Kanada – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Rusko – Japonsko 2:0 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.)
konec
Kanada
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Švýcarsko
Úterý 31.08.2021, 01:00 • WinSport Arena, Calgary • Mistrovství světa žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:45:22)
     
    Střely na branku: 65 – 10 (20:2, 23:6, 22:2).
     
    V poslední hrací den světového šampionátu budou Švýcarky hrát o bronz proti Finkám. Byl by to pro ně teprve druhý cenný kov v historii. Ten první braly v roce 2012. Ke stejnému období se datuje také poslední zlato Kanady, která se na domácím ledě v Calgary pokusí sesadit z trůnu výběr USA.
     
    Kanadská reprezentace nezopakovala dva roky staré semifinálové selhání s Finskem a na na domácím šampionátu bude nadále usilovat o zisk prvního zlata od roku 2012. Švýcarky nebyly úplně jednoduchým soupeřem, a to hlavně kvůli fantasticky chytající Brändliové. Čtyřiadvacetiletá gólmanka propustila jen čtyři z pětašedesáti střel na branku. Vedení v celkovém bodování turnaje díky dvěma zásahům navýšila Melodie Daoustová. Dva zbylé góly si rozdělily obránkyně Fastová a Johnstonová. Kanadská brankářka Desbiensová několikrát zastavovala houževnaté protiútoky. Během úniku Ryhnerové jí musely pomoct i dobře postavené tyče.
     
    První kanadská volba byla nasnadě. Kromě Melodie Daoustové získávají cenu také Natalie Spoonerová a Renata Fastová.
     
    Došlo i na vyhlášení tří nejlepších Švýcarek v rámci celého turnaje. Hodinky dostávají Evelina Raseliová, Lara Christenová a Lara Stalderová.
     
    Ze švýcarského výběru byla jako nejlepší hráčka vyhlášena kapitánka Lara Stalderová. Na kanadské straně byla vybrána obránkyně Renata Fastová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Dominique Rüeggová – 2 min., podrážení).
     
    59:47
    Jill Saulnierová čekala na zadní tyči. Bourbonnaisová ji tam po vyjetí z krátkého mantinelu také objevila, ale zakončení z bezprostřední blízkosti do branky neprošlo. Bude se ještě jednou vylučovat.
     
    59:03
    Victoria Bachová v šanci ztroskotala na Brändliové, která možná dosáhne na šedesát úspěšných zákroků. Opravdu obdivuhodný výkon této ženy.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:31
    Ashton Bellová nastřelila pouze jednadvacítku v bílém dresu. Od Enzlerové se kotouč odrazil vysoko do ochranné sítě.
     
    58:01
    Sarah Nurseová pálila golfákem ze své oblíbené pozice. Gól nedala, ale probuzený kanadský výběr ještě setrvává v útočném pásmu.
     
    57:30
    Emily Clarková si v protiútoku počkala na Turnbullovou, kterou dostala do gólové šance. Hráčka z centru třetí formace však minula.
    56:58 Rebecca JOHNSTONOVÁ - 4:0
     
    56:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Skutečně je tady druhý kanadský zásah v početní převaze! Po nepřesném projektilu Thompsonové si vzala puk Bachová a přepustila ho REBECCE JOHNSTONOVÉ, která z levého kruhu trefila místo nad klesající lapačkou Brändliové. Asistence: Victoria Bachová, Claire Thompsonová.
     
    56:45
    Další šance pro Kanadu, jak vylepšit špatná přesilovková čísla. Bekhendové nahození z pravého mantinelu od Thompsonové přistálo až v lapačce gólmanky.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Lena Marie Lutzová d – 2 min., podrážení).
     
    56:04
    Zákrok číslo 56 pro Andreu Brändliovou! Včas zaklekla, když z pravého kruhu zakončovala kanadská kapitánka Marie-Philip Poulinová.
     
    55:35
    Daoustová se nepokusila dovršit hattrick. Posunula puk o kousek doprava na Spoonerovou, která byla špičkově ustrážena Ryhnerovou.
     
