Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Vítkovice – Trenčín 8:2 (3:2 po s.n.) | Havířov – Znojmo 4:3 (3:2 po s.n.)
Litoměřice – Benátky n/J 1:2 (kon.) | Kolín – Třebíč 5:4 (kon.) | K. Vary – Norimberk 4:3 (kon.)
Motor ČB – Litvínov 4:3 (kon.) | Slavia – Kladno 2:3 (kon.) | Velké Meziříčí B – Žďár n/S 0:0 (18:00)
Sokolov – Plzeň 4:3 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 4:6 (kon.) | Poruba 2011 – Prostějov 4:3 (kon.)
Zvolen – Bratislava Capitals 4:5 (kon.) | Kadaň – Cheb 2:1 (po pr.) | Vsetín – Šumperk 5:4 (3:0 po s.n.)
Kometa Brno – Zlín 3:1 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Děčín 10:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Havlíčkův Brod 1:0 (nedohr.)
Nový Jičín – Opava 2:3 (1:3 po s.n.)
po s.n. (3:0)
VHK ROBE Vsetín
5:4 (2:2, 2:1, 0:1 - 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Úterý 31.08.2021, 18:00 • Zimní stadion Na Lapači • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Domácí čeká tento týden vrchol přípravy. Valaši se před ostrým startem Chance ligy postaví na domácím Lapači ještě dvěma. Nejprve vyzve Vsetín v domácí odvetě Šumperk, následně se, rovněž v odvetném utkání, postaví slovenskému Trenčínu.

    Z minulého týdne eviduje domácí celek dvě prohry. Nejprve Vsetín padl na ledě Trenčína 2:1, následně prohrál se Šumperkem 4:1. Prohry v přípravě zatím Vsetín eviduje tři, kromě neúspěchů z minulého týdne Valaši prohráli v posledním domácím duelu s Prostějovem 2:3. Výhru si Vsetín připsal v zápasech proti Frýdku-Místku. Rysi Vsetín porazil doma nejprve 2:1 po nájezdech , následně je přemohl i venku 2:3. Valaši mají ve výsledcích z letošní přípravy i jednu remízu, a to proti Prostějovu 3:3.

    V posledním vzájemném utkání bral vítězství Šumperk. Je ale nutno podotknout, že zatímco Draci nastoupili v plné, ačkoli ne definitivní sestavě, Vsetín nepřivezl do šumperské Škoda arény vše, co má pro následující sezónu k dispozici. V posledních utkáních dostávají od Stantiena šanci hlavně mladík hráči, jako jsou útočníci Jakub Apolenář a Adam Bachánek. Příležitost dostal v obranných řadách i David Vosátko a do brankoviště se postavil David Sachr.

    Příprava ale finišuje, zbývají dvě utkání na nalezení té nejlepší kombinace hráčů pro následující sezónu. Je tedy možné, že do odvetného utkání Na Lapači nastoupí proti Drakům zcela jiná sestava.
     
    DACI PARS ŠUMPERK

    I pro hosty jde o vrchol přípravy. Draky čekají rovněž pouze dvě utkání, ve kterých má trenér Martin Janeček možnost zjistit, kteří hráči jsou klíčem k úspěchu Šumperka. Kromě odvety se Vsetínem čeká Draky ještě zápas s frýdeckými rysi.

    Narozdíl od domácích přidali Draci v minulém týdnu do statistik přípravy dvě výhry. Nejprve ve venkovním utkání porazili Přerov 1:3, následně si 4:1 poradili s Valachy. V přípravě na následující ročník Chance ligy se Drakům daří. V první zápase porazili 4:1 Novou Paku. Následně těsně padli s Vítkovicemi 4:5. Fenomenální byl pro všechny příznivce Šumperka rozhodně skalp plzeňské Škodovky 1:3. Poslední zápas, který pro Draky znamenal prohru bylo domácí střetnutí s přerovskými Zubry, ve kterém Šumperk padl 2:3.

