Česko – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 5:4 (po pr.)
konec
Česko
6:2 (0:1, 3:0, 3:1)
Švýcarsko
Neděle 05.09.2021, 12:30MS juniorek • O 3.–4. místo
    59:07 CHUDÁ - 6:2
     
    59:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    A ještě jeden gólový bonus. Ztrátu Švýcarek za brankou využila v povedenou přihrávku Vendula Maroszová, která připravila ideální post pro ELIŠKU CHUDOU. Její rána končí bezpečně v síti. Asistence: Vendula Maroszová.
    58:32 BAČOVÁ - 5:2
     
    58:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika si z Uppsaly odveze světový bronz! Míček do prázdné klece dokázala dostrčit PAVLÍNA BAČOVÁ, která si podobný moment za dnešní výkon určitě zasloužila. Zbývá jen dohrát zbytek zápasu, aby Češky mohly slavit oficiálně a bez závazků. Už teď ale předvedly vyvedený taneček. Asistence: Vanessa Rebecca Keprtová.
     
    57:58
    Švýcarky už hrají s opuštěnou brankou, ale Michaela Kovaříková bohužel v úniku nedokázala doručit gól a ještě faulovala. Přijde time-out.
    53:56 KEPRTOVÁ - 4:2
     
    53:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Spravedlnost existuje. Zatímco v první třetině vládly Češky a gól se povedl vsítit Švýcarkám, nyní byl na koni soupeř, ale přesně pálí VANESSA REBECCA KEPRTOVÁ. To je velmi důležitý krok, ale ještě ne skok. Zdálo se, že před brankou míček ještě prošel tečí, takže Schöniová byla opravdu nahraná. Bez asistence.
     
    49:41
    Fantasticky Karasová proti Selmě Bergmannové! Švýcarská útočnice po zadovce Wielandové najížděla na branku zcela osamocená, ale Karasová zmenšila střelecký úhel a vyráží.
    41:05 BEHLULIOVÁ - 3:2
     
    41:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přichází první varování a znovu v tom má prsty GENTIANA BEHLULIOVÁ. Spoluhráčka Sara Christenová ji pouze předala míček na pravou stranu a pak sledovala, jak Behluliová nekompromisně překonává brankářku Karasovou. I když střela byla tvrdá a mířila do horních pater, jistá šance na zákrok určitě existovala. Češky ale nesmí polevit a hrát dál. Asistence: Sara Christenová.
    38:05 ŽELÍZKOVÁ - 3:1
     
    38:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další povedená kombinace vynáší třetí český gól. Bomba Veroniky Kopecké se od palubovky odrazila do vzduchu, kde míček sledovala a s neuvěřitelnou bravurou zasáhla LUCIE ŽELÍZKOVÁ. To byl hotový homerun mířící do švýcarské brány a Česko se znovu přiblížilo možnému zisku světového bronzu. Asistence: Veronika Kopecká.
     
    35:39
    Češky měly k dispozici trestné střílení, ale Michaela Kubečková tentokrát nedokázala kličku do bekhendové strany proměnit v gól. Důležitý moment z hlediska průběhu celého zápasu.
     
    35:39
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Wicková – 2 min.).
    33:08 ŘEZÁČOVÁ - 2:1
     
    33:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z Češek spadla deka a rázem je zakončení o dost sebevědomější. LUCIE ŘEZÁČOVÁ se ani pořádně nestihla podívat na klec, ale to vůbec nevadilo. Její morda pod břevno rozradostní nejednu českou domácnost, brankářka Schöniová neměla šanci a její kouzlo už snad působit nebude. Asistence: Vanessa Rebecca Keprtová.
    31:53 BAČOVÁ - 1:1
     
    31:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Prokletí je konečně zlomeno. Poklonu zaslouží Michaela Kubečková, která vyslala před branku ideální přihrávkou PAVLÍNU BAČOVOU. Její stahovačka do bekhendu uvolnila místo v brance a stačilo jen poslat míček do sítě. To Bačová zvládla a mohla jít bouřlivě slavit. Češky jsou nyní v dobré fazóně. Asistence: Kubečková.
     
    17:59
    Tak to je učebnicový zákrok Schöniové, tentokrát se blýskla proti Michaele Kubečkové. Ta zůstala vteřinku stát na místě a nemohla uvěřit vlastním očím.
    10:08 BEHLULIOVÁ - 0:1
     
    10:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Velká smůla pro české barvy a zároveň potvrzení pravidla nedáš – dostaneš. Kovaříková spálila velkou šanci a na druhé straně se z ledabylé střely prosazuje GENTIANA BEHLULIOVÁ. Míček trefila do obránkyně Marie Havlíčkové, jenže od její nohy se pak neočekávaně odrazil až do brány. Bez asistence.
     
    09:33
    O chvilku později Trojánková přichystala tutovou pozici pro Kovaříkovou, ale brankářka Schöniová čaruje. Roztáhla se na brankové čáře a reflexivně vyrazila.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 32. Bačová (Kubečková), 34. Řezáčová (Keprtová), 39. Želízková (Kopecká), 54. Keprtová, 59. Bačová (Keprtová), 60. Chudá (Maroszová) – 11. Behluliová, 42. Behluliová (Christenová)


    Česko: Karasová (Janglová) – Havlíčková, Keprtová, Staňková, Lechnerová, Vachudová, Lenfeldová, Stůjová – Řezáčová, Želízková, Bačová – Seemannová, Kubečková, Maroszová – Chudá, Trojánková, Kovaříková – Kopecká, Maděrová
    Švýcarsko: Schöniová (Allmenová ) – Stettlerová (C), Schmukiová, Christenová, Kochová, Grössenbacherová, Ritterová, Weisová – Wielandová, Edizová, Behluliová – Fitziová, Wicková, L. Larssonová – Bergmannová, R. Wyssová, A. Wyssová – Kyburzová, Gerberová.

    Rozhodčí: Franzonová, Hedelinová
    bahis siteleri