    55:15
    Kanaďanky pomalu střídaly a nechaly na vzdálenější straně spoustu místa Leemannové. I z této situace šlo vytěžit mnohem více, na Desbiensovou šla pomalá střela švihem.
     
    54:18
    Nebyla to bůhvíjak vydařená přesilovka Kanady, která v ní málem přišla o čisté konto. Domácí hráčky už hodně polevily.
     
    54:07
    Švýcarsko v plném počtu.
     
    53:21
    Lutzová si trochu zkomplikovala život v rohu obranného pásma, když prováhala šanci na vyhození. Proti dvěma pak kotouč ztratila.
     
    52:45
    Andrea Brändliová dlouho netušila, kde je puk. Po vyražené střele Poulinové si jej nakonec všimla u krátkého mantinelu.
     
    52:20
    Fillierová nešikovně klopýtla na modré čáře. Noemi Ryhnerová díky tomu pláchla do úniku, ale puk se za překonanou Desbiensovou zastavil o tyč!
     
    52:07
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Sinja Leemannová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:32
    Thompsonové zakončení nesedlo. Dorážet chtěla Fillierová, ale bekhendovou střelu zneutralizovala Sigristová.
     
    51:08
    Andrea Brändliová vyrazila pokus Poulinové do prostoru mezi kruhy. Kanadský dres se tam objevil pozdě, takže na dorážku nedošlo.
     
    50:18
    Už několikátý zajímavý náznak švýcarské příležitosti se ukázal být jako překombinovaný. Poslední pas Rüeggové byl v daný okamžik navíc.
     
    50:02
    V polovině třetí třetiny si Švýcarky pomohly vyhozením na zakázané uvolnění. Nemůžu si pomoct, vypadá to, že se oba týmy stále více šetří na zítřejší boje o cenné kovy.
     
    49:25
    Golfák Claire Thompsonové byl sražen do bezpečí. Rüeggová poté protáhla puk aspoň do středního pásma.
     
    48:53
    Neustále usměvavá Sarah Nurseová jako další projela švýcarskou obranu jako nůž máslem. Bekhendová koncovka kýžený úspěch neslavila.
     
    48:31
    Lara Stelderová ustála souboj s Daoustovou, ale Bourbonnaisová poté neskočila na její stahovačku v pravém kruhu.
     
    48:01
    Ještě jednou Bachová, která vedla puk po levém křídle. Snažila se přihrát Jennerové, jenže Brändliová byla opět proti navýšení skóre.
     
    47:32
    Bachová se pustila do drzého průniku. S pukem přilepeným na čepeli projela přes půl hřiště, ale ve finální fázi nikterak nevystřelila.
     
    46:56
    Domácí točí puk podél celého útočného pásma. Do zakončení se teď moc netlačí, je to hlavně o bruslení tam a zase zpátky.
     
    46:06
    Turnbullová dostala přihrávku na střed. U brány číhala na dorážku Johnstonová, ovšem Brändliová udržela puk ve své moci až do úplného konce.
     
    45:42
    Brändliová pokračuje ve skvělém výkonu. Nyní ji nezaskočila ani nebezpečná teč Maltaisové, kterou zastavila betonem.
     
    45:15
    Sarah Fillierová utržila nějakou ránu do oblasti zápěstí. Ošetřit se ale nenechává, takže to její další působení na turnaji asi neohrozí.
     
    44:43
    Natalie Spoonerová se zprava natlačila do brankoviště, kde Brändliová udržela dobrý přehled. Po dalším buly zase vychytala všudypřítomnou Daoustovou.
     
    44:34
    Jaime Bourbonnaisová nezachytila vyhozený puk mezi modrými čarami, takže je pískáno zakázané uvolnění. Na buly jdou Raselliová a Fillierová.
     
    44:11
    Rebecca Johnstonová úřadovala v rohu útočného pásma. Navázala na to přihrávkou Poulinové, jejíž rána z jedničky přistála až v ochranné síti.
     
