Slovensko – Polsko 6:4 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 6:7 (kon.) | Finsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
6:7 (4:2, 2:2, 0:3)
Švédsko
Neděle 29.08.2021, 13:00 • Městská sportovní hala Vodova, Brno • Mistrovství světa juniorů • O 3.–4. místo
    59:10 HEMMINGBERG - 6:7
     
    59:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zápas pln obratů přináší minutu před koncem vedení Švédů! Hannes Nyström našel krosem na pravé straně MELKERA HEMMINGBERGA, který přízemní střelou rozjásal lavičku svého celku! Asistence: Hannes Nyström.
    53:50 LÖVENFORS - 6:6
     
    53:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno... Utkání tedy šest minut před koncem začíná od začátku! Krásná kombinace Švédů, když Joel Ekström narýsoval kolmou nahrávku na MATTIASE LÖVENFORSE, který přišpendlil míček pod břevno! Asistence: Joel Ekström .
    52:01 NYSTRÖM - 6:5
     
    52:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédské naděje na bronz žijí! HANNES NYSTRÖM svým hattrickem v zápase poslal balonek za bezmocného Schwarze! Bez asistence.
    33:39 NYSTRÖM - 6:4
     
    33:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přestřelka o bronzové medaile pokračuje! Melker Hemmingberg nahrál před levou tyčí na velké brankoviště svému spoluhráči HANNESI NYSTRÖMOVI, který uklidil balonek do sítě! Asistence: Melker Hemmingberg.
    30:05 THÖNI - 6:3
     
    30:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilovka dostává Švýcary do klidných vod! Kimo Oesch nahrál k pravé straně na GIANA THÖNINA, který udělal dva kroky k vylepšení pozice. jeho bomba přesně zapadla pod břevno Lindblomovy klece! Asistence: Kimo Oesch.
    23:57 JACOBSSON - 5:3
     
    23:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunky rychle využívají přesilovou hru! Hannes Nyström nahrál k malému brankovišti EMILU JACOBSSONOVI, který neměl problém přestřelit přesouvajícího se Schwarze! Asistence: Hannes Nyström.
    20:17 SCHMID - 5:2
     
    20:17
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hned zkraje druhé části jdou Švýcaři do tříbrankového vedení! Emil Lindblom, který teď nastoupil do švédské svatyně dostal pořádný přivítací dárek. Severin Ott našel zcela zapomenutého CLAUDIA SCHMIDA, který ze vzduchu trefil přesně! Asistence: Severin Ott.
    19:01 STEINER - 4:2
     
    19:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři čtyřmi trefami v řadě nejenže otočili stav zápasu, ale mají i dvoubrankové vedení! Luca Fankhauser nahrál na MATTEA STEINERA, který si nechyl vysunout Ödmana z branky. Švýcarský hráč obkroužil klec a zasunul míček k levé tyči! Asistence: Luca Fankhauser.
    17:41 HASENBÖHLER - 3:2
     
    17:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři otáčejí po rychlém brejku stav utkání na svoji stranu! Všechno měl na svědomí Claudio Schmid, který si všiml na pravé straně volného DYLANA HASENBÖHLERA. Ten v rychlosti poslal míček mezi brankářovo tělo až do sítě! Asistence: Claudio Schmid.
    13:15 OESCH - 2:2
     
    13:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná přesilovka je využitá a začíná se od začátku! Švýcaři zamkli svého soka do malého boxu, když Claudio Schmid vybídl KIMA OESCHA ke střele. Jeho pokus zápěstím zapadl přesně do levého horního rohu! Asistence: Schmid.
    06:55 OESCH - 1:2
     
    06:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Helvétský kříž našel rychlou odpověď a snižuje náskok soupeře! Gian Thöni našel krosem před velkým brankovištěm osamoceného KIMA OESCHA, který bekhendovým zakončením prostřelil Ödmana! Asistence: Gian Thöni.
    05:53 LÖVENFORS - 0:2
     
    05:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se ujímají dvoubrankového vedení po krásné akci! Vskutku podle učebnice šla přihrávka z hole na hůl. Hjalmar Hjorth byl na pravém mantinelu, kde obdržel nahrávku, hned ji zpracoval a našel před brankou osamoceného MATTIASE LÖVENFORSE, který se nemýlil! Asistence: Hjalmar Hjorth.
    04:08 NYSTRÖM - 0:1
     
    04:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunky využívají standartní situaci k otevření skóre! Joel Ekström přišťouch balonek HANNESU NYSTRÖMOVI, který udělal pár kroků a z otočky propálil Schwarze! Asistence: Joel Ekström.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 7. Oesch (Thöni), 14. Oesch (Schmid), 18. Hasenböhler (Schmid), 20. Steiner (Fankhauser), 21. Schmid (Ott), 31. Thöni (Oesch) – 5. Nyström (Ekström), 6. Lövenfors (Hjorth), 24. Jacobsson (Nyström), 34. Nyström (Hemmingberg), 53. Nyström, 54. Lövenfors (Ekström), 60. Hemmingberg (Nyström)


    Švýcarsko: Schwarz (Fiechter) – Schmuki, Kuenzi, Tringaniello (C), Tambini, Chiplunkar, Zenger, Flury – Ott, Hasenböhler, Schmid – Oesch, Hermle, Thöni – Mühlemann, Graf, Steiner – Fankhauser, Gerber.
    Trenér:Olli Oilinki

    Švédsko: Ödman (21. Lindblom) – Johansson (C), Lövenfors, Nyström, Berntsson, Theorin, Carlson – Erheden, Jacobsson, Hjorth – Ekström, Hemmingberg – Viklund, Hammarstedt, Erol – Aldeeb, Johansson, Lagemyr.
    Trenér: Markus Puskala

    Rozhodčí: Bartosz Burek, Wojciech Czarnecki (oba Polsko)

    Diváci: 896