CSKA Moskva – Riga 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Petrohrad 3:4 (1:3 po s.n.) | Kazaň – Kunlun 3:4 (kon.)
Nižněkamsk – Jokerit 4:2 (kon.) | Omsk – Vladivostok 4:3 (1:0 po s.n.) | Soči – Viťaz 6:5 (po pr.)
Spartak Moskva – Chabarovsk 3:1 (kon.)
po prodl.
HK Soči
6:5 (4:0, 1:1, 0:4 - 1:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Sobota 04.09.2021, 16:00 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších přenosů ruské KHL. (18:31:31)
     
    Československá stopa:

    Martin Bakoš (SOC) 2 body (1+1), 1 střela, čas na ledě 16:34
     
    Dnešní utkání sledovalo 291 diváků.
     
    Sledovali jsme duel mnoha tváří! Po dvaceti i čtyřiceti minutách bychom řekli, že Soči dokráčí k vítězství. Avšak opak se stal pravdou a v posledních dvaceti minutách Moskevská oblast smazal čtyřbrankové manko a vyrovnala. Střetnutí tak došlo do prodloužení, které individuální akci rozhodl Janis Jaks.

    Střely na branku: 19:29.
     
    Konec zápasu.
    60:46 Janis JAKS - 6:5
     
    60:46
    Soči právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Soči alespoň v prodloužení vítězí. Individuální akcí se prezentoval JANIS JAKS, který přejel celé kluziště a z pravého kruhu zamířil přesně k zadní tyčce. Asistence: Denis Vicharev.
     
    60:31
    Niko Ojamäki nabral velkou rychlost a už se dral před branku, ovšem mezi kruhu o černou gumu přišel a na tahu je Soči.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Na startu poslední dvacetiminutovky vedlo Soči o čtyři zásahy, ovšem jak mělo výborný nástup do zápasu, tak v závěru zkolabovalo. Moskevská oblast se vzchopila, smazala manko a vynutila si i prodloužení.

    Střely na branku: 18:29.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby, Soči podniklo útok, který ale skončil nepřesnou přihrávkou. Střetnutí nejspíše dojde do prodloužení, kdo by to řekl na začátku třetí periody.
     
    57:48
    Nikita Feoktistov se hnal do útočného pásma, ale po jeho nahození zamířil kotouč mimo hrací plochu. Bylo to bez teče, a tak se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    57:12
    Magnus Hellberg zaznamenal dva zákroky, když nejprve vyrazil střelu z levého kruhu a následně si dal pozor na pokus od modré čáry.
     
    56:20
    Od pravého mantinelu se napřáhl Miro Aaltonen, jehož pokus mířil do nohy prvního bránícího hráče. Soči se následně osvobodilo posunutím puku do středního pásma.
     
    55:00
    Do konce normální hrací doby zbývá pět minut, to je také čas, který mají oba týmy na rozhodnutí. Nebo že bychom viděli i prodloužení?
     
    54:50
    Do přečíslení se hnal opět aktivní Viťaz! Těžko říct, co zamýšlel German Nesterov, ovšem puk z jeho hole šel na branku, a tak jej schoval do lapačky Magnus Hellberg.
     
    53:12
    Domácí mužstvo se vydalo do útočného pásma po pravé straně, ovšem dopustilo se prohřešku v pravidlech – ofsajd.
     
    52:49
    Najednou Soči tahá za kratší konec provazu, naopak hráčů v bílých dresech je plná ledové plocha. Z úhlu se nyní neprosadil Miks Indrašis, jelikož u první tyče zůstal přilepený Magnus Hellberg.
    50:54 Niko OJAMÄKI - 5:5
     
    50:54
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, čepice na led, máme zde hattrick finského útočníka! NIKO OJAMÄKI dostal přihrávku na levý kruh, odkud přesně zamířil na první tyčku. Neuvěřitelné, ovšem Moskevská oblast dohnala čtyřbrankové manko a bojuje o body – 5:5. Asistence: Miks Indrašis a Miro Aaltonen.
     
    50:01
    Vyloučení v týmu HK Soči (Vasilij Glotov – 2 min., podrážení).
     
