VUT Cavaliers Brno – Riders Univerzita Pardubice 1:3 (kon.) | Akademici Plzeň – Engineers Prague 2:10 (kon.)
konec
Akademici Plzeň
2:10 (0:4, 0:1, 2:5)
ČVUT Engineers Prague
Středa 11.08.2021, 19:50 • Plzeň - Košutka, KOOPERATIVA ARÉNA • Tipsport UNI CUP
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Přátelská utkání jsou v plném proud, na řadu přišel také univerzitní hokej. V rámci Tipsport UNI CUPU budeme sledovat duel mezi týmy Akademici Plzeň a Engineers Prague.
    Hráči pražských Engineers jsou v přípravě na novou sezónu už od června
     
    Loňský ročník byl poznamenán pandemií koronaviru a v říjnu byla sezóna zrušena. Na hokejisty i u ostatních soutěží, čekala doba plná nejistoty, bez hokeje. Vše už je ale pryč a hokej opět dostal zelenou a konečně začíná zase ožívat.
     
    Pauza trvala 316 dní, tedy prakticky téměř jeden rok a hokejisté se už těší, že konečně vyjedou na led a zahrají si ostrý zápas. A samozřejmě také doufají, že už tak dlouhou dobu bez hokeje nikdy nebudou a budou se jím moci zase bavit.
    Plzeňští Akademici na led vyjeli začátkem července. A už se na turnaj, stejně jako Pražané, těší
     
    V loňské sezóně, která byla přerušena chvíli po tom, co byla zahájena, stihly oba týmy odehrát jen jeden zápas, respektive dva. Spolu se ale neutkaly. Akademici sehráli pouze duel s brněnskou univerzitou. Engineers pak stihli zápasy dva, s HC MUNI a s Pardubicemi. Poté už na další souboje nedošlo, sezóna byla nejprve přerušena, následně pak úplně zrušena.
     
    Úvodní sestavy:

    Akademici Plzeň: Černý (Sequens) – Šimůnek, Koco, Jankovský, Starý, Šperl, Soukup, Beer (C) – Šíma, Švec, Janda – Sulan, Markov, Rejzek – Králíček, Šiška, Šibra – Šucha

    Engineers Prague: Mann (Sup) – Vobořil, Horský, Janásek (C), Raiterman, Fojt, Klement, Šedivý, Kunák – Fabiánek, Vaňous, Fiala – Kassal, Matějka, Bečvář – Adamec, Burda, Tvrdoň – Slavata, Hofrichter, Hynek

    Rozhodčí: Kosnar – Kaiser, Jelínek.
     
    Sestavy jsou známy, začátek utkání se tedy už blíží.
     
    Oproti původně plánovanému začátku začne duel s menším zpožděním.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Vhazovalo se před brankou Engineers po levé ruce Manna, následně pak dostali puk na opačnou stranu hosté, ale před Černým nezahrozili.
     
    01:40
    Pokus Pavla Vaňouse skončil na obránci Plzně, nicméně hosté stále pokračovali před soupeřovou klecí. Ale tentokráte nezahrozili.
     
    02:58
    Od modré čáry střílel Eduard Šimůnek, avšak ani jeho pokus nezaplul do branky Ondřeje Manna. Ten znovu kryje a neustále čelí tlaku před svým brankovištěm.
     
    03:07
    Vyloučení v týmu Engineers Prague (Vojtěch Matějka – 2 min., vysoká hůl).
     
    03:42
    Vyloučení v týmu Engineers Prague (Petr Janásek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    04:10
    Domácí mají přesilovku pět na tři, uhnízdili se v pásmu soupeře, ten se ale ubránil a za chvíli už budou hosté ve čtyřech.
     
    05:07
    Engineers jsou ve čtyřech hráčích.
     
    05:42
    A nyní už i v plném počtu.
     
    05:59
    Hosté se ubránili, nyní ale stále hrozí atak soupeře, který se drží před brankou Ondřeje Manna.
     
    06:39
    Znovu se Plzeňští natlačili před soupeřovu klec, tentokráte se už ale Pražané vymanili z dalšího tlaku a směřují k brance Jiřího Černého.
     
