Interobal Plzeň – Helas Brno 6:1 (kon.) | Slavia – Svarog Teplice 1:1 (kon.) | Chrudim – Rapid Ústí n/L 13:1 (kon.)
FTZS Liberec – Olympik Mělník 3:5 (kon.) | Česká Lípa – Sparta 1:6 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
1:6 (0:2)
Sparta Praha
Pátek 27.08.2021, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování 1. kola 1. Futsal ligy, u zápasu mezi Českou Lípou a pražskou Spartou.
     
    FC Démoni Česká Lípa

    Futsalisté České Lípy letos mají co napravovat, protože v loňském ročníku obsadili poslední dvanáctou pozici. Na ligové vítězství čekají skoro rok, naposledy začátkem října porazili 7:3 Ústí nad Labem, od té doby odehráli dalších devatenáct utkání, přičemž hned v osmnácti prohráli, alespoň remízu 3:3 uhráli s Žabinskými Vlky z Brna.
     
    AC Sparta Praha 17

    Pražská Sparta naopak patří k tomu lepšímu, co český futsal nabízí. Uplynulou sezónu skončili v základní fáze na čtvrté příčce, načež ve čtvrtfinále narazili na hlavního konkurenta ze Slavie. Dramatickou sérii měla Sparta skvěle rozehranou, vedla 2:1 na zápasy. Pak ale konkurent zabral a dvěma vítězstvím, 2:1 po prodloužení a 5:4, postoupil do semifinále on. Letos Sparťané určitě pomýšlejí na vyšší cíle.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Démoni Česká Lípa: Lecjaks – Kirov, Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bialek, Caizl, Klimt, Zapletal, Potoček, Bejda, Maur.

    AC Sparta Praha 17: Mykytjuk– Brahimi (C), Plecitý, Fejzullahi, Hora, Křivánek, Řezníček, Angellott, Lukšija, Carlinhos, Gualda.

    Rozhodčí: Řeháček – Nešněra, Milner.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Jako první útočili domácí. Štěstí zkusil kapitán Rott, ale balón nedokázal poslat mezi tři tyče.
     
    00:44
    Na druhé straně zahrozil hostující favorit. Před brankou zůstal nepokrytý Křivánek, ale Lecjaks se nachytat nenechal.
     
    01:21
    A další velká příležitost! Křivánek tentokráte v roli asistujícího hráče předal míč Carlinhosovi, ani on nezvládl kličku proti brankáři.
     
    01:44
    Střela na bránu i na straně České Lípy. Zakončení z velkého úhlu si Lukáš Lecjaks bez větších problémů pohlídal, míč vyrazil na roh.
     
    02:02
    Domácí rozehráli rohový kop na Havrdu. Tomu rána z voleje nesedla ideálně, hrací předmět poslal jen do protihráče před sebou.
     
    02:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Favorit střetnutí se ujímá vedení! Na středu hřiště dostal zpětnou nahrávku CARLINHOS, jenž tvrdou přízemní střelou poslal míč Lecjaksovi podél jeho pravé nohy. Asistence: Angellott.
    02:47 CARLINHOS - 0:1
     
    03:22
    Výhodu rohového kopu měla i Sparta. Nahrávka na přední tyč nebyla vůbec špatná, střela levačkou z první proletěla nad břevnem.
     
    03:50
    Sparta dominuje. Lukáš Křivánek si od levé lajny navedl míč na střed, aby následně pravačkou napálil jenom jednoho z obránců.
     
    04:11
    Křivánek je v úvodu utkání hodně aktivní. Zkusil se kličkou zbavit Zapletala, nicméně futsalista České Lípy se obalamutit nenechal.
     
    04:30
    Místy to vypadá, jako by klub z Prahy hrál powerplay. Tak to ovšem není, to jen Sparta výborně kombinuje a soka nepouští k míči.
     
    05:00
    První akumulovaný faul míří na konto Sparty. Nedovolený zákrok vybojoval na svou osobu Pavel Caizl, ten si výborně pokryl míč tělem.
     
