Lotyšsko – Slovensko 7:6 (kon.) | Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Lotyšsko
7:6 (3:2, 3:2, 1:2)
Slovensko
Pátek 03.09.2021, 14:00 • IFU Arena, Uppsala • MS juniorek • Skupina B
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům florbalu přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa juniorek, u zápasu skupiny B mezi Lotyšskem a Slovenskem.
     
    Zápas mezi Lotyšskem a Slovenskem nabídne bitvu o konečné třetí místo ve skupině B, které bude znamenat střetnutí o konečné páté místo, poražený zabojuje o konečnou sedmou příčku. Do role velkých favoritek jsou pasovány naše východní sousedky, které v prvním utkání na turnaji sympaticky držely krok se Švédkami, s nimž prohrály 2:4. Hůře se jim vedlo proti Češkám, od nichž schytaly debakl 2:10. Avšak Lotyšky jsou na tom ještě hůře, neboť od českých florbalistek dostaly šestnáct branek, aniž by sami vstřelily alespoň jednu, načež se Švédskem prohrály 1:14. V utkání proti seveřankám dosáhly alespoň dílčího úspěchu, pár minut si užily vedení.
     
    Úvodní sestavy:

    Lotyšsko: Rabčevsková (Backureová) – Haneová, Berzinová, Meldereová, Eveleová, Biezumová, Kruminová, Kuročkinová – Salacieteová, Zarinová, L. Raseičevová, Derupová, Roziteová, B. Raseičevová, Zamecová, Grapenová, Gaugereová, Fibigová, Ankudinovová.

    Slovensko: Vartovníková (Farulová) – Štefánková, Bajtošová, Kajanová, Krajcová, Styková, Dulková, Točeková, Adamcová – Vyletelková, Pohorelcová, Papierniková, Chupeková, Hlávková, Dobošová, Gáborová, Pudišová, Dúbravská, Faktorová.

    Rozhodčí: Franzon, Hedelind.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla rychlovka! Ze zápasu uběhlo pouhých šest vteřin a Lotyšky střílí druhý gól na turnaji! Z levé strany dostala před branku nahrávku od Grapenové LAURA GAUGEREOVÁ, jež prostřelila Farulovou mezi nohama. Asistence: Simona Grapenová.
    00:06 Laura GAUGEREOVÁ - 1:0
     
    00:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Parádní odpověď slovenských florbalistek, které vyrovnávají po necelé půl minutě! Forhendovou střelu schovala KLÁRA HLÁVKOVÁ chytře přes obránkyni, navíc míček poslala do levé šibenice. Asistence: Michaela Krajčová.
    00:42 Klára HLÁVKOVÁ - 1:1
     
    01:20
    Na nudu si tedy stěžovat rozhodně nemůžeme. Oba celky se v první minutě uvedly gólem, střetnutí slibuje zajímavou přestřelku!
     
    01:47
    Florbalistky v bílých dresech se vydaly do útoky středem hřiště. Vystřelit zkusila Bajtošová, avšak trefila jen jednu z obránkyň.
     
    02:33
    Míček opustil hrací plochu, hrát bude Lotyšsko. Favoritkám nevyšla kombinace, adresátce nahrávky přeskočil míček přes florbalku.
     
    02:51
    Na dlouhou nahrávku si počkala u pravého mantinelu Klára Hlávková. Podruhé se do střelecké listiny prozatím nezapsala, Rabčevsková jí nadvakrát vychytala.
     
    03:17
    Pokračuje tlak slovenských reprezentantek. Točeková zkusila štěstí z poměrně velkého úhlu, zasáhla pouze boční síť.
     
    03:48
    Lotyšky vyrazily do slibného protiútoku. Zakončila jej Salacieteová, forhendem napálila míček vysoko nad břevno.
     
    04:12
    Příliš důrazná byla Kajanová. Obránkyně ji před branku nepustila, Slovenka ji pak výrazným způsobem posunula. Hra přerušena.
     
    04:38
    Z ochozů se ozývají slovenští fanoušci a fanynky. Podpora je na straně našich východních sousedek, které marně usilují o stržení vedení na svou stranu.
     