    07:35
    Marek Klement číhal na modré čáře, ovšem následně se k puku nedostal a ten skončil ve středním pásmu. Engineers tak musejí ven a založit akci znovu.
     
    08:40
    Tomáš Fabiánek po nepřesném zakončení Akademiků mohl jít do úniku před domácí klec, ale nakonec byl o puk obrán a u sebe ho mají znovu soupeři.
     
    09:03
    Engineers právě vstřelili branku!
    Hosté se ujímají vedení. Po zisku puku ho na JONÁŠE ADAMCE posunul David Vobořil a únik před domácí klec vyřešil prvně jmenovaný střelou, která zapadla za zády Jiřího Černého – 0:1. Asistence: David Vobořil.
    09:03 Jonáš ADAMEC - 0:1
     
    10:36
    Hosté ožili a po vstřeleném gólu se opět dostali před branku soupeře, ale tentokráte jejich zakončení skončilo mimo tři tyče.
     
    12:48
    Engineers právě vstřelili branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového náskoku. Zpoza branky dostal přihrávku do mezikruží ADAM SLAVATA, jenž svižnou střelou navyšuje vedení Engineerss – 0:2. Asistence: Samuel Kassal.
    12:48 Adam SLAVATA - 0:2
     
    13:19
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň (Jan Šperl – 2 min., podrážení).
     
    13:52
    Engineers právě vstřelili branku!
    A hned na to se zrodila další akce hostů, ze které pramenil další gól. V závaru před Jiřím Černým se prosadil zblízka MIROSLAV TVRDOŇ – 0:3. Asistence: Tomáš Fabiánek.
    13:52 Miroslav TVRDOŇ - 0:3
     
    15:20
    Domácí hráči přestali hrát a najednou jim nejde rozehrávka. Nyní to zkusil David Markov, leč neúspěšně. Ondřej Mann nemusel vůbec zasahovat.
     
    16:26
    Další povedená akce Engineers, těsně před Černým po přihrávce od Marka Klementa střílel jeho spoluhráč, ale brankář Plzně si poradil.
     
    17:09
    Další menší tlak před domácí brankou, Akademici ho ustáli. Po chvilce ale od modré čáry střílel Marek Klement, jenž nechal vyniknout beton domácího gólmana.
     
    17:42
    Engineers právě vstřelili branku!
    Nyní znovu hosté navyšují svůj náskok. Po přihrávce od Marka Klementa napřáhl na levém kruhu VÁCLAV BURDA a kotouč je opět za zády Jiřího Černého – 0:4. Asistence: Marek Klement.
    17:42 Václav BURDA - 0:4
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:50
    Ještě to znovu hosté zkoušeli před Černým, ale jejich další pokus šel mimo. Následně pak dostali puk do středního pásma domácí hráči a už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hosté ovládli první třetinu, když soupeři nasázeli čtyři góly. Uvidíme, jestli domácí celek dokáže snížit a dostat se zpět do zápasu. Druhá třetina začne přibližně ve 20:30.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Petr Janásek pálil od modré čáry, puk se odrazil od obránce domácích a skončil vedle branky.
     
    20:54
    Další pokus hostů, kteří nemají dost a od začátku druhé třetiny jsou znovu hodně aktivní. Plzeň se ještě nedostala před branku Ondřeje Manna.
     
    21:24
    Zakázané uvolnění Akademiků a hra se stěhuje opět před jejich branku. Vhazovat se bude po pravé ruce plzeňského gólmana.
     
    22:01
    Radovan Fojt vypíchl puk soupeři a hosté se ještě udrželi v útočném pásmu a chvíli zde kombinovali. Nakonec o kotouč přišli a ten končí ve středním pásmu.
     
    23:02
    Jan Bečvář se proháčkoval obraně domácích a dostal se zblízka do zakončení, ovšem jeho pokus vykryl Jiří Černý.
     
    23:54
    Náznak akce Akademiků skončil velmi brzy, Marek Klement získal kotouč a poté ho dostal do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    24:39
    Ondřej Mann čelil akci soupeře, ale zvládl to. Puk hned po jeho zisku přenechal spoluhráčům, kteří míří rychle na opačnou stranu.
     
