Barys – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Vladivostok 3:2 (po pr.) | Kazaň – CSKA Moskva 1:2 (po pr.)
Riga – Čeljabinsk 1:6 (kon.) | Dynamo Moskva – Omsk 5:2 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 2:4 (kon.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
CSKA Moskva
Středa 08.09.2021, 18:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme za pozornost, hezký zbytek večera. Na viděnou. (20:37:34)
     
    Další utkání sehrají oba týmy v pátek. Kazaň pojede po čtyřech domácích zápasech poprvé ven, a to na led Viťazu. CSKA bude na svém ledě hostit Jaroslavl.
     
    CSKA Moskva se tak raduje z třetího vítězství v řadě a v tabulce Západní konference si polepšilo na druhou pozici. Kazaň je po třetí prohře za sebou ve Východní konferenci pátá.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 33:22
    Zásahy brankářů: 20:32
    Vyhraná vhazování: 28:24
    Hity: 9:5
    Trestné minuty: 4:6
     
    Hokejisté Kazaně byli po drtivou většinu utkání lepším a aktivnějším celkem, přesto nakonec musí skousnout hořkou porážku. Domácí šli na začátku 29. minuty do vedení, když Kagarlickij založil rychlý protiútok po levé straně a po přihrávce Galimova jej u pravé tyče nakonec i sám zakončil. Kazaň měla v dalším průběhu místy až drtivý tlak, vedení ale navzdory 33 celkovým střelám trestuhodně nepojistila. A tak přišel v polovině 54. minuty trest. Slepyševova přihrávka od pravého mantinelu skončila na holi Guskova, který u levé tyče střílel bez přípravy do odkryté části Bobkovovy klece. Následně se hrálo až do třetí sirény bez jediného přerušení. Kazaň své šance znovu neproměňovala a v divokém prodloužení dokonce nezužitkovala ani trestné střílení, které jel po faulu na Voronkova Jordan Weal. Když už se zdálo, že o vítězi rozhodnou až samostatné nájezdy, vymetl pravou horní šibenici pouhých osmnáct vteřin před koncem prodloužení Klas Dahlbeck, jenž mířil přesně zápěstím z prostoru mezi kruhy.
     
    Konec zápasu.
    64:42 Klas DAHLBECK - 1:2
     
    64:42
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté dokonávají osmnáct vteřin před koncem prodloužení obrat. KLAS DAHLBECK dostal puk mezi kruhy a střelou zápěstím nad Bobkovovu lapačku vymetl pravý horní růžek branky. Asistence: Joakim Nordström a Sergej Plotnikov.
     
    64:00
    Do konce prodloužení schází poslední minuta.
     
    63:57
    Nikolaj Kovalenko si rovnal puk na střelu mezi kruhy. Jeho následný pokus zápěstím byl sražen vedle pravé tyče.
     
    63:29
    Čas rychle běží. Po divokém úvodu se nyní hra stěhuje ze strany na stranu, avšak bez vážnějších příležitostí.
     
    62:20
    Hodně aktivní je v prodloužení Jordan Weal, který se nenechal odradit neproměněným nájezdem. Naposledy ale střílel Dmitrij Voronkov, jehož pokus byl zblokován.
     
    62:01
    Bombu Nikity Nestěrova vyrazil Igor Bobkov lapačkou!
     
    61:26
    Klas Dahlbeck dostal kotouč nalevo, kde byl úplně sám před brankou. Skvělým zákrokem se ale v prodloužení vyznamenal rovněž Igor Bobkov.
    61:02 Weal neproměnil trestné střílení.
     
    61:02
    Trestné střílení si vzal na starost Jordan Weal. Ten míchal s pukem mezi kruhy a vystřelil. Ivan Fedotov jeho pokus zlikvidoval vyrážečkou.
     
    61:02
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (John Gilmour – trestné střílení, sekání).
     
    61:02
    Dmitrij Voronkov se při hře tři na tři znovu řítil osamocený na branku. Zakončil ho střelou někam do břicha Fedotova. Při zakončení byl ovšem zezadu seknut Johnem Gilmourem a následovat bude trestné střílení!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Kazaň byla ve třetí třetině znovu jasně lepším týmem, svůj náskok ale nenavýšila. A tak se po ojedinělé akci z 54. minuty radovali hosté. Slepyšev předložil z pravé strany přihrávku před odkrytou část branky Guskovovi a ten srovnal na 1:1. Od gólu CSKA se hrálo až do třetí sirény bez jediného přerušení. Kazaň si vytvořila několik nadějných příležitosti, rozhodnutí ale nepřišlo. Půjde se tak do prodloužení.
     
    Statistiky po 3. třetině

    Střely na branku: 31:18
    Zásahy brankářů: 17:30
    Vyhraná vhazování: 26:23
    Hity: 9:5
    Trestné minuty: 4:6
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:53
    Dmitrij Voronkov mohl rozhodnout! Samostatný únik ale neproměnil. Nadále se hraje bez přerušení!
     
    58:18
    Jordan Weal oslovil přihrávkou zprava u levé tyče Kirilla Paňukova, před nímž byla odkrytá část branky. Druhý jmenovaný ale nezasáhl kotouč čistě!
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:05
    Hra pokračuje i po pohotové dělovce Klase Dahlbecka, kterou Igor Bobkov vyrazil.
     