    43:15
    Kanaďanky nejspíše nebudou hrát na plný plyn. V hlavách už určitě mají zítřejší velké finále, ve kterém narazí na obhájkyně z USA.
     
    42:47
    Zakázané uvolnění Švýcarek, kterému předcházela ještě jedna možnost Daoustové. Skvělou práci v rohu od Spoonerové ale nezúročila.
     
    42:21
    Daoustová zaútočila na hattrick. Dorážka předchozího nahození od modré čáry ale do plánovaného cíle nedorazila.
     
    41:55
    Hezkou individuální akci předvedla Victoria Bachová. Podél pravého kraje se propracovala až do koncovky, kterou Brändliová zneškodnila.
     
    41:17
    Kanada v plném počtu.
     
    40:55
    Poulinová a Maltaisová pokračují v dobré práci a bojují o kotouč poblíž švýcarské branky, odkud Desbiensové skutečně nic nehrozí.
     
    40:20
    Třetí dějství zahajuje přesilovka Švýcarek, kterým vteřiny z početní výhody rychle utíkají. Nemohou se totiž dostat do útočné zóny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 43 – 8 (20:2, 23:6).
     
    V prostředním dějství se toho výsledkově příliš nezměnilo. Brändliová se úspěšně vypořádala s další porcí šancí a za celých dvacet minut kapitulovala pouze jednou, když jí šťastným odrazem v přesilové hře podruhé překonala nejproduktivnější hráčka šampionátu – Melodie Daoustová.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Lara Christenová se rozhodla pro střelu od modré. Puk byl tečován a ve finále proletěl těsně vedle levé tyče kanadské branky!
     
    39:17
    Vyloučení v týmu Kanada (Ella Sheltonová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:25
    Jaime Bourbonnaisová si od modré najela do pravého kruhu a zblízka také zakončila. Brändliová ale odolává a drží velmi slušné skóre.
     
    37:55
    Škoda pro Švýcarky! Stänzová projížděla středním pásmem v přečíslení dvou na jednu, nicméně se jí nepovedlo předat puk Leemannové.
     
    37:27
    Dobrý tlak přerušila Brändliová po dalším výtečném zákroku. Od modré čáry si na ní vylámala zuby obránkyně Erin Ambroseová.
     
    37:12
    Nurseová se zázračným způsobem obtočila kolem Hauserová. Klouzajíc po kolenou však mezeru v postoji Brändliové nenašla a dorážka Thompsonová už byla nepřesná.
     
    36:35
    Už dvaatřicátý úspěšný zákrok pro Andreu Brändliovou, která v této chvíli zastavila výpad Emmy Maltaisové.
     
    36:20
    Napodruhé to bylo od Jennerové mnohem zajímavější. Rattrayová jí nabila z rohu na golfák z mezikruží.
     
    35:51
    Brianne Jennerová se posunula k pravému kruhu, ale střela přes couvající protihráčku neměla dostatečnou přesnost.
     
    35:11
    Jeden z nejtěžších zákroků pro Ann-Renee Desbiensovou, která se musela vypořádat se skrytým projektilem Stänzové bezprostředně po buly.
     
    35:10
    Kanadská nápor malinko polevuje. Teď za to může i nevynucené zakázané uvolnění z nepovedeného přechodu středního pásma.
     
    34:30
    Přihrávka Nurseové na Maltaisovou byla sražená. Stejně to dopadlo i ve chvíli, kdy si obě chtěly tuto spolupráci zopakovat.
     
    33:48
    Victoria Bachová už nestihla zastavit křížnou nahrávku Poulinové v útočném pásmu. Hra je zastavena kvůli ofsajdu.
     
    33:10
    Turnbullová se po střele Fastové snažila o teč. Ta se také uskutečnila, ale přesměrovaný puk skončil na zadním mantinelu.
     
    32:20
    Po buly měla Vallariová hodně času a prostoru před levým kruhem. Moc toho ale nevyužila, střela švihem byla neškodná.
     
