Monaco – Šachtar 0:1 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Dinamo Záhřeb 3:0 (kon.) | Salzburg – Brøndby 2:1 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
2:1 (0:1)
Brøndby IF
Úterý 17.08.2021, 21:00 • Red Bull Arena, Salzburg • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtvrtého předkola Ligy mistrů. Od jednadvaceti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Salzburgem a Brøndby!
     
    FC Red Bull Salzburg

    Domácí klub nemá v Rakousku konkurenci. Od sezóny 2013/14 posbíral všechny dostupné tituly a přidal k ním i množství pohárových triumfů. Opravdovou výzvou jsou pro Salzburg hlavně evropské poháry. Největší úspěch měl v sezóně 2017/18, kdy si zahrál semifinále Evropské ligy. Minulý rok byl ve skupině Ligy mistrů, ze které se přesunul o soutěž níž. Na jaře však stihl jen dva zápasy, když padl 1:4 s Villarealem. V novém ročníku nejvyšší rakouské soutěže Red Bull ještě neklopýtl. Po čtyřech kolech je se skóre 12:2 na dvanácti bodech a na čele má tříbodový náskok před Štýrským Hradcem. O víkendu porazil Admiru 1:0.
     
    Brøndby IF

    Zástupce dánského fotbalu se na konci května radoval ze svého prvního titulu po šestnácti letech, když s bilancí 19-4-9 skončil o jediný bod před druhým Midtjyllandem. Úvod nového soutěžního ročníku však připomíná spíše noční můru. Brøndby nevyhrálo ani jeden z pěti ligových zápasů a v dánské soutěži je až třetí od konce. Zčásti je to způsobeno covidovou nákazou, která vyřadila ze hry značnou část týmu. Mnoho hráčů nebude k dispozici ani dnes v Rakousku, takže se na hosty musí pohlížet jako na velké outsidery. I přes rozšířenou nákazu muselo Brøndby v pátek podstoupit ligový boj s Nordsjaellandem. Domácí zápas před 18 tisíci diváky skončil porážkou 0:1.
     
    Pro oba týmy jde o první pohárový duel v sezóně. Na vítěze dvojzápasu čeká tučná finanční odměna a minimálně šest zápasů v Lize mistrů. Poražený se přesune do skupiny Evropské ligy.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Köhn – Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer (C) – Capaldo, Camara, Sučić, Seiwald – Šeško, Adeyemi.
    Náhradníci: Mantl, Walke – Okoh, Piątkowski, Adamu, Bernède, Aaronson, Kjaergaard, Diambou, Guindo, Okafor, Bernardo.

    Brøndby IF: Hermansen – Bruus, Skipper, Maxsø (C), Tshiembe, Mensah – Gammelby, Frendrup, Ben Slimane, Hedlund – Uhre.
    Náhradníci: Aegidus, Jensen – Pavlović, Lumb, Fallenius, Wikström, Singh, Pyndt, Kvistgaarden, Salech.

    Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (POL).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovacího výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v červených, kdežto hosté ve žlutých dresech.
     
    3
    Od obou mužstev je to hodně opatrný úvod. Nic na tom nezměnil ani nepřesný centr na Benjamina Šeška.
     
    4
    Hosté ztratili míč v citlivé lokalitě, nicméně nedovolili Sučićovi propasírovat přihrávku dovnitř pokutového území.
     
    4
    Brøndby právě vstřelilo branku!
    Šok pro domácí, dánský tým z první akce otevírá skóre! Kevin Mensah na levé straně přetlačil Kristensena a přihrávkou před malé vápno oslovil MIKAELA UHREHO, jenž si tělem dobře pokryl balon a zblízka jej z otočky dostal za Köhnova záda.
    4. Mikael UHRE - 0:1
     
    6
    Vzhledem k tomu, že góly vstřelené na venkovní půdě už nejsou zvýhodněné, může Salzburg zůstat klidný. Času na obrat je opravdu mnoho.
     
