CSKA Moskva – Riga 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Petrohrad 3:4 (1:3 po s.n.) | Kazaň – Kunlun 3:4 (kon.)
Nižněkamsk – Jokerit 4:2 (kon.) | Omsk – Vladivostok 4:3 (1:0 po s.n.) | Soči – Viťaz 6:5 (po pr.)
Spartak Moskva – Chabarovsk 3:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Dinamo Riga
Sobota 04.09.2021, 13:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Radil (RIG) 0+0, 4 střely, čas na ledě 19:18
    Rudolf Červený (RIG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:23 (15:49:26)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    32:23
    Zásahy brankářů: 21:29
    Vyhraná vhazování: 30:26
    Hity: 6:11
    Trestné minuty: 8:10
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím CSKA, které svého soupeře porazilo poměrem 3:2. Domácím se povedlo srovnat díky přesilové hře, navíc v závěru zápasu bránili přesilovku soupeře. Paradoxně to bylo právě CSKA, které udeřilo při vlastním oslabení, díky čemuž si zajistilo dva body. Lotyšský celek přitom nebyl daleko k bodovému zisku, nepozornost při vlastním oslabení ovšem stála Rigu prakticky vše.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:41
    Jeden z domácích ze středního pásma jen těsně minul branku!
     
    59:40
    Hosté se konečně dostali do pásma, tam ale o kotouč přišli.
     
    59:03
    Mattsson je na střídačce, Dinamo hraje v šesti!
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:12
    Riga to bude mít hodně složité. Do konce třetí třetiny totiž nezbývá moc času a lotyšský celek bude muset dotahovat.
    57:42 Sergej ANDRONOV - 3:2
     
    57:42
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí se prosazují v početní nevýhodě! CSKA totiž ukořistilo kotouč a poté se ve dvojici hráčů dostávalo proti dvojici protihráčů. Nahrávka do jízdy našla SERGEJE ANDRONOVA, který vypálil přesně nad lapačku brankáře. Asistence: Alexandr Popov.
     
    57:14
    Pro puk se nyní musel vracet hostující Cibulskis, který navíc nedokázal ideálně rozehrát a domácí se znovu osvobodili odpalem do bezpečí.
     
    56:01
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Pavel Karnauchov – 2 min., podrážení).
     
    55:47
    Svedberg poté od modré čáry trefil pouze soupeře do nohy, od který se puk svezl ven do středního pásma. CSKA Moskva nyní pořádně tlačí protivníka.
     
    55:20
    Riga podruhé v krátkém časovém sledu dokázala vyhodit na druhou stranu a početní nevýhodu tak zvládla. Mattsson ale musel tasit důležité zákroky.
     
    54:01
    K dobré ráně si pro změnu sjel Jurtajkin, který trefil pouze brankáře. Tentýž hráč měl poté před sebou prázdnou branku, trefil ovšem beton Mattssona.
     
    53:24
    Andronov si krátce po vhazování sjel k levému kruhu, kde měl doslova moře prostoru na zakončení, avšak to nakonec poslal kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    52:50
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Daniels Berzinš – 2 min., sekání).
     
    52:31
    Dinamo se znovu osvobodilo pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    52:13
    Kiselevič se nyní vracel ke své brance, odkud rozjel další útočný výpad domácích. Na pomoc mu posléze přispěchal Popov, který převzal nahrávku.
     
    51:01
    Sudí nyní odpískali hru vysokou holí a musela se tak přerušit hra. Znovu se vhazovalo před brankářem Reidebornem, kde byl úspěšnější Andronov.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Jakákoliv chyba může mít fatální následky, především Riga by se neměla nechávat vylučovat.
     
    49:02
    Z velkého úhlu nyní nahazoval směrem na domácí branku kapitán Darzinš. Reideborn si dokázal střelu pohlídat, jenomže v souboji přišel o hokejku.
     