    05:15
    Z útoku po pravé lajně nebylo nic. Štefánková střílela přes florbalku sokyně, od níž se balónek vynesl vysoko nad bránu.
     
    05:48
    Na zemi zůstává ležet jedna ze slovenských hráček, jež nekontrolovaně narazila do jedné ze soupeřek. Vypadá to, že po nárazu špatně šlápla na pravou nohu.
     
    06:14
    Za pomoci týmového zdravotníka hráčka opustila hrací plochu a je otázkou, zda bude pokračovat ve hře. V jejich očích lze vyčíst, že neprožívá nejšťastnější momenty.
     
    06:56
    Slovensko bez problémů ubránilo útok soupeřek a mohlo prostřídat své řady. Dopředu nyní tolik nepospíchají, dbají na trpělivost.
     
    07:06
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Slovenky chybovaly v rozehrávce a Lotyšky trestaly! Z velké dálky vyslala táhlý projektil forhendem ANNA ANKUDINOVOVÁ, překvapená Farulová míček musela lovit ze sítě. Bez asistence.
    07:06 Anna ANKUDINOVOVÁ - 2:1
     
    07:45
    Slovenská brankářka neprožívá ideální start do zápasu. Na kontě má jediný zákrok, za to už dva inkasované góly, přičemž minimálně ten druhý se určitě dal chytit.
     
    08:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ani v tomto případě Slovensko dlouho ve ztrátě nezůstalo! Špatné vedení míčky obránkyně potrestala LAURA CHUPEKOVÁ, samostatný únik zakončila střelou nad levou ruku brankářky. Bez asistence.
    08:08 Laura CHUPEKOVÁ - 2:2
     
    09:30
    Hráčky v bílých dresech by se rády konečně dostaly do vedení. V roli velkých favoritek zatím pouze dotahovaly, přestože hrají výrazně lépe.
     
    09:52
    První přesilovou hru si zahraje Lotyšsko. Za faul na polovině hřiště je vyloučena na dvě minuty Linda Pudišová.
     
    10:18
    Do akce musela Farulová, která si poradila velmi dobře. Z levé strany se nenechala zaskočit, pravou nohou míček vykopla do bezpečí.
     
    10:42
    Další zranění na slovenské straně? Znovu špatné došlápnutí, tentokráte v podání Michaely Krajčové, ta kulhá na střídačku.
     
    11:10
    Lotyšsku se zatím v početní převaze vůbec nedaří. Kombinuje na útočné polovině, ale ještě si nevytvořilo prostor pro zakončení.
     
    11:28
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    První přesilová hra nakonec je využita! Na pravou stranu obdržela ideální nahrávku do florbalky JULIJA ROZITEOVÁ, střelou z první prostřelila pozdě se přesunující gólmanku. Asistence: Samanta Berzinová.
    11:28 Julija ROZITEOVÁ - 3:2
     
    12:05
    Podaří se Slovensku bleskově vyrovnat i do třetice? Zatím tomu nic nenasvědčuje, neboť míček mají v moci Lotyšky.
     
    12:33
    Florbalistky v červených dresech si vyměňují balónek na útočné polovině. Soupeřky je včas dostupují, čímž znemožňují zakončení.
     
    13:14
    Skoro to vypadá, jako by lotyšská přesilovka ještě pokračovala. Slovensko po třetím inkasovaném gólu úplně vypadlo z tempa.
     
    13:23
    Lotyšsko se přesilovky přeci jen dočkalo. Dvouminutový trest vyfasovala Laura Chupeková, když podrazila unikající protihráčku.
     
    14:09
    Outsiderky se určitě pokusí využít i druhou početní převahu v utkání. Úspěch by jim poprvé v zápase zajistil dvoubrankové vedení.
     
    14:46
    Moc nechybělo, aby to byly Slovenky, které zaútočí v oslabení. Točeková ale poslední obránkyni nedokázala obrat, byť moc nechybělo.
     
    15:28
    Početní převaha Lotyšska je u konce. Slovenské florbalistky se tentokráte ubránily bez větších problémů a mohou zase započít boj o vyrovnání.
     