    7
    Kristensen se snažil napravit předchozí nezdar v defenzivě. Ze všech sil se procpal do šestnáctky, ale tam už hostující obrana zaúřadovala.
     
    8
    Býci jsou více na míči, ale zatím jde spíše o kombinace ve střední zóně. Hermansen ještě nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci.
     
    9
    Sučić byl tvrdě sestřelen nějaké dva metry před pokutovém územím. Polská ekipa rozhodčích byla vůči Ben Slimanemu shovívavá.
     
    10
    Hermansen si pohodlně sebral přihrávku před Seiwaldem. Dánský šamipon se však z narůstajícího tlaku vymanil jen na malou chvíli.
     
    11
    Luka Sučić má menší problém s levou nohou, kterou obranným zákrokem kontaktoval Morten Frendrup. Nebude to nic vážného.
     
    12
    Nicolás Capaldo si hrudí zpracoval nákop ze středového kruhu. Tímto prvním dotekem se hezky uvolnil, nicméně střela levačkou tak slavná nebyla.
     
    13
    Další nespokojenost v řadách fanoušků. Rozhodčí opět neposoudili jako nedovolený atak na argentinského záložníka Capalda. Rudou do hlavy jej trefil Skipper.
     
    14
    Vyjma gólové situace se Brøndby vůbec nedostalo na útočnou polovinu. Podobný obraz hry asi bude platit většinu zápasu.
     
    15
    Kristensen neprocpal centr skrz první překážku v podobě Mensaha. Po následném autu se zrodila jednoduchá ztráta Red Bullu.
     
    16
    Camarovo přenesení na levý kraj se moc nepovedlo. Domácí to ve zdánlivě ztracené situaci nezabalili. Bruus měl velké problémy, ale nakonec byl faulován Adeyemim.
     
    17
    Výjimečně se hra přesunula pod kotel Salzburgu, kde stojí branka Köhna. Rozjetý brejk Dánů se však zastavil a pak skončil předčasně.
     
    18
    A už jsme zpátky v zajetých kolejích. Domácí kontrolují balón hodně daleko od míst, z nichž se dá ohrozit Mads Hermansen.
     
    19
    Příliš vysoké přenesení na pravý kraj od Maximiliana Wöbera. Kristensen se musel smířit s tím, že ho balon přeletí.
     
    20
    Sučićův centr neměl potřebný efekt. Bruuse odkopl míč do bezpečí a rakouský mistr bude dále čekat na první zakončení.
     
    21
    Pískající publikum mělo pravdu. Mikael Uhre už byl s celým objemem míče za levou postranní čáru. Žlutomodří jej musí odevzdat.
     
    22
    Salzburg zatím neobjevil potřebný klid na kopačkách. Laciné ztráty se kupí, Nicolas Seiwald poslal přihrávku do zámezí.
     
    23
    Kristensen se propletl změtí noh na hranici velkého vápna. Hostů však bylo ve vápně dostatek a nařízen je jen další odkop od branky Madse Hermansena.
     
    24
    Andreas Maxsø neriskoval a prodloužil neškodný nákop na roh. Jednadvacetiletý gólman Brøndby zůstává ve střehu.
     
    25
    Kristensenův útočný faul nepovolil Ulmerův centr jakkoliv přesměrovat mezi tři tyče. S takovou to ale bude jen otázka času, než se domácím něco povede.
     
    26
    Kompaktní blok postavený před velkým vápnem funguje hostům perfektně. Sledujeme jen obehrávání ze strany na stranu.
     
    27
    Další přesun na pravý kraj znegoval ofsajd Kristensena, jenž je doposavad nejaktivnějším mužem u rakouského mistra.
     
    28
    Kevin Mensah hraje také skvěle. Nyní vystihl přihrávku a vytlučením Capaldových bloků získal sám pro sebe aut na útočné polovině.
     