    48:21
    Zhruba dvanáct minut před koncem řádné hrací doby začínáme opět od začátku, CSKA Moskva udeřilo ze své další přesilovky.
    47:43 Anton SLEPYŠEV - 2:2
     
    47:43
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilová hra v podání domácích! Po vhazování jsme sledovali nahrávku k pravému kruhu, odkud z jedničky Wallmark nahrával k zadní tyči, kde před ANTONEM SLEPYŠEVEM číhala prázdná hostující branka. Asistence: Lucas Wallmark, Nikita Nestěrov.
     
    47:39
    Přes moudrou čáru se poté dostal Okulov, který nabízel k modré čáře. Sergejev se pokoušel využít zmatku před brankou, Mattsson znovu odolal a je tu předposlední komerční přestávka.
     
    47:36
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Ralfs Freibergs – 2 min., hákování).
     
    47:10
    Andronov to zkoušel z ostrého úhlu, jenomže brankáře Mattssona nepřekvapil. Ten dlouhou dobu hledal kotouč, který nakonec skončil pod vyrážečkou.
     
    46:41
    Nyní se vracel také Karnauchov, který čistým způsobem zastavil protihráče.
     
    46:07
    Ozolš to měl na dlouhou hokejku, přesto se mu nakonec povedlo najít Radila. CSKA Moskva se dostává pod tlak, Reideborn ale na další zákrok čeká.
     
    45:20
    Za volným pukem se nyní vracel hostující Cibulskis, který poměrně zbytečně rychle rozehrával k opačné modré čáře, kde se puk po odrazu dostal ven.
     
    44:11
    Třetí lajna Dinama nyní napadala rozehrávku soupeře, a nakonec to vedlo k zisku kotouče. Poirier poté zadovkou zkoušel najít Karsumse, kterého nenašel.
     
    43:10
    Nenápadná rána v podání Mingačjova nadělala hostujícímu brankáři velké problémy. Puk nakonec vypadl před brankovištěm, kde si ho ale našel Kiselevič.
     
    42:01
    Po přerušení hry došlo ke strkanici u hostující střídačky, kde se hodně angažoval domácí celek. Nordströmovi se totiž nelíbil hit v podání Protapoviče.
     
    41:31
    Mattsson si pohlídal tvrdou ránu z vrcholku pravého kruhu, následovat bude vhazování po jeho levé ruce.
     
    41:12
    Lotyšský celek to zkoušel akcí středem hrací plochy, jenomže tam narazil. Vzápětí prodloužení podél hrazení našlo hokejku obránce Gormleyho.
     
    40:27
    S pukem si zahrál také domácí brankář Reideborn, který ho dokázal rozehrát směrem do středního pásma.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned dokázal nahodit puk na druhou stranu, kde se ho ujal Ališauskas.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 20 – 17.
     
    Je za námi druhá třetina, která nám již branky nabídla. Jako první se do vedení dostalo CSKA, které využilo přesilovou hru. Početní převahu ovšem využilo také Dinamo, které během jediné minuty navíc udeřilo hned dvakrát a poprvé v tomto duelu se dostalo do vedení, což vydrželo až do konce druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:02
    Domácím se povedlo přejít na druhou stranu, jenomže zakončení z hole Slepyševa jen těsně minulo pravou šibenici branky.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    38:10
    Riga poměrně dlouho obléhala pásmo soupeře a Reideborn musel být pozorný. Nakonec z toho zakončení nebylo a hru pro změnu přerušil Mattsson.
     
    37:44
    Reideborn si po vhazování poradil se střelou od modré.
     
    37:12
    Druhá lajna domácích vybojovala touš za brankou a posléze jsme sledovali krátkou kombinaci. Zakončení z pravého kruhu bylo ztečováno vedle branky.
     
    36:40
    Grigorenko sice vybojoval puk zpět, jenomže poté nedokázal ideálně nahrát na hokejku svého kolegy Slepyševa. Do protiútoku se tak žene jeden ze soupeřů.
     
    35:08
    Rize se nyní nepovedlo zrovna ideálně přejít přes modrou čáru a bylo z toho postavení mimo hru. Této akci předcházela povedená rána z hole Nordströma.
     
    34:24
    Puk se nyní dostal do domácího obranného pásma. Po pravém křídle se navíc probíjel vpřed hostující Radil, který byl nakonec odstrčen čistým způsobem.
     
