:5)
     
    17
    Nejenže Michajličenkovová způsobila sedmimetrový hod, navíc inkasovala od rozhodčích dvouminutový trest. (8:4)
    15
    Oddechový čas zatím Ruskám příliš neprospěl. Samy v útoku neuspěly, zatímco na druhé straně už potřetí skórovala Strömbergová. (8:4)
    14
    Švédky pokračují v navyšování vedení. Na levé spojce dostala příliš mnoho volného prostoru Blohmová, v pádu hodila míč na zadní tyč. (7:4)
    13
    První gól má na kontě rovněž Lundströmová. Z levé strany a zhruba devět metrů od brány našla prostor mezi Kalininovou a levou tyčkou. (6:4)
    12
    Parádní odpověď. Za obranu naběhla Robertsová, dostala pas od brankářky a tváří v tvář Kalininové jí hodila míč mezi nohy. (5:4)
    11
    Ještě v téže minutě i do třetice Rusko odpovědělo. A je to Skorobogatčenková, která střílí druhý ruský gól za sebou. (4:4)
    11
    Utkání probíhá v rychlém tempu. Druhý gól zapisuje do statistik Carin Strömbergová, jež vypálila nechytatelně do pravé šibenice. (4:3)
    10
    Ale i v tomto případě dokázaly Rusky velmi rychle odpovědět. Jmenovitě Skorobogatčenková, jež z poměrně velkého úhlu překvapila brankářku prudkým zakončením. (3:3)
    9
    Velká radost Blohmové. Tu vyslala do brejku Strömbergová a švédská házenkářka uspěla hodem nad hlavu brankářky. (3:2)
    8
    Úder vrací Kuzněcovová. Z levé strany si naskočila nad Calsonovou a tvrdou střelou pravou rukou k protější tyči vrátila stav do vyrovnané podoby. (2:2)
    8
    Z devíti metrů vystřelila Carlsonová. Kalininová dělala co mohla, leč na dobře umístěnou střelu k pravé tyči nedosáhla. (2:1)
     
    6
    První přesilová hra pro švédské házenkářky. Dvouminutový trest inkasovala Vjachireová, na níž je vidět frustrace z neproměněných střel. (1:1)
    4
    Parádní odpověď v podání Švédek. Carin Strömbergová vypálil přes obránkyni, brankářka skoro nic neviděla. (1:1)
    3
    Střelecký účet zápasu otevřela Julija Managarovová. Dostala dlouhou nahrávku za obranu, únik proměnila střelou k levé tyči. (0:1)

    Milan Huppert

    Švédsko
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B J. Bundsenová 0/0 0 0
    16 B J. Rydeová 0/0 0 0
    7 P L. Blohmová 5/0 0 0
    42 SS J. Carlsonová 1/0 0 0
    24 PK N. Hagmanová 3/1 0 0
    38 LK E. Hanssonová 4/0 0 0
    19 P A. Lagerquistová 0/0 0 0
    23 SS E. Lindqvistová 1/0 0 0
    10 PK M. Lundströmová 3/0 0 0
    9 SS M. Petrénová 4/0 0 0
    8 LS J. Robertsová 7/0 0 1
    6 SS C. Strömbergová 8/0 0 0
    29 LS K. Thorleifsdóttirová 0/0 0 0
    14 LS J. Westbergová 0/0 1 0
    Celkem 36/1 1 0 1 0
    ROC
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    88 B V. Kalininová 0/0 0 0
    1 B A. Sedojkinová 0/0 0 0
    7 SS D. Dmitrijevová 2/0 0 0
    25 PK O. Fominová 1/0 0 0
    3 LK P. Gorškovová 1/0 0 0
    33 SS J. Ilinová 2/1 1 0
    2 LK P. Kuzněcovová 3/0 0 0
    19 P X. Makejevová 0/0 0 0
    36 PK J. Managarovová 3/0 0 0
    23 LS J. Michajličenková 1/0 0 1
    8 PS A. Senová 0/0 0 1
    39 PS A. Skorobogatčenková 3/0 0 0
    14 LS P. Vedechinová 5/3 0 0
    13 PS A. Vjachirevová 3/0 1 2
    Celkem 24/4 2 0 4 0
    Rozhodčí: H. Elsaiedová (EGY), Y. Elsaiedová (EGY)
    bahis siteleri