    25:05
    Eric Fiala hned po buly v útočném pásmu švihnul do puku, který raději pokryl Jiří Černý. Hra je zastavena, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    26:29
    Po neúspěšném pokusu Libora Jandy šli do akce zase hosté, ovšem střela Radovana Fojta zamířila jen do připraveného Jiřího Černého.
     
    27:56
    Hráči Engineers hrají v pohodě, stále drží čtyřbrankový náskok, kterého dosáhli v první části hry. V té druhé jsme se zatím nedočkali žádné přesné trefy.
     
    28:30
    Matouš Horský získal kotouč a od modré čáry si sjel blíže brance soupeře, ale jeho následný pokus skončil opět na Černém. Hra je zastavena a vhazovat se bude po pravé ruce plzeňského brankáře.
     
    29:21
    Jan Šibra hledal přihrávku u branky hostů svého spoluhráče, ale ten na kotouč nedosáhl. Znovu se akce domácím nepovedla.
     
    30:01
    Polovina základní hrací doby je minulostí, hosté mají pořád bezpečný náskok. Zatím to ze strany domácího celku opravdu nevypadá na nějaký obrat.
     
    30:32
    Znovu musel zakročit domácí brankář, jenž nechal hru opět zastavit.
     
    30:34
    Střídání v týmu Akademici Plzeň: ze hřiště odchází Jiří Černý, přichází David Sequens.
     
    30:34
    Střídání v týmu Engineers Prague: ze hřiště odchází Ondřej Mann, přichází Petr Sup.
     
    31:09
    Hosté se roztáhli v pásmu Plzně, kde došlo na dvě pohledné kombinace, ale v cestě Pražanům stály další dobré obranné zákroky Akademiků.
     
    33:10
    Engineers právě vstřelili branku!
    Hosté se zavřeli v soupeřově teritoriu a vznikla z toho další dobrá akce. K odraženému puku po nepřesném zakončení Adamce se dostal MATOUŠ HORSKÝ a okamžitě ho svižnou ranou poslal za záda domácího brankáře – 0:5. Asistence: Jonáš Adamec.
    33:10 Matouš HORSKÝ - 0:5
     
    34:35
    Engineers tak mají už pětibrankový náskok a do turnaje tak vlétli více než dobře. Před chvílí čelili akci Plzně, která ale neměla tak razantní zakončení, aby si s ním Sup neporadil.
     
    36:03
    Hra je přerušena v obranném pásmu hostů, vhazovat se bude před brankářem Supem.
     
    38:17
    Hosté se opět nastěhovali do pásma soupeře, kde ale znovu zakročil brankář Plzně.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Ještě jedno nahození domácích před branku hostů a už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní padla jediná branka, o kterou se postarali hosté. Ti mají pětibrankový náskok a mají tak nakročeno velmi dobře v výhře v tomto duelu. Třetí třetina začne přibližně ve 21:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:56
    Tomáš Fabiánek si sjel na pravou stranu a zblízka prověřil domácího brankáře. David Sequens poté uspěl.
     
    41:53
    Engineers právě vstřelili branku!
    Hosté vedou už 6:0. Další přesná trefa a VÁCLAV BURDA nadělil soupeři kanára. Asistence: Jan Raiterman.
    41:53 Václav BURDA - 0:6
     
    43:36
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Hned na druhé straně se ale trefuje také je DAVID MARKOV, jenž dává čestný úspěch domácích a bere tak hostům nulu. Asistence: Jan Šibra a Jan Rejzek.
    43:36 David MARKOV - 1:6
     
    43:51
    Engineers právě vstřelili branku!
    Ovšem další akce hostů je gólová a ti se opět svému soupeři utrhují na vyšší náskok – 1:7. Přesně mezi tři tyče puk poslal JAN BEČVÁŘ. Asistence: Petr Janásek.
    43:51 Jan BEČVÁŘ - 1:7
     
    46:06
    Engineers právě vstřelili branku!
    Už osmá branka Pražanů, kteří rozebrali obranu soupeře a poté neměl problém zakončit před Sequensem ADAM SLAVATA – 1:8. Asistence: Eric Fiala.
    46:06 Adam SLAVATA - 1:8
     
    46:30
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Přichází další korekce ze strany Plzně, v samostatné akci se prosadil TOMÁŠ SOUKUP – 2:8. Bez asistence.
    46:30 Tomáš SOUKUP - 2:8
     
    46:51
    Gólová smršť v posledních minutách, skóre se zatím zastavilo na výsledku 8:2 ve prospěch hostujícího celku.
     
