Cheb – Kadaň 0:0 (*18:00) | Mladá Boleslav – Plzeň 1:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 4:5 (2:3 po s.n.)
Michalovce – Prešov 3:1 (kon.) | Litoměřice – Ústí n/L 6:1 (kon.) | Kolín – Benátky n/J 5:1 (kon.)
K. Vary – Mountfield HK 2:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:0 (kon.) | Rakovník – Chomutov 3:2 (kon.)
Sparta – Motor ČB 4:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:2 (po pr.) | Klatovy – Příbram 8:3 (kon.)
Vsetín – Frýdek-M. 2:1 (2:1 po s.n.) | Prostějov – Poruba 2011 1:2 (po pr.) | Mostečtí Lvi – Kobra 9:2 (kon.)
Vrchlabí – Slavia 3:2 (kon.) | Poprad – Havířov 6:3 (kon.) | Šumperk – Přerov 2:3 (po pr.)
Sokolov – Tábor 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 7:0 (kon.) | Třebíč – Znojmo 2:1 (2:0 po s.n.)
Spišská N. Ves – Cracovia 1:2 (kon.) | Děčín – Letňany 0:7 (kon.) | Žďár n/S – SHKM Hodonín 9:2 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Čtvrtek 12.08.2021, 17:30 • Kalich Arena, Litoměřice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím vás u přípravného utkání dvou tradičních severočeských prvoligových týmů. Domácí HC Stadion Litoměřice vyzve nedaleký HC Slovan Ústí nad Labem. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Litoměřičtí mají za sebou dosud pouze jediné přípravné utkání, a to na ledě pražské Slavie. Do tohoto klání ovšem nastoupili v poněkud kombinované a okleštěné sestavě, tudíž na sešívané, kteří naopak hráli víceméně v plném složení, nestačili a podlehli jim 2:4 po trefách Ondřeje Procházky a Lukáše Válka. Podle trenéra Bruka se ale nejednalo o nic dramatického právě proto, že se jednalo o první klání, navíc v dvoufázové přípravě a tým se ještě musí dát dohromady.
     
    To ústecký Slovan je v cyklu přípravných zápasů krapet dál. První utkání odehrál proti druholigovému Mostu. Nastoupil ale v kombinované sestavě s řadou vlastních juniorů. I tak ovšem dokázal zvítězit 4:2. Ve víceméně plné síle se Ústečtí vydali k dalšímu přípravnému klání do Vrchlabí. Z Podkrkonoší se ale vraceli s porážkou 1:6. Chuť si spravili v prvním domácím utkání, kdy těsně přehráli Benátky 2:1 góly Davida Tůmy a Jana Milfaita.
     
    Vzájemné zápasy v loňském ročníku

    23. 9. 2020, 17. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem – HC Stadion Litoměřice 5:4 pp.
    Branky a nahrávky:
    30. Severa, 47. Severa (Trávníček, Pšenička), 51. Severa (Pšenička, Trávníček), 57. Houška (Vl. Brož), 63. Trávníček (Protasenja) – 2. M. Beran (Procházka, Miškář), 9. Jindra (J. Holý), 13. Koffer (P. Novák), 55. Válek (Procházka).
    Sestava Ústí n. L.: Schwarz – J. Drtina, Š. Havránek, Vl. Brož, Vala, Klikorka, M. Voženílek – Trávníček, Matějček, Pšenička – Tůma, P. Svoboda, Houška – O. Bláha, Protasenja, Furch – Grim, Čermák, Severa.
    Sestava Litoměřic: Tomáš Král – Marcel, J. Holý, Výtisk, Baláž, Jebavý, Kubíček – M. Beran, Válek, Procházka – Vitouch, Miškář, Jánský – Koffer, Jícha, P. Novák – Toman, Hašek, Jindra – Čermák.

