Černá Hora – Itálie 17:18 po pen. (kon.) | Chorvatsko – USA 14:11 (kon.)
Maďarsko – Španělsko 9:5 (kon.) | Řecko – Srbsko 10:13 (kon.)
konec
Maďarsko – Španělsko

9:5

(3:3, 2:2, 1:0, 3:0)

Neděle 08.08.2021, 06:40Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • O 3.–4. místo
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:40.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování turnaje vodního póla mužů, u zápasu o bronz mezi Maďarskem a Španělskem.
     
    Maďarsko

    Maďarští vodní pólaři si určitě dělali finálové ambice, ale nakonec se musí smířit s bojem o bronz. Ve skupině nezačali ideálně, neboť prohráli 9:10 s Řeckem, ale pak zvítězili třikrát za sebou, postupně s Japonskem, Jihoafrickou republikou a USA, načež ji uzavřela výsledkem 5:5 s Italy. Maďarsko pak ve čtvrtfinále porazilo Chorvaty 15:11 a v semifinále mělo skvělou možnost vrátit Řecku porážku ze skupiny, ale nepovedlo se, prohrálo 6:9.
     
    Španělsko

    Podobně jako Maďaři, tak i Španělé určitě pomýšleli na nejvyšší metu, tedy olympijské zlato. Skupinou prošli fantasticky, po vítězstvích nad Srbskem, Černou Horou, Kazachstánem, Austrálií a Chorvatskem ji opanovali bez ztráty jediného bodu. Zvládli i čtvrtfinále, v němž porazili 12:8 USA, ale v semifinále nedokázali podruhé na turnaji zdolat Srby, s nimiž ještě krátce před koncem vedli 9:8, ale koncovku nezvládli a prohráli 9:10.
     
    Sestavy

    Maďarsko: Nagy – Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszky, Pasztor, Jansik, Erdelyi, Varga (C). Mezei, Harai.

    Španělsko: López – Munarriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone, Mallarach, Bustos.

    Rozhodčí: Vojevodin (RUS), Stavridis (GRE).
     
    1
    Zápas začal.
     
    1
    Souboj o balón vyhrál Martin Famera, první útok tak patřil španělským hráčům, kteří museli být po semifinálové porážce se Srbskem o gól hodně zklamaní.
     
    1
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Nyní je tu ale souboj o bronz, do nějž musí hráči z Pyrenejského poloostrova nastoupit s čistou hlavou. A první minutu zvládli skvěle, přesilovku využil ALBERTO MUNARRIZ – 0:1!
     
    2
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Početní převahu si vyzkoušelo rovněž Maďarko, i to bylo úspěšné! Z levé strany vystřelil křižně KRISZTIAN MANHERCZ, míč skončil v síti – 1:1.
     
    2
    Munarriz si na další zákrok bude muset počkat. Znovu střílel z pravé strany, avšak Nagy předvedl parádní zákrok pravou rukou.
     
    3
    Nahrávka před branku vyšla, ale Angyal byl v hodně těžké pozici. Přesto zkusil vypálit z otočky, levačkou vysoko přestřelil.
     
    3
    Angyal vzápětí fauloval a odplaval na dvacet vteřin do trestného obdélníku. Ale Španělé napodruhé v přesilové hře neuspěli.
     
    4
    Nejprve to vypadalo na postupnou kombinaci, ale zničehonic vystřelil tvrdou střelu Varga. López s velkými problémy vyrazil míč nad břevno.
     
    4
    A další parádní zákrok Lópeze, znovu proti maďarskému kapitánovi. Konečky prstů na pravé ruce míč zvedl do břevna.
     
    5
    Alberto Munarriz hraje v úvodu střetnutí o bronz s velkou chutí. Opět zbylo zakončení na něj, střela k bližší tyč skončila právě na brankové konstrukci.
     
    5
    Maďaři měli problém vystřelit do požadovaných třiceti vteřin. Nakonec to zvládl Zalanki, nicméně jeho rána měla k úspěchu hodně daleko.
     
    6
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Hráči v bílých čepičkách překlápí misky vah na svou stranu! GERGO ZALANKI vystřelil ze střední vzdálenosti projektil, na nějž López pravačkou nedosáhl – 2:1.
     
    6
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Dlouho maďarským hráčům vedení nevyužilo. Španělové využili přesilovku poté, co FELIPE PERRONE prostřelil k pravé tyči marně se přesunujícího Nagyho – 2:2.
     
    7
    López předvedl výborný zákrok, ale pořádně se zlobí na své spoluhráče, že nechali střílet Vargu úplně volného.
     
    7
    Zalanki ztratil balón a do brejku vyrazil Famera. Skvěle jej však zakřižoval Varga, maďarský kapitán zamezil samostatnému úniku.
     
    8
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Výhody o dva hráče Španělsko muselo využít. A stalo se. Munarriz našel před brankou neatakovaného ROGERA TAHULLA, na něj čekala snadná práce – 2:3.
     
    8
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    První čtvrtina s největší pravděpodobností skončí nerozhodným výsledkem. Z předbrankového prostoru využil početní převahu BALAZS HARAI – 3:3.
     