    33:13
    U modré čáry se ujal puku domácí Kiselevič, který místo zakončení ještě prodlužoval podél hrazení až na Mingačjova, jenž spolupracoval s Karnauchovem.
     
    32:06
    CSKA Moskva operovala kolem branky soupeře, kde situaci dokázal velice dobře vyčistit obránce Corrado, který poté o mantinel vyhazoval do bezpečí.
     
    31:10
    Nestěrov nyní rozehrával zpět do středního pásma, kde ovšem našel pouze připraveného Gormleyho, který nahazoval zpět k domácí brance a k Reidebornovi.
     
    30:31
    Najednou to bude mít hodně složité domácí celek, který momentálně prohrává o jednu branku a bude tak muset dotahovat.
    29:54 Hunter SHINKARUK - 1:2
     
    29:54
    Riga právě vstřelila branku!
    A hosté během jediné minuty otáčejí výsledek! Na nahrávku mezi domácí obránce si sjel HUNTER SHINKARUK. Ten se dostal až před domácího brankáře, kterého dokázal překonat střelou přesně nad vyrážečku. Asistence: Emile Poirier.
    29:08 Nikolajs JELISEJEVS - 1:1
     
    29:08
    Riga právě vstřelila branku!
    Také hostující celek využívá přesilovou hru! U levého kruhu pracoval s pukem Darzinš, kterému se u zadní tyče povedlo najít hokejku dobře postaveného NIKOLAJSE JELISEVEJSE, který jednoduchým dotekem překonal brankáře. Asistence: Lauris Darzinš, Oskars Cibulskis.
     
    29:01
    Dahlbeck se s pukem vracel do obranného pásma, odkud se postaral o nahození na druhou stranu, kde byl v rychlostním souboji jako první u touše soupeř.
     
    28:43
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Pavel Karnauchov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    28:41
    Domácí kapitán Andronov to vzal na sebe a jeho bekhendová rána nakonec přinesla menší závar.
     
    28:10
    S pukem se do pásma soupeře nyní v poklidu dostal domácí Okulov. Jeho předávka pod sebe ovšem nenašla Sorkina a do protiútoku tak vyrazil Berzinš.
     
    27:21
    Riga to najednou bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce tohoto zápasu zbývá ještě více než polovina řádné hrací doby.
    26:54 Michail GRIGORENKO - 1:0
     
    26:54
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru! Sledovali jsme trpělivou kombinaci, která nakonec přinesla ránu od levého kruhu, o kterou se postaral MICHAIL GRIGORENKO. Jeho dělovka nakonec putovala mimo dosah brankáře Mattssona. Asistence: Nikita Nestěrov.
     
    25:39
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    25:13
    Slepyšev předával kotouč podél mantinelu až na hokejku Nordströma. Druhý jmenovaný narazil na protihráče, jenž poté vyhodil za cenu dalšího icingu.
     
    24:01
    Lotyšskému se úvodní přesilovka vůbec nepovedla, za celou dobu se totiž nedostal do žádné vyložené šance a domácí hned třikrát vyhodili do bezpečí.
     
    23:11
    Radil si sjel s pukem do mezikruží, kde měl palebnou pozici. Český útočník ovšem mířil pouze doprostřed branky, Reideborn si tak připsal snadný zákrok.
     
    22:04
    Ihned po vhazování se domácímu celku povedlo odpálit kotouč na druhou stranu, kde se k němu rychle dostal obránce Corrado, který se stará o rozehrávku.
     
    21:15
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Nestěrov – 2 min., krosček).
     
    21:02
    Puk se následně dostal k modré čáře, kde měl napřaženo zadák Kiselevič. Jeho rána byla zablokována mimo hrací plochu a hra je tedy přerušena.
     
