Cheb – Kadaň 0:0 (*18:00) | Mladá Boleslav – Plzeň 1:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 4:5 (2:3 po s.n.)
Michalovce – Prešov 3:1 (kon.) | Litoměřice – Ústí n/L 6:1 (kon.) | Kolín – Benátky n/J 5:1 (kon.)
K. Vary – Mountfield HK 2:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:0 (kon.) | Rakovník – Chomutov 3:2 (kon.)
Sparta – Motor ČB 4:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:2 (po pr.) | Klatovy – Příbram 8:3 (kon.)
Vsetín – Frýdek-M. 2:1 (2:1 po s.n.) | Prostějov – Poruba 2011 1:2 (po pr.) | Mostečtí Lvi – Kobra 9:2 (kon.)
Vrchlabí – Slavia 3:2 (kon.) | Poprad – Havířov 6:3 (kon.) | Šumperk – Přerov 2:3 (po pr.)
Sokolov – Tábor 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 7:0 (kon.) | Třebíč – Znojmo 2:1 (2:0 po s.n.)
Spišská N. Ves – Cracovia 1:2 (kon.) | Děčín – Letňany 0:7 (kon.) | Žďár n/S – SHKM Hodonín 9:2 (kon.)
konec
HK Poprad
6:3 (1:0, 2:3, 3:0)
AZ Havířov
sk Čtvrtek 12.08.2021, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Príprava na novú hokejovú sezónu v našich končinách je v plnom prúde a prvý prípravný zápas pred sezónou 2021/22 odohrajú aj hokejisti extraligového HK Poprad, ktorí si zmerajú sily s účastníkom druhej českej najvyššej hokejovej súťaže AZ Havířov. Stretnutie sa na popradskom zimnom štadióne začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradský hokejový klub zaznamenal v uplynulej sezóne výraznejší úspech pre tunajší hokej. Poprad sa prebojoval do finále Tipos Extraligy po 10 rokoch, kde však nestačil na HKM Zvolen, a tak musel byť spokojný aj so striebornými medailami. Kostra tímu kamzíkov ostala viac-menej pokope, prišlo niekoľko nových hráčov, medzi ktorými sa objavilo aj niekoľko zaujímavých legionárov. Za takých môžeme považovať Joea Basarabu alebo Rivera Rymshu. Spomedzi odchodov zarezonoval najmä prestup najlepšieho strelca ročníka 2020/21 Marcela Haščáka do Komety Brno, či odchod jednoznačnej brankárskej jednotky Tomáša Vošvrdu, ktorého nahradila kvalitná dvojica Marek Čiliak-Tomáš Tomek. Popradskí hokejisti pod vedením trénera Mikulu už s novými posilami trénujú niekoľko dní na ľade a dnes teda absolvujú prvú zápasovú konfrontáciu s českým AZ Havířov, ktorý nemal príliš vydarený minulý ročník, keďže sa tesne nedokázal prebojovať do play-off.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: T. Tomek (Valluš) – Drgoň, D. Brejčák (A), Novajovský, Hudec, Nahálka, Demo, Rymsha, Dalhuisen – Svitana (C), Skokan (A), Basaraba – Vandas, Mešár, Livingston – Valigura, Jevoš, Matej Paločko – Šišovský, Bortňák, Handlovský – Šotek, Suchý, Dzivjak

    AZ Heimstaden Havířov: Kořenek (Štipčák) – Chroboček, Hlaváč, Kabelka, Mrowiec, Záruba, Ficek, Pastor, Bednář, Doktor, Hudeček, Dostálek, Stuchlík, Maruna (C), Mrva, Vašenka, Damašek, Petriska, Krupa, Veselý

    Rozhodca: Snášel, Orolin – Šoltés, Ordzovenský.
     
    Na ľadovú plochu nastupujú oba celky. Popradčania v modrých retro dresoch určených na prípravnú fázu pred novou sezónou a hokejisti Havířova v dresoch bielej farby.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní boli úspešnejší hráči Havíŕova, no ich rozohrávka nedopadla najlepšie, je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    00:31
    Po snahe Popradčanov o zisk útočného pásma nasleduje ďalšie zakázané uvoľnenie hostí.
     
