Jokerit – Čeljabinsk 5:4 (po pr.) | Omsk – Chabarovsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Vladivostok 9:2 (kon.)
Soči – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Viťaz 3:2 (po pr.) | Kunlun – Riga 5:6 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:2 (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Amur Chabarovsk
Pondělí 06.09.2021, 18:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Avangard rozhodl střetnutí až v prodloužení, se loučím a přeji vám příjemný pondělní večer. (20:41:30)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Šimon Hrubec (OMS) 21 zákroků, 2OG, úspěšnost 91,67%
    Peter Cehlárik (OMS) 0+0, 4 střely, čas na ledě 22:11

    Dominik Mašín (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:10
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:34
    Radan Lenc (CHA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:26
    David Tomášek (CHA) 1+0, 4 střely, čas na ledě 16:59
     
    Dnešní utkání sledovalo 623 diváků.
     
    Až prodloužení rozhodlo o vítězném mužstvu, kterým je zaslouženě Omsk. Rozhodující tečku dal zápasu Nikolaj Prochorkin, kterému nahrával Alexej Běreglazov, jenž ve střetnutí zapsal tři asistence. Dvakrát se pak prosadil další obránce Oliwer Kaski. Za Amur se mezi střelce zařadili a Sergej Těreščenko a David Tomášek.

    Střely na branku: 52:24.
    Střely na branku v prodloužení: 1:1.
     
    Konec zápasu.
    61:15 Nikolaj PROCHORKIN - 3:2
     
    61:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    O vítězi je rozhodnuto! NIKOLAJ PROCHORKIN a Alexej Běreglazov si u modré čáry vyměnili kotouč a první jmenovaný najel do pravého kruhu pro vhazování, odkud vystřelil přes obránce a zamířil mezi tělo a lapačku výborně chytajícího hostujícího brankáře. Asistence: Alexej Běreglazov.
     
    60:52
    Na levé straně měl trochu více prostoru Vladimir Butuzov, jehož pokus z kruhu pro vhazování zamířil do výstroje českého brankáře.
     
    60:44
    Před brankou Amuru se nacházel Oliwer Kaski, který se po puku musel natahovat, a tak raději vyjel pryč z pásma a odešel na střídačku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Avangard ve třetí třetině dotahoval jednobrankové manko, což se povedlo, jelikož Oliwer Kaski si dnes vzal střeleckou hokejku. Jinak jsme ale sledovali souboj, v němž byl Omsk jasně lepší, a tak bod spíše bere Chabarovsk.

    Střely na branku: 51:23.
    Střely na branku ve třetí třetině: 22:5.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:27
    Na druhé straně dobře pracoval Kirill Slepec, který si počkal na spoluhráče ze střídačky. Vladimir Galuzin měl před sebou hodně prostoru, najel si mezi kruhy, ovšem domácí branku těsně přestřelil!
     
    57:17
    Vítěznou branku měl na holi Francis Paré, který se po střele podíval jen ke stropu haly! Zkušený útočník mířil z mezikruží na zadní tyč, avšak Jevgenij Alikin skvěle zasáhl betonem.
     
    56:37
    Vladimir Galuzin sice zachytil kotouč, ale postrádal rychlost, a tak jej nahodil za Hrubcovu branku. Omsk může založit další útočnou akci.
     
    56:05
    Do útočného pásma středem přejel David Tomášek, jehož pokus přibrzdila hůl obránce. Následně černou gumu schoval do lapačky český reprezentační brankář.
     
    54:56
    Další puk od modré čáry nahazoval proti brance Alexej Běreglazov, jenomže pokus byl tečovaný vedle levé tyče. Omsk se snaží přidat a rozhodnout ještě v normální hrací době.
     
    54:33
    Šimon Hrubec si musel pohlídat odraz od zadního mantinelu, následně se Omsku nepovedla rozehrávka.
     