    20:49
    Mattsson si hned v úvodu druhé třetiny připsal další zákrok. O střelu z mezikruží se totiž pokoušel Andronov, který ale mířil do připravené lapačky.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se musel pro kotouč vracet a poté rozehrával Cibulskis.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 6.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nepřinesla ani jednu branku. Sledovali jsme celkem dost nepřesností a vyložených šancí proto moc nebylo. Riga ovšem hraje s velkým favoritem hodně vyrovnaně a málem se dokonce dostala do vedení. Oba celky mají na případné branky ještě celé dvě třetiny, což je dostatek času.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Předávka do tandemu našla v dobré pozici Plotnikova, který trefil levý beton brankáře.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    18:09
    Sledovali jsme nástřel od levého mantinelu, o který se nakonec postaral domácí zadák Dahlbeck, jehož střelecký pokus putoval hodně vedle branky.
     
    17:22
    Jurtajkin to poté zkoušel riskantní nahrávkou, která nakonec nenašla svého adresáta. Riga znovu vyhodila tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    16:08
    Až nyní se hostujícímu celku povedlo vyhodit na druhou stranu, postaral se o to Ališauskas. CSKA se početní převaha zatím moc nedaří, u puku je Kiselevič.
     
    15:15
    CSKA se po vhazování usadilo v pásmu soupeře. Sledovali jsme nástřel od modré na teč, hostující obrana si dokázala poradit, avšak kotouč nevyhodila.
     
    14:09
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Ralfs Freibergs – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:02
    Na opačnou stranu se dostával Popov, kterému se na pravém křídle ještě povedlo najít Jurtajkina, jehož rána byla zablokovaná vysoko nad branku.
     
    13:10
    Puk se nyní odrážel směrem za Reideborna, avšak švédský brankář se rychle zorientoval a touš zachránil před brankovou čárou.
     
    12:04
    Směrem dozadu nyní zapracoval domácí Dahlbeck, kterému se nepovedlo rozehrát zrovna ideálně. Ališauskas od modré čáry přesto trefil pouze protihráče.
     
    11:21
    Domácí Gilmour počkal na své kolegy a poté si sám u modré čáry hleal prostor k zakončení. Místo střely přišla nahrávka na Makarova, který minul branku.
     
    10:13
    Rozehrávku soupeře nyní velice dobře napadal Mingačjov. Posléze po vhazování Riga rozehrála podél mantinelu, kde se daleko nedostal Darzinš.
     
    09:07
    Lotyšský celek se znovu nastěhoval na druhou stranu, kde Reideborn tentokráte nemusel zasahovat. Na opačné straně se málem k šanci dostal Sorkin.
     
    08:40
    Oba celky nyní odjely na střídačku, ve vlastním pásmu tak má klid na rozehrávku Corrado.
     
    08:03
    Za brankou soupeře nyní operoval s pukem hostující Wannstrom. Tomu se před brankou povedlo najít Meiju, který z těžké pozice zakončoval vedle branky.
     
    07:29
    CSKA Moskva se staralo o rozehrávku z vlastního pásma. Obránce Svedberg dokázal rozehrát na Slepyševa, jehož další nahrávka nebyla povedená.
     
    06:10
    V posledních minutách se neustále přerušuje hra. Nyní se puk znovu svezl přes všechny čáry a po dalším icingu přecházím zpět před brankáře Mattssona.
     
    05:21
    Sledovali jsme vyhození až k domácí brance, po zakázaném uvolnění se tak bude znovu vhazovat před hostujícím brankářem Mattssonem.
     
    04:27
    Vhazovalo se před domácím brankářem a úspěšnější byla CSKA Moskva. Daleko se s pukem nedostal Popov, který se tak musí vracet do svého pásma.
     
    03:36
    Cibulskis pouze odpálil k modré čáře, kde se nacházel domácí Sergejev. Ten místo zakončení na branku ještě prodlužoval kotouč podél mantinelu.
     
    03:16
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Tachir Mingačjov – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Rudolf Červený – 2 min., vražení na hrazení).
     
    02:40
    Lotyšskému celku se rozehrávka z obranného pásma moc nepovedla a s toušem si tak zahrál Reideborn.
     
    02:21
    Posléze dokázal po pravém křídle vyrazit vpřed domácí Slepyšev, který to zkoušel nahrávkou do tandemu na Nordströma, jenž ale na puk nedosáhl.
     
