Jokerit – Čeljabinsk 5:4 (po pr.) | Omsk – Chabarovsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Vladivostok 9:2 (kon.)
Soči – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Viťaz 3:2 (po pr.) | Kunlun – Riga 5:6 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
9:2 (3:0, 2:1, 4:1)
Admiral Vladivostok
Pondělí 06.09.2021, 18:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u nejlepší evropské hokejové klubové soutěže. Další ročník Kontinentální hokejové ligy totiž právě odstartoval a jeden z hlavních favoritů celé soutěže, SKA Petrohrad, vyzve v domácím prostředí Admiral Vladivostok. Utkání začíná v petrohradském Ledovém dvorci od 18:30 hodin.
     
    SKA Petrohrad:
    Slavný ruský tým už potřebuje nějaký výrazný úspěch. V poslední sezoně měl dobře našlápnuto, během základní části fungoval jako silný a namazaný stroj, nicméně ten se zasekl v semifinále. Nad síly SKA byl tým CSKA Moskva, který vyřadil Petrohrad již potřetí v řadě. Posledním úspěchem tak zůstává titul z roku 2017.
     
    Admiral Vladivostok:
    Po roční odmlce je zpět! Admiral totiž doplatil na ročník 2019/2020, kdy kvůli finančním trablům způsobených zejména covidem skončil až dvaadvacátý a do dalšího ročníku nenastoupil. Následující sezonu ale znovu přihlásil a v jeho kádru budou hrát i dva čeští beci Libor Šulák a Vojtěch Mozík.
     
    Československá stopa v utkání

    Vojtěch Mozík (VLD)
    Libor Šulák (VLD)
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Lars Johansson (Samonov) – Ožiganov (A), Fantenberg, Falkovskij, Pautov, Pylenkov, Kirsanov, Galeňuk – Burdasov (A), Vey, Mičkov – Chusnutdinov, Kemppainen, Kuzmenko – Svečkov, M. Vorobjov, K. Marčenko – Grošev, Händemark, Timkin (C) – Moisejev.

    Admiral Vladivostok: Nalimov (13. Serebrjakov) – Menšikov, Matuškin, Šulák, Mozík, Fazylzjanov, Chamidullin, Palivko, Ťuťunnikov – Kestner, Gračov, Lugin – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Kaletnik – Verba, Makarenko, A. Ševčenko – Obidin, Sajustov, Rihards Bukarts.

    Rozhodčí: Jermolajev, Ovčinnikov – Maximovskij, Slavikovskij.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Petrohradem a Vladivostokem právě začal! Jasným favoritem jsou domácí, kteří každoročně míří na Gagarinův pohár, ale hosté nejsou bez šance.
     
    00:39
    Hokejisté v modrých dresech se usadili v útočném pásmu, ale k prvnímu střeleckému pokusu mezi tři tyče nedošlo, neboť Menšikov obral Fantenberga.
     
    01:11
    Na druhou stranou vyrazil do protiútoku Josh Kestner. Zkusil překvapit Johanssona střelou na přední tyč, gólman zasáhl lapačkou.
     
    01:46
    Švédský gólman má na kontě v krátkém časovém sledu druhý zákrok, když tentokráte udržel ve výstroji nahození Matuškina od modré.
     
    02:05
    Za brankou soupeře zpracoval těžkou nahrávku Mark Verba. Zkusil se obtočit a zasouvat k pravé tyči, narazil na připravený beton.
     
    02:32
    Dlouho si Michail Vorobjov hracího předmětu na holi neužil. Kotouč posunul až příliš před sebe, načež vložil před konkurenta tělo Danila Palivko.
     
    02:59
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    V novém působišti otevírá svůj gólový účet MICHAIL VOROBJOV! Zpoza brány obdržel k pravé tyči nahrávku od Ožiganova. Napoprvé neuspěl, ale puk se k němu od betonu gólmana vrátil, na druhý pokus již našel mezeru nad jeho levým ramenem. Asistence: Igor Ožiganov a Oscar Fantenberg.
    02:59 Michail VOROBJOV - 1:0
     
    04:08
    Lepší úvod si ani domácí hokejisté přát nemohli. Vstřelili vedoucí gól a po znovuobnovení hry pokračují v aktivní hře, chtějí víc.
     