    53:17
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Alexej Jemelin, jehož pokus zastavil Radan Lenc. Amur tak mohl zamířit zase na druhou stranu kluziště.
     
    52:10
    Střeleckou pozici si na ose našel Francis Paré, jehož pokus vyrazil betonem Jevgenij Alikin. Tentokrát brankář musel vidět pokus znovu na poslední chvíli.
     
    51:54
    Chabarovsk se znovu nacházel pod tlakem a raději vyhodil na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravici hostujícího maskovaného muže.
     
    51:03
    Vyrovnávací branka musela Avangard nakopnout a psychicky pozvednout. Hráči v černých dresech cítí šanci na vítězství, čímž by potvrdili předzápasové papírové předpoklady.
    50:15 Oliwer KASKI - 2:2
     
    50:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    Finský obránce Omsku si dnes vzal střeleckou hokejku a vyrovnává stav zápasu! OLIWER KASKI nahazoval kotouč od modré čáry, čímž využil práce clonícího Vladimira Brjukvina. Skryté zakončení ruský brankář už nemohl zastavit – 2:2. Asistence: Alexej Běreglazov a Francis Paré.
     
    49:53
    Čas se Avangardu rychle krátí! Tentokrát to od levého mantinelu zkusil Alexej Běreglazov, ovšem Jevgenij Alikin byl znovu úspěšný.
     
    49:12
    Sergej Těreščenko nemohl vystřelit, a tak přihrál na osu, kde se nacházel Vladimir Galuzin. Ten se rychle otočil a vystřelil jen nad Hrubcovu branku.
     
    47:56
    Z rohu mířila přihrávka na modrou čáru, kde se nacházel Ville Pokka. Kotouč byl cestou tečovaný, a tak finský obránce musel spěchat do středního pásma.
     
    46:50
    Omsk vydoloval kotouč zpod brankáře a následně přišla přihrávka na Petera Cehlárika, jehož zakončení z spodní části kruhu zamířilo do betonu Jevgenije Alikina. Právě hostující maskovaný muž je hlavním motorem Amuru za vítězstvím!
     
    46:29
    Skokem po puku odvedl skvělou práci Alexandr Kuzněcov, jemuž se povedlo vyhodit a také vystřídat.
     
    45:58
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Oliwer Kaski. Jeho zakončení Jevgenij Alikin vyrazil před sebe, ale následně puk schoval pod lapačku.
     
    45:32
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Gleb Zyrjanov – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    45:00
    A znovu Kirill Gotovec, který si dojel odražený kotouč a vystřelil z levého kruhu. Ovšem chtěl využít přesouvání brankáře, a tak mířil do jeho protipohybu, ale také vedle vzdálenější tyče.
     
    44:40
    Po dalším vhazování vystřelil od modré čáry Kirill Gotovec, jenž trefil prvního bránícího hráče, od něhož černá guma putovala do neutrální zóny.
     
    44:30
    Francis Paré dojel nahozený kotouč a okamžitě vystřelil do brankáře z levé strany. Následně přišlo ještě nahození z vrcholu kruhu, které si Jevgenij Alikin znovu pohlídal.
     
    43:21
    Z modré čáry až na pravý vrchol kruhu i sjel Oliwer Kaski, jenž branku tentokrát přestřelil. Tlak Osmku pokračoval dál a po zakončení se kotouč odrazil a zůstal ležet před odkrytou brankou. Rychle se ale zorientoval Jevgenij Alikin, jenž černou gumu odpálil.
     
    42:41
    Také na druhé straně bylo k vidění nahození od modré čáry, o které se pokusil Alexej Běreglazov. Jenomže došlo k zastavení kotouče a jeho vyhození přes všechny čáry.
     
    42:22
    Po vyhraném vhazování nahazoval kotouč na branku Ruslan Pedan, jenomže trefil jen soupeře. Omsk otočil hru, ale moc toho nevymyslel a Amur vyhodil raději na icing.
     