    00:52
    Výborný pohyb smerom dopredu predviedol mládežnícky reprezentant Filip Mešár, ktorý sa preštrikoval k pravému kruhu, následne elegantnou prihrávkou na opačnú stranu našiel Livingstona, ktorý však z prvej trafil žrď!
     
    01:40
    Poprad získal útočné pásmo a po Dalhuisenovej prihrávke nahadzoval od modrej čiary Rymsha. Priestor brány však minul.
     
    02:00
    Do výhodnej palebnej pozície si zbehol k ľavému kruhu Dalhuisen, dostal prihrávku, švihom vystrelil, ale bránku taktiež netrafil.
     
    02:48
    Nahálka to od modrej čiary šikovne nahadzoval smerom na bránu, no hosťujúci hráči zastavili puk pred bránkoviskom, konkrétne to bol Pastor.
     
    03:40
    Z ľavého kruhu to strelou skúšal Doktor. Hráči Havířova sa vôbec po prvýkrát dostali do útočnej tretiny, strela Doktora však bola Tomekom bezpečne zlikvidovaná.
     
    04:06
    Hlavný rozhodca teraz trochu zavadzal Livingstonovi, ktorý sa z rohu klziska pokúšal pretlačiť pred bránku. O puk po strete s rozhodcom prišiel.
     
    04:37
    Šikovnú prihrávku poslal Krupa smerom k pravému kruhu, kde našiel Mrowieca. Ten to skúšal strelou z prvej a Tomek musel rýchlo použiť svoj pravý betón.
     
    05:14
    Ďalšiu šikovnú akciu hostí mal na starosti Stuchlík, ktorý to zadovkou vrátil medzi kruhy Bednářovi. Po jeho zakončení z prvej Tomek presne nevedel, kde je puk, odrazil sa mu však od betónu k zadnému mantinelu.
     
    05:57
    Poprad dal gól!
    Kamzíci otvárajú skóre tohto duelu. MATEJ PALOČKO si mierne ako na kolotoči povodil havířovskú defenzívu, prekorčuľoval poza bránu a využil neskorý presun brankára Kořeneka k žrdi a šikovne po otočke zasunul k bližšej žrdi.
     
    06:37
    A Poprad bol blízko k druhému gólu. Basaraba šikovne prehodil medzi kruhy Skokanovi, ktorý si podržal puk, prešiel pred Kořeneka, no blafák na forhend mu už úplne nevyšiel.
     
    07:29
    K strele z pravého kruhu sa dostal Jakub Mrva, ktorý to skúšal spoza popradského hráča, no trafil iba priamo do jeho chráničov, a tak teda táto strela bola zblokovaná.
     
    08:37
    Rymsha vyrazil dopredu po pravom krídle, nemal však dostatočnú rýchlosť. Skúsil to strelou z kruhu, ale zblokoval ju obranca Kabelka.
     
    09:08
    Nahálka prihrávkou do stredného pásma vysunul Paločka, ktorý sa snažil zrýchliť smerom k bránke, čo sa mu aj čiastočne podarilo. Následne sa neulakomil, chcel bekhendom prihrávať na druhú stranu, ale táto prihrávka už cez protihráča neprešla.
     
    10:06
    Skokan prehadzoval k útočnej modrej čiare Basarabovi, ktorý sa s pukom vrátil trochu do stredného pásma a potom z toho už bol iba ofsajd.
     
    10:29
    Uvidíme prvé vylúčenie v zápase a presilovku si zahrajú domáci. Na dve minúty za krosček je vylúčený Jan Hudeček.
     
    11:22
    Po Basarabovej strele z ľavého kruhu nastal pred havíŕovskou bránou zmätok. Puk sa odrazil k Patrikovi Svitanovi, ktorý to skúšal z pravého kruhu dorážkou, no Kořenek stihol aj túto strelu zneškodniť.
     