    04:41
    Kirill Marčenko se kličkou o mantinelu probojoval za záda Chamidullina. Pokusil se natlačit před bránu, ale v tom mu zabránil Kamil Fazylzjanov.
     
    05:15
    Puk v ochranné síti, hra přerušena. Lars Johansson zmenšil střelecký úhel Ševčenkovi, jehož pokus vyhlavičkoval maskou.
     
    05:34
    Do jízdy obdržel nahrávku Daniil Pylenkov. Lehce se zdržel zpracováním, avšak útočné pásmo navštívil, Lugina ovšem obehrát nedokázal.
     
    06:13
    Za brankou uklidnil hru Kamil Fazylzjanov. Ujel do tohoto prostoru před Svečkovem, načež počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    06:49
    Velkou rychlost nabral středem kluziště Alexandr Ševčenko. Protáhl se mezi oběma beky, aby následně vypálil forhendem vedle pravé tyče.
     
    07:10
    Hokejisté Petrohradu rozpoutali kolotoč v útočné třetině. Joonas Kemppainen nabil na modrou Fantenbergovi, jeho rána proletěla nad bránou.
     
    07:46
    Brejk hostů přerušil čárový rozhodčí z důvodu postavení mimo hru. Rozjetý Pavel Makarenko převzal kotouč až těsně za modrou.
     
    08:16
    První přesilovou hru v utkání si zahraje SKA. Na trestnou lavici odjíždí Danila Palivko, jenž zastavil Chusnutdinova pouze za cenu podrážení.
     
    08:37
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    ANTON BURDASOV potvrdil, že je přesilovkovým specialistou. Do nahrávky Ožiganova se z pravé strany opřel z první a rozvlnil síť, přestože si Nalimov na kotouč lehce sáhl lapačkou. Asistence: Igor Ožiganov a Linden Vey.
    08:37 Anton BURDASOV - 2:0
     
    09:16
    Aktivita hráčů v modrém pokračuje. Přečíslení vyřešil Joonas Kemppainen nahrávkou na Fjodora Svečkova, ten mezeru mezi betony gólmana nenašel.
     
    09:41
    Těžko říct, co zamýšlel Jurij Pautov udělat. Nakonec vymyslel střílenou nahrávku, jež šla mimo bránu a mimo dosah Mičkova.
     
    10:18
    Nahrávka Kirilla Marčenka napříč pásmem měla oči. Marat Chusnutdinov střílel mezi betony a Nalimov se musel položit, aby kotouč přikryl.
     
    10:40
    Nyní se Ivan Nalimov nachytat nenechal. S nahrávkou a modrou počítal, tvrdý projektil z hole Fantenberga udržel v rukavici.
     
    11:11
    Pavel Makarenko tečoval dlouhou nahrávku Obidina, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeš. Vzápětí však neuspěl proti Ožiganovovi.
     
    11:39
    Zpětnou kličkou vyřadil Andrej Kuzmenko ze hry hned dva protihráče. Pak se vytočil před bránu a vystřelil, Nalimov zakročil pravým betonem.
     
    12:10
    Michail Vorobjov nahrávkou po levém mantinelu rozjel Joonase Kemppainena. Fin nestihl v plné rychlosti vystřelit, proti přečíslení přišel o puk za bránou.
     
    12:37
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Do střeleckých statistik se zapisuje i třináctý útočník DANILA MOISEJEV! Nalimov k němu vyrazil pravým betonem střelu Groševa, třiadvacetiletý Rus po prvním promáchnutí napravil zaváhání a poslal kotouč tam, kam patří. Asistence: Maxim Grošev a Danila Galeňuk.
    12:37 Danila MOISEJEV - 3:0
     
    12:36
    Ivan Nalimov vydržel v brankovišti necelých třináct minut. Po třetím inkasovaném gólu zamířil na střídačku, šanci ukázat se dal Nikitu Serebrjakovovi.
     
    13:30
    Svěřenci kouče Bragina hrají v obrovské pohodě a určitě jim je jedno, kdo zrovna stojí v brankovišti. Po třetím gólu zase okamžitě útočí.
     
    14:13
    Serebrjakov má za sebou první zákrok, a to vůbec ne jednoduchý. Z mezikruží prověřil pevnost jeho vyrážečky Grošev.
     