    Jak již bylo zmíněno, Draci nastoupili do minulého duelu proti Vsetínu v plné sestavě. Výborně kryl záda domácím brankář Vojtěch Mokry. Nováčky v šumperských dresech jsou obránce Jakub Březák, který přichází se zkušenostmi z Chance ligy z Litvínova a útočník Aleš Furch, který byl v minulém zápase hodně vidět.
     
    Na čí stranu se přikloní výsledek druhého duelu mezi Vsetínem a Šumperkem? To se dozvíme už od 18:00, kdy bude na vsetínském Lapači vhozena úvodní buly.
     
    SESTAVA Z MINULÉHO ZÁPASU:

    Draci Pars Šumperk: Mokry – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Březák, Řezáč, Dudycha, Viktorin – Scheuter, Kindl, Žálčík – Vachutka, Vildumetz, Macuh – Kratochvíl, Kohút, Kučera – Antoníček, Spratek, Furch.

    VHK ROBE Vsetín: Sachr – Ondračka, Smetana, J. Jenáček, Štach, Š. Jenáček, Hryciow, Vosátko – Jonák, Indrák, Klímek – Berger, Březina, Zeman – Apolenář, Kucharczyk, Hořanský – Bachánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    12:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení, je vidět, že si chtějí odčinit nepříliš dobrý výsledek z minulého týdne. Autorem úvodní branky zápasu je TOM ONDRAČKA. Asistence: Roman Vlach a Adam Zeman.
     
    Vážení příznivci našeho přenosu, omlouvám se za pozdější zahájení onlajnu z dnešního utkání, od teď už vám budu z Lapače přenášet kompletní textový přenos.
     
    10:24
    Půček zavezl kotouč do útočné třetiny, kde o něj na kruzích přišel. Vsetín je v posledních sekundách rozhodně aktivnějším celkem.
     
    12:10
    Ve velké šanci se před bránou naskytl Hořanský, který se snažil bekhendem zasunout kotouč do brány v momentě, kde se Holík přesouval, před Hořanským tedy zela zcela prázdná klec, vsetínský útočník, ale puk úplně nezpracoval a v koncovce upadl.
     
    12:14
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Holík – 2 min., podrážení). Trest odpyká Antoníček.
     
    12:41
    Domácí zahájili přesilovkou kombinací v útočné třetině, nejnebezpečnější byla zatím Indrákova rána, kterou vyslal vsetínský útočník z pravého kruhu.
     
    13:39
    Valaši v útoku se Zemanem, Vlachem a Indrákem zatopili Holíkovi. Tato trojice podporována obranou nahazovala kotouče na bránu, kde byly tečovány do nepříjemných míst.
     
    14:14
    Hosté v plném počtu.
     
    14:26
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí odehráli aktivní přesilovou hru. Kromě již jmenovaných tří útočníků měl na holi gólovou šanci i Říha. Poté, co ale na led naskočil z trestné lavice Antoníček si Draci vyměnili kotouč ve středním pásmu a vyrazili směle kupředu. Na konci gólové akce stál PETR KRATOCHVÍL, který srovnal stav zápasu na 1:1. Asistence: Martin Pěnčík.
     
    17:16
    Valaši se snaží příznivý stav opět obrátit na svou stranu. Jsou ale zatím ne zcela koordinovaní. Od modré čáry pálil Hryciow, jeho střelu nebezpečně tečoval jeden z útočníků v zelených dresech, ale tato rána skončila pouze mezi betony Holíka.
     
    18:20
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Kindl – 2 min., podrážení).
     
    18:37
    Vsetín právě vstřelil branku!
    To byla bleskově využitá přesilová hra. Valaši nyní na nic nečekali a bylo to dobré rozhodnutí. Říhá přihrál kotouč na LUBOŠE ROBA, který překvapil Holíka střelou mezi nohy. Vsetín střílí branku do šatny a bere si zpět jednobrankové vedení. Asistence: Jiří Říha.
     
