Itálie – Česko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 3:2 (po pr.)
konec
Itálie
0:3 (0:1, 0:2)
Česko
Pátek 30.07.2021, 09:25 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U16
Partner:
     
    Další zápas odehrají dorostenci v 18:10, kdy vyzvou domácí Švýcarsko, které bude mít tradičně silnou diváckou podporu s kravskými zvonci v zádech. Mezitím však načnou druhý den i junioři, kteří zahájí 13:30 proti Francii. U tohoto zápasu se budu opět na vás těšit napočtenou! (10:30:20)
     
    Parádní vstup do šampionátu z české strany! Dorostenci zápas s nepříjemnou Itálií zvládli s čistým kontem vzadu, což se vždy počítá. Definitivní zlom houževnatého soupeře přišel až v posledních deseti minutách zápasu. Nejprve totiž golfákem zametl puk do kasy Matěj Pekař, který patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Italové se k dalším šancím posléze již tolik nedostávali a vzdali zcela hru v obraně. Definitivní razítko na tři body dal Čechům 76 sekund před koncem zápasu Vít Lochovský a Češi rázně vykročili k tomu, aby hráli finálový zápas!

    Střely na branku: 19 – 40
     
    Konec zápasu.
     
    39:57
    Ačkoliv Lorenz pokazil přihrávku směrem dopředu na Svozila, vadit to nemusí. Výhra 3:0 je doma!
     
    39:05
    Italové asi nepoznají ten zázrak, Češi suverénně dohrávají zápas a udrží dost možná i čisté konto.
     
    38:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď to zvládnou určitě! Italové se k chystané powerplay asi ani nedostanou, výbornou práci totiž předvedl VÍT LOCHOVSKÝ. Sice v první fázi puk za brankou ztratil, nakonec jej ale vybojoval na středové čáře a postupoval s ním po levé straně až na kruh, odkud přišla střela. Riccardo sice pokus ztlumil, přes lapačku mu ale přepadl až do branky. Italové ještě berou oddechový čas, ale už to nic neřeší – 0:3! Bez asistence.
     
    37:19
    Pekař odmítl obránce a předkládal Paulusovi, kterému chyběl skluz na to, aby mohl jít do střelby. Začíná být však pomalu jasné, že tohle Češi zvládnou.
     
    36:15
    Italové nezvládli střídat zcela optimálně a Svozil zleva nahrával osamocenému Lempachovi před branku, Riccardo však vložil do přihrávky hůl, čímž puk ihned zastavil.
     
    35:13
    I v české obraně se však najdou mezery, které vznikají po nepřesnostech. Proto se mohl opět zmocnit puku Quattrone a zakončit, ale i tentokrát mířil vedle.
     
    34:43
    Ztrátu Itálie na středu hřiště využil Pravda a postupoval po levém křídle, zakončení na lapačku Riccardo měl pod kontrolou.
     
    33:39
    Další italský výpad měl na starosti Quattrone, který se do toho opřel na kruzích a Trnka šel proti puku ramenem, nakonec to ale ani nebylo třeba, neboť kotouč skončil na plexi.
     
    32:46
    Italové hrají absolutní vabank a na obranu již naprosto rezignovali. Vyšlo jim to jednou, a to do přečíslení 2 na 1, které zatahoval Cortese. Napálil ale jenom Trnku do masky a pokračuje se dále.
     
    31:32
    Meconi položil na zem kličkou Pravdu, hned záhy ale kotouč ztratil a Češi šli 3 na 2. Z druhé vlny pálil na kasu Lempach, leč Riccardo si zakončení na beton pohlídal.
     
    30:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    V polovině druhého poločasu přichází důležitý gól! Hodně otevřený hokej rezultoval v to, že Italové se už prostě nestíhali vracet. Proto nepokryli zakončení z levé strany od jednoho z českých hráčů. Riccardo jej sice měl, ale vyrazil jej nad kruhy, kde byl MATĚJ PEKAŘ. Ten to vzal natvrdo golfem, Riccardo se už nestihl přesunout a odskakujeme na dvě branky – 0:2! Bez asistence.
     
    28:57
    Suchyňa zaváhal v rozehrávce za vlastní brankou a vytrestat to mohl Grespan, který bleskově vzal kotouč a s velkou časovou rezervou šel do zakončení. Ideální moment ale prošvihl a Trnka stále drží těsné vedení!
     
    27:35
    Lochovský po individuální akci, kdy prošel snad přes tři hráče a zakončil, už zvedal ruce nad hlavu, že skóroval. Ale Riccardo v poslední možný moment na brankové čáře vytáhl kotouč a vyrazil jej ven z brankoviště!
     