    32:08
    Nahozením z červené čáry získala Stänzová vhazování ve švýcarském útočném pásmu. Desbiensové se nechtělo rozehrávat.
     
    31:53
    Natalie Spoonerová vydolovala puk u mantinelu, ale zleva přiměla Brändliovou k jednoduššímu zákroku, kterého brankářka využila k přerušení hry.
     
    31:20
    A další zámek v obranném pásmu Švýcarska. Tentokráte se o čtvrtý gól v síti Brändliové snaží útok se Sarah Nurseovou na centru.
     
    30:22
    Přihrávka o mantinel vyslala do protiútoku Stalderovou, která primárně chtěla dát ostatním hráčkám prostor na vystřídání. Desbiensová nic neřešila.
     
    29:51
    Další vyhození z posledních sil. Tentokráte už je icing odpískán, takže nepříjemnosti pro formaci Raseliové nekončí.
     
    29:22
    Thompsonová se zprava vydala do bředbrankového prostoru. Střela ale nepřišla a ve finále narazila do připravené obrany.
     
    28:59
    Vysvobození pro unavenou pětku Švýcarek. Sudí jim odpustily zakázané uvolnění, takže mohl přijít úprk na střídačku, která je ve druhé třetina hodně daleko.
     
    28:22
    Nahození Fastové bylo pro Brändliovou těžko čitelné. Hrozila teč, po které letěl puk do místa vedle její levé tyče.
     
    27:17
    Švýcarky vyhodily bez použití icingu a po ukvapené rozehrávce soupeřek vystartovaly do protiakce. Leemannová však nedostala povolení střílet.
     
    26:50
    Nurseová nabila Ambroseové, která vypálila z dálky golfákem. Tečovaný puk si cestu do branky nenašel, ale kanadský nápor trvá.
     
    26:15
    Rüeggová nenechala Larocqueovou převzít přihrávku na modrou čáru. Puk se od těchto dvou odrazil mimo ledovou plochu.
    25:32 Melodie DAOUSTOVÁ - 3:0
     
    25:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky prostřednictvím využité přesilovky odskakují na 3:0! Poulinová uspěla na vhazování a po výměně puku s Ambroseovou vystřelila z vrcholku levého kruhu. Letící puk se odrazil od MELODIE DAOUSTOVÉ vysoko do vzduchu a přepadl za záda bezmocné Brändliové. Asistence: Marie-Philip Poulinová, Erin Ambroseová.
     
    25:20
    Sarah Forsterová posílá švýcarský tým do oslabení. V přerušené hře neudržela nervy a rozhodčí ji za hrubost potrestaly dvěma minutami.
     
    25:20
    Znovu šel puk z krátkého mantinelu přímo do brankoviště. Nachomýtla se tam nejprve Johnstonová a poté také neúspěšně dorážející Clarková.
     
    24:52
    Znovu přichází čas, kdy toho musí mít Brändliová plné kecky. Nyní jí nepřekvapil odraz zpoza branky a aktivita Bachové.
     
    24:25
    Po střele Fillierové vytvořily Daoustová a Spoonerová tlak na brankovišti. Ani v tomto případě ale kotouč do sítě nepropašovaly.
     
    23:50
    Daoustová krásně obkroužila branku a pokusila se zasunout puk za levou tyč Brändliové, která se k ní stihla nohou ještě lépe přesunout.
     
    23:36
    Maltaisová tečovala střelu Fastové, která si vyjela před kruhy. První zmíněná na první bod na turnaji každopádně nedosáhla.
     
    23:12
    Švýcarkám se povedl i nástup do druhé třetiny. Na střely vedou 2:1. Celkově je pro ně dvougólové manko asi přijatelné. Na lepší výsledek mohou jen těžko pomýšlet.
     
    22:25
    Raseliová vyhrála buly v útočné třetině, ale k ničemu to tentokrát nebylo. Clarkeová na druhé straně nepřesně tečovala nahození Thompsonové.
     