    14:42
    Zasahovat musel po delší době rovněž Lars Johansson. Švéd skvěle zmenšil střelecký úhel Verbovi a včas vykopl pravý beton.
     
    15:07
    A další zákrok pro domácího strážce svatyně. Nahozením od pravého mantinelu se rozhodit nenechal, pokus Ševčenka pokryl lapačkou.
     
    15:32
    Defenzivní povinnosti si Joonas Kemppainen splnil na jedničku. Udržel na zádech Makarenka a po mantinelu poslal puk do středního pásma.
     
    16:20
    Vojtěchu Mozíkovi se nepovedlo zpracování, umožnil zkusit brejk Lidenu Veyovi. Sám český zadák ale situaci zachránil, když soupeři vypíchl puk při snaze o kličku.
     
    16:44
    Ukázal se i druhý český obránce v dresu Admiralu Libor Šulák. Pod tlakem volil nahození za bránu, posléze přepustil místo jinému spoluhráči.
     
    16:59
    Nedovoleným bráněním se ve středním pásmu prezentoval Maxim Matuškin, tímto způsobem zpacifikoval rychlého Groševa. Další přesilovka pro SKA.
     
    17:29
    Úvod ale nevyšel ani zdaleka tak, jako v prvním případě. Fantenberg poslal nahození od prvního protihráče, ten následně vyhodil.
     
    17:54
    Výborný zákrok Serebrjakova, jenž si našel místo, odkud viděl na ránu Ožiganova, lapačkou kotouč vytěsnil nad horní tyč.
     
    18:26
    Domácí nikam nespěchají, vědomi si výrazného vedení. Ještě ze středního pásma nahazoval Timkin, brankář Vladivostoku se zaskočit nenechal.
     
    18:58
    Přesilová hra SKA je minulostí. Tak povedená, jako ta první, nebyla. Serebrjakov musel dvakrát zasahovat, s oběma situacemi si hravě poradil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:27
    Štěstí pokusil Dmitrij Lugin. V plné rychlosti obkroužil bránu, jenže ve finále akce mu puk sjel z čepele hole, takže nezakončil.
     
    19:54
    Úvodní dějství se dohrává ve středním pásmu u mantinelu. Matvej Mičkov vzdal snahu ještě vyšťourat černou gumu a zaútočit, stejně jako ostatní už jen čeká na sirénu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 17 – 5
     
    První třetina ukázala, že Petrohrad je za velkého favorita považován právem. Od prvních vteřin dominuje, výsledek 3:0 ostatně hovoří za vše. Gólový účet střetnutí otevřel ve 3. minutě Michail Vorobjov, na nějž později navázali Anton Burdasov a Danila Moisejev. Hosté po třetí inkasované brance vystřídali gólmana. Nalimova nahradil Serebrjakov, ten zatím drží čisté konto.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Jevgenij Gračov, tentýž hráč pro Admiral vybojoval útočné pásmo.
     
    20:29
    Centr elitní formace nahrál na vrcholek levého kruhu Luginovi, tvrdý projektil z forhendu vyletěl vysoko nad horní tyčku.
     
    21:03
    Od modré střílel Maxim Matuškin a tečovat se ještě pokoušel Andrej Obidin. Neuspěl, touš tak proletěl vedle levé tyče.
     
    21:42
    Svou první početní převahu si vyzkouší hokejisté Vladivostoku, budou úspěšní? Dvě minuty za sekání vyfasoval Joonas Kemppainen.
     
    22:01
    Chytře mezi pravou ruku a beton mířil Vladislav Ušenin. Lars Johansson toho moc neviděl, ale měl štěstí, puk trefil vyrážečku.
     
    22:38
    Český obránce Vojtěch Mozík nezastavil vyhození po mantinelu, o nějž se postaral Ožiganov. Zahrál si tak i gólman Serebrjakov.
     
    23:09
    Nechybělo moc, aby domácí skórovali i při vlastním oslabení. Zprava najel před bránu Marat Chusnutdinov, zakončil však příliš vysoko.
     
    23:40
    Přesilovka Admiralu nebyla špatná, nicméně byla nevyužita. Joonas Kemppainen je zpátky na ledě, hra pokračuje v plném počtu na obou stranách.
     
