Česko – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 5:4 (po pr.)
po prodl.
Finsko
5:4 (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
Švédsko
Neděle 05.09.2021, 15:30MS juniorek • Finále
     
    66:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A tentokrát se už finské juniorky mohou radovat! Na pravé straně zůstala nehlídaná SUVI HÄMÄLÄINENOVÁ, která je autorkou zlatého gólu. Napoprvé sice před ní obránkyně míček odvrátila, jenže pak přišel ještě jeden pas od Laitilaové, na což žádná ze Švédek již nemohla reagovat. Asistence: Alma Laitilaová.
     
    64:58
    Luxusní příležitost, kterou zahodila Ulla Valtolaová! Na levém křídle utekla bránící soupeřce a Finky rázem měly přečíslení, dokonce se k ní dostala přihrávka z opačné strany, jenže trefila pouze boční síťku!
     
    63:20
    Švédské nahození propadlo nedaleko brankoviště k Lindgrenové, jenže ta ze solidní pozice mířila jen nad volný horní růžek branky!
     
    61:36
    Tentokrát se snažily nadvakrát skórovat švédské útočnice. Pokus Ekströmové ale defenzivní formace Finek srazila nad.
     
    60:26
    Finsko mělo na holi rozhodující gól! Z voleje to zkoušela Suvi Hämäläinenová, která stála vedle branky. Callerfjordová se ovšem fantasticky přesunula a lapila míček ve správný čas.
     
    56:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Trestuhodné zaspání rozehrávky z volného úderu v podání Finek! Za hranicí brankoviště stála úplně volná PHILIPPA BLOMOVÁ, která si počkala na nahrávku z rohu a okamžitou ranou maže ztrátu ve skóre. Asistence: Nellie Öhgrenová.
     
    51:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Blesková situace na švédské polovině znovu mění podobu skóre! SANNI UIMARIHUHTAOVÁ dostala skvěle načasovaný pas na střelu z pravé strany, odkud se prosadila tvrdým pokusem. Finky se tak v poslední desetiminutovce opět ujímají mírného vedení. Asistence: Meri-Helmi Hoynalaová.
     
    48:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nerozhodný stav se vrací! V obranném rohu se Finky nedokázaly osvobodit a přenechaly míček Ekströmové. Ta měla ideální pozici pro přihrávka a vybídla ke skórování MATILDU LINDGRENOVOU. Asistence: Maja Ekströmová.
     
    44:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po náznacích švédských šancí se hra obrátila opačným směrem a Finsko skóruje na 3:2. A zase došlo na srážku v závěru akce, po které se těžce zvedá střelkyně branky ULLA VALTOLAOVÁ. Ta využila volného prostoru k brejku, proběhle přes celé hřiště a když byla dostatečně blízko, vypálila do volného místa. Bez asistence.
     
    42:08
    Ztráta u mantinelu znamenala únik Minny Karlssonové, které postupovala ze strany proti finské bráně. Zkoušela kličku a střílet na bližší tyč, jenže při závěru akce ji povalila soupeřka a akce skončila ošetřením.
     
    41:33
    Solidní kombinace přinesla finskou střelu z osy hřiště. Callerfjordová musela být hodně obezřetná, aby se postavila na správné místo a vyrazila míček pryč.
     
    33:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jednoduché nahození, které ještě skočilo před finskou gólmankou, znamená vyrovnání na 2:2! Od polovinu hrací plochy nahazovala MATILDA LINDGRENOVÁ, jež sice poslala míček pouze na obránkyni Finek, právě od ní se však rána odrazila do sítě. Asistence: Philippa Blomová.
     
    22:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Prakticky hned po začátku přesilovky rozehrávalo Finsko standardní situaci. K přihrávce se dostala Myllymäkiová a připravila míček SUVI HÄMALÄINENOVÉ. Ta z první vypálila a dostává Finsko zpět do náskoku. Asistence: Pinja Myllymäkiová.
     
    22:17
    Vyloučení v týmu Švédsko (Ekenlinde – 2 min.).
     
    21:25
    A teď se blýskla skvělým zásahem Katajaová, proti které se hnala střelkyně Švédska. Gólmanka si ale pohlídala brankovou čáru a nepřipustila žádné potíže.
     
    16:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Trestné střílení sice Švédsko před chvilkou zahodilo, nyní se ale vrací do hry se vší parádou. Finky nevyhodily míček při skrumáži před vlastní brankou, odehrály ho pouze k NELLIE ÖHGRENOVÉ, jež našla místo pod břevnem. Bez asistence.
     
    15:43
    Viströmová zkusila rychlou kličku do bekhendu, nicméně brankářka její záměr přečetla a ve skoku vyrazila míček mimo nebezpečný prostor.
     
    15:43
    Nedovolený zákrok před finskou brankou znamená, že Švédsko pojede trestné střílení!
     
    10:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finálové skóre otevírá SUVI HÄMÄLÄINENOVÁ, která získala míček u mantinelu, udělala pár rychlých kroků směrem k brance a razantní střelou zavěsila. Díky tomu se Finsko ujímá vedení 1:0. Asistence: Ulla Valtola.

    Tadeáš Mima

    Branky a nahrávky: 11. Hämäläinenová (Valtola), 23. Hämäläinenová (Myllymäkiová), 45. Valtolaová, 52. Uimarihuhtaová (Hoynalaová), 67. Hämäläinenová (Laitilaová) – 17. Öhgrenová, 34. Lindgrenová (Blomová), 49. Lindgrenová (Ekströmová), 57. Blomová (Öhgrenová)


    Finsko: Katajaová (Heininenová) – Pietiläová, Virtaová, Ylikojolaová, Keihäsová, Mettäläová, Valtolaová, Räisänenová – Myllymäkiová, Höynäläová, Ruostilaová – Kettunenová, Kylmäluomaová, Uimarihuhtaová – Lahtiová, Laitilaová, Hämäläinenová – Lippojokiová, Mittentagová
    Švédsko: Callerfjordová (Langendorfová) – Lindgrenová, Thottová, Othbergová, Myrvollová, Ekenlindeová, Hanssonová, Larssonová – Blomová, Öhgrenová, Ekströmová – Viströmová, Johanssonová, Parkleová – Karlssonová, De Gysserová, Sälgströmová – Åströmová, Sandelinová

    Rozhodčí: Martin Reichelt , Tomáš Kostinek
    bahis siteleri