    22:05
    Vallariová vystihla další špatnou rozehrávku Poulinové. Švihem bránu minula a Desbiensovou lehce prověřila až Hauserová.
     
    21:42
    Ashton Bellová nedala přesnou přihrávku z obranného pásma na Jennerovou, takže je pískáno zakázané uvolnění.
     
    21:24
    Lara Stalderová je víceméně jedinou Švýcarkou, která zvládá trápit kanadskou obranu. Nyní vystřelila z osy přes couvající Larocqueovou, ale Desbiensová jistě zasáhla lapačkou.
     
    20:50
    Rüeggová chtěla střídat, takže jen odpálila puk ze středního pásma. Daoustová si ho vzala a ve svižném tempu přesídlila na opačný konec hřiště, kde Thompsonová ani Spoonerová netrefily poskakující kotouč v mezikruží.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 20 – 2.
     
    Švýcarky první minutovku zvládly výtečně, jenže v té druhé už naplno poznaly kanadskou sílu. Javorové listy zasypaly Brändliovou kvantem střel, z nichž dvě prošly až do sítě. V šesté minutě otevřela skóre Fastová, která byla vzápětí i u druhé trefy tečující Daoustové. Zbytek šancí už zámořský výběr nevyužil, Švýcarky to mezitím párkrát zkusily z protiútoků.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Victoria Bachová po vyjetí zpoza branky zakončovala téměř z nulového úhlu. Poslední obránkyně však puk na Brändliovou nepropustila.
     
    19:21
    Brianne Jennerová si asi nevšimla, že čárová signalizuje ofsajd. Když se puku dotkla, muselo se přerušovat.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:15
    Evropanky nevyjely ani za červenou čáru. Fillierová v protiútoku přihrávala na Daoustovou, která to chtěla vyšperkovat zadovkou naslepo. Tu už jí obránkyně nepovolila.
     
    18:02
    Hra je v těchto okamžicích rozmělněna častým přerušováním. Naposledy se pískalo kvůli zakázanému uvolnění Švýcarek.
     
    17:23
    Svižný švih Nurseové hned po vhazování otestoval jen pevnost hrazení za brankou dvakrát pokořené Andrey Brändliové.
     
    17:16
    Kotouč byl po střele Nurseové chvíli nezvěstný. Všechny se ohlížely kolem sebe, až rozhodčí nakonec přerušila hru.
     
    16:24
    V pohotovosti musela být také Desbiensová, na kterou to golfákem zpoza levého kruhu zkusila Lena Marie Lutzová.
     
    16:15
    Clarková po ose rozehrála na Johnstonovou, která ještě vybízela volnější Turnbullovou. Ta však bez přípravy minula švýcarskou klec.
     
    15:20
    Daoustová perfektně přihrála z hloubi obranného pásma. Fillierová měla volnou cestu ke střele, nicméně Brändliová Švýcarky podržela.
     
    15:01
    Největší možnost pro Švýcarky. Vypracovala ji Stänzová, ale kapitánka Stalderová z levého kruhu proti Desbiensové neuspěla.
     
    14:36
    Jennerová si z druhé vlny přijela na zadní tyč pro přihrávku od Poulinové. Ani tato situace však gólem neskončila.
     
    14:10
    Kanadská obránkyně jsou při útočení hodně aktivní. Nyní to ukázala Larocqueová, která si sjížděla až k brankovišti, kde jí puk utekl.
     
    13:12
    Brändliové vypadl z lapačky pokus Sheltonové. Kanaďankám těsně předtím málem vypadl puk z útočného pásma. Poskakoval tam po modré.
     
    12:26
    Švýcarsko v plném počtu.
     
    12:25
    Spoonerová to dobře zkusila švihem z osy hřiště. Brändliová máchla rukou naprázdno, až o pár vteřin později zasahovala proti Thompsonové.
     
    12:06
    Kanada v plném počtu.
     
    11:45
    Johnstonová přejela většinu hřiště, aby po objetí branky našla v levém kruhu Bachovou. Střela z jedné však byla zablokována.
     