    8. 3. 2021, 34. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem 4:3 sn.
    Branky a nahrávky:
    32. Procházka (Miškář, M. Beran), 48. T. Svoboda (Stehlík, Válek), 54. M. Beran (Procházka, Holý), rozh. náj. M. Beran – 12. Sklenář (Protasenja, Furch), 30. Jouza (Jasečko, Vala), 46. Jouza (Vacík).
    Sestava Litoměřic: Král – Marcel, Baláž, Výtisk, J. Holý, Kremláček, Černohorský, Háva – M. Beran, Miškář, Procházka – Válek, Jícha, T. Svoboda – L. Stehlík, Urban, Konečný – Jindra, Berka, Jánský.
    Sestava Ústí n. L.: Šatný – Vladimír Brož, Klikorka, Vala, Jasečko, M. Voženílek, Vacík – Tůma, Matějček, Grim – D. Sklenář, Protasenja, Furch – M. Bláha, Costa, Jouza – Bartoš.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Král (Sklíba) – Marcel, Černohorský, Výtisk, Holý, Jebavý, Baláž – Válek, Kracík, Procházka – Jícha, Koláček, Kylnar – Urban, Slavík, Rouha – Smola, Daniel, Vopat.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Tuček (Kmoch) – Drtina (A), Havránek, Brož, Zedek, Štochl, Přindiš (A) – Trávníček, Vrdlovec (C), Ouřada – Š. Bláha, Milfait, D. Tůma – M. Tůma, Čermák, Grim – M. Bláha.

    Rozhodčí: Místecký, Folk – Beneš, Kurtin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První buly vyhráli hráči domácího týmu. Kališníci se ale delší dobu dostávali ven z útočného pásma.
     
    00:43
    Až nakonec před brankou Sebastiana Tučka zahrozil Jaroslav Kracík. Z těsné blízkosti ale ústeckého gólmana nepřekonal.
     
    01:13
    Jiří Jebavý zastavil kotouč za vlastní brankou a zahájil rozehrávku svého týmu. Tu ovšem Slovan zarazil na modré.
     
    02:05
    Po pravé straně se pokusil dostat do útočného pásma Štěpán Bláha. Před modrou ale vyhodil kotouč do volného prostoru, kde nestál žádný z jeho spoluhráčů.
     
    02:56
    Z levé strany zakončil nadvakrát Jan Milfait. V obou případech se puk odrazil pouze odrazil od betonů Tomáše Krále.
     
    03:59
    Od modré napálil kotouč směrem k brance Slovanu Ondřej Baláž. Dělovkou ovšem nastřelil pouze prvního stojícího obránce ústeckého týmu.
     
    04:40
    Tomáš Král zastavil kotouč za vlastní brankou. Jeho spoluhráči se s ním následně snaží probít na opačný konec hřiště, Ústečtí ale napadají celkem vysoko.
     
    05:18
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion se dostává do vedení! Po rychlém kontru převzal nadvakrát odražený kotouč od ústeckého gólmana TOMÁŠ URBAN a z hranice brankoviště vymetl zcela volný prostor za záda Sebastiana Tučka. Asistence: Marek Slavík a Michal Rouha.
    05:18 URBAN - 1:0
     
    06:25
    Vzápětí mohl ještě navýšit vedení Jakub Černohorský, který prověřil Tučka rychlou ranou z otočky. Gólman Slovanu ale dokázal včas zareagovat a puk vyrazil.
     
    07:35
    Zdá se, že gólovkami od litoměřických hráčů se to v poslední době jen hemží! Rychlý pas z levé strany z vrcholu brankoviště doklepl na Tučka Josef Jícha. Brankář hostujícího celku ale s velkým štěstím kotouč odrazil.
     
    08:13
    Marku Slavíkovi se nepodařilo vyhodit kotouč přes modrou a zahájit tak další útok svého týmu.
     
    08:43
    Ovšem ani Slovan nebyl úspěšný a musel se vrátit k vlastní brance, kde založil rozehrávku Jan Zedek. Následné nepříliš důrazné zakončení Král celkem snadno pokryl.
     
    09:35
    Jaroslav Kracík se marně snažil probít přes dvojici ústeckých hokejistů. Hráči Slovanu se díky tomu zmocnili kotouče a mohli se vydat středem pole na útočný výjezd.
     
    09:48
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Lukáš Válek – 2 min., podrážení).
     
    10:29
    Svou první přesilovku zahájil Slovan velmi aktivně. Důrazný tlak na Královu branku přetavil ve střelu Štěpán Havránek. Litoměřickému gólmanovi se ale podařilo puk vyrazit nad sebe.
     
    11:15
    Tomáš Urban se utrhl a zcela sám se vydal střemhlav proti Tučkově brance. Najel si až do mezikruží a z hranice brankoviště se pokusil umístit puk po zemi za záda ústeckého gólmana. Puk ale posunul pouze vedle levé tyče.
     
    11:48
    Domácí v plném počtu.
     