    26:33
    Po dlouhé době vystřelil David Svozil ze svého postu na křídle. Kotouč ale zvedl příliš a rozduněl tak pouze zadní mantinel za brankou. V posledních minutách se hraje velmi otevřený hokej.
     
    25:09
    A Nespolo byl smutným hrdinou další tutovky, kdy se sice dostal v situaci 2 na 1 přes obránce, těsně před momentem nahrávky na druhou stranu ale kotouč ztratil a Trnka po něm hned sáhl.
     
    24:46
    Teď dokonce zůstali Italové dva na nikoho a vykombinovali si to velmi dobře, jenže Nespolo místo toho, aby trefil skoro prázdnou kasu, tak nastřelil jenom tyčku Trnkovy branky! Teď při Česku stálo ohromné štěstí.
     
    23:52
    Oba týmy rezignovaly při střídání na obranu a byly z toho tutovky na obou stranách! Nejprve to byl Meconi, který se natlačil před startujícího obránce a chtěl trefit prostor nad betonem Trnky u bližší tyče. Na druhé straně okamžitě kontroval po přesné přihrávce Galnor, ani on ale Riccarda nepřekonal!
     
    23:19
    Jindrák jakožto nejmladší hráč výběru se toho nebál a po rychlé výměně s Bohatým na levé straně poslal z kruhu štiplavku na Riccarda, který musel jít lapačkou nad masku, aby zastavil puk.
     
    22:19
    Cortese na pravém kruhu kličkoval a snažil se co nejlépe najít pozici k zakončení, těch kliček však bylo moc a Jindrák mu puk sebral.
     
    21:16
    Totální propad Italů vepředu už chtěl vytrestat Pekař, který mohl nahrát na levou stranu pro osamoceného Bohatého, ale dobře se vrátil Carli a čistým způsobem puk odebral.
     
    20:20
    Svozil sice po prknech zatáhl hru za branku Itálie, následná prudká přihrávka na Galnora, který byl na půlce jako poslední hráč, posílá Čechy zpátky k vlastní brance. Do rozehrávky se zapojí i gólman Trnka.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Výrazná převaha Čechů v prvním poločase vedla pouze k jedné brance, kterou v sedmé minutě vsítil Kryštof Janek. Dorostenci byli nejaktivnější zejména v úvodu a závěru periody, měli spoustu dalších šancí, které ale pochytal skvělý Riccardo v brance. Italové taktéž dokázali z brejků zahrozit, Trnka však drží čisté konto. Druhý poločas začne za tři minutky.

    Střely na branku: 12 – 22
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:59
    Italové ustáli závěrečný pokus a vysoké nahození, které Trnka sebral do lapačky, znamená ještě jedno přerušení hry. A to 0,4 sekundy před koncem.
     
    19:50
    Tlak Česka v závěru poločasu neustává a Pekař byl blízko brance! Riccardo vůbec netušil, kde má kotouč, při plácání se v brankovišti ale ztratil lapačku a rozhodčí celou akci přerušil. Deset sekund před koncem berou Italové time!
     
    19:34
    Další střela a nebezpečí z české strany! Tentokrát Janek nastřelil z mezikruží tyčku, zpět spadený kotouč do brankoviště měl již pod kontrolou Riccardo!
     
    19:14
    A Svozil byl jenom o pár sekund později ve velké šanci, kdy pelášil sám na branku a Riccarda, který se mu snažil vypíchnout puk, chtěl překonat bekhendem nad rameno. Leč neuspěl!
     
    18:39
    Svozil nabral na křídle velkou rychlost a z ostrého úhlu prověřil připravenost Riccarda, který podržel kotouč v lapačce. Následně však zakopl a zavadil o italského brankáře, načež za ním vyrazil Quattrone. Rychlejší ale byli rozhodčí, kteří to zavčas ukončili.
     
    18:01
    Nebezpečnější byl jeho následný výpad dopředu, kdy se chtěl kličkou zbavit posledního hráče před sebou, ale neuspěl, navíc při provádění kličky upadl. Tím pádem od něj již nehrozilo žádné nebezpečí.
     
    16:43
    U druhé tyče postavený Nespolo v kombinaci 3 na 2 už chtěl zajisté střílet, ale nezpracoval si puk na první dobrou a mezitím jej stihli dobruslit obránci. I přesto to byl střelecký pokus, nic slavného to ale nebylo.
     
    16:00
    Nicméně Italové zlepšili hru a Zucca pálil z bekhendu na pravém kruhu. Trnka vyrazil jenom před sebe a vznikl prostor pro dorážku, kterou český brankář i tak má.
     
    15:17
    Omluvte prosím případné výpadky v onlajnu, důvodem je WiFi připojení, které se sice tváří, že zde je, velmi často to ale tak není a potýkáme se s výpadky.
     
    13:39
    Po snadném zisku kotouče šel Bohatý z pravého křídla do střelby, Riccardo však kotouč sebral a rychle rozehrál dopředu.
     