    19:57
    Draci právě vstřelili branku!
    Tak to je neskutečné. Branku do šatny nakonec neobdrželi Draci, ale domácí. Tři sekundy pře koncem platilo, po drtivém tlaku domácích, známé hokejové pořekadlo: nedáš, dostaneš. Teď zůstal Málek jako opařený, za jeho zády skončila vyrovnávací branka na 2:2. Asistence: Denis Kindl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda. Na Lapači bude asi dnes k vidění zápas plný brankových zásahů. Do vedení šel nejprve Vsetín po střele Toma Ondračky, Šumperk dorovnal z hole Petra Kratochvíla. Následně domácí využili přesilovou hru a získali na svou stranu opět jednobrankové vedení, o které se postaral Luboš Rob. Už to vypadalo, že domácí odejdou do kabiny šťastnější, ale pouhopouhé tři sekundy před koncem vyrovnal stav Daniel Vachutka. Jestli si něco domácí musí pohlídat, tak aby jim, ze situací, ve který jsou jasně na koni a blíží se k navýšení skóre, následně nepadaly branky do jejich vlastní sítě.

    Druha třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Hra je přerušena, Holík byl zasáhnut do masky.
     
    21:28
    První minuty druhé třetiny se odehrávají před Holíkem, kde nyní nebezpečně hrozil Vlach s Bergerem, kteří donutili brankáře hostí skončit, při pokusu o zásah, v nevýhodné pozici, na zádech. Vsetín, konkrétně Vlach této slabosti hostí nevyžil.
     
    23:10
    Vsetín má stále puk více na svých hokejkách, na Holíka už šla několikátá střela v uplynulých prvních pěti minutách.
     
    24:10
    Ke střele se už dostali i hosté, Drtilův pokus ale až k Málkově kleci nedoputovala.
     
    24:34
    Gago pálil z levého kruhu, Holík zachytil kotouč ve své náruči.
     
    25:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín si vytvořil tlak. Pěknou kombinaci ještě nevyužili Rob, jehož střelu tečoval Jonák. Už tato souhra zvedla diváky Na Lapači ze sedaček. Následně ale přece jen tito hráči, doplněni Štachem zakončili. Druhý gól si dnes připisuje LUBOŠ ROB, jímž zasáhnutý kotouč před Holíkem nepříjemně skočil, odrazil se ještě od betonů brankáře Draků, ale následně už skončil v síti. Asistence: Lubomír Štach a Vít Jonák.
     
    27:54
    Domácí branka povzbudila, v už tak aktivní hře, Vsetín drží kotouč na svých holích, připravuje si šance, k dalšímu zásahu mu ale zatím chybí koncovka.
     
    28:03
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Machuch – 2 min., sekání).
     
    28:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesilová hra byla opět bleskově využita. Po krátké kombinaci v útočném pásmu hostů dostal kotouč do mezikruží úplně volný ROMAN VLACH, který Holíka překonal přesnou, jedovatou střelou mezi nohy. Vsetín jde do dvoubrankového vedení. Asistence: Miroslav Indrák a Lubomír Štach.
     
    29:16
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Kindl – 2 min., držení).
     
    Hosté jsou nedisciplinovaní, na ukazateli běží další dvě minuty pro hráče Draků. Domácím se ale nyní nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    31:00
    Když už se hráči Vsetína dostali do útočné třetiny a začali vytvářet slibnou akci, jsou zastaveni postavením útočícího hráče v brankovišti.
     
    31:16
    Hosté v plném počtu.
     
    31:38
    Vachutkova rána z pravého kruhu k tyči Málkovy branky mohla být nebezpečná, protože si vsetínský gólman nepohlídal přední tyč a nechal tak útočníkovi hostů mezeru, do které mohl zamířit, Vachutka však necílil přesně.
     
    32:40
    Drtilova rána od modré čáry měla dobrou rychlost, její směr ale nemířil na Málkovu bránu.
     
    32:50
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hryciow – 2 min., podrážení).
     