    05:33
    Angellott se uvolnil kolem Havrdy a na středu hledal Křivánka. Nahrávka šla lehce za paty, míč doputoval až do zámezí.
     
    06:11
    Pěknou individuální akci završil Bialek výbornou přihrávkou na Tomáše Fichtnera, před nímž stál už jen gólman, jehož z bezprostřední blízkosti nastřelil.
     
    06:44
    Výborně vystartoval z brány Lukáš Lecjaks, aby odvrátil hrozící nebezpečí před sprintujícím Horou. Balón odpálil do autu.
     
    07:07
    Fantastický Tomáš Fichtner! Proti třem futsalistům udržel míč na sálovkách, načež nahrál Bialekovi. Gólman byl mimo hru, v cestě míče do brány už stál jenom gólman, a právě toho domácí hráč trefil!
     
    07:32
    Autor doposud jediného gólu Carlinhos našel za obranou kapitána Azema Brahimiho, jemuž však vůbec nevyšlo zpracování, míč poslal do autu.
     
    08:03
    Lukáš Lecjaks se rozhodl podpořit útok České Lípy. Přes celou šíři hřiště přihrál Matěji Maurovi, Sparta přispěchala s dalším obranným blokem.
     
    08:32
    Hosty dělily od druhého gólu centimetry! Azem Brahimi si přes dva soky našel prostor ke střele a balón napálil do břevna! Míč zřejmě lehce přizvedl konečky prstů Lecjaks.
     
    09:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané disponují dvougólovým náskokem! Lukšija po pravé straně posunul míč na AZEMA BRAHIMIHO, který se neunáhlil a z velkého úhlu parádním lobem přehodil překvapeného gólmana Lecjakse, míč si našel cestu do sítě. Asistence: Tarik Lukšija.
    09:09 Azem BRAHIMI - 0:2
     
    10:06
    Rychlá rozehrávka brankáři Mykytjukovi nevyšla. Hledal zřejmě Angellotta, toho ale výborně pohlídal Ondřej Havrda.
     
    10:30
    Mykytjuk ukázal, že bránění mu jde podstatně lépe, než rozehrávka. Proti tvrdé ráně z pravé strany šel včas k zemi, změnu skóre nepřipustil.
     
    11:11
    Nákop Carlinhose zpracoval Guaida až nadvakrát. Následovala nahrávka do středu na Brahimiho, jeho pokus zamířil mimo tři tyče.
     
    11:41
    Klimt si uvědomil, že se za záda Brahimiho nedostane, proto přesunul dění hry doprava na Fichtnera. Střela z první měla k úspěchu hodně daleko.
     
    12:05
    Tomáš Fichtner spal na zem, avšak podle rozhodčích si obránce počínal dovoleným způsobem. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    12:45
    Zkušeně si počínal Martin Hora, stahovačkou si dal míč pod sebe a proběhl mezi dvěma soupeři. Místo střely pak vrátil hru dozadu k obráncům.
     
    13:21
    Horovi tentokráte kličkovaná nevyšla, litovat ovšem nemusí. Vrátil se do obrany a skluzem zřejmě rozhodil Caizla, jenž zasáhl jenom boční síť.
     
    13:50
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Lukáš Křivánek vystartoval pozdě za obloučkem Carlinhose, Klimt byl u míče výrazně dříve.
     
    14:20
    Sparta nikam nespěchá. Vědoma si dvoubrankového náskoku trpělivě kombinuje a nechává protihráče běhat bez míče, což vždycky stojí více sil.
     
    14:44
    Carlinhos rozehrál rohový kop na Lukáše Křivánka. Pokusil střelu z první a Lukáš Lecjaks mohl zůstat klidným, protože proletěla vysoko nad.
     
    15:12
    Matěj Maur málem zvládl zpracovat těžkou nahrávku, nakonec ale přeci jen opustil i s míčem hrací plochu. Rozehrávat bude Mykytjuk.
     
    15:40
    Lukáš Křivánek sice jako první zasáhl míč, ale tvrdý skluz proti Rottovi rozhodčí přesto vyhodnotil jako nedovolený. Čtvrtý akumulovaný faul pro hosty.
     