    29
    Karim Adeyemi se neprosmýkl mezi dvěma obránci za průnikovou přihrávkou. Zezadu navíc stáhl k zemi jednoho z nich a fauloval.
     
    30
    Konečně se Salzburg zmohl na střelu na bránu. Jmenovitě to byl Šeško, který ve statické pozici překonal Mensaha, ale ve finále trefil Hermansenův koš.
    30. Benjamin Šeško (SLZ)
     
    31
    Držení míče: 67 % – 33 %.
     
    32
    Capaldo na sobě získal Gammelbyho faul. K exekuci standardní situace se postavil Nicolas Seiwald, jenže nadýchaným centrem našel hlavu některého ze soupeřů.
     
    33
    Uhre vystartoval za odkopnutým míčem, i když to k němu měl hodně daleko. Blíže to měl Philipp Köhn, který si počkal před pokutovým územím.
     
    34
    Karim Adeyemi byl zase zdvojen a odzbrojen. Salzburg se na malý moment vrátil s míčem k vlastnímu brankáři Köhnovi.
     
    35
    Anton Skipper šel hodně tvrdě do souboje s Adeyemim, nicméně nákop ze středu pole hostující obranu moc neprověřil.
     
    36
    Přes sedmnáct tisíc fanoušků vykazuje loajalitu a trpělivost. Žádný pískot se neozval ani po neúspěšném centru Andrease Ulmera. Ve vápně kraloval Tshiembe.
     
    37
    Capaldova nepřesnost už některé z fanoušků dost znepokojila. Bez míče Salzburg dlouho nepobyl, úspěšný střelec Uhre fauloval Camaru.
     
    38
    Zas a z novu se koná dobývání hostující obrany. Na pravém kraji se snažil kouzlit Šeško, jenže si ukopl míč za koncovou čáru.
     
    39
    Camara napravil chybu Capalda, který zatím nemá svůj den. Úplně ideálně svou práci neodvedl ani Hermansen, který neudržel dalekonosný pokus Sučiće. Šeško se k dorážce nedostal.
     
    40
    Adeyemiho včas zpacifikoval Kevin Mensah. Úplně odfrknout si hostující parta ale nemůže. Na programu bude rohový kop.
     
    41
    S kapitánskou páskou hrající Ulmer centroval na vzdálenější tyč. Tam byl Maximilian Wöber, jenže v souboji s Bruusem nemohl kvalitně hlavičkovat.
     
    42
    Anton Skipper si nepočínal legálně v konfrontaci s Šeškem. Polský sudí nařídil standardní situaci z levé strany. Centr Ulmera přistál v dlaních Hermansena.
     
    43
    Adeyemi využil soupeřových rukou na svých zádech k ochotnému pádu. Další přímý kop to nebude, nicméně na velkém náporu Salzburgu to nic nemění.
     
    44
    Kevin Tshiembe rovnou dvakrát srovnal se zemí aktivního Luku Sučiće. Resultuje z toho ještě jedna standardka z okraje hrací plochy.
     
    45
    Luka Sučić se tlačenice před hostující brankou nezúčastnil, protože byl chvíli v zázemí. Jeho spoluhráči se v této mele neprosadili.
     
    45+1
    Rasmus Kristensen byl adresátem dlouhého pasu ze středu hřiště. O kousek si ale nepohlídal ofsajd, takže následná gólová střela způsobila jen předčasnou radost.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Na držení míče je to od Salzburgu dominantní představení. Téměř nekonečný nápor ale neměl žádný efekt, kdežto Brøndby vytěžilo gól z jediné kloudnější akce. Mensah dostal do šance Uhreho a stav 1:0 pro dánského mistra pak vydržel až do přestávky. Jediné domácí šance měli Benjamin Šeško a Luka Sučić. Jinak pracuje obrana Brøndby bezchybně.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 2 – 1
    Střely mimo: 2 – 0
    Držení míče: 64 % – 36 %
    Rohové kopy: 2 – 0
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 4 – 9
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Nicolás Capaldo, přichází Brenden Aaronson.
     