    13:00
    Neúspěšné založení útoku rezultovalo v přehrání celého hřiště až za italskou kasu, odkud se rozjíždí papírově domácí tým.
     
    11:35
    Italští útočníci se nesmyslně křížili při rozestavení v obraně a Svozil měl tak z ničeho ohromný prostor na manévrování. Hru vysunul až dopředu, kde nahrával Jankovi, jediný obránce Itálie však lehl do přihrávky a zablokoval ji.
     
    10:36
    Quattrone rozdal na pravé straně dvě přihrávky, ta druhá na Montolliho již měla přesnost a Montolli tak mohl jít bez problémů do střely. Trnka ale kryje a ještě stihl rozehrát, kotouč skončil během chvíle na druhé straně, kde zastavuje hru Riccardo.
     
    09:31
    Nespolo zahájil svoji cestu u levého mantinelu a protlačil se přes dva hráče až mezi kruhy, odkud prověřil Trnku. Dokonce cinkla i tyč, nakonec je to právě Trnka, který drží puk pod lapačkou a přerušuje hru.
     
    08:24
    Lempach v obraně nedělal žádné problémy, po pokrytí přihrávky křížem na pravou stranu jednoduše odpálil kotouč až za branku Riccarda. Češi jsou i nadále aktivnější a zápas mají zatím pod kontrolou.
     
    07:25
    Duo Svozil – Galnor ujelo italským hráčům a byl z toho brejk 2 na 1, ve kterém Svozil předkládal Galnorovi fakticky před prázdnou kasu. Riccardo se však včas přesunul a byl z toho famózní zákrok!
     
    06:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se dočkali jenom o pár sekund později! KRYŠTOF JANEK zůstal zcela viset za italskou obranou, která prakticky neexistuje. Po přihrávce od měl čas a nadvakrát překonal Riccarda v brance – 0:1! Asistence: Jakub Galnor.
     
    06:02
    Italové chvíli zatápěli české obraně, nastalou situaci však notně překombinovali a nebylo z toho vůbec nic. Češi nadále pokračují v dominantním výkonu, na první branku ale stále čekají.
     
    03:43
    První italskou střelu obstaral z levého kruhu Bianchin. Byla však sražena obráncem, přesto Italové drželi pásmo a ten stejný hráč se dostal o pár sekund později do lepší pozice, Trnka zapisuje první úspěšný zákrok.
     
    03:00
    Pekař si najel za Matontiho, který obranný souboj tak trochu vypustil. A byla by z toho další tutová šance, přihrávka za obránce však byla prudká a zahrál ji až Riccardo, od jehož betonu se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    02:02
    Poprvé za úvodní dvě minuty se Italové dostali na kotouč. Češi však aktivně napadají rozehrávku a Italům se vůbec nepovedlo přejít dopředu. Zatím je to obraz hry relativně podobný tomu, co předváděli včera junioři proti Itálii.
     
    01:35
    Češi vstoupili do zápasu aktivně a Lempach měl druhou velkou šanci! Objel si nikým nehlídán branku a pálil z otočky na levém kruhu, Riccardo má kotouč ve své moci a přerušuje hru!
     
    00:36
    A hned v první minutě měl Pekař tutovku! Italská obrana se sice vracela, ale zapomněla jej zcela obsadit. Proto dostal Pekař parádní pas na vrcholky kruhů a střílel bez přípravy, trefil ale pouze Riccarda v italské kase!
     
    00:08
    Svozil nahrál podél mantinelu po vyhraném buly za vlastní branku. Tím pádem začal i druhý hrací den.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Riccardo, Andreoli – Meconi, Quattrone, Montolli, Cortese, Grespan, Amici, Nespolo, Carli, Vellar, Matonti, Meconi, Bianchin, Zucca, Rossetto

    Česko: Trnka, Pospíšil – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský.
     
    Krásné páteční ráno ze švýcarského Effretikonu! Mistrovství Evropy juniorů a dorostenců běží na plné obrátky, a právě dorostenci budou vstupovat do svého šampionátu poslední den před víkendem. V základu odehrají dva zápasy se Švýcarskem a Itálií, to je totiž maximum týmů, které v této kategorii jsou.

    Celodenní program otevře v 9:15 zápas Česka proti Itálii, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:15.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Janek (Galnor), 31. Pekař, 39. Lochovský


    Itálie: Riccardo (Andreoli) – Meconi, Quattrone, Montolli, Cortese, Grespan, Amici, Nespolo, Carli, Vellar, Matonti, Meconi, Bianchin, Zucca, Rossetto
    Česko: Trnka (Pospíšil) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský

    Rozhodčí: Labreux (FRA), Bessonová (SUI)
    bahis siteleri