    15:49
    S dlouhou nahrávkou si Kruminová neporadila ideálně. Dosáhla na ni, ale míček pouze tečovala mimo hrací plochu.
     
    16:21
    Farulová byla v pozoru, nicméně zasahovat nemusela. Střela Zamecové totiž prosvištěla vysoko nad horní tyčkou.
     
    16:42
    To se nepovedlo. Laura Chupeková dlouho táhla míček po bekhendové straně, ale těsně před brankou jí balónek utekl.
     
    17:05
    Farulová se postarala o přerušení hry. Pravou rukou totiž parádně vytáhla střelu Raseičevové, balónek posléze vyskákal mimo hrací plochu.
     
    17:26
    Tlak slovenských hráček sílí. Forhendem zkusila štěstí Dulková, bekhendem posléze Točeková. Ani jedna ovšem netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    18:17
    S vypětím všech sil Haneová udržela na zádech Štefánkovou. Výrazně si pomohla i pravou nohou, kterou hrací předmět odkopla do bezpečí.
     
    18:33
    Nahrávka po mantinelu vyšla, balónku se ujala Vyletelková. Kličkami se však za poslední obránkyni prodrat nedokázala.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Z jedničky vyzkoušela zajímavou střelu Michaela Krajčová. Do směru se obětavě postavila jedna z bránících hráček, ta balónek tečovala vedle brány.
     
    19:39
    Táhla střela Kláry Hlávkové ze střední vzdálenosti nebyla vůbec špatná, leč nepřesná. Míček prosvištěl o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině na tom v souboji o konečné třetí místo ve skupině překvapivě lépe Lotyšky, které vedou nad Slovenskem těsně 3:2. Outsiderky se dvakrát dostaly do vedení, ale soupeřky bleskově odpověděly. V přesilové hře se pak Lotyšsko prosadilo i potřetí, na tento zásah zatím naše východní sousedky odpověděl nedokázaly. Do konce základní hrací doby však stále zbývá ještě 40 minut, na zvrat je času dostatek.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Favorizované Slovenky si určitě v kabině řekly pár slov a my se můžeme těšit, co nám nyní předvedou.
     
    20:55
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Slovenky začaly aktivněji, jenže z rychlého protiútoku inkasují počtvrté! Grapenová napříč hrací plochou našla osamocenou ANNU ANKUDINOVOVOU, ta střelou z levé strany na zadní tyč přidala svůj druhý gól v utkání. Asistence: Simona Grapenová.
    20:55 Anna ANKUDINOVOVÁ - 4:2
     
    21:40
    Takový start třetiny si naše východní sousedky určitě nepředstavovaly. Poprvé v utkání ztrácejí dva góly a situace se jim pomalu začíná vymykat z rukou.
     
    22:01
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Šťastný gól, ale i ten se počítá! MICHAELA KRAJČOVÁ mířila mimo tři tyče, ale trefila nohu obránkyně, od které míček doskákal až za brankovou čáru. Asistence: Michaela Styková.
    22:01 Michaela KRAJČOVÁ - 4:3
     
    22:33
    S rychlou odpovědí chtěla přispěchat Derupová a nebyla vůbec daleko! Z bezprostřední blízkosti ji levou rukou vychytala Farulová.
     
    23:00
    Zmatky před brankou Slovenska vyřešila až Zamecová. Forhendové zakončení jí vůbec nevyšlo, míček napálila vysoko nad.
     
    23:39
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Outsiderky si berou zpět náskok o dva góly! Střelu Deupové Farulová pravou nohou vyrazila jenom před sebe, na dorážkou KATRINY KATE FIBIGOVÉ se již natahovala bez úspěchu. Bez asistence.
    23:39 Katrina Kate FIBIGOVÁ - 5:3
     
    24:21
    Ne, tenhle zápas zatím Slovensku vůbec nevychází. Každopádně stále platí, že je před námi ještě více jak polovina zápasu, takže času s výsledkem něco udělat dostatek.
     
