Slovensko – Polsko 6:4 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 6:7 (kon.) | Finsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Finsko
3:4 (2:0, 0:1, 1:3)
Česko
Neděle 29.08.2021, 16:00 • Městská sportovní hala Vodova, Brno • Mistrovství světa juniorů • Finále
    58:21 Matěj ČERMÁK - 3:4
     
    58:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jdou opět do vedení! Tak tohle byla excelentní šance lvíčat, které jdou opět do těsného vedení! Petr Majer propašoval nahrávku k levé tyči na nabíhajícího MATĚJE ČERMÁKA, který uklidil balonek do sítě! Asistence: Petr Majer.
    54:19 HAVULA - 3:3
     
    54:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané dorovnávají jednobrankové manko! Viljami Järvikangas táhl protiútok svého celku, na pravé straně si všiml volného TATY HAVULY, který prostřelil Jurca k pravé tyči! Asistence: Viljami Järvikangas.
    50:33 PISKÁČEK - 2:3
     
    50:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi otáčejí vývoj utkání na svoji stranu. Juuso Jokisalo ztratil míček z dohledu, ten se nacházel na brankové čáře, čehož si všimnul BOHUMIL PISKÁČEK, který doklepl balonek do branky! Asistence: Matěj Havlas.
    42:04 PĚNIČKA - 2:2
     
    42:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno a Vodova je na nohou! Matěj Čermák vybojoval balonek v pravém rohu, který předložil na velké brankoviště MATĚJI PĚNIČKOVI. Ten prostřelil clonu i Juuse Jokisala k bližší tyči! Asistence: Matěj Čermák.
    22:10 HAVLAS - 2:1
     
    22:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle Češi potřebovali, využívají přesilovku! Šimon Stránský měl dostatek času, aby si všiml u pravé tyče volného MATĚJE HAVLASE. Český reprezentant nastavil hůl a rozvlnil síť. Asistence: Šimon Stránský.
    17:37 LAITILA - 2:0
     
    17:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané využívají přesilovou hru a jdou do dvoubrankového vedení! Matti Minkkinen nahrál na ALPA LAITILU, který využil clony před Jurcema střelou do pravého horního rohu rozvlnil síť! Asistence: Matti Minkkinen.
    00:04 LAITILA - 1:0
     
    00:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové jdou do bleskového vedení! Češi vyhráli vhazování, ale k míčku měl blíže ALPO LAITILA, který přivítal Jurca střelou ke vzdálenější tyči! Asistence: Waltteri Vesterinen.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 1. Laitila (Vesterinen), 18. Laitila (Minkkinen), 55. Havula (Järvikangas) – 23. Havlas (Stránský), 43. Pěnička (Matěj Čermák), 51. Piskáček (Havlas), 59. Matěj Čermák (Majer)


    Finsko: Jokisalo (Karjalainen) – Järvikangas (C), Kilpi, Simonen, Lahtinen, Kortetmäki, Kuutsa, Uusi-Laitila – Laitila, Vesterinen, Minkkinen – Ahola, Sillanpää, Koistinen – Helin, Havula, Junnila – Tenho, Rantaniemi.
    Trenér: Jarmo Härmä

    Česko: Jurco (Hodík) – Malič, Kawulok, Punčochář, Piskáček, Bachmaier, Martin Čermák, Dolejš – Matěj Čermák, Forman (C), Pěnička – Stránský, Hemerka, Havlas – Hanák, Papoušek, Majer – Klápa, Burian.
    Trenér: Jaroslav Berka

    Rozhodčí: Simon Broman, Martin Matti (oba Švédsko)

    Diváci: 2261