    12:03
    Popradčanom zatiaľ druhá časť presilovej hry veľmi nevychádza. Šišovský musel byť dôrazný v súboji pri mantineli, Handlovský prudkou prihrávkou našiel spoluhráča iba v ofsajde.
     
    12:47
    Hostia už hrajú v plnom počte a dopredu vyrazil po ľavom krídle Bednář, ktorý dal hlavu hore, nahodil to pred bránku, ale tam nemal pripraveného spoluhráča.
     
    13:54
    Valigura vyrazil do prečíslenia dvoch proti jednému spoločne s Basarabom, ktorý mu sekundoval po pravom krídle. Valigura naznačil strelu, poslal vzdušnú prihrávku Basarabovi a od jeho chráničov sa to odrazilo na brankára Kořeneka.
     
    15:04
    Druhá presilová hra pre Poprad. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Jan Vašenka.
     
    15:57
    Nahodenie Dalhuisena od modrej čiary sa od zadného mantinelu odrazilo priamo ku Kořenekovi a ten pre istotu prikryl puk lapačkou.
     
    16:24
    Svitana naznačoval strelu z pravého kruhu, posunul to Basarabovi, ktorý napokon až po opakovaní tohto cyklu vypálil z prvej. Kořenek sa stihol presunúť a pravým betónom strelu zlikvidovať.
     
    17:32
    Mešár prenikol do útočného pásma, prenechal na modrú čiaru Vandasovi, ktorý však neurobil dobrý pohyb a puk mu z čepele hokejky sklzol mimo.
     
    18:16
    Z pravého kruhu to strelou skúšal Veselý, Tomek vyrážal pred seba, nastal zmätok, no domáci si postrážili vlastného brankára.
     
    18:16
    Po predchádzajúcej situácii sa zrodila menšia strkanica a nasledujú vylúčenia. Za hostí sú vylúčení Jan Petriska a Jakub Veselý. Za domácich je to Mike Dalhuisen. Petriska s Veselým po dve minúty a Dalhuisen 2+2, tak sa hrá 5 proti 5.
     
    18:40
    Po vylúčení Jakuba Mrvu za podrazenie bude z toho ďalšia popradská presilovka.
     
    19:19
    Kamzíci prišli o puk v rohu klziska v útočnom pásme a hostia sa bezpečne oslobodili vyhodením puku.
     
    19:46
    Skokanovi nevyšla prihrávka naslepo, puk unikol cez celé klzisko dozadu von z obranného pásma Havířova.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina priniesla jeden gól. Domácich Podtatrancov poslal do vedenia v 6. minúte Paločko, a tak Poprad vedie po 20 minútach nad Havířovom 1:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:29
    Poprad začal druhú tretinu ešte so skrátenou presilovkou. Domáci sa dostali do pásma, Svitanova krížna prihrávka však bola prečítaná.
     
    21:22
    Bortňák posúval puk pred bránku, kde mu korčuľoval Rymsha, no jemu zakončenie úplne nevyšlo, poslal ho mimo brány.
     
    22:13
    Livingstonovi sa na pravom kruhu ukazoval Vandas, puk mu však radšej krížom neposlal. Poprad však drží útočné pásmo stále.
     
    22:38
    Po pravom krídle vyrazil do protiútoku Damašek, ktorý zakončoval z kruhu. Jeho strela bola mierne blokovaná, a tak Tomek nemal problém ju hokejkou zastaviť a pre istotu pokryť.
     
    24:09
    Popradčanom teraz robil trochu problém prechod do útočného pásma, skončilo sa to napokon ofsajdom.
     