    42:05
    Omsk je stále pod tlakem a musí se bránit. Ze druhé vlny přijel mezi kruhy Gleb Zyrjanov, který branku otřel o obránce, a tak trefil jen ochrannou sítě.
     
    41:14
    Středem hrací plochy zajel do útočného pásma Alexandr Gorškov, který chtěl přihrávat na pravou stranu, ale trefil hokejku soupeře, jenž znovu vyhodil.
     
    40:20
    Amur začíná poslední periodu v početní výhodě. Ovšem zavezení kotouče do pásma se nepovedlo a následně Michal Jordán nezachytil vyhození.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce doplatil Omsk na svou disciplínu, díky níž přišel o vedení a po přestávce bude stahovat těsné vedení soupeře. Přesilovou hru postupně proměnili Sergej Těreščenko a David Tomášek, který předvedl parádní individuální akcí. Při hře pět na pět má ale více ze hry Avangard, jenž zatím tahá za kratší konec provazu.

    Střely na braku: 29:18.
    Střely na branku ve druhé třetině: 12:13.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Z levého kruhu vystřelil do prvního obránce Vladimir Butuzov, Chabarovsk ještě chvíli udržel puk v útočném pásmu, ale pak se už musel stěhovat.
     
    39:25
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Corban Knight – 2 min., podrážení).
     
    38:53
    Tohle je koncert spálených příležitostí! Nepovedená střela zamířila před branku, kde se nacházel osamocený Alexandr Gorškov, který ve vyložené příležitosti přestřelil.
     
    38:40
    Na druhé straně před branku vletěl Arsenij Gricjuk, jenž si všiml zaváhání obránce. Domácí útočník se pokusil o dlouhou kličku, ale na dvakrát brankářův beton nepřehodil!
     
    37:24
    Velké Hrubcovy zákroky drží Omsk ve hře o body! Vyražený kotouč zamířil na levou stranu, kde se nacházel Vladimir Butuzov, jenž viděl okrytou branku. Ovšem český brankář se skvěle přesunul a černou gumu znovu vyrazil!
     
    36:55
    Hned dva pokusy v krátkém sledu vyslal David Tomášek, který nejprve zamířil do ramene českého reprezentačního brankáře a následně i do jeho hrudníku.
     
    35:53
    Mezi kruhy se rychle otočil Kirill Slepec a jeho snažení vyrazil Šimon Hrubec před sebe. S dorážkou ihned přispěchal Dmitrij Archipov, avšak českého gólmana zblízka nepřekonal.
     
    35:21
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexej Běreglazov – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:39
    Na malou chvíli udržel puk ještě v útočném pásmu Gleb Korjagin, jenomže Omsk zachytil nahození po mantinelu a přestěhoval se do střední třetiny.
     
    34:02
    Avangard je velmi aktivní a chce do přestávky ještě alespoň vyrovnat. Ovšem tentokrát je vykázán z pásmo pro postavení Sergeje Tolčinskijho v brankovišti.
     
    33:37
    Po ataku vletěl Francis Paré do hostujícího brankáře, oba borci si v přerušené hře plácli. Bude se vhazovat před brankou Chabarovsku.
     
    33:18
    Po vyhraném vhazování se zakončením prezentoval Oliwer Kaski, jeho pokus byl zastaven před brankou. Následně Alexandr Gorškov puk posunul pod lapačku svého brankáře.
     
    33:11
    Spíše propagačním pokusem se ukázal Corban Knight, který donutil hostujícího brankáře k přerušení hry. Vhazovat se ale bude až po komerční přestávce.
     
    32:34
    Mezi kruhy se nacházel Nail Jakupov, jemuž zakončení nesedlo. Puk pak putoval na pravou stranu, kde chvíli odkrytou branku zase minul Peter Cehlárik.
     
    32:16
    Omsk dlouho kombinoval na pravé straně, kde nebyl prostor ke střele. A tak to zkusil z levého kruhu Sergej Tolčinskij, jehož snažení bylo sražené do ochranné sítě.
     