    24:05
    Dmitrij Lugin si počkal na Igora Ožiganova, jehož tvrdě dohrál u mantinelu. Domácí obránce se ztěžka sbíral z ledu.
     
    24:19
    Druhá přesilovka pro Admiral v krátkém časovém sledu. Ihned po vhazování podrazil Michail Vorobjov rychlost nabírajícího Obidina.
     
    25:11
    V postavení mimo hru nachytán Dmitrij Sajustov. Okamžitě usedl na střídačku, na ledě totiž strávil poměrně dlouhou štaci.
     
    25:40
    Přečíslení domácích dvou proti jednomu vyřešil obránce Danila Palivko. Poklekl proti Veyovi a přihrávku schoval pod tělem.
     
    26:01
    Vyhození Fantenberga po mantinelu se nesetkalo s úspěchem, Libor Šulák pravou bruslí udržel kotouč ve středním pásmu. Tlak Vladivostoku pokračuje.
     
    26:18
    Krátce po vypršení Vorobjovova trestu střílel Alexandr Ševčenko. Gólman se vracel od levé tyčky pozdě, nicméně za něj zaskočil Igor Ožiganov, který tvrdou střelu schytal do chráněného místa.
     
    27:07
    Nahození Makarenka po mantinelu zastavil za bránou Lars Johansson. Ještě stihl obhlédnout situaci, aby nakonec zapojil do hry volného Galeňuka.
     
    27:38
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Bragina navyšují náskok, vedou již čtyřbrankovým rozdílem. KIRILL MARČENKO se kličkou proti Menšikovovi prodral mezi kruhy, načež vystřelil nad pravou ruku Serebrjakova, puku pomohlo do brány i břevno. Asistence: Kirill Kirsanov.
    27:38 Kirill MARČENKO - 4:0
     
    28:30
    Hokejisté v bílých dresech ve druhé třetině nehrají vůbec špatně, ale zatím jim není přáno vstřelit gól. Nutno ale podotknout, že Johansson moc těžkých situací řešit nemusel.
     
    29:17
    Marat Chusnutdinov vzal zodpovědnost na sebe. Situaci dva na dva završil střelou přes obránce, kterou schytal Danila Palivko do pravé nohy.
     
    29:40
    Lars Johansson znovu zaúřadoval. Na střelu Igora Ťuťunnikova viděl od první chvíle, puk směřující do středu brány chytil a nepustil.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. SKA Petrohrad vede nad Admiralem Vladivostok vysoko 4:0, o jeho vítězství není pochyb.
     
    30:38
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí završili populárního "bůra." Snadnou kličkou se za Palivka prodral ANDREJ KUZMENKO, tváří v tvář brankáři zamířil mezi lapačku a levý beton. Asistence: Joonas Kemppainen a Marat Chusnutdinov.
    30:38 Andrej KUZMENKO - 5:0
     
    31:23
    Braginova družina hraje pro fanoušky, takže se snaží nadále útočit a přidávat další a další góly. Na Vladivostok nečeká snadný zbytek zápasu.
     
    31:54
    Vysoký oblouček dostal Vladislav Ušenin. Nestihl zpomalit takovým způsobem, aby mohl kotouč převzít do hokejky.
     
    32:17
    Bratři Ušeninové znovu v akci. Vjačeslav viděl před branku najíždějícího Vladislava, těsně před ním nahrávku ze vzduchu zblokoval Pautov.
     
    32:52
    D rozehrávky hostů se zapojil rovněž Nikita Serebrjakov. Nevymýšlel nic složitého, po mantinelu poslal puk pryč z obranné třetiny.
     
    33:20
    Hokejisté SKA se do ní však rychle vrátili. Nahození přes obránce zkusil Andrej Kuzmenko, jen těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    33:47
    Sám proti třem si Vitalij Menšikov poradil obstojně. Na kličkovanou se podle očekávání neodhodlal, bekhendem vyhodil tak, aby se nepískal icing.
     
    34:09
    Za dlouhou nahrávkou Chusnutdinova spěchal Fjodor Svečkov. Puk tečoval, ale pak u něj byl až jako druhý, o něco rychleji k černé gumě dojel Libor Šulák.
     