    16:12
    Tvrdou střelu vyprodukoval od pravé lajny Ondřej Havrda. Andrej Mykytjuk byl v pozoru a tygřím skokem míč vyrazil do zámezí.
     
    16:36
    Havrda je při chuti, znovu si hledal místo, odkud by mohl vypálit. Ale nenašel, protože Carlinhos jej výborně dostoupil.
     
    17:16
    Jonáš Klimt podklouzl a do útoku mířil Angellott. Situaci hodně uspěchal, z velké dálky poslal míč výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    17:40
    o útoku se vydal gólman Andrej Mykytjuk. O míč přišel, jenže po obranném zákroku Zapletala si pro míč doběhl Křivánek, přízemní střelu Lecjaks dokázal vytěsnit.
     
    18:08
    Na vlastní pěst útočil Milan Bialek, protože jej nikdo nepodpořil. Ztroskotal na Carlinhosovi, nevyšla mu kličku na střed ve snaze poslat míč protihráči mezi nohama.
     
    18:33
    Protiútok pražské Sparta táhl zleva Tarik Lukšija. Kličkou se zbavil svého osobního strážce, z velkého úhlu na Lecjakse nevyzrál.
     
    19:05
    V probíhající poslední minutě prvního poločase jsme sledovali další protiútok hostů. Zazdil ho Carlinhos příliš dlouhou nahrávkou na Křivánka.
     
    19:31
    Střela od levé lajny Křivánkovi vůbec nevyšla, napálil prvního stojícího protihráče. Vzápětí zkusil štěstí také Angellott, který našel jenom rukavice brankáře.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Pražská Sparta v prvním poločase potvrdila roli favorita, nad Českou Lípou si vytvořila náskok dvou branek. Skóre zápasu otevřel ve 3. minutě Carlinhos, který uspěl přízemní střelou k levé tyči. Současnou podobu dal výsledku Azem Brahimi, jenž zaskočil gólmana Lecjakse chytrým lobem z poměrně těžkého úhlu. Hosté jsou zatím jasně lepším týmem, průběh utkání je jednoznačně v jejich režii. Bylo by velkým překvapením, pokud by domácí ještě zvládl úvodní klání nové ligové sezóny zdramatizovat.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:13.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádní vstup Sparty do druhého dějství! Do běhu obdržel nahrávku po levé lajně GUALDA, křižnou střelou levačkou na zadní tyč popálil bezmocného Lecjakse.
    20:11 GUALDA - 0:3
     
    20:47
    Hosté pokračují v nastoleném tempu z první půle, a tedy že kombinují na útočné polovině a hledají cestičku do pokutového území domácích.
     
    21:21
    Velkou příležitost zahodil Pavel Caizl. Před branku dostal parádní nahrávku, ve stoprocentní šanci ovšem bránu přestřelil.
     
    21:55
    Na druhé straně příležitost pro Angellotta. V souboji jeden na jednoho uspěl, ale pak poslal střelu přímo do dobře postaveného brankáře.
     
    22:30
    Lukáš Křivánek se otočil kolem Zapletala, ale Lecjakse neprostřelil ani nadvkrát. Gólman zaslouží za dvojzákrok pochvalu.
     
    22:55
    Gualda hýří aktivitou. Znovu nastartoval své motory, tentokráte po pravé straně. Křižným projektilem v tomto případě na brankáře nevyzrál.
     
    23:33
    Moc dobře Křivánek věděl, že není v dobré palebné pozici, přesto zakončil. V pádu napálil míč o kus vedle levé tyče.
     
    23:56
    Gólman pražské Sparty Andrej Mykytjuk drží čisté konto i po střele Klimta. Tomu střela vůbec nevyšla, po zemi balón poslal přímo do gólmana.
     
    24:20
    Odkrytou českolipskou bránu Martin Hora Minul. Nutno podotknout, že situaci neměl vůbec jednoduchou, střílel z velkého úhlu.
     