    30:50
    Nabídku na teč poslal před branku Ville Pokka, ovšem k teči nakonec nedošlo. Jevgenij Alikin si situaci pohlídal a zasáhl betonem.
     
    30:45
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Michal Jordán – 2 min., podrážení).
     
    29:58
    Dalším nahozením se od modré čáry prezentoval Sergej Těreščenko, tentokrát byl jeho pokus zastaven před brankou. Omsku se poté povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    29:26
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nail Jakupov.
     
    29:26
    Ve druhé třetině Omsk doplácí na disciplínu a rázem musí dotahovat manko. Po souboji u mantinelu puk opustil hrací plochy, posledním kdo se ho dotkl byl Nail Jakupov.
    28:18 David TOMÁŠEK - 1:2
     
    28:18
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Parádní individuální akce českého útočníka otáčí tav zápasu na stranu Amuru! DAVID TOMÁŠEK se nacházel vedle branky, ovšem vyjel si obloukem až mezi kruhy, odkud zamířil do pravé šibenice. Šimon Hrubec nemohl nic dělat a také on se teď nacházel spíše v pozici přihlížejícího diváka. Asistence: Vladimir Butuzov.
     
    27:34
    Odražený kotouč mezi kruhy našel Vladimir Galuzin, který chtěl rychle vystřeli, ovšem kotouč mu v rozhodujícím momentu sjel z čepele hole.
     
    26:56
    Vladimir Galuzin chtěl přihrávat na zadní tyčku, ale puk přibrzdil Alexej Běreglazov, jenž následně zahrál alespoň k mantinelu.
     
    26:20
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexej Jemelin – 2 min., držení).
     
    26:06
    Vladimir Butuzov přejel do útočného pásma a prezentoval se zakončením přes obránce. Český brankář nemusel zasahovat, jelikož puk proletěl vedle pravé tyče.
    25:33 Sergej TĚREŠČENKO - 1:1
     
    25:33
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Třetí střela ruského obránce již zapadla do domácí svatyně! Na prostředku modré čáry se znovu napřáhl SERGEJ TĚREŠČENKO, jehož zakončení zamířilo po ledě přesně k pravé tyči Hrubcovy branky. Asistence: Vladimir Galuzin.
     
    25:14
    Dvakrát od modré čáry vystřelil Sergej Těreščenko, jehož pokusy vždy vyrazil český brankář. Chabarovsk pokračuje v kombinaci v útočném pásmu.
     
    24:27
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Ville Pokka, kterého marně dojížděl Vladimir Butuzov. Finský obránce vystřelil z kruhu pro vhazování do připraveného gólmana.
     
    23:59
    Z vrcholu levého kruhu se napřáhl David Tomášek, jehož pumelici zastavil Alexej Běreglazov. Omsku se znovu podařilo snadno vyhodit.
     
    23:47
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Francis Paré – 2 min., podrážení).
     
    23:27
    Chabarovsku se znovu v početní výhodě nedaří, Omsk si pohlídal přihrávku před branku a okamžitě vyhodil obloučkem do bezpečí.
     
    22:45
    Michal Jordán byl na modré čáře pod tlakem, a tak přihrával o mantinel naslepo. Puku se chopil Vladimir Žarkov, jenž našel rozjetého Corbana Knighta. Jeho pokus z předbrankového prostoru mířil nahoru, ale zároveň do ramene Jevgenij Alikin.
     
    22:13
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ville Pokka – 2 min., podrážení).
     
    21:49
    Zakončovatelem přesilovkových formací je Peter Cehlárik, tentokrát mu střela z pravého kruhu vůbec nesedla.
     
    21:10
    Arťom Železkov zachytil černou gumu a vyhodil ji přes všechny čáry. Hostující mužstvo tak mohlo v pohodě vystřídat a dál bránit.
     