    24:51
    Domáci aj v začiatkoch druhej tretiny viac-menej diktujú tempo hry, no teraz im to s rozohrávkou po dlhšom držaní puku nevyšlo. Končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    25:11
    Havířov dal gól!
    Tak práve som to asi pred niekoľkými sekundami zakríkol, pretože Havířov strieľa vyrovnávajúci gól. Domáci nechali až príliš veľa priestoru VLASITIMILOVI DOSTÁLEKOVI, ktorý prešiel k pravému kruhu a odtiaľ jednoduchou strelou prekvapil Tomeka. Puk mu prepadol popod rameno.
    Asistencie: Jakub Doktor, Jaroslav Mrowiec.
     
    26:08
    Presilovku si zahrajú hokejisti Popradu. Dve minúty za hákovanie dostáva Kryštof Stuchlík.
     
    26:34
    Basaraba dostal šikovnú vzdušnú prihrávku od Skokana, zakončoval ihneď z prvej z ľavého kruhu, Kořenek však stihol použiť svoj betón.
     
    27:18
    Drgoňovi odskočil puk od korčule na modrej čiare, využiť to chcel Doktor, ktorý vyrazil dopredu, zakončil z kruhu a Tomek úspešne zasiahol.
     
    27:46
    Dalhuisen posunul na ľavý kruh Handlovskému, ktorý zakončoval švihom. Kořenek vyrazil nakrátko pred seba a ihneď prikryl. Neumožnil domácim hráčom dorážať.
     
    27:55
    Poprad dal gól!
    Kamzíci využívajú záverečnú časť presilovej hry a v zápase idú znovu do vedenia. Vyhraté buly v útočnom pásme, strela Rymshu, odraz od Kořeneka a následná bekhendová dorážka DALIBORA BORTŇÁKA znamenajú druhý gól v Kořenekovej sieti.
    Asistencie: Peter Šišovský, River Rymsha.
     
    28:48
    Šikovne sa z rohu klziska pred bránku natlačil Hudec, ktorý využil miernu nepozornosť havířovskej defenzívy. Kořenek strelu z uhla napokon vytlačil.
     
    29:49
    Nahálkovi sa v strednom pásme ukázal voľný Valigura, ktorý prešiel do útočného pásma, namieril spomedzi kruhov a trafil bližšiu žrď.
     
    30:54
    Nedisciplinovanosť hráčov Havířova pokračuje. Na dve minúty za hákovanie je vylúčený Vlastimil Dostálek.
     
    31:48
    Presilovka hráčom Popradu zatiaľ veľmi nevychádza. Momentálne sa majú problém dostať z vlastnej obrannej tretiny.
     
    31:56
    Tak a napokon sa presilová hra domácich končí predčasne. Dve minúty za krosček dostáva Dávid Skokan.
     
    31:58
    Tak a je to pre Poprad ešte väčšia komplikácia. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Dalibor Bortňák.
     
    32:44
    Rymsha prečítal hru v obrannom pásme, zastavil prihrávku a bezpečne oslobodil svoj tím.
     
    33:31
    Ako na podnose ponúkol Dostálek prihrávku z pravého kruhu pred bránku, kde mal nastavenú hokejku Jan Maruna. Z prvej to však usmernil iba do Tomeka, ktorý dôležito zasiahol.
     
    33:31
    Oddychový čas pre Havířov.
     
    33:58
    Z ľavého kruhu sa k strele dostal Jakub Doktor, ktorý to skúšal už v závere početnej prevahy. Tomek vyrážal pred seba a Popradčania sa na konci oslabenia teda oslobodili.
     
    35:43
    Poprad dal gól!
    Poprad zvyšuje vedenie v tomto zápase. Vandas vysunul do brejku FILIPA MEŠÁRA, ktorý korčuľoval už len sám na Kořeneka a pekný blafák na forhend mu vyšiel.
    Asistencia: Michael Vandas.
     
    36:00
    Havířov dal gól!
    Ale veľmi rýchlo je znížené. Puk mal v rohu klziska v útočnom pásme na hokejke RICHARD ZÁRUBA, ktorý lišiacky využil Tomekovo zlé postavenie. Puk mu z veľkého uhla nastrelil do chrbta a od neho sa to odrazilo do brány.
    Asistencia: Vlastimil Dostálek.
     