    01:14
    Blažijevskij nyní musel zapracovat směrem dozadu, za tím se totiž dostával k puku soupeř. Radil navíc poprvé v tomto duelu prověřil brankáře.
     
    00:47
    Andronov to zkoušel nahrávkou před branku, puk nakonec od modré čáry vypálil na branku Blažijevskij.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro CSKA Moskva, které ihned nahazovalo na druhou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Reideborn (Fedotov) – Blažijevskij, Kiselevič, Ar. Sergejev, Dahlbeck, N. Nestěrov, Svedberg, Gilmour, Makarov – P. Karnauchov, Andronov, Mingačjov – Grigorenko, Nordström, Slepyšev – Alexandr Popov, Wallmark, Jurtajkin – S. Plotnikov, Sorkin, Okulov.

    Dinamo Riga: Mattsson (Machovský) – Ališauskas, Cibulskis, Corrado, Gormley, Freibergs, Sotnieks – Radil, Červený, Darzinš – Shinkaruk, Tiivola, Jelisejevs – Poirier, Protapovič, Karsums – Meija, Berzinš, Wännström..
     
    Československá stopa v utkání
    Lukáš Radil (RIG)
    Rudolf Červený (RIG)
     
    Dinamo Riga
    Riga to má úplně naopak, letos nemá co ztratit, může se jenom zlepšit. Loni totiž skončila na posledním místě celé soutěže, což by se však letos mohlo i změnit. Dinamo totiž na úvod ročníku odehrálo dost vyrovnaný zápas proti silné Jaroslavli, se kterou nakonec prohrálo těsně 3:2, a to když dokonce vedlo 2:0. Tento nadějný náskok však nedokázalo udržet a dnes se tedy může pokusit o nápravu, i když to bude mít hodně složité.

    První utkání sezony
    Jaroslavl vs. Riga – 3:2

    Nejproduktivnější hráči
    Martins Karsums 1 bod (1+0)
    Rudolf Červený 1 bod (1+0)
    Oskars Cibulskis, Lukáš Radil, Hunter Shinkaruk 1 bod (0+1)
     
    CSKA Moskva
    CSKA vůbec nemělo vydařený vstup do ročníku, jelikož v úvodním duelu nedokázalo vstřelit ani branku. Moskva jako loňský finalista zahájil celý ročník utkáním proti loňském vítězi, kterým byl Avangard Omsk. Dnešní domácí mu nedokázali vrátit poslední porážku ve finále, navíc docela ostudně padli rovnou 0:4. Dnes tedy mají co napravovat, navíc jsou jasnými favority, takže si nemohou dovolit porážku.

    První utkání sezony
    Omsk vs. CSKA – 4:0
     
    Dobré odpoledne u ruského hokeje! KHL už má za sebou úvodní zápasy, dnes tak čekají týmy druhé duely, přičemž v jednom z nich na sebe narazí CSKA Moskva a Riga. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 27. Grigorenko (N. Nestěrov), 48. Slepyšev (Wallmark, N. Nestěrov), 58. Andronov (Alexandr Popov) – 30. Jelisejevs (Darzinš, Cibulskis), 30. Shinkaruk (Poirier)


    CSKA Moskva: Reideborn (Fedotov) – Blažijevskij, Kiselevič, Ar. Sergejev, Dahlbeck (A), N. Nestěrov, Svedberg, Gilmour, Makarov – P. Karnauchov, Andronov (C), Mingačjov – Grigorenko, Nordström, Slepyšev – Alexandr Popov, Wallmark, Jurtajkin – S. Plotnikov, Sorkin, Okulov (A).
    Dinamo Riga: Mattsson (Machovský) – Ališauskas, Cibulskis (A), Corrado, Gormley, Freibergs, Sotnieks, Ozolš – Radil, Červený, Darzinš (C) – Shinkaruk (A), Tiivola, Jelisejevs – Poirier, Protapovič, Karsums – Meija, Berzinš, Wännström.

    Rozhodčí: Belov, Oskirko – Goljak, Ponamarenko

    Diváci: 1050
    bahis siteleri