    20:33
    Na levé straně se uvolnil Vladimir Brjukvin, jehož pokus byl před brankou sražen do ochranné sítě.
     
    20:10
    Pokračujeme druhou třetinou, kterou Omsk zahajuje v početní výhodě a okamžitě se nastěhoval před hostující branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou třetinu, která nabídla vstřelený gól u po devětadvaceti vteřinách, kdy se radoval finský obránce Oliwer Kaski. Následně byl Omsk lepším týmem, ovšem nadějné situace neproměnil. Také Amur se snažil tlačit před Hrubcovu branku, ale nic velkého nevymyslel, a tak musí zabrat v dalších třetinách hry.

    Střely na branku: 17:5.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Alexej Běreglazov, ovšem Jevgenij Alikin černou gumu viděl a znovu v pohodě zasáhl lapačkou.
     
    19:52
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matvej Zaseda.
     
    19:33
    Pavel Dědunov si hledal střelecký prostor na levé straně útočného pásma. Jenomže skvěle pracoval Dominik Mašín, který zakončení srazil do rohu kluziště.
     
    18:41
    U levého mantinelu ze z tlaku vymanil Matvej Zaseda, který se rychle otočil a vystřelil po ledě. Český brankář situaci přečetl a kotouč betonem vyrazil k zadnímu hrazení.
     
    18:00
    Chabarovsk se ubránil a je v plném počtu. Znovu musel ale mířit před vlastní branku, kam také mířila další přihrávka hráčů v černých dresech.
     
    17:23
    A znovu spolupráce Oliwer Kaski a Peter Cehlárik. Slovenský hokejista z vrcholu kruhu trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    16:20
    David Tomášek nabídl domácímu celku téměř celou přesilovou hru. Omsk je v početní výhodě hodně nebezpečný a bude myslet na navýšení vedení.
     
    16:00
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (David Tomášek – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    16:00
    Avangard se pokoušel o dlouhou přihrávku, která putovala na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levici Šimona Hrubce.
     
    15:33
    Dalším zakončením se z pravé strany prezentoval slovenský hokejista, jehož pokus tentokrát zamířil těsně nad branku.
     
    14:30
    Oliwer Kaski přihrával do pravého kruhu pro vhazování, odkud vystřelil Peter Cehlárik. Zakončení slovenského útočníka vyrazil Jevgenij Alikin a Amur vyhodil.
     
    14:12
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Gleb Korjagin – 2 min., držení).
     
    14:03
    Další pokus byl vyslán od levého mantinelu, jenomže velmi blízko soupeři byl Alexandr Kuzněcov, který střelu srazil do ochranné sítě.
     
    13:55
    Zakončením z jedné se od modré čáry prezentoval Kirill Gotovec. Před hostujícím brankářem ale byla dálnice, a tak pokus schoval do lapačky.
     
    13:26
    Avangard postupoval do otevřené obrany, jenomže před modrou čárou udělal kličku Nail Jakupov, čímž vystavil spoluhráče mimo hru.
     
    12:50
    Sprinterský souboj svedli Pavel Dědunov a Dominik Mašín. Domácí útočník se chtěl otočit kolem českého obránce, kotouč mu však utekl. Chopil se ho Vladimir Žarkov, jehož pokus byl sražen obráncem a černá guma pomalu putovala k brankovišti, kde ji po lapačku schoval Jevgenij Alikin.
     
    12:20
    Chabarovsk zastavil další protiakci soupeře, ale byl pod tlakem, a tak raději zahrál k obráncům Omsku.
     
    11:46
    Dalším pokusem z vrcholu pravého kruhu se prezentoval autor jediného gólu Oliwer Kaski, avšak Jevgenij Alikin byl pozorný a zasáhl lapačkou.
     
    11:13
    Vladimir Žarkov proti přesile postupoval do útočného pásma, kde chtěl pouze podržet puk. To se mu povedlo a Omsk v pohodě prostřídal své řady.
     
