HC MUNI – VUT Cavaliers Brno 5:3 (kon.)
konec
HC MUNI
5:3 (3:0, 0:2, 2:1)
VUT Cavaliers Brno
Čtvrtek 19.08.2021, 15:00 • Hokejové haly dětí a mládeže, Brno • Tipsport UNI CUP
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:30:05)
     
    Brněnské derby mezi MUNI a Cavaliers nabídlo větší drama, než se očekávalo. Z vítězství se ale nakonec přeci jen radoval favorit, který zvítězil 5:3.

    Po první třetině dramatu nic nenasvědčovalo. Hosté sice do utkání vstoupili aktivně, ale byli to domácí, kteří vstřelili tři góly zásluhou Daniela Stodůlky, Jana Gonose a Reného Štraucha. Hosté ovšem nesložili zbraně a postupně vrátili skóre až do vyrovnané podoby. Ve druhé třetině se prosadili Antonín Běhal a Ondra Dlouhý, v závěrečném dějství spoluhráče doplnil Michal Gombarčík.

    Rozhodující úder přišel v 55. minutě, kdy odražený puk poslal za záda gólmana domácí bek Mirek Bazala. V průběhu závěrečné pětiminutovky pak ještě přidal pojistku na vítězství kapitán Pavel Tomaník.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Poslední vteřiny stráví na trestné lavici Adam Grman. Domácí bek jde pykat za celý tým, který špatně vystřídal a pustil na led šest hokejistů.
     
    59:25
    Hráči v červených dresech nemají možnost odvolat brankáře zahrát si tak powerplay. Útočné pásmo chtěl vybojovat Zemánek, jenže proti dvěma protihráčům neměl šanci na úspěch.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:43
    Domácí vystartovali do dalšího protiútoku. Rychlík Jakub Voříšek se vyhnul Sabolově snaze o bodyček, načež od levého mantinelu vystřelil do lapačky gólmana.
    58:24 Pavel TOMANÍK - 5:3
     
    58:24
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Je rozhodnuto. Švarcberger dokázal v obležení dvou protihráčů bekhendem přisunout kotouč k PAVLU TOMANÍKOVI. Domácí kapitán zachoval při zakončení chladnou hlavu. Brankáři udělal kličku do forhendu a následně z mírného úhlu trefil volné místo mezi tyčí a Burianem. Bez asistence.
     
    57:49
    Hokejisté MUNI ale brání velmi dobře. Byl to tentokráte Pavel Kubica, kdo zastavil rozjetého soupeře a udržel hrací předmět ve střední třetině.
     
    57:24
    Lze očekávat, že pokud Cavaliers získají útočné pásmo, tak trenér Pospíšil odvolá gólmana. V současné situace není co ztratit, mohou pouze získat.
     
    56:55
    Potrestaný hokejista je zpět na ledové ploše. Tři minuty před koncem základní hrací doby probíhá utkání v plném počtu.
     
    56:31
    Hráči v bílých dresech zatím zvládají oslabení velmi zodpovědně. Výborně dostupují hráče, čímž jim znemožňují střílet.
     
    55:47
    Další vyhození přišlo z hokejky Roberta Věžníka. Puk zamířil přímo na brankáře, jenž si netroufl rozehrát a vhazování tak proběhne v jeho blízkosti.
     
    55:20
    Střela od modré čáry nadělala Kovalovi nemalé problémy. Spolu se spoluhráči ale nakonec situaci zvládl, puk končí za bránou hostů.
     
    54:41
    Krátce po vstřeleném gólu přichází trest. Znovu fauloval obránce Pavel Kubica, dvě minuty inkasoval pro změnu za nedovolené bránění.
    54:35 Mirek BAZALA - 4:3
     
    54:35
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Svěřenci kouče Čtvrtníčka získali ztracené vedení zpět! Nahození od modré čáry se odrazilo k hokejce MIRKA BAZALY a obránce bekhendem poslal puk za záda pozdě reagujícího gólmana. Asistence: Tadeáš Aulehla a Jakub Pitucha.
     
    54:12
    Po vyhraném buly vyjel Tomáš Zemánek s pukem do středního pásma. Až do útočného se neprobojoval, stopku mu vystavil Gonos.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Stodůlka (Zelinka, Švarcberger), 13. Gonos (Zelinka), 14. Štrauch (Svatuška), 55. Bazala (Aulehla, Pitucha), 59. Tomaník – 22. Běhal (Dlouhý, Sedláček), 36. Dlouhý (Plitko, Sedláček), 44. Gombarčík (Zemánek, Sedláček)


    HC MUNI: Král (32. Koval) – Bláha, Bazala, Kubica, Grman, Věžník, Pitucha, Plhal – Švarcberger, Zelinka, Štrauch, Tomaník (C), Aulehla, Svatuška (A), Svoboda, Pavel (A), Drlík, Stodůlka, Voříšek, Gonos.
    VUT Cavaliers Brno: Burian (Antonín) – Lašák, Antal (A), Sabol, Sedláček, Cekr, Běhal, Holub, Malý, Pernický – Balát, Hrstka, Gombarčík (A), Malý, Malíř, Zemánek, Šenk, Dlouhý (C), Hasoň, Plitko, Šišma.

    Rozhodčí: Kohoutek – Kleprlík, Kráľ

    Diváci: 78
    bahis siteleri