    8
    Konec první čtvrtiny.
     
    9
    Druhá čtvrtina začala.
     
    9
    Martin Famera znovu ukázal velkou rychlost, když s přehledem porazil Erdelyie. Opět tak mají výhodu prvního útoku Španělé.
     
    9
    Ale nevyužili jí. Alberto Munarriz zápas gólově otevřel, ale teď narazil. Střelou na střed napálil pouze připraveného Nagyho.
     
    10
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Parádní gól ZSILARDA JANSIKA. Místo razance vsadil na techniku a skvěle provedenému lobu ještě pomohlo do brány břevno – 4:3.
     
    10
    Druhý útok španělských hráčů skončil rovněž neúspěchem. Střílel Granados, ale volný prostor u pravé tyčky těsně minul.
     
    11
    Útočný faul vrací balón do držení hráčů s modrými čepičkami. Zatím sledujeme dramatickou podívanou, oba celky vykazují velkou kvalitu.
     
    11
    Skvělá práce Nagyho. Gólman očekával nahrávku na střed, kam si naplaval Famera. Proto vystartoval z brány a míč sebral pro sebe.
     
    12
    López ukazuje konkurentovi mezi třemi tyčemi, že také umí chytat. Varga zkusil potřetí vstřelit gól, ale jeho úspěšnost zůstává na nule.
     
    12
    Moc nechybělo. Balazs Harai vypálil z levé strany křižnou střelu o vodu, balón jen těsně minul levou část brankové konstrukce.
     
    13
    Hráči Španělska chtěli po faulu Vargy penaltu, ale rozhodčí zvolil mírnější trest v podobě vyloučení maďarského kapitána.
     
    13
    Alberta Munarrize dělily od vyrovnání centimetry. Jako tradičně vypálil ze své pravačky tvrdou dělovku, ta skončila na břevně.
     
    14
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Španělsko vstřelilo čtyři góly, všechny padly v přesilové hře. Ten doposud poslední vsítil MIGUEL DE TORO po výborném posunutí míče Granadosem – 4:4.
     
    14
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Maďaři si berou ztracené vedení zpět, rovněž v přesilovce. Svůj první gól v utkání zaznamenal střelou do levého horního růžku NORBERT HOSNYANSZKY – 5:4.
     
    15
    López už se chystal na zákrok, ale neměl k tomu důvod, neboť situaci za něj vyřešili obránci. Munarriz zblokoval ránu Pasztora.
     
    15
    Rozehrávajícího Fernándeze dokonale zaskočil vracející se Pasztor z trestného obdélníku. Do brejku ale uplavat nedokázal.
     
    16
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    V úvodu poslední čtvrtiny je vyrovnáno! ALBERTO MUNARRIZ si tentokráte naplaval na levou stranu a křižnou střelou nedal Nagymu šanci – 5:5.
     
    16
    Kapitán Varga musel střílet. Balón se dvakrát odrazil od vody, aby ve finále proletěl celkem výrazně vedle pravé tyče. López mohl zůstat klidným.
     
    16
    Konec druhé čtvrtiny.
     
    17
    Třetí čtvrtina začala.
     
    17
    Erdelyi se snaží marně, Martin Famera je prostě rychlejší. Zase útočili první Španělé, Munarriz na konci akci napálil břevno.
     
    17
    Maďaři, jmenovitě Balazs Harai, si vytvořil dobrou střeleckou pozici, ale levačkou usměrnil hrací předmět pouze do pravé tyče.
     
    18
    Pochvalu za skvěle odvedenou obrannou práci zaslouží Manhercz. Pohlídal si Granadose, přihrávku na jeho osobu zpacifikoval.
     
    18
    Varga rád střílí z velké dálky, ale López zatím s jeho pokusy nemá problém. Nyní vyrazil střelu soupeře pravým ramenem.
     
    19
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    O krok blíže bronzovým medailím je Maďarsko. MARTON VAMOS vystřelil v přesilovce z pravé strany na bližší tyč, López míč ve hře neudržel – 6:5.
     
    19
    Po přesilovce následovalo oslabení, i s ním si Maďaři poradili! Konkurent sehrál akci skvěle, ale zakončení Famery zvládl zblokovat Hosnyanszky.
     
    20
    Velké štěstí měl Nagy. Munarriz parádním pasem oslovil Granadose, jenže ten místo odkryté levé části brány trefil jenom boční síť.
     
    20
    Skvělý Nagy udržuje Maďarsko ve vedení. Výborným způsobem zmenšil střelecký úhel Famerovi, balónem schytal do hlavy.
     
    21
    Fernández si naplaval nikým neatakovaný na levou stranu, ale ani on nenašel recept na Nagyho! Zatím to vypadá, že maďarský gólman svou bránu pro druhý poločas uzamkl.
     
    21
    Zas schytal Nagy ránu do hlavy, v některých případech má i štěstí. Jako třeba právě teď, kdy se otáčel proti Mallarachovi.
     
    22
    Zajímavé technické zakončení lobem Jansikovi napodruhé nevyšlo. Balón se odrazil od břevna a balón se následně vrátil do hry.
     