    10:35
    Český brankář ve službách Omsku zaznamenal čtvrtý zákrok dnešního večera. Tentokrát si musel dát pozor na střelu od modré, kterou schoval do lapačky.
     
    09:55
    Nepřesnou rozehrávku zachytil ve středním pásmu Michal Jordán, jenomže Amur nepřesně rozehrál. A tak se zakončením z levé strany prezentoval Sergej Tolčinskij.
     
    08:57
    Na modré čáře se napřáhl Sergej Těreščenko, jehož pumelice byla před brankou tečována. Šimon Hrubec kotouč jen pohledem zkontroloval a nechal jej odjet k zadnímu hrazení.
     
    08:12
    Hostující mužstvo znovu prohrálo vhazování, a tak Avangard opět vyhodil. Je jasné, že v početní výhodě Amur stav zápasu nevyrovná.
     
    07:52
    Chabarovsku se hra v početní výhodě nedaří, Omsk znovu vyhodil. Navíc hostující celek střídá pětici hráčů na ledě a ukrajuje tak další vteřiny.
     
    07:06
    Michal Jordán nezachytil vyhození na modré čáře a musel velmi rychle spěchat zpátky. Český obránce celou situaci zvládl a Amur může myslet na další ohrožení Hrubcovy branky.
     
    06:31
    Avangard je na vhazování lepším týmem, puku se za brankou chopil Alexej Jemelin a vyhodil přes celé kluziště.
     
    06:24
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Kirill Gotovec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:16
    Na levém kruhu se nacházel Alexandr Šarov, jenž mířil k zadní tyči. Ovšem Šimon Hrubec kotouč vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    05:16
    Ještě před červenou čárou se napřáhl Alexej Běreglazov, jehož dělovku chytil ruský brankář. Ten se chvíli rozhlížel, ale nakonec černou gumu z lapačky vyklepal ke spoluhráči.
     
    04:23
    V útočném pásmu se nacházel Vladimir Butuzov, jenž byl pod tlakem, a tak přihrával naslepo na modrou čáru, kde se žádný z jeho spoluhráčů nenacházel.
     
    03:36
    Po dalším vyhraném vhazování si podél mantinelu sjel níže Alexej Jemelin, jehož zakončení mířilo vedle první tyčky a jen se otřelo o boční síťku.
     
    02:59
    A další rychlá kombinace, která přes osu letěla na levý kruh, kde se nacházel Vladimir Brjukvin. Domácí hráč chvíli zakončení pozdržel, a tak se Jevgenij Alikin stihl přesunout.
     
    02:12
    V nepřehledné situaci se před brankou nacházel Nail Jakupov, který ale puk nezískal a Chabarovsku se povedlo vyhodit.
     
    01:49
    Rychlá kombinace z levého kruhu směrem k brance a zpátky mezi kruhy. Na konci celé situace se nacházel Oliwer Kaski, jehož pokus byl sražený do ochranné sítě.
     
    01:26
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Sergej Těreščenko – 2 min., držení).
     
    01:03
    Tentokrát Chabarovsk vyhrál vhazování před vlastní brankou a po pravé straně přejel hrací plochu Arťom Železkov. Ovšem Amuru se nepovedlo zakončit a hra se obrací.
    00:29 Oliwer KASKI - 1:0
     
    00:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí celek vstupuje do zápasu báječně a téměř okamžitě otevírá stav zápasu! Corban Knight vyhrál vhazování na modrou čáru, kde se nacházel Alexej Běreglazov, jenž posunul puk po lajně na pravou stranu. OLIWER KASKI pak nahodil černou gumu proti brance a jeho pokus byl tečován mezi nohy brankáře – 1:0. Asistence: Alexej Běreglazov a Corban Knight.
     