    24:53
    Špatnou rozehrávku Sparty domácí outsider nepotrestal. Ondřej Havrda se kličkou zbavil obránce, ale pak si vylámal zuby na Mykytjukovi.
     
    25:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Favorit dál vesele navyšuje vedení. Čtvrtý úder přišel po akci zleva, kde si LUKÁŠ KŘIVÁNEK připravil míč na levačku a i on, podobně jako Gualda, uspěl křižným zakončením. Asistence: Angellott.
    25:12 Lukáš KŘIVÁNEK - 0:4
     
    25:45
    Brahimi v poslední chvíli píchl míč k nohám Křivánka. Střelec čtvrtého gólu v obležení dvou hráčů kulatý nesmysl neudržel.
     
    26:29
    Domácí gólman měl velké štěstí. Angellott totiž vyslal zajímavou střelu, kterou jeden z obránců tečoval do protipohybu gólmana, naštěstí vedle pravé tyče.
     
    26:50
    Kapitán České Lípy Miroslav Rott nepřihrál přesně. Hledal uličku na Petra Zapletala, kterou v pravý čas uzavřel pozorný Angellott.
     
    27:19
    První žlutou kartu střetnutí obdržel hostující gólman Andrej Mykytjuk. Po nepovedeném vyběhnutí zabránil protihráči v rychlé rozehrávce autu, což není povoleno.
     
    27:42
    Hodně odvážná patička Lukšijovi vyšla, míč doputoval až k Martinu Horovi, tomu již klička proti Tomáši Fichtnerovi nevyšla.
     
    28:06
    Boční síť rozvlnil hostující kapitán Azem Brahimi. Zkusil překvapit Lecjakse, a to by se nejspíše povedlo, pokud by míč směřoval do brány.
     
    28:40
    Z velké dálky vyzkoušel střelu Tomáš Fichtner. Mykytjuk mohl zůstat ledově klidným, situaci za něj vyřešil obětavě blokující Křivánek.
     
    29:20
    Ani rozehrávka rychlého autu nevedla alespoň k čestnému úspěchu. Mykytjuk výborně vystál Bialeka, tomu nakonec úplně znemožnil zakončení Angellott.
     
    29:56
    Pod tlakem hrající Ondřej Havrda zvolil sázku na jistotu, poslal malou domů Lecjaksovi. Gólman těsně před presujícím Gualdou uvolnil Caizla.
     
    30:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka zápasu. Sparta vede rozdílem čtyř gólů a lze jen těžko očekávat, že by si tak komfortní náskok ještě nechala vzít.
     
    30:36
    Přečíslení dvou na jednoho futsalisté České Lípy nevyřešili vůbec dobře. Ondřej Havrda poslal balón mimo dosah Bialeka.
     
    30:40
    Hráči v bílých dresech jsou aktivnějším týmem, ale Sparťané v defenzivě příliš mnoho chyb nedělají. A když, tak je podrží Mykytjuk, jako nyní proti Klimtovi.
     
    30:50
    Démoni právě vstřelili branku!
    Futsalisté v bílých dresech se dočkali! Standardku ze zajímavé situace přetavili v gól, když Havrda tvrdou střelou trefil spoluhráče MILANA BIALEKA, od jehož těla se míč odrazil do sítě. Asistence: Ondřej Havrda.
    30:50 Milan BIALEK - 1:4
     
    31:30
    Hlavní rozhodčí Nešněra si k sobě přivolal Křivánka, jemuž za nedovolený zákrok udělil poslední varování, příště to bude za kartu.
     
    32:25
    Lze očekávat, že hosté už nebudou zbytečně plašit a zbytek střetnutí si pohlídají. Stále mají k dobru pohodlný náskok, jehož promarnění by bylo trestuhodné.
     
    32:56
    Poprvé se na hrací ploše představuje Arton Fejzullahi. Uvedl se velmi solidně, dobrým obranným zákrokem zastavil rozběhnutého Havrdu.
     
