Jednotlivci - osmifinále (muži) (kon.) | Jednotlivci - ČF, SF a F (muži) Vítěz: M. Gazoz (TUR) (kon.)
konec
Jednotlivci - čtvrtfinále, semifinále a finále (muži)

Vítěz: M. Gazoz (TUR)

Sobota 31.07.2021, 07:45Olympijské hry - Lukostřelba
Sledujte:
     
    Konečné pořadí

    1. Mete Gazoz (TUR)
    2. Mauro Nespoli (ITA)
    3. Takaharu Furukawa (JPN)
    4. Tang Chih-Chun (TPE)
    5. Kim Woo-jin (KOR)
    6. Florian Unruh (GER)
    7. Brady Elisson (USA)
    8. Li Ťia-lun (CHN)
     
    Fin
    Olympijským šampiónem je Mete Gazoz z Turecka! V rozhodujícím dějství trefil dvě desítky a jednu devítku, zatímco Nespoli si výrazně zavařil osmičkou hned na úvod, jeho soupeř mu pak nedovolil ještě zabojovat.
     
    Fin
    Situace se opakovala! Nespoli musel trefit desítku, ale tentokráte uspěl! Finále nemohlo být vyrovnanější! Buď rozhodne čtvrtý set, v případě vyrovnaného součtu v něm půjdou lukostřelci do tiebreaku.
     
    Bronz
    Držitelem bronzu se stává Takaharu Furukawa! Pro srovnání skóre soupeře potřeboval zasáhnout třetím šípem desítku. Domácí reprezentant udržel nervy na uzdě a požadovaný počet zasáhl, byť těsně.
     
    Výsledky semifinálových duelů

    Tang Chih-Chun (TPE) – Mauro Nespoli (ITA) 2:6
    Mete Gazoz (TUR) – Takaharu Furukawa (JPN) 7:3
     
    2/2
    Mete Gazoz je historicky prvním Turkem s olympijskou medailí z lukostřelby! Znovu potřeboval zasáhnout posledním pokusem devítku, což se mu tentokráte podařilo dokonale, neboť poslal šíp rovnou do desítky.
     
    1/2
    Mauro Nespoli je ve finále a má jistou medaili! Ital potřeboval pro vítězství poslat poslední šíp alespoň do devítky a přesně tento cíl splnil. Tang Chih-Chun zabojuje alespoň o bronz.
     
    Výsledky čtvrtfinálových duelů

    Tang Chih-Chun (TPE) – Kim Woojin (KOR) 6:4
    Florian Unruh (GER) – Mauro Nespoli (ITA) 4:6
    Mete Gazoz (TUR) – Brady Elisson (USA) 7:3
    Takaharu Furukawa (JPN) – Li Ťia-lun (CHN) 6:0
     
    4/4
    Je hotovo. Poslední čtvrtfinále mělo hladký průběh, japonský lukostřelec Takaharu Furukawa přejel svého čínského konkurenta Li Ťia-luna 6:0. Všechny tři sety skončily stejným výsledkem 29:26.
     
    3/4
    Další obrovský šok! Po Kimovi totiž vypadává další obrovský favorit Brady Elisson! Vypadl na šípech Turka Meteho Gazoze, jenž v posledním setu korunoval svůj parádní výkon třemi desítkami, zatímco Elisson trefil jednu devítku. I třicítka by jej ovšem vzhledem ke stavu utkání poslala ze hry.
     
    2/4
    Florian Unruh začal fantasticky, když trefil dvě desítky, ježe pak selhal a šíp poslal do sedmičky. Nespolimu po dvou devítkách stačilo stejné číslo k potřebnému zisku pátého setu. Devítku zasáhl i napotřetí a může se radovat z postupu do semifinále.
     
    1/4
    Senzace dokonána! Velký favorit nejen na medaili, ale i na zlato Kim Woojin končí ve čtvrtfinále! Tang Chih-Chun si v posledním pátém setu vytvořil takový náskok, že i osmička mu stačila na vítězství, a právě tu trefil. Jižní Korea nejenže bude bez zlata, ale i bez medaile!

    Milan Huppert

    bahis siteleri