    36:58
    Havířov dal gól!
    Prichádza ďalší gól v Tomekovej sieti po zaváhaní popradských hráčov. Sťahovačka s brzdou na pravom kruhu Damašekovi nie úplne vyšla, no puk sa dostal na hokejku KRYŠTOFA STUCHLÍKA, ktorý spred bránkoviska prekvapil popradského gólmana.
    Asistencie: Ondrej Damašek, Tomáš Pastor.
     
    37:31
    Handlovského strela od modrej čiary nebola veľmi úspešná, letela mimo priestoru bránky.
     
    37:52
    Menšiu trmu-vrmu pred havířovskou bránou chcel využiť Bortňák, ktorý zakončoval spomedzi kruhov z otočky, ale triafal to mimo brány.
     
    38:42
    Hostia sa dostali do pásma, Damašek to skúsil zakončiť vyššie spomedzi kruhov, Tomek vytesnil strelu hokejkou.
     
    39:30
    Dobrá strelecká pozícia spomedzi kruhov sa otvorila pre Jakuba Mrvu, ktorý to skúsil zakončiť švihom. Tomek vyšiel ďalej z brány a strelu bezpečne zachytil vo výstroji.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná dvadsaťminútovka bola plodnejšia na góly. Poprad viedol o dva góly po zásahoch Bortňáka a Mešára, rýchlo však prišlo vyrovnanie z hokejok Zárubu a Stuchlíka. Stav je teda po 40 minútach nerozhodný 3:3.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:11
    Novajovský prihrávkou vysunul Mešára do útočného pásma. Cez Livingstona sa puk dostal na hokejku Hudeca, ale ten švihom netrafil bránu.
     
    42:12
    Z ľavého kruhu sa k strele dostal Jan Meruna, ktorý zakončoval švihom. Tomek predviedol istý zákrok a nepustil súperov k dorážkam.
     
    42:32
    Presilovú hru si zahrajú hokejisti Havířova. Dve minúty za napadnutie dostáva Daniel Demo.
     
    42:48
    Prihrávku na úroveň bránkovej čiary dostal Dostálek, ktorý sa otočil smerom k bráne a skúsil to strelou. Podvihol to však veľmi vysoko a puk skončil až na ochrannej sieti.
     
    43:34
    Dostálek posúval puk pred bránku Doktorovi. Jednalo sa skôr o strieľanú prihrávku, Doktor to usmernil na bránu, no Tomek úspešne zasiahol.
     
    44:01
    Popradčania získali puk a poslali ho preč cez všetky čiary. Hostia sa však veľmi rýchlo dostali späť do útočného pásma.
     
    44:25
    Bednář nabíjal puk medzi kruhy Janovi Marunovi, ktorý to skúšal z prvej zápästím. Tomeka trafil do masky a potom to rýchlo popradskí obrancovia upratali preč spred brány.
     
    45:21
    Poprad dal gól!
    Domáci idú znovu do vedenia v zápase. FILIP MEŠÁR medzi kruhmi šikovne vypichol puk protihráčovi. Kořenek ho neudržal v moci, odskočil mu a bekhendovou dorážkou Mešár úspešne poslal puk do siete.
    Bez asistencie.
     
    46:44
    Poprad dal gól!
    Poprad je po druhýkrát v zápase v dvojgólovom vedení. Hokejisti Havířova sa nedohodli počas rozohrávky, uskočený puk z rohu klziska prebral medzi kruhmi PETER ŠIŠOVSKÝ a strelou ponad lapačku prekonal Kořeneka.
    Asistencia: Lukáš Handlovský.
     
    48:02
    Hostia získali útočné pásmo a strelou od modrej čiary to skúšal Jaroslav Mrowiec. Tomek mal pomerne dosť odkrytý výhľad, a tak dokázal sebaisto zasiahnuť.
     
    48:12
    Presilovú hru získavajú hokejisti Popradu. Za nedovolené bránenie je vylúčený na dve minúty Dominik Ficek.
     
