Česko – Španělsko 2:3 (po pr.) | Itálie – Česko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
2:3 (2:0, 0:2 - 0:1)
Španělsko
Čtvrtek 29.07.2021, 10:45 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    Šanci na reparát mají Češi ještě dnes, kdy v 18:40 vyzvou na stejném místě Itálii. Do té doby je to z mé strany vše, hezké odpoledne! (12:00:38)
     
    Španělé tak po velkém obratu zaznamenávají první výhru na turnaji, a to způsobem, který Češi vůbec nechtěli. Dostat branku sekundu před koncem prodloužení je vždycky věcí, kterou zkrátka nechcete, zvláště v tom kontextu, když vedete po prvním poločase 2:0. Španělé se však bleskově dotáhli během 27. minuty a poslali zápas do prodloužení. To mohlo dopadnout na obě strany, v závěru to nakonec na sebe strhl Pablo Mata Picazo, který zajistil tímto Španělsku dva body.

    Střely na branku: 14 – 20
     
    Konec zápasu.
     
    44:59
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Sekundu před koncem prodloužení dostávají Češi tvrdý direkt! Hanákova nepřesná přihrávka nastartovala španělské přečíslení 3 na 1, které táhl Mas Rabell. V ideální chvíli pod padajícím hráčem nahrál na PABLA MATA PICAZU, který v čase 44:59 prostřelil z první přesunujícího se Lequina – 2:3! Asistence: Bern Mas Rabell.
     
    44:40
    Hanák ale špatnou přihrávkou nastartoval okamžitý návrat do obrany a Pérez se dostal rázem až před Lequina, leč nedokázal optimálně zakončit.
     
    43:56
    Plos zůstává na hřišti a drží kotouč, Češi nikam nespěchají a chtějí si jednu z finálních akcí během prodloužení opravdu dobře připravit.
     
    43:20
    Střídání trojice, Malínek dostal sice poměrně dlouhou přihrávku, dokázal ale dobruslit, dostat se přes obránce a jít do střelby, kterou mu v poslední chvíli zarazil Pérez.
     
    42:06
    Španělé sice dlouho drželi kotouč na holích při zakládání útoku, nakonec jej však ztratili a Plos obstaral další zakončení, které utlumil Llop pod betonem.
     
    41:09
    Valles Pesudo zkusil překvapit Lequina zakončením přes bližší tyč z velmi ostrého úhlu, ale neuspěl.
     
    40:46
    První střelu v prodloužení si ale připsali Češi. Plos z vrcholku levého kruhu mířil křížem na zadní tyč, Llop sebral kotouč do lapačky.
     
    40:03
    Pětiminutové prodloužení začíná, buly vyhrávají Španělé a vrhají se okamžitě do útoku.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Druhý poločas nabídl pořádné drama do posledních sekund. Španělé v něm srovnali během necelé minuty dvěma zásahy a zápas pomalu směřoval do nastavení. Ani to však nemuselo být po divokém závěru, stav 2:2 je ale nakonec po 40 minutách platný. Prodloužení se hraje klasického formátu pět minut 3 na 3.

    Střely na branku: 11 – 17
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:45
    Neskutečné drama posledních sekund! Plos nejprve šel sám proti dvěma hráčům a dostal se přes ně, poslední jej ale zahákoval a Plos logicky upadl na zem. Rozhodčí však nevylučovali a vznikl španělský brejk dva na nikoho. Ten zakončoval Mas Rabell a nechybělo vůbec málo k tomu, aby to Španělé urvali. Lequin však předvedl další úžasný zákrok!
     
    38:16
    Držení puku je tentokrát na našich holích, stále je to především kombinace ve snaze přejít co nejlépe do útočného pásma.
     
    37:15
    Po ukotvení branky zpět na své místo pokračujeme v zápase. Po vyhození přes celé hřiště nikam Španělé nespěchají a rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    36:43
    Na druhé straně pádil sám na kasu Koblížek a byl ve finální fázi zezadu sražen. Vzal s sebou i branku s brankářem, je nutno branku zpátky ukotvit. I tady zůstáváme bez trestu.
     