    47
    Šeško zprava posunul krátkou přihrávku do velkého vápna. Střídající Aaronson to měl pěkně na levačku, ale Hermansenův skok k levé tyči mu gólovou radost nedopřál.
     
    48
    Z několika odrazů vzešel rohový kop v podání Ulmera. Balón prapodivně propadl do nebezpečné lokality, ale nikdo v červeném nebyl dostatečně blízko na střelu.
     
    49
    Oumar Solet byl chvíli v nefotbalové pozici, nicméně krátce po rozehrávce si Salzburg vypracoval další výhodu rohového kopu.
     
    50
    Andreas Ulmer ani v tomto případě balón nikomu nepropůjčil. Centr na bližší tyč nebyl pro hosty těžký na likvidaci.
     
    51
    Uhreho patička neměla smysl, protože ji poblíž něj neměl kdo převzít. Hra se rychle otočila, ale centr Adeyemi také letěl do prostoru nikoho.
     
    52
    Chvílemi je to od rakouského týmu ragbyové dobývání území. Každý metrový posun je pracně vybojovaný. Hosté zuby nehty odolávají.
     
    53
    Mensah ztečoval Kristensenovu přihrávku k Hermansenovi. Diváci mezitím hlasitě ženou Red Bull kupředu.
     
    54
    Ani Šeškovy centimetry nestačily na zachycení nákopu na hrot útoku. Hosté pak zvolili zbytečně riskantní rozehrávku a jsou rádi, že Bruus může vhazovat.
     
    55
    Přehlídka domácích rohů pokračuje. Hermansen vytáhl do autu povedenou technickou střelu na zadní tyč v podání slovinského útočníka Šeška.
     
    56
    Ulmerův roh letěl na malé vápno. Hermansen nevyrazil míč do úplného bezpečí, a tak ještě musel reagovat na zakončení Kristensena.
     
    57
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Naprosto zasloužené vyrovnání! Sučić prodloužil Kristensenovu přihrávku na Aaronsona. Hermansen proti němu skvěle vyběhl, nicméně střelu vyrazil na KARIMA ADEYEMIHO a na toho čekala poměrně jednoduchá dorážka.
    57. Karim ADEYEMI - 1:1
     
    58
    Hlavní rozhodčí se dlouho radil s kolegy u videa. Vypadalo to na ofsajd Aaronsona, ale platnost gólu přesto byla potvrzena.
     
    59
    Mohlo být ještě veseleji! Bezprostředně po soupeřově rozehrávce přišla další útočná vlna Salzburgu. Chybělo jen přesnější zakončení Šeška.
     
    60
    Christensenův centr k Seiwaldovi nedoletěl. U pravé postranní čáry poté dobře zabojoval Adeyemi a míč zůstává d omácím držení.
     
    61
    Pochvala pro Madse Hermansena, který stihl zacouvat k brance a vytáhnout nebezpečně padající lob od Luky Sučiće. Vychytralá střela z dálky.
    61. Luka Sučić (SLZ)
     
    62
    Z rohového kopu už nic nebylo. Přesto je rakouský mistr na dobré cestě k výhodnější výchozí pozice do odvety.
     
    64
    Od inkasovaného gólu na 1:1 hostující defenziva hoří a volá o pomoc. Nyní musel své kolegy podržet Hermansen, neboť Kristensen cpal střelu z úhlu na přední tyč.
     
    64
    Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Mikael Uhre, přichází Andreas Pyndt.
     
    65
    Býkům se povedlo opět rozvlnit síť. Na remízovém skóre se ale nic nemění, Adeyemi zpoza vápna trefil branku z její vnější strany.
     
    66
    Benjamin Šeško neúnavně usiluje o gól. Míč si nyní rychle zpracoval. Otočil se čelem k bráně a jen o pár decimetrů ji přestřelil.
     