    48:35
    Engineers právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelný zápas, hosté dávají devátou trefu a debakl Plzně pokračuje dále. Zblízka se prosadil před Sequensem JONÁŠ ADAMEC – 2:9. Asistence: Eric Fiala a Matouš Horský.
    48:35 Jonáš ADAMEC - 2:9
     
    50:17
    Polovina třetí třetiny je minulostí a byli jsme svědky neuvěřitelného brankostroje. Nyní zahrozili domácí před brankou hostů, ale nebyli úspěšní.
     
    51:32
    Hra se teď trochu uklidnila, u puku jsou hosté a kombinují před domácí brankou, Plzeň by určitě nechtěla inkasovat potupnou desítku.
     
    53:02
    Další akce Akademiků, ti se však před Supem nedokázali dostat ke kloudné střele.
     
    53:46
    Marek Klement se s pukem natlačil za branku soupeře, odkud pak vyslal pas do mezikruží, ale nikoho, kdo by puk převzal a zakončil, tam neměl.
     
    55:01
    Engineers právě vstřelili branku!
    A potupná desítka je nyní opravdu na světě. Před útočnou modrou čárou dostal kotouč na hokejku DAVID VOBOŘIL a z pravé strany se pak trefil k protější tyči – 2:10. Asistence: Václav Burda.
    55:01 David VOBOŘIL - 2:10
     
    56:03
    Hosté opět kroužili před soupeřovou brankou, ale tentokráte obrana Akademiků zakročila a dostala puk do středního pásma.
     
    57:12
    Radovan Fojt sice klepal o přihrávku v prostoru mezi kruhy, ale nedočkal se. Následně pak zamířili do akce domácí hráči, ale jejich pokus nebyl úspěšný.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Zápas se už jen dohrává, hosté se nikam neženou a jen hru kontrolují. Domácí už by se určitě rádi viděli v šatně a na tento duel brzy zapomněli.
     
    58:55
    Z prostoru mezi kruhy nyní pálil Pavel Vaňous, ale trefil jen beton domácího brankáře.
     
    59:50
    Puk mají hosté a ještě to zkoušejí, ale spíše se už v tomto utkání nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec deklasovali svého soupeře po výsledku 10:2 a zapisují na turnaji první výhru. Domácí hráči celý zápas tahali za kratší konec a byli horším týmem. Hosté naopak od úvodu šli za vítězstvím a měli mnoho šancí. Soupeři uštědřili potupnou desítku.
     
    To je už z tohoto zápasu vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:47:20)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 44. Markov (Šibra, Rejzek), 47. Soukup – 10. Adamec (Vobořil), 13. Slavata (Kassal), 14. Tvrdoň (Fabiánek), 18. Burda (Klement), 34. Horský (Adamec), 42. Burda (Raiterman), 44. Bečvář (Janásek), 47. Slavata (Fiala), 49. Adamec (Fiala, Horský), 56. Vobořil (Burda)


    Akademici Plzeň: Černý (31. Sequens) – Šimůnek, Koco, Jankovský, Starý, Šperl, Soukup, Beer (C) – Šíma, Švec, Janda – Sulan, Markov, Rejzek – Králíček, Šiška, Šibra – Šucha
    ČVUT Engineers Prague: Mann (31. Sup) – Vobořil, Horský, Janásek (C), Raiterman, Fojt, Klement, Šedivý, Kunák – Fabiánek, Vaňous, Fiala – Kassal, Matějka, Bečvář – Adamec, Burda, Tvrdoň – Slavata, Hofrichter, Hynek

    Rozhodčí: Kosnar – Kaiser, Jelínek
    bahis siteleri