    48:52
    Dalhuisen krížom presunul hru na Rymshu, ktorý to skúšal spoza pravého kruhu strelou z prvej, no vôbec mu nesadla.
     
    49:14
    Šišovský prehodil puk popred bránkovisko na hokejku voľného Rymshu. Ten však z prvej triafal iba do hrude Kořeneka.
     
    49:24
    Bude z toho skrátená presilovka o dvoch hráčov. Tomáš Pastor je vylúčený za krosček a dostáva aj 10 minút za nešportové správanie.
     
    50:06
    Svitana nabil Drgoňovi, jeho delovka príklepom spoza ľavého kruhu nebola presná.
     
    50:15
    Poprad dal gól!
    V samotnom závere Poprad využíva presilovku o dvoch hráčov. Drgoň posunul nižšie na ľavý kruh JOEOVI BASARABOVI, ktorý to umne nastrelil do protihráča a od neho sa šťastne puk odrazil do brány.
    Asistencie: Adam Drgoň, Patrik Svitana.
     
    51:40
    Presilovku získava AZ Havířov a ešte môže zdramatizovať tento zápas. James Livingston je vylúčený za hákovanie.
     
    52:31
    Krížnu prihrávku využil na strelu z prvej Jakub Doktor, ktorý zakončoval z ľavého kruhu, ale Tomek vyrážal puk betónom po rýchlom presune.
     
    53:53
    Rymsha presunul puk medzi kruhy Livingstonovi, ktorý zakončoval bekhendom, ale Kořenek dokázal strelu zneškodniť. Medzitým už hrajú Popradčania v plnom počte.
     
    55:22
    Z pravého kruhu zakončoval švihom Doktor, jeho pokus však bol zblokovaný na zadný mantinel.
     
    55:39
    Spomedzi kruhov sa pokúšal zakončovať Kabelka, no Tomek úspešne zakročil vyrážačkou.
     
    56:07
    Po ľavom krídle pomaly prenikal do pásma Doktor, ktorý nemal veľmi na výber. A tak to jednoducho nahodil na bránu. Tomek zachytil puk na hrudi.
     
    57:13
    Nedobre to vyzerá s kapitánom hostí Janom Marunom, ktorý inkasoval tvrdý zásah pri mantineli. Krivkajúc a s pomocou odišiel z ľadovej plochy. Veríme, že bude v poriadku.
     
    58:36
    Novajovský dlhou prihrávkou vysúval Vandasa. Bol to však veľmi ťažký puk na spracovanie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tak Popradčania napokon v tretej tretine dokázali vziať zápas do vlastných rúk, "zlomiť" súpera a zvíťaziť. Hráči Popradu v poslednej dvadsaťminútovke skórovali trikrát, presadili sa Mešár, Šišovský a na konečných 6:3 upravil Basaraba. (20:19:16)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 6. Matej Paločko, 28. Bortňák (Šišovský, Rymsha), 36. Mešár (Vandas), 46. Mešár, 47. Šišovský (Handlovský), 51. Basaraba (Drgoň, Svitana) – 26. Dostálek (Doktor, Mrowiec), 36. Záruba (Dostálek), 37. Stuchlík (Damašek, Pastor)


    HK Poprad: T. Tomek (Valluš) – Drgoň, D. Brejčák (A), Novajovský, Hudec, Nahálka, Demo, Rymsha, Dalhuisen – Svitana (C), Skokan (A), Basaraba – Vandas, Mešár, Livingston – Valigura, Jevoš, Matej Paločko – Šišovský, Bortňák, Handlovský – Šotek, Suchý, Dzivjak
    AZ Havířov: Kořenek (Štipčák) – Chroboček, Hlaváč, Kabelka, Mrowiec, Záruba, Ficek, Pastor, Bednář, Doktor, Hudeček, Dostálek, Stuchlík, Maruna (C), Mrva, Vašenka, Damašek, Petriska, Krupa, Veselý

    Rozhodčí: Snášel, Orolin – Šoltés, Ordzovenský
    bahis siteleri