    12:21
    Ondřej Baláž ve vzduchu zachytil letící kotouč a srazil ho k zemi. Přes trojici bránících hráčů Slovanu se ale k zakončení sám nedostal. Nic to ovšem nemění na tom, že se domácí drží v útočném pásmu.
     
    13:31
    Trochu překvapivé zakončení bekhendem zkusil Jakub Černohorský, čímž chtěl využít zakrytého výhledu ústeckého gólmana. Puk se ale ocitl jen těsně vedle levé tyče svatyně Slovanu.
     
    14:42
    Drze si počínal Tomáš Urban proti dvěma ústeckým bránícím hráčům. Už se mu ale nepovedlo přesně přihrát doprava na Marka Slavíka, čehož Slovan využil k obratu proti Králově brance.
     
    15:36
    Podél mantinelu poslal kotouč směrem do útočného pásma Jan Smola. V rohu pak o něj těžce bojoval Michal Daniel, kališnický útočník byl ovšem ve svém počínání úspěšný a udržel puk na holích svého týmu.
     
    16:42
    Odražený kotouč po střele Jana Holého z pravé strany se ještě pokusil postrčit pod betony ústeckého gólmana Ondřej Procházka. I v tomto případě ale zůstal Sebastian Tuček ve střehu.
     
    17:27
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Výtisk – 2 min., napadení).
     
    17:30
    Hned zkraje další přesilovky prověřil Královu pozornost ranou z pravé strany David Tůma. Tomáš Král ale udržel puk u těla.
     
    17:41
    Slovan pokračuje v útočné hře. Po sérii přihrávek od modré vystřelil Vladimír Brož, leč nepřesně.
     
    18:21
    Kališníkům se daří vyhazovat kotouče do bezpečí a držet hru daleko od vlastní branky.
     
    19:27
    Domácí v plném počtu.
     
    19:30
    V posledních vteřinách naopak bojuje Stadion v útočném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Pozvolný nástup obou týmů zvládly lépe domácí Litoměřice, které se více tlačily do útoku. Gól ale vytěžily jen jediný, a to z hole Tomáše Urbana.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    První útok Litoměřickým příliš nevyšel. Puk se totiž doklouzal až na zakázané uvolnění a vhazuje se před Králem.
     
    20:36
    Jaroslav Kracík nedokázal najít křižnou přihrávkou žádného ze svých spoluhráčů. Puku se tak zmocnili Ústečtí, kteří zahájili rychlou protiakci.
     
    21:20
    Zpoza modré čáry prověřil Královu pozornost Vladimír Brož. Litoměřický gólman měl sice zacloněný výhled, nicméně dokázal se včas zhoupnout v betonech a puk vyrazil.
     
    22:23
    Martin Tůma nahodil kotouč do útočného pásma. V první chvíli ovšem nebyl jeho tým příliš aktivní, až konec ostře vypálil Jiří Drtina. Tomáš Král ale zůstal ve střehu a kotouč pokryl.
     
    23:40
    Jan Smola nepřešel na modré čáře přes Petra Přindiše. Kotouče se tak opět zmocnili hráči Slovanu a podnikli další výpad na Krále.
     
    24:42
    Válkovu nahrávku z rohu kluziště prudce nasměroval na Tučka Jan Holý. Ústecký gólman si ale s jeho dělovkou dokázal poradit.
     
    25:21
    Litoměřičtí hokejisté se marně snaží dostat do útočného pásma. Přes důraznou obranu se ale ne a ne dostat.
     
    26:06
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Petr Přindiš – 2 min., hákování).
     
    26:25
    Stadion rozehrál rychlou útočnou akci, kterou v ránu opět proměnil Jan Holý. I tuto dělovou ránu Sebastian Tuček udržel u těla.
     
    27:11
    Janu Zedkovi se povedlo vyhodit kotouč na opačný konec hrací plochy. Litoměřičtí se tímto museli probít zpět.
     
    27:47
    Do mezikruží se posunul Marek Slavík. Následné zakončení ale nezvolil příliš důrazné, tudíž gólman Tuček ho pouze vyrazil.
     
    28:06
    Hosté v plném počtu.
     
    29:05
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Odražený kotouč od betonů Sebastiana Tučka po střele Jiřího Jebavého se dostal na hokejku LUKÁŠE VOPATA, který neváhal ani nejmenší moment a rychle ho uklidil k pravé tyči Tučkovy svatyně. Asistence: Jiří Jebavý a Michal Daniel.
    29:05 VOPAT - 2:0
     
    30:17
    Po dalším obdrženém gólu se Slovan rychle přesunul před Královu branku. Zakonči se pokusil Martin Tůma, netrefil jej ale nikterak přesně.
     