    34:41
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Alespoň čestný zásah hostujícího mužstva zaznamenal DMITRIJ SAJUSTOV. V předbrankovém prostoru převzal nahrávku od Kestnera a Johanssonovi propasíroval touš mezi betony. Asistence: Josh Kestner a Rihards Bukarts.
    34:41 Dmitrij SAJUSTOV - 5:1
     
    35:20
    Jak je vidět, tak vstřelený gól hosty nakopl. Další slibnou příležitost měl Vitalij Menšikov, ze zápěstí jen těsně přestřelil.
     
    35:39
    Hráči Admiralu si ovšem musí dávat pozor i na zadní vrátka. Do těch vletěl Maxim Grošev, nicméně na Serebrjakova nevyzrál.
     
    36:24
    Daleko z brány vyjel proti Veyovi Nikita Serebrjakov, aby zamezil hrozícímu nebezpečí. Měl štěstí, kotouč poslal těsně kolem jeho natažené hokejky.
     
    36:49
    Prakticky z nulového úhlu vystřelil Pavel Makarenko. Avšak Larse Johanssona nenachytal, švédský gólman byl v pozoru a přilepil tělo k tyči.
     
    37:01
    Andrej Obidin nevystřelil, ale puk alespoň posunul příhodně pro Alexandra Švčenka, ten z levého kruhu vyprášil levý beton brankáře.
     
    37:32
    Matvej Mičkov nahodil hrací předmět k levému mantinelu. Rychlostní souboj zvládl vítězně Dinar Chamidullin, udržel na zádech Groševa.
     
    38:19
    Gólman Lars Johansson zpracoval kotouč těsně před Bukartsem. Lotyšský forvard se marně snažil rozehrávku vystihnout, puk ze vzduchu nesklepl.
     
    38:38
    Teď musel domácí strážce svatyně řešit výrazně složitější situaci! Nikým neatakován na něj jel Vladislav Kaletnik, Johansson forhendovou střelu vychytal vyrážečkou!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    Vhazování proběhne po levici domácího brankáře. Ránu Vojtěcha Mozíka od modré totiž ztečoval do ochranné sítě Oscar Fantenberg.
     
    39:51
    Tak ještě jeden zákrok pro Larse Johanssona. Spíše propagační, pokus Joshe Kestnera postrádal přesnost, stejně tak razanci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 17
     
    Domácí ve druhé třetině ještě navýšili své vedení, byť ne nijak výrazně, pouze o jeden gól. Kirill Marčenko a Andrej Kuzmenko vystřelili Petrohradu náskok pěti gólů, ale pak udeřili i hosté, čisté konto zrušil Johanssonovi střelou mezi betony Dmitrij Sajustov. V prostřední části hráli hosté s favoritem výrazně vyrovnanější partii, v podobném duchu se určitě pokusí zahráti třetí třetinu.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Fantastický start SKA do třetí části! JEVGENIJ TIMKIN si vyměnil kotouč s Moisejevem, aby následně usměrnil puk do brány pravou bruslí. Asistence: Danila Moisejev.
    40:12 Jevgenij TIMKIN - 6:1
     
    41:18
    Puk v ochranné síti, hra přerušena. Lars Johansson zmenšil střelecký úhel Ševčenkovi, jehož pokus vyhlavičkoval maskou.
     
    41:37
    Marat Chusnutdinov nahrávkou po levém mantinelu rozjel Stěpana Falkovského. Bělorus nestihl v plné rychlosti vystřelit, proti přečíslení přišel o puk za bránou.
     
    42:29
    Domácí chtějí další a další góly, nepolevují v jediném souboji. Anton Burdasov vystřelil levého kruhu o kousek nad.
     
    42:55
    Dvouminutový trest dostal Oscar Fantenberg, a to za nedovolené bránění. Švédský obránce naznačuje, že Makarenko pád přihrál, rozhodnutí rozhodčích ale nezměnil.
     
    43:27
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Vladivostok je zpět na rozdílu čtyř branek. Kousek od modré čáry vystřelil VJAČESLAV UŠENIN, Johansson srazil pravou ruku k tělu pozdě. Asistence: Dmitrij Sajustov a Libor Šulák.
    43:27 Vjačeslav UŠENIN - 6:2
     
    44:21
    Fanoušci se nenechali vyvést z míry ani inkasovaným gólem, protože Petrohrad má k dobru ještě čtyři. O jeho vítězství není pochyb.
     
