Finsko – Slovensko 13:4 (kon.) | Lotyšsko – Česko 2:12 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:12 (1:4, 0:2, 1:6)
Česko
Pátek 27.08.2021, 15:15 • Městská sportovní hala Vodova, Brno • Mistrovství světa juniorů • Skupina A
     
    Ode mně je to v tuto chvíli z městské haly Vodova vše, děkuji za pozornost a zítra se těším na počtenou. (17:27:56)
     
    Máme za sebou poslední vystoupení České republiky v základní části, která v závěrečném souboji s Lotyšskem si pojistila účast v semifinále. Češi do přímého souboje vlétli hned v úvodní třetině, když v rychlém sledu nasypali svému soupeři čtyři branky. Lotyšsko se chytlo proměněnou přesilovkou, ale po většinu hry, to byla lvíčata, která diktovala hru. Tým z Pobaltí se nemusí za svůj výkon stydět, kromě výpadku v první třetině hrál bojovně a snažil se o znepříjemní hry národního celku. Češi si na svého semifinálového soupeře musí počkat, ten vzejde z večerního utkání mezi Švédskem a Švýcarskem. Lvíčata budou hrát proti lepšímu ze zmíněné dvojice.

    Nejlepší hráči utkání
    Lotyšsko – Gustavs Griezītis, obránce
    Česká republika – Matyáš Bachmaier, útočník
     
    Třetí třetina nabídla agresivní hru Lotyšů, kteří zkoušeli na začátku posledního dějství zamíchat s kartami, ovšem Češi byli proti. Národní tým si došel pro postup do semifinále jasnou výhrou 12:2. Lotyšsko nemusí smutnit, jelikož zítra ho čeká souboj o konečné páté místo.

    Střely ve třetí třetině (celkem): 3:10 (10:31)
     
    Konec zápasu.
    59:55 KLÁPA - 2:12
     
    59:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak všechno je jinak, rozhodčí zkoumali, zda míček prošel do branky a prošel. Češi končí zápas s dvanácti góly na svém účtě. O poslední zářez se postaral VOJTĚCH KLÁPA, který prostřelil přesouvajícího se gólmana. Asistence: Matěj Pěnička.
     
    59:55
    Pět sekund před koncem se bude zkoumat videozáznam. Češi by mohli jet i samostatný nájezd.
    58:51 PĚNIČKA - 2:11
     
    58:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přidávají na svoji šňůrku jedenáctý korálek. Vojtěch Klápa narýsoval krásnou únikovku na MATĚJE PĚNČÍKA, který kompletuje hattrick. Mladý forvard prostřelil gólmana mezi nohy! Asistence: Vojtěch Klápa.
     
    58:34
    Vysoký balon, který mohl využít Matěj Pěnička k samostatnému úniku, jenže míček si zpracoval mimo pravidla.
     
    58:02
    Klaids Maļcevs byl teď společně se svoji brankou stražen tvrdě na zem. Lotyšský gólman se těžce zvedá, ale je v pořádku, což je důležité.
     
    57:36
    Ačkoliv je o vítězi jasno, tak zápas má stále co nabídnout. Lotyši se snaží o další úspěch.
     
    56:35
    Adam Hemerka se zbavil svého strážce a vyrazil vstříc brankáři. Klaids Maļcevs vytrčil své nohy proti balonku a zamezil šanci Hemerky.
     
    55:39
    Lotyši šli dopředu, byl to jmenovitě Mariss Bergmanis, který si naběhl na osu hřiště. Jeho projektil zápěstím nenašel prostory Jurcovy svatyně.
     
    55:19
    Dnešní utkání sleduje 603 diváků.
    54:06 PĚNIČKA - 2:10
     
    54:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Desítka českého výběru je na světě! Vojtěch Klápa byl při svém pokusu nerušen, a tak si míček ze vzduchu našel MATĚJ PĚNIČKA. Střelec lvíčat z těsné blízkosti trefil přesně. Asistence: Vojtěch Klápa.
    53:36 MAJER - 2:9

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 12. Keišs (Tiltiņš), 48. Lēvalds (Lapinš) – 8. Pěnička (Forman), 8. Hanák (Majer), 10. Bachmaier (Martin Čermák), 11. Havlas (Punčochář), 31. Hanák (Forman), 36. Savins (vla.), 43. Forman (Matěj Čermák), 45. Matěj Čermák (Piskáček), 54. Majer (Matěj Čermák), 55. Pěnička (Klápa), 59. Pěnička (Klápa), 60. Klápa (Pěnička)


    Lotyšsko: Malcevs (Lavendels) – Dumpis, Savins, Tūtāns, Balodis, Rudzītis, Vilmanis, Puķīte, Griezītis (C) – Keišs, Tiltiņš, Malkavs – Bergmanis, Kalnietis, Šķerbergs – Anis, Lēvalds, Lapinš – Polis.
    Trenér: Ainārs Juškāvičs

    Česko: Jurco (Hodík) – Malič, Kawulok, Punčochář, Piskáček, Dolejš, Martin Čermák – Matěj Čermák, Forman (C), Pěnička – Stránksý, Hemerka, Havlas – Hanák, Bachmaier, Majer – Klápa, Burian, Papoušek.
    Trenér: Jaroslav Berka

    Rozhodčí: Bartosz Burek, Wojciech Czarnecki (oba Polsko)

    Diváci: 603