    50:00
    Do konce normální hrací doby zbývá deset minut, Moskevská oblast se vrátila do zápasu a bude si chtít odnést nějaký ten bod.
    48:22 Niko OJAMÄKI - 5:4
     
    48:22
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Otřepané pravidlo nedáš – dostaneš, se znovu potvrdilo a už je to pouze o gól! Nejprve unikal sám na branku Igor Ruděnkov, jenž byl atakován, a tak zakončil jen do gólmana. Na druhou stranu se pak řítil Miro Aaltonen, jenž přihrál na NIKA OJAMÄKIho, který vystřelil přesně nad lapačku švédského brankáře – 5:4. Asistence: Miro Aaltonen a Miks Indrašis.
     
    48:01
    Černá guma opustila hrací plochu, hra se tak znovu přerušuje. Další vhazování bude probíhat po levé ruce domácího maskovaného muže.
     
    47:03
    Soči tentokrát neinkasovalo a už je opět v plném počtu. Ovšem domácí mužstvo se stále musí pozorně bránit.
     
    46:31
    Velmi chytře si počínal Michail Smolin, který už se nacházel za brankou, ale kolem první tyče trefil stojícího obránce v brankovišti. Puk tak mířil na branku, ale Magnus Hellberg rychle reagoval.
     
    45:30
    Rychlou kombinaci měl mezi kruhy zakončit Miro Aaltonen, ovšem nepřesnou přihrávku nezachytil. Viťaz tak sám opustil útočnou třetinu.
     
    44:56
    Vyloučení v týmu HK Soči (David Rundblad – 2 min., podrážení).
    43:57 Niko OJAMÄKI - 5:3
     
    43:57
    Viťaz právě vstřelil branku!
    No podívejme, drama je na světě! Viktor Baldajev nevyhodil puk z obranného pásma, a tak se ho u levého mantinelu zmocnil Miro Aaltonen, který přihrávku naservíroval přesně na hůl NIKA OJAMÄKIHO, kterému už stačilo nastavit hůl – 5:3. Asistence: Miro Aaltonen.
     
    42:51
    Zakončení od modré čáry vyrazil Anton Todykov před sebe a s pohotovou dorážkou přišel Nikita Feoktistov. Jeho zakončení z nadějné pozice mířilo těsně nad branku, zřejmě ještě s tečí obránce.
     
    42:09
    Hostující tým by mohl být psychicky povzbuzen, čímž by měl trochu zatlačit na soupeře. Vždyť Viťaz už nemá dnes, co ztratit.
    41:24 Miro AALTONEN - 5:2
     
    41:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Také hostující mužstvo využívá hru v početní výhodě a snižuje na rozdíl tří branek! Z vrcholu pravého kuru vystřelil přesně na zadní tyč MIRO AALTONEN. Magnus Hellberg se za zakončením jen ohlédl a podruhé tahá černou gumu ze své klece. Asistnece: Valtteri Kemiläinen.
     
    40:50
    Valtteri Kemiläinen přihrával na levou stranu, odkud přišel nepřesný pokus, jenž mířil jen nad horní tyčku domácí svatyně.
     
    40:10
    Moskevská oblast vyhrála vhazování a pokračuje její přesilová hra. Utkání by prospělo, kdyby Viťaz vsítil další branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé periodě jsme sledovali vyrovnanou partii, ovšem stále platí, že Soči vede o čtyři trefy – stejně jako po dvaceti minutách. Moskevská oblast výrazně zlepšila projev své hry a dočkala se snížení, jenomže z dalších šancí už gól nepřidala. Soči tak kráčí k vítězství, které si musí pohlídat v závěrečné části hry.

    Střely na branku: 16:13.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Anton Todykov míří na střídačku, závěr dohraje Viťaz ze šesti bruslaři!
     
    39:58
    Vyloučení v týmu HK Soči (Igor Ruděnkov – 2 min., hákování).
     
    39:22
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Kirill Ljamin, jehož pokus brankář velmi dobře viděl, a tak jej schoval do lapačky.
     
    38:30
    Závěr druhé dvacetiminutovky se velmi rychle blíží a v posledních vteřinách sledujeme spíše boj o každý kousek ledu.
     
    37:59
    Pavel Šen přihrával mezi kruhy, kam si najížděl Igor Ruděnkov. Ovšem tomu kotouč výborně vypíchl poslední obránce Viťazu.
     
    37:10
    Nepříjemný pokus od modré čáry musel řešit Anton Todykov, který zasáhl ramenem. Nutno říci, že zakončení musel vidět na poslední chvíli.
     