    24:46
    Bránu zkusila obtočit Laura Chupeková. Odvážný pokus se s úspěchem nesetkal, dvě obránkyně sokyni odstavily čistým způsobem.
     
    25:12
    Ve vzduchu visel šestý lotyšský gól. Farulová neměla vůbec přehled o situaci, balónek proletěl těsně vedle její levé tyče.
     
    25:56
    Hra se rychle přesunula před lotyšskou branku. Nebezpečí ovšem zažehnala Rabčevsková, která si poradila s ránou Hlávkové.
     
    26:08
    Rozhodčí přerušily hru z důvodu nedovoleného zákroku lotyšské reprezentantky. Následně usoudily, že není nutné trestat dvěma minutami.
     
    26:37
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Další skvěle provedená protiútok a Lotyšsko rázem vede rozdílem tří gólů! Finální nahrávka Ankudinovové mířila na úplně volnou SIMONU GRAPENOVOU, jež propálil Farulovou pod levou rukou. Asistence: Anna Ankudinovová.
    26:37 Simona GRAPENOVÁ - 6:3
     
    27:15
    Lotyšské florbalistky jsou v laufu. Není divu. Do zápasu vstupovaly v roli velkých outsiderek, přitom vedou už třígólovým rozdílem.
     
    27:36
    Paradoxní je, že Slovensko ve hře působí lépe, jenže má velké díry v obraně, kterých protihráčky bez respektu trestají.
     
    27:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ale ještě není konec! TAMARA DOBOŠOVÁ sice první střelou neuspěla, ale dostala se i k dorážce, ze vzduchu sklepla balónek mimo dosah Rabčevskové. Asistence: Sára Adamcová.
    27:57 Tamara DOBOŠOVÁ - 6:4
     
    28:06
    Slovensko se radovalo z druhého gólu v průběhu několika málo vteřin, ale rozhodčí okamžitě rozpažila, protože Chupeková hrála v brankovišti.
     
    28:30
    Na řadě je znovu Lotyšsko? Florbalistky v červených dresech obsadily útočnou polovinu a hledají místo, kudy by prostřelily Farulovou.
     
    29:12
    Skvělou práci odvedla Bajtošová, jež Zarinovou vytlačila až skoro k lotyšské svatyni. Následně si odběhla odpočinout na střídačku.
     
    29:31
    Tamara Dobošová usilovala o druhý úspěch v krátkém časovém sledu. Prostor u pravé tyčky minula jen o decimetry.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. Lotyšsko překvapivě vede nad Slovenskem 6:4, naše východní sousedky však mají více ze hry.
     
    30:40
    Třetí vyloučení v utkání, a i to míří do slovenských řad. Na dvě minuty si odchází odpočinout Klára Hlávková za nedovolené vrážení.
     
    31:33
    Chupeková pořádně zaspala a nechala projít nahrávku až k Meldereová, ta si vylámala zuby na výborně reagující Farulové.
     
    31:50
    Co chybělo! Tamra Dobošová se po pravém mantinelu vydala do protiútoku, ale ve velké příležitosti přestřelila bránu.
     
    32:06
    Síly ve hře se vyrovnávají, za pár vteřin začne přesilová hra Slovenska. Roziteová sekla o zakončení se snažící Pudišovou, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    32:34
    Střela Denisy Papiernikové z levé strany měla k úspěchu hodně daleko, trefila totiž ještě obránkyni. Slovensko už hraje přesilovku.
     
    33:20
    Ke střele natáhla Pudišová, o pár vteřin později znovu Papierniková. První jmenovaná zasáhla soupeřku, druhá netrefila bránu.
     
    33:33
    Ani teď se Denise Papiernikové nezdařilo! Gólmanka sice reagovala hodně pozdě, ale míček schytala zakleknuvší protihráčka.
     
    34:08
    Ani Slovensko nezvládlo využít početní převahu, pokračuje se v plném počtu na obou stranách. Roziteová se okamžitě zapojuje do hry.
     
    34:43
    Zajímavý protiútok táhla středem hřiště Tamara Dobošová. Koncovku vzala na sebe, gólmanku zasáhla tvrdou střelou do hrudi.
     