    33:07
    Hosté začali početní výhodu dobře, jejich kombinace byla přerušena nepřesně zpracovanou přihrávkou na modrou čáru.
     
    33:30
    Hrachovský pálil na Málka od modré čáry, šumperský obránce měl ale před sebou dálnici, takže vsetínský gólman puk dobře viděl a zneškodnil jej.
     
    34:10
    Žálčíkova rána neprošla k Málkovi přes domácí obránce.
     
    34:24
    Málkovi přidal svou střelou práci až Kindl, který pálil z pravého kruhu, ale ani jeho rána se neujala.
     
    34:50
    Domácí v plném počtu.
     
    35:30
    Draky nabudila přesilová hra, ve které na Málka nebo směrem k jeho kleci, vyslali několik střel. Šumperk nadále ohrožuje vsetínskou klec.
     
    35:57
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Antoníček – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    36:20
    Další početní výhoda Valachů, Šumperk vědem si toho, že se domácím povedlo navýšit stav v této periodě dvakrát v přesilovce zašlápl kotouč ve své obranné třetině.
     
    37:57
    Hosté v plném počtu.
     
    38:20
    Zemanovi střela z levého kruhu nesedla, je to velká škoda pro domácí, jelikož, kdyby šikovný pravák kotouč zpracoval a vystřelil, zajisté by Holíkovi minimálně zavařil, ne-li by z této akce padla pátá branka Valachů.
     
    39:02
    Na Lapači běží poslední minuta druhé třetiny, u kotouče je Šumperk, hraje se v obranném pásmu Valachů.
     
    39:27
    Draci právě vstřelili branku!
    Celou třetinu byli Valaši lepším celkem, až na jejím sklonku se ke slovu dostali i hosté. Minutu před koncem zahájili nenápadný tlak ve vsetínském teritoriu. Od Kohúta obdržel puk do mezikruží Drtil, který snížil svou ránou na 4:3. Asistence: Dávid Kohút.
     
    39:49
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vlach – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část hry je minulostí. Vsetín šel v této třetině do dvoubrankového vedení. Obě branky si domácí zajistili v početních výhodách. Nejprve se prosadil, podruhé v dnešním zápase, Luboš Rob. Druhou přesilovkovou trefu si připsal Roman Vlach. Vsetín si vedení zasloužil, celou druhou třetinu byl lepším celkem a šance si vytvářel nejen v přesilových hrách. Na samém závěru, minutu před koncem se dostal ke kotouči soupeř, který snížil na 4:3 zásluhou Tomáše Drtila. Vypadá to, že třetí třetina přinese stejný hokej jako přešlé dvě periody. Fanoušci Na Lapači se tedy budou možná moci těšit z dalších branek.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    První střela v závěrečné části hry končí v Málkových spárech.
     
    40:53
    Furch neobdržel přihrávku svého kolegy, jinak by se mu naskytla skvělá pozice ke střelbě.
     
    41:09
    Domácí v plném počtu.
     
    42:06
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Drtil – 2 min., hákování).
     
    44:06
    Hosté v plném počtu.
     
    44:26
    Tato přesilová hra domácím nevyšla, jde vidě, že se Šumperk poučil ze svých chyb a ve svých početních nevýhodách lépe brání.
     
    46:20
    Nyní se hra neubírá ani jedním směrem, u kotouče je střídavě ve své obranné třetině Šumperk, poté si jej vezme Vsetín.
     
    46:35
    Draci právě vstřelili branku!
    Tato branka vznikla doslova z ničeho. Na ledě se dlouhou dobu nedělo vůbec nic divácky ani hokejově atraktivního. Oba celky držely puk v bezpečí ve svém obranném pásmu, poté se ale Šumperk osmělil a vyrazil do útočného pásma. Z nenápadné akce je srovnáno, autorem branky je LUKÁŠ ŽÁLČÍK. Na Lapači je po delšího době opět srovnáno. Asistence: Jakub Březák.
     
    49:12
    Šumperk se žene dopředu, jeho akce a kombinace teď ale nejsou přesné, puky Drakům odskakují od hokejek.
     