    67
    Trocha emocí poté, co Adeyemi skončil po souboji v pokutovém území na kolenou. Skipper trochu riskoval, ale prošlo mu to.
     
    68
    Philipp Köhn nemá na svém běžném pracovišti co dělat, a tak si nyní došel pro míč téměř ke středovému kruhu. Přetížená obrana Brøndby si už dlouho neodpočala.
     
    69
    Morten Frendrup postupujícího Adeyemiho nohama nestíhal. Rozhodl se pro zatažení rukou, za které byl napomenut premiérovou žlutou kartou.
     
    70
    Camara si dal v první moment míč daleko od nohy a pak už měl před sebou na ose těžko prostupnou zeď. Aby nepropadl, tak raději neškodně vypálil nad břevno.
     
    71
    Aspoň pár vteřin, kdy hosté měli míč na polovině soupeře. Simon Hedlund však neúspěšně posouval Bruusův aut na Gammelbyho.
     
    72
    Andreas Bruus úplně zapomněl na Andrease Ulmera, jenž měl celou levou stranu jen pro sebe. Posunul se až na roh malého vápna, odkud ale minul.
    72. Andreas Ulmer (SLZ)
     
    72
    Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Simon Hedlund, přichází Andrija Pavlović.
     
    73
    Střely celkem: 25 – 1.

    Naprosto vypovídající statistika o průběhu zápasu. Dánský celek jen zázrakem drží nerozhodný stav.
     
    74
    Anton Skipper se potkal s Adeyemim, který se znovu dral před Hermansena. Německý útočník to neustál, ale penalta se ani teď nepíská.
     
    75
    Nescházelo mnoho a Brøndby dalo z druhé střely druhý gól. Atraktivní žíni z dálky vyrobil Anis Ben Slimane a orazítkoval břevno.
    75. Anis Ben Slimane (BRY)
     
    76
    Sudí Marciniak dnes Adeyemiho moc radosti nedělá. Ani teď faul na něj neodpískal. Stal se přesný opak, na zemi skončil Frendrup.
     
    77
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Benjamin Šeško, přichází Chukwubuike Adamu.
     
    78
    Wöberův nákop proletěl za číhajícího Adamua. Z pohledu hostů všechno dobře dopadlo, Hermansen nebude spěchat s odkopem od brány.
     
    79
    Na druhém konci hřiště se za nevydařený odkop omlouvá Köhn. Není se co divit, třiadvacetiletý Švýcar není vůbec v provozní teplotě.
     
    80
    Jens Martin Gammelby se pokoušel o dlouhý aut. Míč mu trochu vyklouzl z rukou a nic vážného se tak nestalo. Stejný hráč později ještě centroval, ale objevil Soleta.
     
    81
    Deset minut před koncem se chystá další změna v jedenáctce Salzburgu. Trochu se ale odkládá, v plném proudu je jedna z domácích kombinací.
     
    82
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Karim Adeyemi, přichází Noah Okafor.
     
    83
    Chorvat Sučić nabídl míč do křídla na Kristensena, který malinko vymizel ze hry. Ostrý centr šel od Tshiembeho na rohový kop.
     
    84
    Ulmer použil levou kopačku k centru na přední tyč, kde byli obránci Brøndby v přesile. Balon se poté do ohně ještě jednou vrátil, jenže Adamu zblízka přestřelil.
     
    84
    Sudí Marciniak sklízí potlesk za udělení žluté karty. Vyfasoval ji hostující kapitán Andreas Maxsø, jenž poslal na zem čerstvého Okafora.
     
    85
    Ani z tohoto mráčku gólově nezapršelo. Hermansen si dobře postavil zeď, přes kterou neprošel projektil Luky Sučiće. Remízový konec je zase o něco blíže.
     
    86
    Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Jens Martin Gammelby, přichází Mathias Kvistgaarden.
     
    87
    Okafor tančil na levém křídle. Centr z kličky na levou nohu mu ale hrubě nesedl a konat se bude jen odkop od branky Madse Hermansena.
     