    44:48
    Akci dvou proti dvěma vyřešil Joonas Kemppainen střelou ze zápěstí. Táhlý pokus vyslal vysoko nad brankovou konstrukci.
     
    45:01
    Na modré čáře si řekl o puk Maxim Matuškin. Dostal jej, načež vystřelil přímo do výstroje připraveného brankáře.
     
    45:39
    Bekhendové nahození Jurije Pautova přišlo přišlo spíše z nouze. Serebrjakov levým betonem vyrazil kotouč ke spoluhráči Obidinovi.
     
    46:30
    Výrazně větší příležitost měl Fjodor Svečkov. Ale ani natřikrát nedostal kotouč za záda brankáře, třetím pokusem přestřelil.
     
    46:48
    Hokejisté v bílých dresech se udrželi delší čas v útočné třetině, ale snížení se nedočkali. Ránu Menšikova zblokoval Ožiganov.
     
    47:19
    Stěpan Falkovskij mohl střílet, ale volil nahrávku Burdasovovi, jeho dělovka rozezvučela pouze plexisklo za brankou.
     
    47:48
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Kirill Kirsanov při snaze o zakončení zlomil hokejku, takže okamžitě odjel vystřídat.
     
    48:07
    Gólman Lars Johansson zastavil nahozený kotouč Ševčenkem a odrazem o mantinel nahrál nikým neatakovanému Fantenbergovi.
     
    48:30
    Zbytečného prohřešku se v útočném pásmu dopustil Rihards Bukarts. Po ztrátě puku přidržel Groševa, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    49:21
    Hráči SKA přišli o útočné pásmo, ale zas tak je to mrzet nemusí. Důležité je neinkasovat a držet pohodlný náskok tak, jak tomu je nyní.
     
    49:50
    Velkého zaváhání defenzivy mohl a měl využít Jevgenij Gračov. Zjevil se sám před gólmanem, ale první střelu poslal do levého betonu, druhou vedle tyče.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí disponují čtyřgólovým náskokem, který se snaží ještě navýšit v právě probíhající přesilovce.
     
    50:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A to se daří! Marčenko naznačil střelu, ale ještě překvapil gólmana i obránce přihrávkou MATVEJOVI MIČKOVOVI, ten bez potíží trefil odkrytou část brány. Asistence: Kirill Marčenko a Fredrik Händemark.
    50:28 Matvej MIČKOV - 7:2
     
    51:38
    Nechybělo moc, aby Nikita Serebrjakov lovil puk ze své sítě popáté od té doby, co se ostal do brány. Měl velkou porci štěstí, Grošev totiž po ledě minul bránu.
     
    52:05
    Pavel Makarenko vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Určitě hledal Lugina, ale ten nepochopitelně zastavil.
     
    52:25
    Dlouho se domácí v útočné třetině neohřáli. Po vyhraném vhazování Igor Ťuťunnikov odrazem o mantinel poslal puk mezi bruslemi na modré stojícího Fantenberga.
     
    53:12
    Útok hráčů v modrých dresech rozjel zpoza vlastní brány Daniil Pylenkov. Přihrál do jízdy Svečkovovi, tomu čistým hitem zastavil cestu Palivko.
     
    53:46
    Linden Vey pasem od pravého mantinelu vybídl k zakončení Antona Burdasova. Tvrdá střela forhendem prosvištěla o zhruba metr nad horní tyčkou.
     
    54:06
    S blížícím se koncem utkání ještě jedna početní převaha pro Petrohrad. Na lavici hanby usedl za krosček Dinar Chamidullin.
     
    54:54
    Svěřenci kouče Bragina už nikam nespěchají. Zřejmě nechtějí v koncovce střetnutí zbytečně plýtvat silami, když o zisku plného počtu třech bodů je jasno.
     
    55:27
    Přeci jen se nakonec hráči v modrých dresech podívali do útočného pásma. Pozornost brankáře prověřil Fantenberg, Serebrjakov touš vyrazil do rohu kluziště.
     
    55:58
    Krátce po vhazování vypálil od modré čáry Daniil Pylenkov. Gólman tentokráte zasahovat nemusel, protože střelu mimo bránu zblokoval Menšikov.
     