    49:42
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Kindl – 2 min., podrážení).
     
    51:40
    Vsetín se ke konci přesilovky konečně usadil v útočném pásmu. Střelu Štacha tečoval Berger, hrozil i Vlach. Holík byl pozorný.
     
    51:42
    Hosté v plném počtu.
     
    Dnešní utkání sleduje 890 diváků.
     
    52:55
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jonák – 2 min., sekání).
     
    53:27
    Šumperk se usadil v útočném pásmu, jeho počínání zastavila vyhozená branka.
     
    53:58
    Do útočného pásma se ve vlastní nevýhodě vydal zcela osamocený Říha, jeho počínání chtělo zastavit hned několik hráčů v bílých dresech, nakonec tak učinil obránce Březák, ale pouze za cenu nedovoleného zákroku.
     
    54:55
    Domácí v plném počtu.
     
    55:37
    Domácí hrají přesilovou hru, jejich počínání už ale není zcela tolik úderné jako tomu bylo ve druhé třetině.
     
    55:58
    Hosté v plném počtu.
     
    56:09
    Draci se v posledních minutách oslabení osvobodili ale pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:30
    Na ukazateli běží poslední dvě minuty zápasu, kupředu se žene Vsetín.
     
    58:48
    Šumperk zašlápl kotouč ve vlastním pásmu, rozhodčí hru přerušuje, bude se vhazovat před Holíkem.
     
    58:55
    Vlach se dostal do předbrankového prostoru, ale z otočky zakončit nedokázal.
     
    59:30
    Robovo nahození bekhendem se neuchytilo.
     
    Robův pokus tečoval Indrák, ale v posledních sekundách zápasu už branka nepadla.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    1. série
    0:0
    Kindl neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Berger neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Kohút neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Vlach proměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Žálčík neproměňuje.
     
    3. série
    2:0
    Rob proměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Furch neproměňuje.
     
    4. série
    3:0
    Gago proměňuje.
     
    5. série
    3:0
    Drtil neproměňuje.
     
    5. série
    3:0
    Zeman neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým VHK ROBE Vsetín.
    Autorem vítězné branky je VLACH.
     
    Konec zápasu.
     
    Vsetín si nakonec výhru, na kterou si našlápl ve druhé třetině vzal i po ztrátě zpět. Domácí zvítězili 5:4 po nájezdech. Ode mě je to dnes z Lapače vše a budu se na váš těšit opět ve čtvrtek, kdy se Vsetín střetne s trenčínskou Duklou. (20:21:05)

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 13. Ondračka (Vlach, Zeman), 19. Rob (Říha), 26. Rob (Štach, Jonák), 29. Vlach (Indrák, Štach), rozh. náj. Vlach – 15. Kratochvíl (Pěnčík), 20. Vachutka (Kindl), 40. Drtil (Kohút), 47. Žálčík (Březák)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kindl (SUM)
    0:0   Berger (VSE)
    2. série:
    0:0   Kohút (SUM)
    1:0   Vlach (VSE)
    3. série:
    1:0   Žálčík (SUM)
    2:0   Rob (VSE)
    4. série:
    2:0   Furch (SUM)
    3:0   Gago (VSE)
    5. série:
    3:0   Drtil (SUM)
    3:0   Zeman (VSE)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Sachr) – Jenáček Jakub, Smetana, Ondračka, Jenáček Šimon, Štach (A), Hryciow, Říha – Berger, Klímek, Indrák, Majdan, Gago, Vlach, Hořanský, Zeman, Půček, Jonák (C), Rob, Březina.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Holík (Mokry) – Hrachovský, Březák, Rutar Ludvík, Dudycha, Drtil, Pěnčík, Řezáč (A) – Kindl (C), Vildumetz, Vachutka, Horký, Spratek, Macuh, Antoníček, Furch, Kučera Lukáš, Kohút, Scheuter, Žálčík (A), Kratochvíl.

    Diváci: 890
    bahis siteleri