    88
    Adamu měl na centr z pravé strany více času a prostoru. Přesto minul všechny tři spoluhráče čekající před Hermansenovou brankou.
     
    89
    Brenden Aaronson se chtěl všemožnými způsoby dostat k míči na pravém okraji velkého vápna. Úspěšný ale nebyl, Maxsø jeho úmysl dokonale přečetl.
     
    90
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Velká radost v Red Bull Areně! Oumar Solet se vydal na odvážné ofenzivní dobrodružství. Na vlastní pěst vyvezl míč až před pokutové území, kam vyslal BRENDENA AARONSONA a americký legionář zařídil Salzburgu pozdní vedení 2:1.
    90. Brenden AARONSON - 2:1
     
    90+1
    Ještě to nemusí být úplně všechno. Oznámeno je čtyřminutové nastavení.
     
    90+2
    V polovině nastavení se dopustil nedovoleného zákroku Mathias Kvistgaarden. Karta se trochu obrací, Camara nehodlá rychle vstávat.
     
    90+3
    Chukwubuike Adamu si ukrojil až moc velké sousto. Míč byl odehrán k Soletovi, jehož přihrávka z jedné propadla až k Hermansenovi.
     
    90+4
    Ještě jedna jiskřička naděje pro Brøndby rychle zhasla. Seiwaldův faul způsobil standardní situaci Bruuse, jenže příliš krátký nákop zneškodnil Adamu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Salzburg potvrdil pozici favorita, i když se na hubené vítězství 2:1 obrovsky nadřel. Dlouhou dobu nebyl schopen překonat dobře bránící val Brøndby, které se navíc ve čtvrté minutě ujalo z ojedinělé Uhreho šance vedení. Jinak se celý zápas hrálo na jednu branku. Hermansen ji měl zakletou až do 57. minuty, kdy nestačil na střelu Adeyemiho. Od tohoto okamžiku už to v hostující defenzivě dost haprovalo. O cennou remízu přišel dánský mistr až v úplném závěru. V devadesáté minutě se stal domácím hrdinou střídající Brenden Aaronson.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 10 – 1
    Střely mimo: 8 – 1
    Držení míče: 65 % – 35 %
    Rohové kopy: 9 – 0
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 8 – 14
    Žluté karty: 0 – 2.
     
    Odveta se uskuteční příští středu. Brøndby bude doufat, že se covidoví marodi stihnout vrátit. Dnes byla řada absencí hodně znát.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:58:43)

    Michal Břuchanský

    Branky: 57. Adeyemi, 90. Aaronson (Solet) – 4. Uhre (Mensah)

    Karty:   69. Frendrup (BRY), 84. Maxsø (BRY)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:14.
    FC Red Bull Salzburg: Köhn – Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer (C) – Capaldo (46. Aaronson), Camara, Sučić, Seiwald – Šeško (77. Adamu), Adeyemi (82. Okafor).
    Náhradníci: Mantl, Walke – Okoh, Piątkowski, Adamu, Bernède, Aaronson, Kjaergaard, Diambou, Guindo, Okafor, Bernardo.

    Brøndby IF: Hermansen – Bruus, Skipper, Maxsø (C), Tshiembe, Mensah – Gammelby (86. Kvistgaarden), Frendrup, Ben Slimane, Hedlund (72. Pavlović) – Uhre (64. Pyndt)
    Náhradníci: Aegidus, Jensen – Pavlović, Lumb, Fallenius, Wikström, Singh, Pyndt, Kvistgaarden, Salech.

    Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (POL)

    Diváci: 17 500
    Středa 25.08.2021
    Brøndby - Salzburg 1:2

    Branky: 62. Maxsø (Tshiembe) – 4. Šeško (Camara), 10. Aaronson (Šeško)

    Karty:   88. Maxsø (BRY) – 34. Camara (SLZ), 45. Solet (SLZ)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:8. Fauly: 5:18.
    bahis siteleri