    56:15
    Hosté v plném počtu. Dinar Chamidullin se po návratu na ledovou plochu ihned zapojil do hry a byl to on, kdo čistým způsobem odstavil Mičkova.
     
    56:42
    Rozjetého Veye podpořil Fredrik Händemark. Dostal nahrávku mezi kruhy, ale než si stihl puk zpracovat, tak ho hitem poslal k zemi Matuškin.
     
    57:29
    Další vyloučení, znovu na straně Admiralu. Proti pravidlům hrál Josh Kestner, hákováním si pomohl k puku na úkor protihráče.
     
    57:51
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Talentovaný šestnáctiletý MATVEJ MIČKOV ukazuje, že má obrovský talent. Druhý gól v utkání přidal střelou švihem z levého kruhu, u bližší tyče našel místo nad ramenem Serebrjakova. Asistence: Stěpan Falkovskij a Andrej Kuzmenko.
    57:51 Matvej MIČKOV - 8:2
     
    58:12
    Matvej Mičkov se zdá býti nezastavitelným. I když teď jej sice Mark Verba zastavil, avšak pouze za cenu faulu. Třetí přesilovka SKA v krátkém časovém sledu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:22
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Devátý gól Petrohradu a zase v něm měl prstu Mičkov. Forvard v pravém kruhu vybídl ke střele KIRILLA MARČENKA a levý křídelník prostřelil marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Matvej Mičkov a Andrej Kuzmenko.
    59:22 Kirill MARČENKO - 9:2
     
    59:45
    Reálnou možností bylo nastřílení deseti gólů, dvouciferného počtu gólů svých oblíbenců se ale fanoušci nedočkají. Za vlastní brankou zápas dohrává Danila Palivko.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Petrohradu potvrdili roli velkého favorita, v domácí hale deklasovali Admiral Vladivostok vysoko 9:2. Svěřenci kouče Bragina dominovali od prvních minut. Hned v první třetině si vypracovali tříbrankové vedení, které postupně navyšovali, ve druhém dějství o jeden, ve třetím pak o další tři branky. Skvělý zápas odehrál teprve šestnáctiletý Matvej Mičkov, jenž ke dvěma gólům přidal i jednu asistenci. Spolu s ním nasbírali tři body také Kirill Marčenko a Andrej Kuzmenko.

    SKA Petrohrad se díky vítězství posunul v Západní konferenci na druhé místo za moskevský Spartak, Vladivostok spadl ve Východní konferenci na desátou pozici.
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Šulák (VLD) 0+1, 1 střela, čas na ledě 18:03
    Vojtěch Mozík (VLD) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:21
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:01:29)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. M. Vorobjov (Ožiganov, Fantenberg), 9. Burdasov (Ožiganov, Vey), 13. Moisejev (Grošev, Galeňuk), 28. K. Marčenko (Kirsanov), 31. Kuzmenko (Kemppainen, Chusnutdinov), 41. Timkin (Moisejev), 51. Mičkov (K. Marčenko, Händemark), 58. Mičkov (Falkovskij, Kuzmenko), 60. K. Marčenko (Mičkov, Kuzmenko) – 35. Sajustov (Kestner, Rihards Bukarts), 44. Vj. Ušenin (Sajustov, Šulák)


    SKA Petrohrad: Lars Johansson (Samonov) – Ožiganov (A), Fantenberg, Falkovskij, Pautov, Pylenkov, Kirsanov, Galeňuk – Burdasov (A), Vey, Mičkov – Chusnutdinov, Kemppainen, Kuzmenko – Svečkov, M. Vorobjov, K. Marčenko – Grošev, Händemark, Timkin (C) – Moisejev.
    Admiral Vladivostok: Nalimov (13. Serebrjakov) – Menšikov, Matuškin, Šulák, Mozík, Fazylzjanov, Chamidullin, Palivko, Ťuťunnikov – Kestner, Gračov, Lugin – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Kaletnik – Verba, Makarenko, A. Ševčenko – Obidin, Sajustov, Rihards Bukarts.

    Rozhodčí: Jermolajev, Ovčinnikov – Maximovskij, Slavikovskij

    Diváci: 3 598
    bahis siteleri