    11:15
    Kotouč končí na hrudi švýcarské gólmanky, jejíž připravenost otestovala kanadská kapitánka Marie-Philip Poulinová.
     
    10:45
    Stalderová zavezla puk do útočného pásma. Přihrávku do druhé vlny myslela dobře, ale spoluhráčka na modré na ni nedosáhla.
     
    10:26
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Dominique Rüeggová – 2 min., vražení na hrazení).
     
    10:25
    Vallariové utekl puk za vlastní brankou a do akce znovu musela Brändliová. Turnbullová připravila pěknou pozici Thompsonové.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu Kanada (Renata Fastová – 2 min., podrážení).
     
    10:02
    Larocqueová dostala puk zpoza brankové čáry, ale třetí domácí gól nepřidala, Vypadá to, že se bude poprvé vylučovat.
     
    09:15
    Švýcarky ve čtyřech napadaly v útočném pásmu. Snadno ale byly překonány a na Brändliovou se řítila Sarah Fillierová, kterou nepustila do střely Martiová.
     
    08:42
    Zimmermannová ukořistila puk při defenzivní činnosti. Projela středem hřiště a poprvé přidělala špetku práce Desbiensové.
     
    08:25
    Stalderová byla důrazně odzbrojena v mezikruží. Domácí hráčky rychle otočily hru a Bachová zleva vyprášila výstroj gólmanky.
     
    08:12
    Za pouhé tři minuty vyprodukovaly Kanaďanky hned devět střel na branku. Poslední z nich Brändliová betonem zneškodnila Fastové.
     
    07:20
    Marie-Philip Poulinová si vybruslila do poněkud volnějších míst, odkud mohla rozdat přihrávku doprava. Sheltonová si na Brändliovou tentokrát nepřišla.
    06:52 Melodie DAOUSTOVÁ - 2:0
     
    06:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Švýcarky kapitulují i podruhé a jejich finálový sen se během chvíle rozplývá. Larocqueová přihrávala podél modré čáry na Fastovou, která se opřela do puku zpoza pravého kruhu a MELODIE DAOUSTOVÁ jej lehounce ztečovala mimo dosah Brändliové. Asistence: Renata Fastová, Jocelyne Larocqueová.
    05:14 Renata FASTOVÁ - 1:0
     
    05:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí ruší bezbrankové skóre! Poulinová vyhrála vhazování na Jennerovou, která fantastickou přihrávkou z levého křídla objevila před brankou vysunutou obránkyni RENATU FASTOVOUA a na tu už zívala vesměs prázdná branka. Asistence: Brianne Jennerová, Marie-Philip Poulinová.
     
    05:10
    Krátké po vhazování také třetí, který vyústil ze spolupráce mezi Brianne Jennerovou a kapitánkou Poulinovou.
     
    05:00
    Za prvních pět minut si Švýcarky zaslouží absolutorium. Brändliová si po střele z úhlu od Johnstonové připisuje teprve druhý zákrok.
     
    04:36
    Z nepřesné rozehrávky Kanady resultuje zakázané uvolnění a vhazování před Ann-Renee Desbiensovou.
     
    04:08
    Melodie Daoustová při další akci minula. Na opačnou stranu vyrazila Stalderová, ale střelou z dálky prostor branky nezasáhla.
     
    03:40
    Daoustová spadla, když se pomocí kliček přesouvala do střelecké pozice u mezikruží. Švýcarky se vysvobozují.
     
    03:17
    Larocqueová nezachránila vyhozený puk v útočném pásmu. Kus černé gumy později vyletěl mimo hřiště.
     
    02:33
    Domácí hokejistky se už zabydlely v útočném pásmu. Aktivní obrana Švýcarek ale nenechává brankářku Brändliovou ve štychu.
     
    01:32
    Larocqueová rozehrála na Johnstonovou, která rozdala na pravou stranu. Nahození Sheltonové nebezpečné nebylo.
     