    33:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané na inkasovaný gól odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Křivánkovi se před brankou nabídl právě nově příchozí ANTON FEJZULLAHI, s uklizením míče do prázdné brány neměl žádný problém. Asistence: Lukáš Křivánek.
    33:12 Anton FEJZULLAHI - 1:5
     
    34:25
    Domácím odpověď nevyšla. Tomáše Fichtnera zradilo zpracování, následně jej čistým způsobem odstavil od hracího předmětu Angellott.
     
    34:56
    V tomto případě již Tomáš Fichtner vystřeli zvládl, a to dokonce mezi tři tyče. Balón mířil k pravé tyči, kde se Mykytjuk nenechal nachytat.
     
    35:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádní individuální akce v podání ANGELLOTTA. Po zisku balónu se kličkou na levou stranu uvolnil od protihráče, aby vzápětí vystřelil placírkou mimo dosah brankáře, v cestě kulatého nesmyslu do brány nedokázal zabránit ani Havrda. Asistence: Azem Brahimi.
    35:28 ANGELLOTT - 1:6
     
    35:40
    Po šestém gólu došlo ke střídání mezi třemi tyčemi hostujícího týmu, Andreje Mykytjuka do posledních minut nahradil Pavel Plecitý.
     
    36:26
    Navzdory velkému náskoku hosté chvíli hráli powerplay. Plecitý se po chvilce rozhodl neriskovat a stáhl se zpátky do brány.
     
    36:47
    Příliš dlouho váhal s rozehrávkou Lukáš Křivánek. Mezitím se k němu stáhli dva obránci, společnými silami soka zbavili balónu.
     
    37:21
    Na pravé straně si míč na střelu připravil Petr Zapletal. Vystřelil těsně nad zemí, Plecitý vyrazil balón mimo nebezpečí.
     
    37:50
    Hosté překombinovali nadějně vypadající akci. Angellott přihrál Křivánkovi, jenž spoluhráči vracel, ale s tím autor pasu nepočítal a zastavil pohyb, na míč proto nedosáhl.
     
    38:29
    Útočná akce nevyšla ani domácím. Za dlouhým nákopem brankáře vystartoval Jonáš Klimt příliš pozdě, míč dostihl mimo hrací plochu.
     
    38:45
    Fejzullahi na středu viděl volného Tarika Lukšiju, tak mu adresoval nahrávku. Klička po levé ruce byla příliš dlouhá, zakončení nepřesné.
     
    39:15
    Hodně slabou střelu vyprodukoval Milan Bialek. Snadnou práci měl Pavel Plecitý, pomalu letící míč bez problémů ukryl v rukavicích.
     
    39:47
    Těžkou nahrávku Martina Hory Anton Fejzullahi nezpracoval. Nemusí smutnit, protože na vítězství jeho klubu tento nezdar nic nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    Futsalisté pražské Sparty v prvním utkání nové ligové sezóny nezaváhali a v roli favorita porazili Českou Lípu v její hale jasně 6:1. Hosté dominovali od prvních minut, přesto v úvodním dějství skóroval jen dvakrát, prosadili se Carlinhos a Azem Brahimi. Ve druhé půli se dařilo střelecky lépe, neboť Sparťané zásluhou Gualdy, Lukáše Křivánka, Antona Fejzullahiho a Angellotta přidali další čtyři kousky, zatímco za domácí skóroval pouze Milan Bialek po standardní situaci.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších zápasů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:00:26)

    Milan Huppert

    Branky: 31. Bialek (Havrda) – 3. Carlinhos (Angellott), 10. Brahimi (Lukšija), 21. Gualda, 26. Křivánek (Angellott), 34. Fejzullahi (Křivánek), 36. Angellott (Brahimi)

    Karty:   28. Mykytjuk (SPA)


    FC Démoni Česká Lípa: Lecjaks – Kirov, Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bialek, Caizl, Klimt, Zapletal, Potoček, Bejda, Maur.
    Sparta Praha: Mykytjuk– Brahimi (C), Plecitý, Fejzullahi, Hora, Křivánek, Řezníček, Angellott, Lukšija, Carlinhos, Gualda.

    Rozhodčí: Řeháček – Nešněra, Milner
    bahis siteleri