Lotyšsko – Slovensko 7:6 (kon.) | Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Lotyšsko
7:6 (3:2, 3:2, 1:2)
Slovensko
Pátek 03.09.2021, 14:00 • IFU Arena, Uppsala • MS juniorek • Skupina B
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:43:24)
     
    Florbalistky Lotyšska se postaraly o velkou senzaci, když v posledním skupinovém utkání porazily Slovensko 7:6 a zahrají si tak o konečné páté místo. Outsiderky byly po celou dobu utkání napřed, soupeřky nepustily do vedení ani jednou, jejich vítězství je tudíž zasloužené. Slovenky sice hrály aktivněji, al dopouštěly se velkých chyb v defenzivě, které protihráčky ve většině případů přetavily v gól.

    Lotyšské juniorky se v souboji o páté místo utkají s Polskem, na Slovenky čeká bitva o konečnou sedmou pozici s Německem a Ruskem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Je to jasné, Lotyšsko zvítězí! Derupová sice střelou přes celé hřiště netrefila prázdnou bránu, ale nemusí smutnit, protože soupeřky již nemají dostatek času na založení posledního útoku.
     
    59:20
    Už to vypadalo, že bude Ankudinovová stříle do prázdné brány, ale Farulová se stihla vyměnit se spoluhráčkou a doběhnout do brány. Střela šla mimo tři tyče.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:31
    Po sérii nahrávek střílela z pravé strany Denisa Papierniková. Chybělo pár decimetrů, míček prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    58:03
    Přes mantinel se proletěla jedna ze slovenských hráček. Rozhodčí přerušily hru a této skutečnosti Slovensko využilo k odvolání brankářky!
     
    57:35
    Na dlouhou ruku střílela bekhendem Veronika Dúbravská. Mířila velmi dobře, ale bránící Kuročkinová v posledním okamžiku vykopla míček mimo tři tyče.
     
    57:04
    O florbalku přišla Biezumová a bylo to za přispění faulu. Ne ale tak surového, aby rozhodčí musely vylučovat.
     
    56:33
    Do protiútoku vystartovala pravou stranou Salacieteová. Zkusila překvapivé zakončení na přední tyč, Farulová reagovala na poslední chvíli.
     
    56:07
    A když už míček projde skrze obranný val, je připravena Rabčevsková, ta nyní levou nohou vykopla povedenou střelu Hlávkové.
     
    55:55
    Ozývají se i slovenští fanoušci, kteří by si také určitě přáli vyrovnání. To se zatím nekoná, Lotyšky brání výborně.
     
    55:22
    Papierniková s míčkem na hokejce váhala. Napříč hrací plochou nakonec nahrála Dobošová, rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    54:58
    Slovenkám se nedaří vyvinout tlak na soupeřky, jež brání ve velkém počtu. Sokyně navíc výborně dostupují, nedovolují jim si dlouho hrát.
     
    54:26
    Znovu v akci slovenská gólmanka. Tentokráte řešila výrazně snazší situaci, když chytila do ruky nepovedenou nahrávku Grapenové.
     
    53:45
    Meldereová si vyměnila míček s Derupovou a pokračovala v útoku. Od levého mantinelu vyprodukovala střelu zápěstím, Farulová zasáhla levou nohou.
     
    53:17
    Rabčevsková na okamžik ztratila přehled o hře, ale soupeřky této skutečnosti nevyužily, protože pozorný Biezumová zblokovala projektil Hlávkové.
     
    52:52
    Papierniková mohla hrát dopředu, ale vsadila na jistotu a zapojila do hry poslední hráčku před brankářkou Dobošovou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Gaugereová (Grapenová), 8. Ankudinovová, 12. Roziteová (Berzinová), 21. Ankudinovová (Grapenová), 24. Fibigová, 27. Grapenová (Ankudinovová), 50. Grapenová (Ankudinovová) – 1. Hlávková (Krajčová), 9. Chupeková, 23. Krajčová (Styková), 28. Dobošová (Adamcová), 50. Papierniková (Faktorová), 52. Dobošová (Gáborová)


    Lotyšsko: Rabčevsková (Backureová) – Haneová, Berzinová, Meldereová, Eveleová, Biezumová, Kruminová, Kuročkinová – Salacieteová, Zarinová, L. Raseičevová, Derupová, Roziteová (C), B. Raseičevová, Zamecová, Grapenová, Gaugereová, Fibigová, Ankudinovová.
    Slovensko: Farulová (Vartovníková) – Štefánková, Bajtošová, Kajanová, Krajčová, Styková, Dulková, Točeková, Adamcová – Vyletelková, Pohorelcová, Papierniková, Chupeková, Hlávková, Dobošová, Gáborová, Pudišová, Dúbravská, Faktorová.

    Rozhodčí: Franzon, Hedelind

    Diváci: 34
    bahis siteleri