    35:19
    Slovenky si v defenzivě poradily s velkým přehledem. Chupeková získala míček a po levém mantinelu jej vyhodila do bezpečí.
     
    35:50
    Hráčky v bílých dresech už zase útočí. Adamcová vybídla ke skórování Pudišovou, té míček nesedl ideálně na florbalku.
     
    36:17
    Další hrozící nebezpečí zažehnala Rabčevsková. Natáhla se pro volný míček, ten sebrala těsně před rozběhnutou Hlávkovou.
     
    36:45
    Akce střídá akci. Útočily pro změnu Lotyšky, ale ty se daleko nedostaly, kličkující Zarinovou obrala Michaela Krajčová.
     
    37:23
    Pochvalu zaslouží Farulová, gólmanka se zapojila do hry po delší době. V levé ruce ovšem zvládla udržet slabý pokus Biezumové.
     
    37:47
    V posledních okamžicích se hraje spíše na polovině Slovenska. Lotyšsko se nenechalo rozhodit čtvrtým inkasovaným gólem, samo naopak útočí na sedmý.
     
    38:18
    Nicméně Farulová zatím sedmý míček ve své síti nepřipustila. Teď si nadvakrát poradila s tvrdým zakončením Grapenové.
     
    38:40
    V obležení dvou protihráček Štefánková dokázala udržet míček. Nakonec o něj sice přišla, ale jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Případný gól do šatny by pro Slovensko byl velkou vzpruhou. Pokusila se o něj Tamara Dobošová, ale bekhendem střílela jen do boční sítě.
     
    39:53
    Také závěrečný útok druhé části patřil Slovensku. Křižnou střelu Chupekové zprava vykopla Rabčevsková, dorážející Papierniková z úhlu minula.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina vyšla lépe Lotyšsku, dokonce skončila stejným výsledkem 3:2, Lotyšky tak do závěrečné dvacetiminutovky nastoupí s dvougólovým vedením v zádech. Slovenské juniorky ve hře působí lepším dojmem, než soupeřky, jenže velká zaváhání v obraně znamenají zbytečné góly v jejich síti. Do konce základní hrací doby ale zbývá ještě dvacet minut a Slovensko má stále dostatek času s nepříznivým vývojem ještě něco udělat.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    První vteřiny třetí části jsou minulostí. Slovensko prohrává rozdílem dvou gólů a mělo by zabrat, pokud nechce hrát až o konečné sedmé místo.
     
    40:33
    První útok třetího dějství patřil hráčkám v bílých dresech. Akci zakončovala Denisa Papierniková, forhendem o pořádný kus přestřelila.
     
    41:21
    V rychlostním souboji Bajtošová porazila Kruminovou. Posléze zvedla hlavu a po mantinelu zapojila do hry Štefánkovou.
     
    41:45
    Před brankou znovu číhala Papierniková. Ale marně, protože míček k ní nedoputoval, úspěšným vystižením rozehrávky se prezentovala Meldereová.
     
    42:03
    Pod tlakem Haneová dlouho neváhala a hrací předmět napálila přes celé hřiště až za branku soupeřek, kam doběhla nejrychleji Dulková.
     
    42:43
    Fantastická Paulína Farulová! Běžely na ní nikým neatakované dvě protihráčky. Gólmanka správně očekávala nahrávku, načež Biezumaovou nadvakrát vychytala a udržela slovenské naděje na vítězství.
    42:43 Farulová zvládla situaci, kdy proti ní běžely dvě protihráčky
     
    43:05
    Slovensko v obraně hoří, na tom se nic nezměnilo. Samostatný únik měla pro změnu Fibigová, nicméně forhendem trestuhodně přestřelila.
     
    43:59
    Nahození Papiernikové mířilo na florbalku Kláry Hlávkové. Ta sice míček tečovala, ale výrazně vedle pravé tyčky.
     
    44:24
    Ani dvě háčky nedokázaly odzbrojit Ankudinovou. Lotyška si na hattrick ještě bude muset počkat, bekhendem namířila do brankářky.
     