    31:12
    Ondřej Baláž zvládl souboj s Michalem Trávníčkem a kališníci se vydali na opačný konec ledové plochy. Puk ale skončil mimo hřiště.
     
    31:53
    Lukáš Vopat nedokázal přesně nahrát před branku na Jana Smolu. Puk se tak dostal do držení Vladimíra Brože.
     
    32:55
    Patrik Marcel se sám probil přes několik protihráčů a v mezikruží se již napřahoval ke střele. V tu chvíli se ale k němu sjeli dva bránící hráči ústeckého týmu, kteří ho zblokovali.
     
    33:53
    Tučkovu pozornost vyzkoušel prudkou ranou po pravé straně Josef Koláček. Sebastian Tuček si ale i s tímto kotoučem dokázal poradit.
     
    34:48
    Tomáš Král předvedl další vydařený zákrok. Tentokrát si dokázal poradit s šancí Štěpána Bláhy od pravého mantinelu.
     
    36:03
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Lukáš Vopat – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:27
    Od modré křižmo vystřelil na Krále Jiří Drtina. Litoměřický gólman ale ukazuje, že dnes má svůj den a puk vyrazil. Jeho spoluhráči následně přenesli hru na opačný konec kluziště.
     
    38:03
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústečtí v poslední možné chvíli využívají přesilovku a snižují náskok domácího týmu! Po přihrávce na modrou si najel mezi kruhy VLADIMÍR BROŽ a následně vypálil. Asistence: David Tůma a Jan Milfait.
    38:03 BROŽ - 2:1
     
    38:33
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Štochl – 2 min., sekání).
     
    38:47
    Další prudká rána Jana Holého. Tentokrát ale skončila vedle pravé tyče Tučkovy branky.
     
    39:29
    Kališníci se drží nebezpečně blízko ústecké branky. K samotné střele se ale nemohou dostat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Úvod druhé třetiny vyšel zcela jednoznačně lépe domácímu týmu, tlak ale využili pouze k jediné trefě v podání Lukáše Vopata. Ústečtí se ale v závěru vzchopili a dokázali v poslední minutě snížit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    I Litoměřičtí využívají přesilovkou pouhé tři vteřiny před jejím koncem! Přihrávku od Jana Výtiska si zpracoval JAN HOLÝ a nasměroval ho přesně za záda Sebastiana Tučka. Asistence: Jan Výtisk.
    40:30 HOLÝ - 3:1
     
    40:30
    Hosté v plném počtu.
     
    41:51
    Sebastian Tuček si připsal další zákrok, tentokrát po levé straně. Ústeckému gólmanovi se povedlo puk vyrazit nad sebe do bezpečí.
     
    42:25
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Kališnické střelecké hody pokračují! JAN SMOLA se utrhl a středem pole se vydal sám vstříc brance Sebastiana Tučka! Litoměřický odchovanec si tak připisuje svůj první gól za A tým. Bez asistence.
    42:25 SMOLA - 4:1
     
    42:36
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jan Grim – 2 min., hákování).
     
    43:10
    I přes vlastní oslabení se dostal do zakončení Štěpán Havránek. Král ale dokázal puk vyrazit.
     
    43:36
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Štěpán Havránek – 2 min., hákování).
     
    43:45
    Litoměřičtí si přihrávají po obvodu útočné třetiny a čekají na vhodný moment ke střele. Ta přišla z hole Lukáše Válka, avšak Tuček dokázal vyrazit puk svými betony.
     
    44:38
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřičtí mají na svém kontě už pátý gól! Přihrávku zleva od Jana Holého naprosto přesně vystihl LUKÁŠ VÁLEK, který neváhal ani nejmenší okamžik a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jan Holý.
    44:38 VÁLEK - 5:1
     
    44:38
    Hosté v plném počtu.
     
    45:17
    Po vyrovnání početních sil se drží na kotouči více hráči ústeckého týmu, kteří se snaží najít volné místo ke střele na Krále, což se jim ale příliš nedaří.
     
    46:17
    Křižmo od modré vystřelil Jan Výtisk. Sebastian Tuček ale dokázal včas reagovat a odrazit kotouč do bezpečí. Totéž se mu povedlo i v případě následné střely Marka Slavíka.
     