    36:15
    Španělská lavička protestuje, další mezeru v české obraně využil Pallas a sjížděl si z levého kruhu k brance, přičemž po souboji s Abazajem upadl. Ačkoliv Španělé chtěli vyloučení, pokračujeme dále 4 na 4.
     
    34:49
    Mbeinjock byl druhým hráčem u české branky a jediným nepokrytým. Právě na něj přišla dlouhá přihrávka z vlastní poloviny a španělský útočník mířil na vzdálenější tyč, trefil ale jenom mantinely.
     
    34:06
    Další nepřehledná situace u naší branky, Lequin nakonec skočil po kotouči a přerušil tím hru. Vhazovat se bude po jeho pravici šest minut před koncem.
     
    33:22
    Plosův pokus z ostrého úhlu Llop ve výstroji neudržel a vypadl mu do brankoviště, tam však nebyl nikdo z českých hráčů, kteří by mohli doklepnout do branky.
     
    31:58
    Žmola už skoro zvedal ruce, když po přihrávce za obranu bez přípravy pálil a Llopovi proskákal kotouč přes teploměr. Puk v poslední chvíli ale vypadl vedle tyče a hra pokračuje!
     
    31:10
    Velmi dlouhá přihrávka na Jimeneze měla své ovoce, neboť z ničeho vznikla situace 2 na 1, kterou zakončoval u protější tyče volný Benito. Lequin však předvedl další skvělý zákrok a odmítl pustit Španěly do vedení!
     
    30:03
    Hra se po druhém zápasu Španělů ihned srovnala. Na české straně tahá hru především Plos, i tentokrát se dostal až za kruhy, střelu ale tlumí Llop ve španělské brance.
     
    28:16
    Gallardo přiťuknul na křídlo pro Garciu, který na nic nečekal a šel okamžitě do střelby. Ta byla zblokována, což platilo i na druhé straně o zakončení Malínka.
     
    26:54
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Navíc je v téže minutě hned srovnáno! Češi nezvládli odklidit kotouč před brankou po nahození a byla z toho přesná střela mezi Lequinovy betony, kterou obstaral JOAN VALLES PESUDO! Španělé jsou rázem na koni – 2:2! Bez asistence.
     
    26:10
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé se nakonec dočkali snížení na rozdíl jedné branky! Na levé straně se dostal do zakončení Mas Rabell a Lequin vyrazil jenom před sebe, načež jako první měl puk DANIEL BENITO LIVENTSEVA. Českého brankáře pohotově objel a zasunul za jeho záda – 2:1! Bern Mas Rabell.
     
    25:30
    Hanák při zpracování puku před španělskou střídačkou upadl a rázem se otevřel prostor pro Pallase, kterého ale hned zastavil poslední obránce v cestě.
     
    24:36
    Benito neobešel dobře postaveného Hanáka u mantinelu a o kotouč tak přišel, Češi drží španělský útok v této třetině velmi zkrátka a k ničemu jej nepouští.
     
    23:43
    Kuchař dlouho otálel s přihrávkou v přečíslení 3 na 2, až mu dojíždějící soupeř zezadu puk čistým způsobem odebral.
     
    22:56
    Valles nasadil do útoku po levém křídle a dostal se až do zakončení, které Lequin ztlumil na hrudi. Následně ještě dostal český brankář zásah holí od španělského soupeře, ale vše se obešlo bez trestu a pomsty.
     
    22:35
    Rozhodčí ztratil kotouč z dohledu, proto se přerušuje a bude se vhazovat na pravém kruhu ve španělském pásmu. Češi posílají na led novou čtyřku.
     
    21:25
    Martínez naskočil na hřiště a hned dostal kotouč na zakončení. Lequin sbírá puk do lapačky a přerušuje, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    20:33
    Druhou půli otevřel Plos únikem, který zakončoval mezi betony španělského brankáře. Puk sice mezi částí výstroje Llopa prošel, jenže se nakonec prošoural vedle pravé tyče!
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl hodně zajímavou podívanou. Češi během dvacetiminutovky vepředu byli snad i méně času než jeho soupeř, ale dali z toho dvě branky během úvodních deseti minut. Španělé byli nejnebezpečnější především v závěru, Lequin ale český tým stále drží ve vedení 2:0. Druhý poločas začne za tři minuty.