    35:58
    Viťaz nedokázal dlouhou dobu vystřelit, až to od modré vyzkoušel Daniel Audette. Jeho zakončení bylo zastavené prvním bránícím hráčem.
     
    35:15
    Moskevská oblast se pokoušela něco vymyslet, ale nahození za branku nebylo tím správným řešením. Následně puk odrazem o plexi opustil hrací plochu.
     
    34:11
    Tentokrát se propagačním pokusem od levého mantinelu prezentoval Semjon Děmidov, avšak Magnus Hellberg zasáhl lapačkou.
     
    33:48
    Odražený kotouč našel na levé straně Svjatoslav Grebenščikov, který okamžitě přihrával do předbrankového prostoru. Ovšem místo spoluhráče nalezl jen bránícího soupeře.
     
    33:09
    Je tu zde další přerušení hry a na řadu přichází úprava ledové plochy, neboli komerční přestávka.
     
    32:39
    Na pravé straně se uvolnil Vladislav Valencov, který bekhendovým pokusem mířil na branku. Anton Todykov skvěle položil beton a nepříjemný pokus vyrazil.
     
    31:25
    Na pravé straně si puk pěkně prohodil Svjatoslav Grebenščikov, ovšem následně se dostal až k zadnímu hrazení, kde neúspěšně podstoupil souboj.
     
    30:27
    Další přerušení, tentokrát kvůli zakázanému uvolnění domácího mužstva. Bude se vhazovat po pravici švédského brankáře.
     
    30:09
    Do útočného pásma se pokoušel dostat Valtteri Kemiläinen, který se ocitl v ofsajdovém postavení. Hra je vykázaná do neutrální zóny.
     
    30:00
    Polovina zápasu je minulostí, ikdyž Moskevská oblast zlepšila ve druhé třetině svou hru, tak prohrává o čtyři zásahy. Stále tak platí, že Soči míří za vítězstvím.
    28:21 Vladislav VALENCOV - 5:1
     
    28:21
    Soči právě vstřelilo branku!
    Jeden z domácích hráčů upadl na obranné modré čáře, přesto posunul puk do středního pásma, kde se nacházel VLADISLAV VALENCOV. Ten si skvěle prohodil Valtteriho Kemiläinena, čímž se dostal na střed a z vrcholu kruhů vystřelil nechytatelně do pravé šibenice branky. Asistence: Nikita Feoktistov.
     
    27:41
    Ze středního pásma se napřáhl Igor Ruděnkov, jehož dělovku vyrazil Anton Todykov do rohu hrací plochy.
     
    27:25
    Soči předvedlo další nepřesnou přihrávku, píská se icing.
     
    26:49
    Michail Smolin napadal rozehrávku soupeře a celkem se mu dařilo. Ničméně Soči poslalo hru do středního pásma, kde se kotouče chopil Igor Golovkov.
     
    26:15
    Magnus Hellberg zaznamenal do statistik další zákrok, když od modré čáry vystřelil Jegor Voronkov. Na řadě je další reklamní přestávka.
     
    26:00
    Moskevská oblast ve druhé třetině zlepšila svou hru a okamžitě je to vidět na předvedené hře. Dokonce je Viťaz momentálním lepším týmem na ledové ploše.
     
    25:30
    Krásnou kličkou se u pravého mantinelu uvolnil Svjatoslav Grebenščikov, jemuž puk pak utekl k zadnímu hrazení, kde byli první obránci Soči.
     
    24:49
    Alexandr Jaremčuk vyrazil do akce, ovšem byl na levé straně zastaven. Na druhou stranu se pak vydal Igor Ruděnkov, jenž nezvládl kličku na střed.
     
    24:09
    Magnus Hellberg se vracel do brankoviště a upadl, čehož se snažil využít Miro Aaltonen, jehož pokus byl zablokovaný.
     
    23:50
    Nahození ze středního pásma před švédským brankářem ještě skočilo, a tak Magnus Hellberg musel být pozorný, aby neinkasoval laciný gól.
     
    22:16
    Mezi kruhy zůstal osamocený Andrej Bakanov, který se hodně napřáhl a vystřelil. Jehož obránce šel na led, musel mířit do horní poloviny branky, avšak přestřelil.
    21:24 Fjodor MALYCHIN - 4:1
     
    21:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Do druhé části lépe nastoupil hostující celek, který rychle koriguje průběžný stav zápasu. U modré čáry se otočil Svjatoslav Grebenščikov, jehož nahození před brankou tečoval FJODOR MALYCHIN. Magnus Hellberg už nemohl na změnu směru puku reagovat. Asistence: Svjatoslav Grebenščikov.
     
