Finsko – Slovensko 13:4 (kon.) | Lotyšsko – Česko 2:12 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:12 (1:4, 0:2, 1:6)
Česko
Pátek 27.08.2021, 15:15 • Městská sportovní hala Vodova, Brno • Mistrovství světa juniorů • Skupina A
    59:55 KLÁPA - 2:12
     
    59:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak všechno je jinak, rozhodčí zkoumali, zda míček prošel do branky a prošel. Češi končí zápas s dvanácti góly na svém účtě. O poslední zářez se postaral VOJTĚCH KLÁPA, který prostřelil přesouvajícího se gólmana. Asistence: Matěj Pěnička.
    58:51 PĚNIČKA - 2:11
     
    58:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přidávají na svoji šňůrku jedenáctý korálek. Vojtěch Klápa narýsoval krásnou únikovku na MATĚJE PĚNČÍKA, který kompletuje hattrick. Mladý forvard prostřelil gólmana mezi nohy! Asistence: Vojtěch Klápa.
    54:06 PĚNIČKA - 2:10
     
    54:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Desítka českého výběru je na světě! Vojtěch Klápa byl při svém pokusu nerušen, a tak si míček ze vzduchu našel MATĚJ PĚNIČKA. Střelec lvíčat z těsné blízkosti trefil přesně. Asistence: Vojtěch Klápa.
    53:36 MAJER - 2:9
     
    53:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Třetí využitá přesilovka znamená už jistotu postupu do semifinále. Krásná akce lvíčat po ose Matěj Čermák a zakončující PETR MAJER. Čermák našel krásným krosem volného Majera u pravého hrazení, který s přehledem poslal míček do sítě! Asistence: Matěj Čermák.
    47:20 LĒVALDS - 2:8
     
    47:20
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš platí i tentokrát! Na jedné straně ztroskotal Pěnička, tak přišel trest od Lotyšů. Krásné přečíslení dva na nikoho vyřešil přesnou ranou k pravé tyči SANDIS LEVALDS, který nedal Jurcovi šanci! Asistence: Valters Lapinš.
    44:38 Matěj ČERMÁK - 1:8
     
    44:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilovka národního celku! Bohumil Piskáček nahrál k levé tyči MATĚJI ČERMÁKOVI, který se obtočil a střelou mezi nohy navyšuje skóre! Asistence: Bohumil Piskáček.
    42:27 FORMAN - 1:7
     
    42:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlé přečíslení ze strany lvíčat znamená sedmou branku! Matěj Čermák našel u levého mantinelu volného FILIPA FORMANA, který bez přípravy dal balonek pod břevno! Asistence: Tomáš Hanák.
    35:55 SAVINS - 1:6
     
    35:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilovka znamená zvýraznění vedení! Tomáš Hanák se nacházel u brankoviště, když napálil míček na gólmana, ten stihl zareagovat, ale hrací předmět si do sítě srazil ARMAND SAVINS.
    30:21 HANÁK - 1:5
     
    30:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lvíčata mají zpět svůj čtyřgólový náskok! Filip Forman se rozhodl že vystřelí, ale míček mu sjel z hole. Na správném místě byl TOMÁŠ HANÁK. Útočník České republiky na nic nečekal a propálil hráz těl před Malcevsem! Asistence: Filip Forman.
    11:29 KEIŠS - 1:4
     
    11:29
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Bleskurychle využitá přesilovka vrací Lotyšsko do hry! Krišjānis Tiltiņš míchal s míčkem za brankou a před levou tyčí nahrál na neobsazeného JEKABSE KEIŠSE, který nepohrdl takovouhle příležitostí! Asistence:
    10:02 HAVLAS - 0:4
     
    10:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jsou jako uragán, který jde jasně za svým! Lukáš Punčochář nabil MATĚJI HAVLASOVI, který trefil tak, že míček vyskočil z branky. Rozhodčí museli tuto branku posvětit teprve až na videu! Asistence: Lukáš Punčochář.
    09:35 BACHMAIER - 0:3
     
    09:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Snová dvouminutovka lvíčat je dovršená třetí brankou! Martin Čermák se neukvapil se zakončením, když našel volného MATYÁŠE BACHMAIERA, který přes clonu mířil přesně! Asistence! Martin Čermák.
    07:33 HANÁK - 0:2
     
    07:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají přečíslení a jdou do dvoubrankového vedení! Trochu kostrbatá souhra dvojice Petr Majer TOMÁŠ HANÁK, končí brankou. Oba hráči si vyměnili balonek a druhý jmenovaný mířil přesně! Asistence: Petr Majer.
    07:11 PĚNIČKA - 0:1
     
    07:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní celek jde do vedení. MATĚJ PĚNIČKA si přenesl střeleckou pohodu proti Slovákům i do dnešního utkání. Mladý lev byl u pravého hrazení odkud poslal křižnou střelu k levé tyči! Asistence: Filip Forman.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 12. Keišs (Tiltiņš), 48. Lēvalds (Lapinš) – 8. Pěnička (Forman), 8. Hanák (Majer), 10. Bachmaier (Martin Čermák), 11. Havlas (Punčochář), 31. Hanák (Forman), 36. Savins (vla.), 43. Forman (Matěj Čermák), 45. Matěj Čermák (Piskáček), 54. Majer (Matěj Čermák), 55. Pěnička (Klápa), 59. Pěnička (Klápa), 60. Klápa (Pěnička)


    Lotyšsko: Malcevs (Lavendels) – Dumpis, Savins, Tūtāns, Balodis, Rudzītis, Vilmanis, Puķīte, Griezītis (C) – Keišs, Tiltiņš, Malkavs – Bergmanis, Kalnietis, Šķerbergs – Anis, Lēvalds, Lapinš – Polis.
    Trenér: Ainārs Juškāvičs

    Česko: Jurco (Hodík) – Malič, Kawulok, Punčochář, Piskáček, Dolejš, Martin Čermák – Matěj Čermák, Forman (C), Pěnička – Stránksý, Hemerka, Havlas – Hanák, Bachmaier, Majer – Klápa, Burian, Papoušek.
    Trenér: Jaroslav Berka

    Rozhodčí: Bartosz Burek, Wojciech Czarnecki (oba Polsko)

    Diváci: 603