    Střely na branku: 8 – 10
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:42
    Lequin ve spolupráci s tyčkou stále drží stav 2:0! Dvě střely v krátkém sledu ze závaru měl Picazo, v jednom případě srazil Lequin kotouč na tyčku, v tom druhém přímo nastřelil konstrukci přímo sám španělský hráč!
     
    19:12
    Jsme v poslední minutě první třetiny a Španělé opět zahrozili skrze brejk. Zakončující Jimenez ale jenom trefil blokujícího Abazaje.
     
    17:59
    Koblížek zboural v obraně Péreze, který od něj jenom tak odletěl. I díky tomu měli Češi možnost rychlého přechodu do útoku, nepovedlo se jim ale zakončit.
     
    17:06
    I na druhé straně však španělský gólman předvedl parádní zákrok! Za obranou totiž zůstal viset Malínek a šel tak sám na kasu. Zkusil klasický blafák na bekhend se zakončením mezi betony, Llop však prostor utěsnil!
     
    16:19
    Lequin předvádí v první půlce fantastický výkon! Zaskvěl se dvěma zákroky proti španělským střelcům, přičemž De La Cruz měl na hokejce víceméně tutovku. Lequin mu však zmenšil úhel tak, že měl jenom možnost nastřelit jej do betonu!
     
    15:45
    Rabell i přes nutnost podstoupit souboj s Kuchařem šel do zakončení z levého kruhu, které mělo razanci, Lequin jej utlumil ve své lapačce a přerušuje hru.
     
    14:38
    Plos se po levé straně dostal až za branku, odkud hledal napůl volného Malínka. K dalšímu projektilu ani nedošlo, neboť byl Malínek včas odzbrojen čistým způsobem.
     
    13:55
    Abazaj neměl dlouho komu nahrát zpoza vlastní branky, Španělé však rozehrávajícího téměř vůbec nenapadali, tudíž se nedostal ani pod takový tlak.
     
    12:59
    Benito po nástupu na plochu začal kličkovat, ztrátu však vynahradil rychlým ziskem kotouče a přihrávkou pro Medinu, který mířil jenom doprostřed české branky, což pro Lequina nebyl žádný problém.
     
    12:02
    Kuchař uklidňuje hru za vlastní brankou a nechává prostřídat spoluhráče. Po úvodních vyrovnaných minutách bere Česko plnou kontrolu nad hrou a Španělsko do téměř ničeho nepouští.
     
    10:58
    Mohlo to být už 3:0, když po pravém křídle letěl jeden z českých hráčů, švihem však napálil jenom spojnici tyčí za Llopem!
     
    09:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    V půlce první třetiny je to již o dvě branky! Rychlý přechod do útoku zakončoval na levé straně Hamrla a nastřelil jenom brankáře Španělska. Jenže odražený kotouč neměla španělská obrana, první u něj byl rovnou MARTIN HOLBA, který rovnou zametl puk pod víko, kam se nemohl gólman dostat. Španělé berou oddechový čas – 2:0! Asistence: Adam Hamrla.
     
    08:33
    Na střelecké pokusy jsou v zápase zatím Španělé aktivnější. Tentokrát šel na Lequina další pokus z dílny Picazy, český brankář vyráží betonem.
     
    07:48
    Mas Rabell do toho šlápl a nastartoval brejk 3 na 2, který ale také na středovém kruhu sám pokazil lacinou ztrátou kotouče.
     
    06:36
    Čechy teď navíc podržel Lequin! Obránci totiž zapomněli na Benita, který se nabízel před brankou u pravé tyče. Právě tam přišla přihrávka, zakončení však fantasticky vylapal gólman Nové Paky!
     
    05:53
    Martínez prošel přes obránce až na kruhy, odkud na Lequina vyslal zajímavý pokus, který směřoval na zadní tyč. Španělé teď mají ohromný tlak a obrana Česka trochu hoří.
     
