Slovensko – Lotyšsko 10:14 (kon.) | Česko – Finsko 4:6 (kon.)
konec
Slovensko
10:14 (3:4, 6:3, 1:7)
Lotyšsko
Středa 25.08.2021, 09:30 • MSH Vodova Brno • Mistrovství světa juniorů • Skupina A
     
    Strhující utkání na svou stranu nakonec přetáhli Lotyši. Mohou si gratulovat zejména za výkon z poslední třetiny, kdy soupeře úplně vygumovali ze hřiště. Když dal Tomčo po 15 vteřinách závěrečné periody gól, zdálo se, že by Slováci pro tři body dojít mohli. Pak ale následovala sedmigólová lavina, činili se hlavně Andrejs Škerbergs a Janis Daniels Anis. Přestože oba týmy budou jistě ve skupinové fázi dále kousat, mohla být právě toto jejich první a poslední šance na bodový zisk. Uhrát slušný výsledek proti favoritům z Česka a Finska bude nesmírně náročné. O to víc může Slovensko ztráta skvěle rozběhnutého utkání mrzet. Konečný výsledek hlásí stav 10:14 (11:47:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Jednu střelu přece jen musí Malcevs likvidovat, ale na víc už se Slovensko nezmůže.
     
    59:17
    Slováci tráví zbytky duelu na polovině soupeře, že by ale pohnuli s negativním stavem, to se nezdá býti reálným scénářem.
     
    58:49
    Blaszczyka povalil Anis, ale bylo to s faulem. Slovenská branka zůstává prázdná, už ale spíš z povinnosti.
     
    57:54
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Risk bez brankáře se Slovensku velmi rychle vymstil. Dumpis si našel volný prostor k přihrávce a jeho pas v asistenci přetavil JORENS MALKAVS, který uklízel do prázdné klece. O vítězi úvodního utkání šampionátu juniorů je rozhodnuto.
    57:21 TILTINŠ - 10:13
     
    57:21
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Zdá se být hotovo. Při přechodu vpřed si další zaváhání neodpustil Richard Cvacho a Lotyšsko okamžitě trestá. Anis zavezl míček až před brankáře, aby pak nezištně předal KRIŠJANISI TILTINŠOVI ideální pas. Rána končí v brance a Lotyši vedou o tři góly.
     
    56:46
    Míček si ukradnul Levalds a zamířil až ke vzdálenějšímu mantinelu. Kupuje čas, Slováci už mají na srovnání jen tři minuty.
    54:50 ANIS - 10:12
     
    54:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Ólalá! Tak to byla hotová florbalová paráda. JANIS DANIELS ANIS dostal za brankou až příliš mnoho prostoru a využil ho k tomu, aby míček nabral na čepel a hodil ho překvapenému Vaškovi do branky. Obrana Slovenska zůstala zírat a tým zpod Tater prohrává o dva góly.
     
    53:38
    Vzduchem se proletěl Lukáš Blaszczyk, svižná akce od gólmana přes střed až k protějšímu brankovišti ovšem gólový efekt postrádá. Na občerstvení zamíří Malcevs, který také musel snášet nepříjemný atak.
     
    53:10
    Tečovaný míček proskočil až za mantinel. Slováci se vrátí do pěti bez další újmy na skóre.
     
    52:05
    Z pravé strany pálil ostře Keišs, ovšem výborně se proti němu vyšponoval Vaško. Ten stále drží akcie Slovenska na přívětivých hodnotách.
     
    51:10
    Vyloučení v týmu Slovensko (Blaszczyk – 2 min., Sekání).
     
    50:49
    Nahození z dálky končí bezpečně v rukavici Vaška. Času zbývá ještě spoustu, ale to neznamená, že by Slováci mohli být s vývojem spokojení. K brance se prakticky nedostávají.
     
    49:40
    Nepříjemnosti ve slovenském táboře, Vitek totiž zakopnul o nohu soupeře a přivodil si zranění.
     
    49:35
    Čas teď hraje naopak ve prospěch Lotyšů, kteří s rozehrávkou nepospíchají. Když už se ale dostanou vpřed, bývá to nebezpečné. Jako teď, kdy před brankou parkoval Lapinš.
     
    48:23
    Důležitý zákrok Vaška proti střele ze středu hrací plochy. Neměl to vůbec jednoduché, přesto si poradil.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 7. Kvasnica, 14. Gajdoš, 16. Kvasnica (Cvacho), 25. Blaszczyk (Virga), 28. Kvasnica (Cvacho), 31. Vitek (Tomčo), 34. Pázsiczký (Batkovič), 35. Blaszczyk (Virga), 36. Tomčo (Vitek), 41. Tomčo (Vitek) – 11. Tiltinš (Dumpis), 14. Savins (Dumpis), 14. Škerbergs (Griezītis), 18. Rudzītis (Lapinš), 21. Savins (Malkavs), 25. Lēvalds (Puķīte), 40. Keišs (Tiltinš), 44. Škerbergs (Kalnietis), 45. Tiltinš, 45. Škerbergs (Bergmanis), 47. Škerbergs (Tūtāns), 55. Anis (Lapinš), 58. Tiltinš (Anis), 58. Malkavs (Dumpis)


    Slovensko: Vaško (Melega) – Pázsiczký, Machovič, Gavlák, Blaszczyk, Mayer, Virga, Tomčo, Gajdoš, Cvacho, Vitek, Steller, Chovan, Kvasnica, Šuška, Bujna, Olekšák, Batkovič, Fursten
    Lotyšsko: Lavendels (Maļcevs) – Vilmanis, Kalnietis, Keišs, Lēvalds, Tūtāns, Puķīte, Dumpis, Tiltinš, Malkavs, Škerbergs, Lapinš, Griezītis, Savins, Anis, Bergmanis, Rudzītis, Balodis, Malcevs, Lavendels

    Rozhodčí: J. Bühler, Y. Bühler
    bahis siteleri