Austrálie - Španělsko 1:1 (kon.) | Kanada - Jižní Afrika 4:4 (kon.)
Japonsko - Indie 3:5 (kon.) | Argentina - Nový Zéland 4:1 (kon.)
Německo - Nizozemsko 3:1 (kon.) | Belgie - Velká Británie 2:2 (kon.)
konec
Austrálie - Španělsko

1:1

(0:0, 1:0, 0:0, 0:1)

Pátek 30.07.2021, 04:00Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    60
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Teď už ale mohou španělské oslavy propuknout naplno! PAU QUEMADA CADAFALCH propálil po zpětné přihrávce vše, co mu stálo v cestě! Charter si na balon sáhl, v cestě za svá záda mu ale nezabránil.
     
    54
    Na třetí pokus už zaměstnal Alonso brankáře Chartera, jenž si proti přízemní ráně připsal důležitý zákrok nohou. Španělské obklíčení je u konce.
     
    50
    Pau Quemada se zjevil zcela sám před Charterem. Ten jeho nečistě zasažený pokus vyrazil, z dorážky ale propálil australského brankáře Marc Bolto. Radost Španělům nevydržela dlouho. Po zkoumání videa byla odhalena Quemadova hra nohou a branka tak není uznána.
     
    47
    Lleonartova přihrávka z levé strany se dostala k úplně volnému Vicenci Ruízovi. Před tím byla prázdná branka, míček ale z první netrefil!
     
    45
    Bylo tomu tak. A málem z toho byl druhý gól! Bealovu střelu vyrážel Cortes před sebe, kde nepříjemně stínil Wickham. Po míčku se natahoval ještě Dylan Martin, odkrytou část branky ale netrefil, neboť míč na poslední chvíli odpálil jeden ze Španělů.
     
    40
    Na druhé straně si ke střele povyběhl Whetton. Jeho křižný bekhend těsně minul zadní tyč. To byla dobrá možnost na navýšení vedení.
     
    28
    Stejný hráč, tedy Xavier Lleonart, inkasoval za svůj nedovolený zákrok zelenou kartu. Jde o vůbec první španělské vyloučení na olympijském turnaji.
     
    26
    Tentokrát se stav nemění. Nabíhanou ránu Blakea Goverse vyrazil Francisco Cortes levou rukou.
     
    22
    Beltran měl na holi vyrovnání. Po spoluhráčově zadovce ale z bezprostřední blízkosti nechal pouze vyniknout Andrewa Lewise Chartera! Ten bekhendové zakončení vykopl nohou.
     
    18
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Favorité jdou do vedení! Gowersovu dělovku ještě vyrazil Cortes před sebe, na dorážku TOMA JOSEPHA WICKHAMA už byl ale krátký.
     
    15
    Ogilvieho nahození z pravé strany bylo Ruizem tečováno do boční sítě, div z toho nebyla vlastní branka.
     
    11
    Velká šance španělského celku na otevření skóre! Alegre přihrával před branku z levé strany. Míč propadl na hranici oblouku k Beltranovi, jehož dělovku tečoval těsně před brankářem Lleonart do horní tyče!
     
    3
    Daniel James Beale získal pro svůj celek volný úder. Po zpětně přihrávce z pravé strany pálil Hayward, proti jeho pokusu ale výborně zasáhl rukavicí brankář Cortes.
     
    Start zápasu byl nakonec o hodinu posunut. Nový začátek je předpokládán ve 4:00 našeho času, tedy 11:00 místního japonského.
     
    V Tokiu aktuálně vydatně prší, a tak se začátek zápasu odkládá. Organizátoři by měli zhruba za deset minut rozhodnout, co dále.

    Filip Lefenda

    Zahajovací sestavy
    Austrálie: Charter – Hayward, Simmonds, Ockenden, Dawson – Whetton, Zalewski (C), Ogilvie, Beale, Mitton – Brand
    Náhradníci: Wickham, Beltz, Govers, Martin, Howard

    Španělsko: Cortes – Alonso, Romeu, Delas de Andrés (C) – Salles, Gonzáles, Oliva, Ruíz – Alegre, Lleonart, Quemada
    Náhradníci: Sanchéz, Iglesias, Piera, Beltran, Bolto
    Branky:
    18. Wickham – 60. Quemada
    bahis siteleri