    44:45
    Defenzivní činnosti Vyletelková splnila. Udržela na zádech Zarinovou a napříč hrací plochou přenesla hru na spoluhráčku.
     
    45:21
    Rabčevsková je delší dobu bez práce, a to není dobré. Slovenkám vázne finální fáze útoků, která je pro vstřelení gólu nezbytná.
     
    45:50
    Konečně jsme se dočkali alespoň střely na bránu. Každopádně Sára Adamcová nemohla pomýšlet na úspěch, protože vypálila po zemi přímo do středu brány.
     
    46:08
    Za brankou konkurentek pošetřila cenné vteřinky Nikola Biezumová. Až proti třem soupeřkám míček neudržela a okamžitě se vrátila do defenzivy.
     
    46:43
    Slovenky vyrazily do útoku ve čtyřech, přesto se pátého úspěchu nedočkaly, protože pokus Dobošové postrádal na přesnosti.
     
    47:05
    Naše východní sousedky obsadily útočnou třetinu. Na konci pohledné kombinace stála Laura Chupeková a její forhendová střela vedle pravé tyče.
     
    47:26
    Paulína Farulová připisuje na konto další úspěšný zákrok. Vyčkala na střelu Salacieteové, kterou vyrazila pravou rukou, následně míček zachytila.
     
    48:00
    Třetí třetina probíhá v rychlém tempu, což Slovenskám nevyhovuje, neboť nestřílí góly. Získávají ale čím dál tím větší tlak.
     
    48:33
    Rabčevsková na střelu Papiernikové vůbec neviděla, každopádně nemusela smutnit, protože míček proletěl o kousek nad břevnem.
     
    49:12
    Lotyšky podle očekávání nikam nespěchají. S rozehrávkou si daly hodně na čas, přitom Kruminová pouze vyhodila na polovinu protihráček.
     
    49:34
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko se výrazně přibližuje vítězství, ujímá se třígólového vedení! Ankudinovová naznačila střelu, ale perfektně ještě nahrála pod sebe, SIMONĚ GRAPENOVÉ stačilo trefit prázdnou bránu. Asistence: Anna Ankudinovová.
    49:34 Simona GRAPENOVÁ - 7:4
     
    49:44
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    najednou to jde! Okamžitě po inkasovaném gólu přichází reakce od DENISY PAPIERNIKOVÉ, slovenská útočnice vstřelila gól střelou k levé tyči. Asistence: Alexandra Faktorová.
    49:44 Denisa PAPIERNIKOVÁ - 7:5
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V jejím úvodu zůstala ležet na zemi Derupová, která tvrdě narazila do Adamcové.
     
    50:46
    Lotyška zmatku před brankou soupeřek nevyužily ke vstřelení druhého gólu. Kuročkinová vypálila bekhendem jen do nohy obránkyně.
     
    51:02
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Drama se stupňuje, Slovenky jsou na kontakt! Poskakující míček se dlouho nedařilo napálit do sítě, nakonec tento úkol zdárně splnila TAMARA DOBOŠOVÁ. Asistence: Barbora Gáborová.
    51:02 Tamara DOBOŠOVÁ - 7:6
     
    51:30
    Hráčky v bílém najednou hrají s velkou chutí. Vstřelily dva góly v krátkém časovém sledu a jediný úspěch jim zaručuje jistotu prodloužení.
     
    52:19
    Ale stále si musí dávat pozor i na zadní vrátka. Lotyšsko sice převážně brání, ale nejednou dnes ukázalo, že protiútoky zvládá skvěle.
     
    52:52
    Papierniková mohla hrát dopředu, ale vsadila na jistotu a zapojila do hry poslední hráčku před brankářkou Dobošovou.
     
    53:17
    Rabčevsková na okamžik ztratila přehled o hře, ale soupeřky této skutečnosti nevyužily, protože pozorný Biezumová zblokovala projektil Hlávkové.
     
    53:45
    Meldereová si vyměnila míček s Derupovou a pokračovala v útoku. Od levého mantinelu vyprodukovala střelu zápěstím, Farulová zasáhla levou nohou.
     
