Slovensko – Estonsko 13:0 (kon.) | Švédsko – Česko 4:5 (1:2 po s.n.) | Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.)
konec
Slovensko
13:0 (3:0, 2:0, 8:0)
Estonsko
Sobota 28.08.2021, 10:00 • MSH Vodova Brno - stará hala • Mistrovství světa juniorů
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (11:57:10)
     
    Slovensko se udrželo v elitní skupině mistrovství světa juniorů. Od úvodních minut se snažilo přetáhnout skóre na svou stranu a jakmile si v průběhu druhé třetiny vypracovalo významnější náskok, o vítězi utkání už nebylo pochyb. Estonsko zaslouží pochvalu za snahu i předvedené výkony v základní skupině, nicméně dnes odchází bez vstřelené branky. Gólman Šimon Melega si došel pro čistý štít. Konečný stav hlásí 13:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci poslední, produktivní minutu pečetí ještě jednou. Krásnou přesilovkovou kombinaci po předávce Tomáše Kvasnici po zemi zakončil PETER STELLER. Střelecký účet by tím měl být definitivně dopsán. Asistence: Kvasnica.
     
    59:39
    Vyloučení v týmu Estonsko (Tikerpäe – 2 min., opakované přestupky).
     
    59:12
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Estonci závěr utkání hodně vypouštějí a kazí si i estetický dojem. Ján Šuška rozjel akci z vlastní půlky a LUKÁŠ BLASZCZYK klasicky po výjezdu na střed zůstává přesný. Po jeho střele vedou Slováci 12:0. Asistence: Šuška.
     
    59:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Strašidelná rozehrávka v podání Marguse Rosina nakonec Slovensku umožní navýšení střeleckého maxima z tohoto brněnského turnaje. PETER STELLER snadno vystihl křižnou přihrávku přes střed a bez milosti trestá střelou k levé tyči. Teppan se sice může rozčilovat, ale za současného stavu už to pokládá za zbytečné. Estonským maximem bylo zkrátka utkání o postup do elitní skupiny. Bez asistence.
     
    58:30
    Adrian Sikk se snažil do souboje vmáčknout rameno, ale Fursten byl dávno před ním, takže se píská proti estonské brance.
     
    57:48
    Teď se Virgovi tolik střela nepovedla, takže do kontru šel Vepsä. Dobrá obrana, ozývá se ze slovenské lavičky. Pochvalu si vysloužil Cvacho.
     
    56:23
    Teď se proti hladovému Virgovi vyznamenal Teppan. I když měl před sebou dva hráče, reflexivně sáhl do vzduchu a míček letící do sítě srazil mimo dosah tří tyčí.
     
    56:22
    Melega má míček v rukavici, navíc Estonci ani tentokrát nedokázali akci zakončit bez útočného faulu. Slovenský brankář je blízko čistému kontu.
     
    56:07
    I když už si Lukáš Blaszczyk zase chystal svou pověstnou střelu, musí zařadit zpátečku. Při zisku míčku totiž fauloval.
     
    55:15
    Vcelku výmluvný obrázek. Ander Sikk, který se naštěstí po zranění vrátil do zápasu, čekal v útočném rohu na podporu byť jednoho spoluhráče, aby mohl rozehrát v časovém limitu. Podobné momenty sráží estonský výkon o mnoho pater níže.
     
    54:45
    Z půlící linie vypálil Pázsiczký. Do míčku se opřel veškerou silou a Teppan měl jisté potíže.
     
    53:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Znovu si na ideální pas zkušeně počkal SAMUEL VIRGA. Slovenský obránce hattrickem dovršuje jubilejní desítku. Slovákům se poslední kombinace v přesilové hře opravdu podařila, Virga po Batkovičově pasu už jen slíznul smetanu. Asistence: Batkovič.
     
    53:32
    Škoda pro Slováky, že nyní Kvasnica nechal míček za sebou. Jinak by už pálil do prázdné klece.
     
    53:08
    Ke střele se dostal Richard Cvacho, blok byl nicméně už hodně blízko.
     
    52:28
    Balašov dal do posledního střídání hodně energie. Když mu pak sudí odpískal faul, vzteky odpálil míček a půjde si sednout za zdržování hry.
     
    51:49
    Podobně je na tom bohudík pro Slovensko také Adrian Sikk, který už poněkolikáté v zápase z ideální pozice pozdravil nosnou stěnu haly.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 2. Steller (Fursten), 6. Blaszczyk (Bujna), 14. Tomčo (Gajdoš), 25. Machovič (Kvasnica), 37. Virga (Batkovič), 43. Kvasnica (Cvacho), 44. Blaszczyk (Cvacho), 48. Virga (Kvasnica), 50. Batkovič (Blaszczyk), 54. Virga (Batkovič), 59. Steller, 60. Blaszczyk (Šuška), 60. Steller (Kvasnica)


    Slovensko: Melega (Vaško) – Virga, Gajdoš, Cvacho, Vitek, Chovan, Šuška, Bujna – Pázsiczký, Machovič, Gavlák, Blaszczyk, Mayer, Tomčo, Steller, Kvasnica, Olekšák, Batkovič, Fursten
    Estonsko: Teppan (Niineorg) – Vaha, Heljand, Rosin, Metsar, Tikerpäe, Vepsä – Trepp, Ad. Sikk, Kärner, Randoja, Timmusk, Balašov, Oja, Olsson, Kukk, Moora, An. Sikk, Voitk

    Rozhodčí: Gross, Vinkalns