    00:48
    Evelina Raselliová ztratila kontrolu nad kotoučem hned poté, co s ním překročila útočnou modrou čáru.
     
    00:10
    Na úvodním vhazování uspěly Kanaďanky, které nastupují v červených dresech. Švýcarky budou bojovat v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Sheltonová, Bellová, Bourbonnaisová – Bachová, Poulinová (C), Jennerová (A) – Daoustová, Fillierová, Spoonerová – Johnstonová, Turnbullová (A), Clarková – Maltaisová, Nurseová, Saulnierová – Rattrayová.

    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Christenová, Martiová, Vallariová, Hauserová, Wetliová, Sigristová, Forsterová, Hofstetterová – Stänzová, Leemannová, Stalderová (C) – Ryhnerová, Raselliová (A), Rüeggová – Enzlerová, Rüediová, Zimmermannová – Quennecová (A), Ingoldová, Lutzová.

    Rozhodčí: Chelseaová (USA), Wlterová (USA) – Heikkinenová (FIN), Spresserová (USA).
     
    Švýcarsko

    Evropanky toho k postupu do vyřazovací fáze moc předvést nemusely. Vzhledem k formátu turnaje si mohly ve výkonnostně silnější základní skupině A dovolit obsadit poslední páté místo. Proti těžké konkurenci daly Švýcarky ve čtyř skupinových duelech jediný gól. Stalo se tak v papírově nejvyrovnanějším zápase s ruským výběrem, který prohrály 1:3. Prohry 0:3 s USA a 0:5 s Kanadou se daly označit za přijatelné. To už neplatilo v případě porážky 0:6 s Finskem. Klíčové utkání turnaje ale svěřenkyně Colina Mullera zvládly. Navzdory zranění Aliny Müllerové a nepovedené první třetině zdolaly ve čtvrtfinále Rusko 3:2 v prodloužení.

    Nejproduktivnější hráčky:
    • P. Stänzová – 2 body (1+1)
    • A. Müllerová – 1 bod (1+0)
    • E. Raselliová – 1 bod (1+0).
     
    Kanada

    Svěřenkyně Troye Ryana propluly do semifinále bez větších zádrhelů. Ten největší přišel hned v prvním skupinovém zápase proti Finsku, jenž musely ve druhé polovině otáčet z 0:2 na konečných 5:3. Pětigólovou normu Kanaďanky splnily také ve všech zbývajících skupinových duelech proti Rusku, Švýcarsku a překvapivě i Spojeným státům. Tento zápas o první místo domácí reprezentace ovládla nečekaně snadno poměrem 5:1. Javorové listy neměly problém ani ve čtvrtfinále. Masivně oslabený výběr Německa přejely 7:0.

    Nejproduktivnější hráčky:
    • M. Daoustová – 19 bodů (4+6)
    • N. Spoonerová – 9 bodů (4+5)
    • B. Jennerová – 7 bodů (2+5).
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze semifinálového zápasu ženského mistrovství světa. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi Kanadou a Švýcarskem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Fastová (Jennerová, Poulinová), 7. Daoustová (Fastová, Larocqueová), 26. Daoustová (Poulinová, Ambroseová), 57. Johnstonová (Bachová, Thompsonová)


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Sheltonová, Bellová, Bourbonnaisová – Bachová, Poulinová (C), Jennerová (A) – Daoustová, Fillierová, Spoonerová – Johnstonová, Turnbullová (A), Clarková – Maltaisová, Nurseová, Saulnierová – Rattrayová.
    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Christenová, Martiová, Vallariová, Hauserová, Wetliová, Sigristová, Forsterová, Hofstetterová – Stänzová, Leemannová, Stalderová (C) – Ryhnerová, Raselliová (A), Rüeggová – Enzlerová, Rüediová, Zimmermannová – Quennecová (A), Ingoldová, Lutzová.

    Rozhodčí: Chelseaová (USA), Weterová (USA) – Heikkinenová (FIN), Spresserová (USA)
    bahis siteleri