    54:26
    Znovu v akci slovenská gólmanka. Tentokráte řešila výrazně snazší situaci, když chytila do ruky nepovedenou nahrávku Grapenové.
     
    54:58
    Slovenkám se nedaří vyvinout tlak na soupeřky, jež brání ve velkém počtu. Sokyně navíc výborně dostupují, nedovolují jim si dlouho hrát.
     
    55:22
    Papierniková s míčkem na hokejce váhala. Napříč hrací plochou nakonec nahrála Dobošová, rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    55:55
    Ozývají se i slovenští fanoušci, kteří by si také určitě přáli vyrovnání. To se zatím nekoná, Lotyšky brání výborně.
     
    56:07
    A když už míček projde skrze obranný val, je připravena Rabčevsková, ta nyní levou nohou vykopla povedenou střelu Hlávkové.
     
    56:33
    Do protiútoku vystartovala pravou stranou Salacieteová. Zkusila překvapivé zakončení na přední tyč, Farulová reagovala na poslední chvíli.
     
    57:04
    O florbalku přišla Biezumová a bylo to za přispění faulu. Ne ale tak surového, aby rozhodčí musely vylučovat.
     
    57:35
    Na dlouhou ruku střílela bekhendem Veronika Dúbravská. Mířila velmi dobře, ale bránící Kuročkinová v posledním okamžiku vykopla míček mimo tři tyče.
     
    58:03
    Přes mantinel se proletěla jedna ze slovenských hráček. Rozhodčí přerušily hru a této skutečnosti Slovensko využilo k odvolání brankářky!
     
    58:31
    Po sérii nahrávek střílela z pravé strany Denisa Papierniková. Chybělo pár decimetrů, míček prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:20
    Už to vypadalo, že bude Ankudinovová stříle do prázdné brány, ale Farulová se stihla vyměnit se spoluhráčkou a doběhnout do brány. Střela šla mimo tři tyče.
     
    59:55
    Je to jasné, Lotyšsko zvítězí! Derupová sice střelou přes celé hřiště netrefila prázdnou bránu, ale nemusí smutnit, protože soupeřky již nemají dostatek času na založení posledního útoku.
     
    Konec zápasu.
     
    Florbalistky Lotyšska se postaraly o velkou senzaci, když v posledním skupinovém utkání porazily Slovensko 7:6 a zahrají si tak o konečné páté místo. Outsiderky byly po celou dobu utkání napřed, soupeřky nepustily do vedení ani jednou, jejich vítězství je tudíž zasloužené. Slovenky sice hrály aktivněji, al dopouštěly se velkých chyb v defenzivě, které protihráčky ve většině případů přetavily v gól.

    Lotyšské juniorky se v souboji o páté místo utkají s Polskem, na Slovenky čeká bitva o konečnou sedmou pozici s Německem a Ruskem.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:43:24)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Gaugereová (Grapenová), 8. Ankudinovová, 12. Roziteová (Berzinová), 21. Ankudinovová (Grapenová), 24. Fibigová, 27. Grapenová (Ankudinovová), 50. Grapenová (Ankudinovová) – 1. Hlávková (Krajčová), 9. Chupeková, 23. Krajčová (Styková), 28. Dobošová (Adamcová), 50. Papierniková (Faktorová), 52. Dobošová (Gáborová)


    Lotyšsko: Rabčevsková (Backureová) – Haneová, Berzinová, Meldereová, Eveleová, Biezumová, Kruminová, Kuročkinová – Salacieteová, Zarinová, L. Raseičevová, Derupová, Roziteová (C), B. Raseičevová, Zamecová, Grapenová, Gaugereová, Fibigová, Ankudinovová.
    Slovensko: Farulová (Vartovníková) – Štefánková, Bajtošová, Kajanová, Krajčová, Styková, Dulková, Točeková, Adamcová – Vyletelková, Pohorelcová, Papierniková, Chupeková, Hlávková, Dobošová, Gáborová, Pudišová, Dúbravská, Faktorová.

    Rozhodčí: Franzon, Hedelind

    Diváci: 34
    bahis siteleri