Brentford – Arsenal 2:0 (kon.)
konec
Brentford FC
2:0 (1:0)
Arsenal FC
Pátek 13.08.2021, 21:00 • Griffin Park, Brentford • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Brentford uhájil vlastní stánek a obral o všechny body Arsenal, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (23:01:15)
     
    Úvodní střetnutí nové sezóny Premier League přineslo první překvapení, Arsenal nestačil na Brentford! Vítězné derby putuje na stranu týmu ze západní části Londýna!

    Arsenal v utkání více držel míč, často kombinoval, jenomže finální část byla žalostná, čehož včely dokázaly využít. Brentford si počkal na zaváhání v soupeřově obraně, hrál nebezpečně a vsítil dva góly. Nováček tak zapisuje do tabulky velmi cenné tři body a fanoušci tohoto klubu hlasitě oslavují.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Odražený míč si na levé straně našel Kieran Tierney, který posílal přihrávku ihned před branku. Jenomže Nicolas Pépé nezabojoval a balon proletěl jen pokutovým územím.
     
    90+4
    Do pokutového území se vydal Bukayo Saka, který skončil na hrací ploše. Pokutový kop se rozehrávat určitě nebude, jelikož hráč Arsenalu kopl jen do trávníku.
     
    90+3
    Rico Henry má křeče, a tak mu rychle přišli na pomoc spoluhráči. Ovšem domácí hráč bude v pořádku a střetnutí jistě už dohraje.
     
    90+2
    Arsenal je znovu u balonu a v závěru zápasu se pokusí alespoň vsítit čestnou branku. Troufám si říci, že by si ji Kanonýři zasloužili. Na hranici vápna pracoval Reiss Nelson, který pak neprostřelil obranný blok soupeře.
     
    90+1
    Nastavuje se ještě pět minut!
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby, Brentford by musel zkolabovat, aby přišel o nadějné vedení v závěru zápasu.
     
    89
    Fanoušci Brentfordu už v ochozech slaví vítězství nad Arsenalem. Atmosféra je opravdu úžasná a tři body zůstávají u domácích zaslouženě.
    87. Nicolas Pépé (ARS)
     
    87
    Arsenal předvedl skvělou a rychlou akci, která si říkala o vstřelenou branku! Bukayo Saka a Emile Smith-Rowe to udělali skvěle, když vysunuli Kierana Tierneyho. Obránce Arsenalu zvedl hlavu a dal míč do druhé vlny, odkud ihned pálil Nicolas Pépé. Jeho pokus mířil do bližšího spodního rohu branky, avšak David Raya se skvěle vrátil a vyrazil míč na rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Bryan Mbeumo, přichází Marcus Forss.
     
    86
    Z velké dálky se napřáhl Granit Xhaka, jehož pokus proletěl asi metr vedle pravé tyče. Zdálo se, že by David Raya byl u zakončení včas.
     
    85
    Arsenal zachytil míč a otočil hru. Kieran Tierney se snažil přihrávat před branku a vybojoval alespoň rohový kop. Jenomže centr zamířil na hlavu bránícího hráče.
     
    84
    Zpoza pokutového území se napřáhl právě Nuno Tavares, jehož pokus zamířil jen vedle branky. Arsenalu se vůbec nedaří zlomit gólové prokletí.
     
    83
    Nuno Tavares se snaží dokázat, že patří do základní sestavy Arsenalu. Hostující celek znovu přešel do akce, ovšem centr ze strany byl před brankou odvrácen.
     
    81
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Calum Chambers, přichází Nuno Tavares.

    Michal Luxa

    Branky: 22. Canós (Pinnock), 73. Nörgaard


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:14. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:8.
    Brentford FC: Raya – Pinnock, P. Jansson (C), Onyeka (80. Bidstrup) – Ajer (71. Sörensen), Mbeumo (86. Forss), Canós, Janelt, Henry – Nörgaard, Toney.
    Náhradníci: P. Gunnarsson – Sörensen, Forss, Ghoddos, Wissa, Goode, Bidstrup, Dervişoğlu, Roerslev.

    Arsenal FC: Leno – Chambers (81. N. Tavares), White, Marí, Tierney – Lokonga, Xhaka (C) – Pépé, Smith-Rowe, Martinelli (71. Nelson) – Balogun (59. Saka).
    Náhradníci: Hein – Nelson, Holding, Bellerín, Alnaní, Soares, Maitland-Niles, Saka, N. Tavares.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    bahis siteleri