    00:10
    Jdeme na to, Avangard sice vyhrál vhazování, ale okamžitě musel podstoupit souboj ve středním pásmu Následně z pravého kruhu vystřelil Corban Knight, jehož vychytal Jevgenij Alikin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Hrubec (Děmčenko) – Pokka, Jemelin (C), Kaski, Běreglazov, Gotovec, Gončarov – Jakupov, Knight (A), Cehlárik – Brjukvin, Prochorkin, Tolčinskij – N. Komarov, Paré, Gricjuk – V. Žarkov, Kablukov (A), Dědunov – Ševčenko.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák) – Jordán (C), Mašín, S. Těreščenko, Korjagin, Znacharenko, Pedan, Byčkov – V. Butuzov, Tomášek, Lenc – Gorškov (A), Galuzin (A), Slepec – Archipov, Šarov, Zyrjanov – Zaseda, A. Kuzněcov, Železkov – Korotkich.

    Rozhodčí: Gofman, Sidorenko – Antonov, Zacharov.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, do kterého by mohlo zasáhnout hned šest českých hráčů, ale také slovenský útočník Peter Cehlárik. Již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS)
    Peter Cehlárik (OMS)

    Dominik Mašín (CHA)
    Radan Lenc (CHA)
    Michal Jordán (CHA)
    Patrik Bartošák (CHA)
    David Tomášek (CHA)
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulém ročníku KHL se oba týmy utkaly čtyřikrát, třikrát se z výhry radoval Omsk, jednou pak Chabarovsk. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Amur Chabarovsk

    Jestli Omsku začátek nové sezóny vyšel skvěle, u hostů je tomu zcela naopak. Chabarovští tráví hned několik zápasů na tripu a v tom prvním zavítal na led Soči, které nepovolilo svému soupeři ani gól a hráči Soči jich sami čtyři vsítili. Po výhře 4:0 tak přišly první dva body. V sobotu pak hokejisté Amuru Chabarovsk sehráli bitvu se Spartakem Moskva, jenž byl taktéž úspěšnější a vyhrál 3:1. Na první body na prahu nové sezóny tak Chabarovští stále čekají. Dnes se pokusí urvat nějaký ten bod proti Omsku, ale rozhodně je nečeká nic lehkého proti vítězi Gagarinova poháru z předchozí sezóny.
     
    Avangard Omsk

    Úvod do nového ročníku KHL vyšel domácímu Omsku na výbornou. Nejprve jeho hráči doma v repríze loňského finále vyhráli 4:0 nad CSKA Moskva a zapsali první dva body do tabulky. Následoval další duel před svými diváky, tentokráte proti Vladivostoku, který se po pauze vrátil opět do kontinentální ligy. Zápas neurčil vítěze v základní hrací době, ani v prodloužení, a tak došel do samostatných nájezdů. V těch uspěl Omsk a po výhře 4:3sn tak slavil další dva body. I dnes by rád uspěl.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Avangard Omsk a Amur Chabarovsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Kaski (Běreglazov, Knight), 51. Kaski (Běreglazov, Paré), 62. Prochorkin (Běreglazov) – 26. S. Těreščenko (Galuzin), 29. Tomášek (V. Butuzov)


    Avangard Omsk: Hrubec (Vas. Děmčenko) – Pokka, Jemelin (C), Kaski, Běreglazov, Gotovec, Gončarov – Jakupov, Knight (A), Cehlárik – Brjukvin, Prochorkin, Tolčinskij – N. Komarov, Paré, Gricjuk – V. Žarkov, Kablukov (A), Dědunov – Ševčenko.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák) – Jordán (C), Mašín, S. Těreščenko, Korjagin, Znacharenko, Pedan, Byčkov – V. Butuzov, Tomášek, Lenc – Gorškov (A), Galuzin (A), Slepec – Archipov, Šarov, Zyrjanov – Zaseda, A. Kuzněcov, Železkov – Korotkich.

    Rozhodčí: Gofman, Sidorenko – Antonov, Zacharov

    Diváci: 623
    bahis siteleri