    47:52
    Patrik Marcel sám vyrazil s kotoučem na holi po levé straně do útočného pásma, kde ale nic výrazného nepředvedl a jeho tým tak stále musí bojovat o udržení se v útočném prostoru.
     
    48:57
    Což se ale domácím hokejistům celkem daří. Navíc drží kotouč na holi a kombinují s ním. Celé akci ovšem chybí střela, kterou zatím z hokejek Litoměřických nepřichází.
     
    50:13
    Lukáš Vopat pouze postrčil kotouč před sebe na Vladimíra Brože. Ani ten ale ve středním pásmu nedokázal puk přesně zpracovat a jeho akce tak vzala rychlý konec.
     
    50:23
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jiří Jebavý – 2 min., podrážení).
     
    50:48
    Přes modrou čáru a tři bránící hráče domácího týmu se pokusil dostat Kryštof Ouřada. Na své cestě se ale ocitl v postavení mimo hru a z následného buly Litoměřičtí odhodili puk do bezpečí.
     
    51:16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí ukazují, že i v oslabení mají střelecký apetit. Do samostatného úprku se dostal JOSEF JÍCHA, který rychle zakončil z levé strany a navýšil vedení svého týmu na rozdíl pěti branek. Asistence: Jan Holý.
    51:16 JÍCHA - 6:1
     
    52:15
    Brožovu přihrávku zblokoval do ochranného plexiskla nad brankou Krále Josef Koláček.
     
    52:23
    Domácí v plném počtu.
     
    52:59
    Ústečtí i po vyrovnání početních sil bojují v útočném pásmu ze všech sil. V cestě jim ale stojí neúprosná obrana kališníků.
     
    53:37
    Jan Výtisk nedosáhl hokejkou na puk, o nějž posléze musel svádět souboj s Tomášem Čermákem. V první chvíli sice nebyl úspěšný, přesto se domácí nakonec u puku udrželi a rozehráli další akci.
     
    54:57
    Dnešní utkání sleduje 450 diváků.
     
    55:10
    Kališníci se zjevili v těsné blízkosti ústecké branky. K vystřelení se ale tentokrát nedostali, pouze křižmo projeli brankovištěm a vrátili se směrem k Tomášovi Královi.
     
    56:14
    S kotoučem na holi se vydal ke klidné rozehrávce Lukáš Válek. Celkem snadno ale odevzdal puk Jakubu Štochlovi, který se s ním sice v první chvíli vracel k Tučkovi, ale následně dokázal nasměrovat svůj tým na opačnou stranu.
     
    57:13
    Kališníci se opět drží v útočném pásmu a snaží se přihrávat po jeho obvodu.
     
    57:50
    Josef Jícha se vyřítil po levé straně. Svou střelu ale poslal těsně levé tyče.
     
    58:37
    Vladimír Brož operuje s kotoučem ve středním pásmu. Jeho tým se posléze dokázal dostat do útoku, s pukem se ale drží na obvodu pásma, přičemž nemůže najít volnou skulinu ke střele.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., hákování).
     
    59:46
    Slovan se ještě v posledních vteřinách snaží využít přesilovku.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina rozhodla! Litoměřičtí v ní zdemolovali svého ústeckého soka čtyřmi góly a připisují si první výhru v prvním domácím utkání letní přípravy. Zatímco Slovan musí zkousnout už druhou venkovní porážku 1:6, tu první schytal od Vrchlabí.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (19:44:24)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 6. Urban (Slavík, Rouha), 30. Vopat (Jebavý, Daniel), 41. Holý (Výtisk), 43. Smola, 45. Válek (Holý), 52. Jícha (Holý) – 39. Brož (D.Tůma, Milfait)


    HC Stadion Litoměřice: Král (Sklíba) – Marcel, Černohorský, Výtisk, Holý, Jebavý, Baláž – Válek, Kracík, Procházka – Jícha, Koláček, Kylnar – Urban, Slavík, Rouha – Smola, Daniel, Vopat.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Tuček (Kmoch) – Drtina (A), Havránek, Brož, Zedek, Štochl, Přindiš (A) – Trávníček, Vrdlovec (C), Ouřada – Š. Bláha, Milfait, D. Tůma – M. Tůma, Čermák, Grim – M. Bláha.

    Rozhodčí: Místecký, Folk – Beneš, Kurtin.

    Diváci: 450
    bahis siteleri