    20:50
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Alexandr Jaremčuk, jenomže jeho pokus cestu na branku nenašel.
     
    20:30
    Soči získalo kotouč ve vlastní třetině, jenomže pak předvedlo nepřesnou přihrávku, a tak je tu zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme třetinu, která jednoznačně patřila domácímu týmu, který se celkem radoval čtyřikrát a z toho třikrát v přesilových hrách. Soči nastoupilo do zápasu skvěle a už po dvaadvaceti vteřinách otevřelo skóre zápasu, následně přidalo také další branky a v osmnácté minutě donutilo soupeře k výměně brankářů. Naopak Moskevská oblast nevěděl kam skočit a směrem dopředu téměř nic nepředvedla. Jedinou velkou šanci zahodil German Nesterov.

    Střely na branku: 7:3.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:36
    Střídání v týmu HC Viťaz Moskevská oblast: ze hřiště odchází Ilja Ježov, přichází Anton Todykov.
    17:36 Andrej BAKANOV - 4:0
     
    17:36
    Soči právě vstřelilo branku!
    Soči využívá už třetí přesilovou hru a dominuje zápasu! Nikita Feoktistov přihrával před branku, kde byl nedůsledně bráněný ANDREJ BAKANOV, který zamířil přesně k pravé tyči, čím vyhnal z branky Ilju Ježova. Asistence: Nikita Feoktistov a Igor Ruděnkov.
     
    16:22
    Moskevská oblast si pohlídala přihrávku a vyhodila do středního pásma. Následně se znovu zmocnila kotouče a šetřila cenné vteřiny.
     
    15:58
    Denis Vicharev přihrával před branku, kde se nacházel obsazený Alexandr Žabrejev, a tak mu zakončení nevyšlo. Následný odražený puk mířil do brankoviště, kde si jej pohlídal brankář Ilja Ježov.
     
    15:29
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Valtteri Kemiläinen – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:10
    Unavená čtveřice domácích hráčů potřebovala vystřídat, a tak obloučkem poslal černou gumu do středního pásma, kde se jej chopil Martin Bakoš, jenž dal nepřesnou nahrávku přes osu.
     
    14:39
    Domácí mužstvo sice vybojovalo kotouč v hrazení, jenomže následně jej poslalo na zakázané uvolnění.
     
    14:08
    Před domácí brankou bylo rušno! Z pravé strany vystřelil Semjon Děmidov, jehož pokus vyrazil Magnus Hellberg před sebe. Ovšem German Nesterov zazmatkoval, netrefil puk ideálně, a tak odmítl snížení průběžného stavu.
     
    13:27
    Soči je na koni a snaží se využít své psychické pohody, rozhodně ale nebude riskovat za každou cenu. A tak nyní obránce odcouval až za vlastní branku.
    11:48 Martin BAKOŠ - 3:0
     
    11:48
    Soči právě vstřelilo branku!
    Luxusní třetinu zažívá domácí mužstvo, které se už potřetí raduje! Z rohu přihrával Kirill Pilipenko, který za pravým kruhem viděl napraženého MARTINA BAKOŠE. Slovenský sniper propálil všechno, co mu stálo v cestě – 3:0. Asistence: Kirill Pilipenko a Janis Jaks.
     
    10:33
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Ilja Arkalov – 2 min., podrážení).
     
    10:04
    Úvodní perioda už je ve své druhé polovině, Soči má další šanci navýšit vedení.
     
    09:40
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Michail Smolin – 2 min., nedovolené bránění).
    08:26 Alexandr ŽABREJEV - 2:0
     
    08:26
    Soči právě vstřelilo branku!
    Náskok domácího celku znovu narostl, když Soči proměnilo početní výhodu! Denis Vicharev přihrál přesně před branku, kde se pohyboval ALEXANDR ŽABREJEV, jenž zblízka prostřelil bezmocného brankáře. Asistence: Denis Vicharev a Kirill Pilipenko.
     
    07:57
    Při přesilové hře se otevřela levé strana, odkud to zkusil Janis Jaks, avšak trefil obránce, od kterého puk zamířil do středního pásma.
     