    04:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po necelých pěti minutách hry jdeme do vedení! Kuchař zavezl kotouč do útočného pásma a přehrál podél prken pod sebe na LUKÁŠE PLOSE. Ten objel vysunutého obránce, dostal se až na levý kruh a střelou skrze teploměr gólmana dává první gól Česka na turnaji – 1:0! Asistence: Jakub Kuchař.
     
    03:30
    De La Cruz přihrával na levé křídlo rozjetému Medinu Holgadovi, který však místo střely sjel zpátky k vlastní brance a nechal prostřídat zbylou trojici na hřišti.
     
    02:39
    Zdeněk získal puk za vlastní brankou a chtěl rozehrávat podél prken, Španělé však vysunují obranu a rozehru českému výběru hodně komplikují.
     
    02:06
    Další útočný výpad Španělska, které bude hrát především na brejky. Střela Gallarda Marinera z mezikruží měla již velmi solidní parametry, Lequin však sbírá do lapačky a přerušuje hru.
     
    01:16
    Plos jako poslední hráč posléze chyboval a dal prostor pro zakončení Jimenezovi, který si vyjel na levý kruh a pálil. Jeho pokus však skvěle zblokoval Kuchař a naši otáčí hru!
     
    00:35
    Plos zatáhl hru do rohu po pravém křídle, odkud však raději zvolil přihrávku zpátky. Španělé se za necelou minutu nedostali ani na kotouč.
     
    00:02
    Mistrovství Evropy ve Švýcarsku začíná, úvodní buly vyhráli Češi, kteří ihned kombinují na obranné polovině a hledají skulinky na útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lequin (Kundrík) – Koblížek, Zdeněk, Kuchař, Hamrla, Abazaj, Dunda – Zapletal, Hanák, Buršík, Macas, Holba, Plos, Žmola, Malínek

    Španělsko: Nieminen Llop (Traver Ferragut) – De La Cruz, Mas Rabell, Pallas Gil, Gallardo Martiner, Mbeinjock Thió, Pérez Morera, Mata Picazo, Garcia Olivenza, Jimenez Dominguez, Martínez Soler, Medina Holdago, Benito Liventseva, Valles Pesudo.
     
    Oproti předchozím letům je šampionát odehrávaný s menším počtem týmů, proto je hrací systém následující. U juniorů odehraje každý tým pět zápasů formátem každý s každým. Následně postoupí dále první čtyři, kteří budou hrát semifinále křížem (tj. klasicky 1-4, 2-3), pro zbylé dva šampionát končí. A pak už to znáte, poražení budou hrát o bronz, vítězové o zlato. Hrací čas je 2x20 minut.
     
    Krásné čtvrteční dopoledne z městečka Illnau-Effretikon ve Švýcarsku! Právě tady, kousek od Curychu, začíná evropský šampionát mládežnických výběrů U16 a U18 v inline hokeji.

    Ve čtvrtečním dopoledni budeme sledovat otvírák celého šampionátu, který obstará juniorská kategorie. Česko bude do mistrovství vstupovat v roli velkého favorita a aspiranta na zlato, k čemuž musí zvládnout nejlépe úplně všechny zápasy. Jako první soupeř bude od 10:35 Španělsko, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:35.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Plos (Kuchař), 10. Holba (Hamrla) – 27. Liventseva (Rabell), 27. Pesudo, 45. Picazo (Rabell)


    Česko: Lequin (Kundrík) – Koblížek, Zdeněk, Kuchař, Hamrla, Abazaj, Dunda – Zapletal, Hanák, Buršík, Macas, Holba, Plos, Žmola, Malínek
    Španělsko: Nieminen Llop (Traver Ferragut) – De La Cruz, Mas Rabell, Pallas Gil, Gallardo Martiner, Mbeinjock Thió, Pérez Morera, Mata Picazo, Garcia Olivenza, Jimenez Dominguez, Martínez Soler, Medina Holdago, Benito Liventseva, Valles Pesudo
    bahis siteleri