    22
    Martin Famera zaváhal a rozhodčí přisoudili balón soupeři. Maďarům rychlý protiútok nevyšel, Manhercz přecenil rychlostní schopnosti Vargy.
     
    23
    Gólman López dlouhým pasem našel de Tora. Tomu nevyšlo úplně ideálně zpracování. Dostal se do velkého úhlu, odkud nezvládl zakončit mezi tři tyče.
     
    23
    Obranný zákrok v podání Sanahuji neměl chybu. Španěl přečetl úmysl Erdelyie a balón sebral pro sebe. Španělsko může podniknout další útok za vyrovnáním.
     
    24
    Nezdařilo se. Nagy kontroloval zakončení Tahulla, které letělo mimo tři tyče a žádný z jiných Španělů nedokázal míč tečovat.
     
    24
    Maďaři neuspěli, proto Španělsko rozjelo ještě jeden poslední útok. K zakončení už se však nedoslali z důvodu faulujícího Jansika.
     
    24
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    25
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    25
    V souboji o balón porazil Martin Famera Erdelyie jasně 4:0. Jenže ani na čtvrtý pokus nedokázali Španělé hned první útok přetavit v gól.
     
    25
    López měl velké štěstí. Střelu Vargy skvěle zastavil, ale pak ztratil pojem o hře a balón zůstal po jeho pravice. Voda jej odnesla ven z brány.
     
    26
    Vyrovnání bylo blízko! Dělovka Munarrize si říkala o úspěšný zásah, ale břevno míč do sítě nepustilo!
     
    26
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Gól po dlouhé době, balón skončil v síti Španělska! Maďaři oslavují trefu MARTONA VAMOSE k pravé tyči hodně hlasitě, protože stáhnout dvoubrankové manko během šesti minut není vůbec nic lehkého – 7:5.
     
    27
    Ne, Nagy je prostě ve druhém poločase neprůstřelný! Zuby si na něm vylámal i Martin Famera, jenž před brankou narazil na jeho pravou ruku.
     
    27
    Lópeze pro změnu podržela pravý tyč. Křižná střela Manhercze měla oči, Maďarovi ovšem nezbylo nic jiného, než se rychle vrátit do defenzivy.
     
    28
    Hosnyanszky má tři fauly, proto se jej trenér rozhodl vystřídat. Náhradník za něj Jansik okamžitě střílel, ale přestřelil.
     
    28
    Ohromně koncentrovaný Nagy si poradil s tečovaným pokusem Mallaracha. Balón dokonce chytil do levé ruky.
     
    29
    Rovněž López chytá skvěle, ale jeho úhlavní konkurent předvádí ještě o něco lepší výkon. Nyní si španělský brankář poradil s projektilem Manhercze.
     
    29
    Španělsko nezvládlo přesilovou hru a už to s ním nevypadá vůbec dobře. Alberto Munarriz trefil před sebou plavajícího Vamose.
     
    30
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Vedení o tři góly si Maďarsko vzít nenechá! DANEL ANGYAL dostal pas na levou stranu a Lópeze prostřelil k bližší tyči – 8:5.
     
    30
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Španělé zariskovali a odvolali gólmana. Jenže Manhercz vystihl rozehrávku, nahrál DENESI VARGOVI, a ten definitivně zpečetil maďarský bronz – 9:5.
     
    31
    Udrží Nagy čisté konto po celý druhý poločas? Zatím tomu vše nasvědčuje. Teď si smlsnul na zakončení Munarrize, které přitom nebylo vůbec špatné.
     
    31
    Španělský brankář López sice zakročil proti Vagovi, ale výborný zákrok už vůbec neslaví, protože ví, že on, i jeho spoluhráči odletí z Tokia bez medaile.
     
    32
    Marton Vamos podle očekávání nikam nespěchá. Drží balón na vlastní polovině a čeká, až vyprší půl minuta učená pro útok.
     
    32
    Ani španělští vodní pólaři nehrají. López drží balón u sebe a sleduje časomíru, na níž ubíhá posledních dvacet minut střetnutí.
     
    32
    Konec zápasu.
     
    Bronz v turnaji vodního póla mužů patří Maďarsku, které skvělou defenzivní hrou utlumili ofenzivní hvězdy soupeře a zvítězili 9:5. První polovina utkání byla naprosto vyrovnaná, o čemž svědčí i výsledek 5:5. Ve druhém poločasu ale Nagy zavřel branku, nepustil za sebe ani jeden balón (!). Naopak Maďaři skórovali čtyřikrát, jednou do prázdné brány. Bronzové medaile jdou do správných rukou, vodní pólaři Maďarska dnes byli lepším týmem.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (07:48:40)

    Milan Huppert

    Sestavy

    Maďarsko: Nagy - Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszky, Pasztor, Jansik, Erdelyi, Varga (C). Mezei, Harai.

    Španělsko: López - Munarriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone, Mallarach, Bustos.

    Rozhodčí: Vojevodin (RUS), Stavridis (GRE).
    bahis siteleri