    07:23
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Kirill Steklov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    06:30
    Na pravé straně kombinoval German Nesterov, jenž pokazil přihrávku na střed. Následně se hra otočila a na druhé straně vyrážečkou musel zasahovat Ilja Ježov.
     
    06:13
    Hra se přerušuje a na řadu přichází komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    05:11
    Tentokrát to od modré čáry vyzkoušel Niko Ojamäki, jehož pokus byl nepřesný. Moskevská oblast se ještě chvíli udržela u puku, ale už nic nevymyslela.
     
    04:37
    Na modré čáře pracoval Kirill Steklov, který byl ihned napadán, a tak mu černá guma odskočila do středního pásma.
     
    04:10
    Do útočného pásma vletěl Nikita Feoktistov, který ale nezakončil. Soči následně přišlo o pásmo a ještě se dopustilo ofsajdového postavení.
     
    03:30
    První zákrok zápasu si připsal také domácí brankář, který pokryl střelu ze střední vzdálenosti, kterou se prezentoval Vjačeslav Leščenko.
     
    02:50
    Na pravém kruhu se nacházel Alexandr Žabrejev, jehož zakončení mířilo příliš vysoko. Bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    01:10
    Hostující mužstvo se pokusilo o odpověď, avšak zakončení, které vyslal Svjatoslav Grebenščikov bylo zablokované.
    00:21 Denis VICHAREV - 1:0
     
    00:21
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro domácí celek start z říše snů! Před brankou pracoval Martin Bakoš, od kterého se odrazil kotouč k pravé tyči, kde se nacházel DENIS VICHAREV, jenž přehodil ruku brankáře. Asistence: Martin Bakoš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Pilipenko, Vicharev (C), Bakoš – Ruděnkov (A), Glotov, Feoktistov (A) – Peťkov, Šen, Nikolajev – Bakanov, Garajev, Žabrejev – Kolgotin.

    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Kemiläinen, Antipin, Steklov, Ljamin (A), D. Musin, Golovkov (A), Voronkov – Indrašis, M. Aaltonen, Ojamäki – Leščenko, Audette, Jaremčuk – Malychin (C), Nesterov, Grebenščikov – Arkalov, V. Popov, Smolin – Děmidov.

    Rozhodčí: Lavrentjev, Ravodin – Golovljov, Savenkov.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který začne za nějakých pětatřicet minut. Již jsou známy sestavy a na křídle první formace nechybí Slovák Martin Bakoš. Za malou chvíli si sestavy představíme, pojďme se bavit hokejem!
     
    Československá stopa

    Martin Bakoš (SOC) 1 zápas, 2 body (1+1)
     
    Obě mužstva se nacházejí v Západní konferenci a oběma soupeřům se povedlo v úvodním kole KHL zvítězit. Soči si vyšláplo na Chabarovsk, který porazilo 4:0. Ani Viťaz nezůstal pozadu a ovládl 6:3 duel s Novgorodem. Kdo zůstane na vítězné vlně?
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u Kontinentální hokejové ligy, která má na programu další zápasy základní části. V jednom z nich se představí Soči, které vyzve Viťaz Moskevskou oblast.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Vicharev (Bakoš), 9. Žabrejev (Vicharev, Pilipenko), 12. Bakoš (Pilipenko, Jaks), 18. Bakanov (Feoktistov, Ruděnkov), 29. Valencov (Feoktistov), 61. Jaks (Vicharev) – 22. Malychin (Grebenščikov), 42. M. Aaltonen (Kemiläinen), 44. Ojamäki (M. Aaltonen), 49. Ojamäki (M. Aaltonen, Indrašis), 51. Ojamäki (Indrašis)


    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Pilipenko, Vicharev (C), Bakoš – Ruděnkov (A), Glotov, Feoktistov (A) – Peťkov, Šen, Nikolajev – Bakanov, Garajev, Žabrejev – Kolgotin.
    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (18. Todykov) – Kemiläinen, Antipin, Steklov, Ljamin (A), D. Musin, Golovkov (A), Voronkov – Indrašis, M. Aaltonen, Ojamäki – Leščenko, Audette, Jaremčuk – Malychin (C), Nesterov, Grebenščikov – Arkalov, V. Popov, Smolin – Děmidov.

    Rozhodčí: Lavrentjev, Ravodin – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 291
    bahis siteleri