    56:19
    I nadále jsou to hokejisté v zelených dresech, kdo se nechce smířit s tím, že by snad měl jít zápas do prodloužení. CSKA přežilo skrumáž. Hraje se dlouho bez přerušení.
     
    55:00
    Do konce třetí části hry schází posledních pět minut. Kazaň na inkasovanou branku zareagovala zvýšenou aktivitou. Teď se musí mít obrana CSKA hodně na pozoru.
    53:33 Matvej GUSKOV - 1:1
     
    53:33
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté srovnávají stav! Po Slepyševově přihrávce od pravého mantinelu střílel u levé tyče bez přípravy podél Bobkovovy vyrážečky MATVEJ GUSKOV. Asistence: Sergej Andronov a Lucas Wallmark.
     
    52:40
    Teď už se Kazaň osvobodila, byť jen za cenu zakázaného uvolnění. Bude se vhazovat před Bobkovem.
     
    52:10
    CSKA kombinuje v pásmu soupeře, Igor Bobkov ale zůstává v klidu. Něco dnes zkrátka kombinacím armádního celku schází.
     
    51:18
    Jordan Weal nabil zpětnou přihrávkou na modrou. Následovala dělovka Dmitrije Judina, která prosvištěla nad betonem brankáře těsně vedle pravé tyče.
     
    50:25
    Arťom Galimov posouval z pravé strany kotouč mezi kruhy. Tam se jej zmocnili hosté, kteří jej vyvážejí do středního pásma.
     
    50:01
    Poslední třetina se přehoupla do své druhé poloviny. Nikita Nestěrov čeká za vlastní brankou, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    49:31
    Kazaň úspěšně nabourává rozehrávku CSKA. To ve třetí části hry zatím jen jedinkrát vystřelilo na branku. Vzhledem k tomu, ze musí dotahovat manko, jde o hodně zoufalou statistiku.
     
    48:41
    CSKA má velký problém s usazováním se v útočném pásmu. Kazaň se znovu zmocnila kotouče a hosté se musí vracet do obrany.
     
    47:38
    Tentokrát mířil Dmitrij Voronkov jen těsně nad horní tyč Fedotovovy klece. Nechybělo mnoho.
     
    46:56
    Rychlý útok Kazaně zakončoval střelou z pravého kruhu Dmitrij Voronkov. Zakončení to ovšem bylo nepřesné.
     
    46:44
    Souboj o puk v rohu kluziště poblíž branky Bobkova. Nakonec vydolovali hrací předmět hokejisté v zelených dresech, kteří mohou vyrazit dopředu.
     
    46:09
    Z prostoru mezi kruhy střílel Anton Slepyšev. S jeho slabým pokusem neměl Bobkov sebemenší problém a vyrazil ho.
     
    45:14
    Igor Bobkov zastavil pomalé nahození od modré čáry a ihned rozehrál puk za branku.
     
    45:09
    Čas na to se poradit, co dále. Probíhá reklamní přestávka. Kazaň po ospalejším vstupu do třetiny opět přebrala taktovku a je v těchto chvílích nebezpečnějším týmem.
     
    44:27
    Steven Kampfer se krásně středem kluziště prokličkoval přes několik protihráčů až před Igora Fedotova. Ten mu kotouč na poslední chvíli vypíchnul hokejkou.
     
    43:48
    Brankář CSKA má kotouč ve výstroji. Uklízel ho do ni před dotírajícím Jordanem Wealem, který dostal od obránců co proto.
     
    43:01
    Arťom Galimov zkusil takovou letmou střelu zápěstím z levé strany. Puk zamířil vedle vzdálenější tyče. Fedotov jeho dráhu kontroloval.
     
    42:15
    A znovu tatáž situace. Hosté vystřídají a následně rozehrají akci zpoza vlastní branky. Kazaň je zatím ve třetí části pasivní, dobře ale brání vlastní modrou čáru.
     
    41:32
    Hokejisté CSKA si hýčkají kotouč poblíž vlastní svatyně, odkud rozehrají nový postupný útok.
     
    40:32
    Sergej Andronov se z pravé strany natlačil před branku. V zakončení úspěšný nebyl, Igor Bobkov zasáhl betony.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:41.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku: 20:9
    Zásahy brankářů: 9:19
    Vyhraná vhazování: 18:20
    Hity: 5:4
    Trestné minuty: 4:6
     
    Hokejisté Kazaně byli ve druhé dvacetiminutovce jasně lepšími aktéry zápasu. Na začátku 29. minuty se domácí zaslouženě dostali do vedení. Kagarlickij rozjel rychlou akci po levé straně a nakonec ji po přihrávce Galimova u pravé tyče i sám zakončil. S blížící se přestávkou si Ak Bars vytvořil až drtivý tlak, ani jedna z velkých možnosti už ovšem za zády Fedotova neskončila. Čtyřiadvacetiletý brankář tak drží naděje armádního celku na bodový zisk. Pokud na něj ale chce CSKA pomýšlet, musí určitě zabrat. Ve druhé třetině byli hosté téměř trojnásobně přestříleni.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Kazaň v závěru třetiny ještě jednou zahrozila. Po přihrávce z levé strany střílel bez přípravy na střed branky Steven Kampfer. Fedotov vyrážel lapačkou.
     
    39:32
    Hezkou souhru Kazaně po pravé straně zakončoval Alexandr Burmistrov. Do střely se na poslední chvíli položil obětavý Arťom Sergejev, od něhož zamířil kotouč od ochranné sítě.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:51
    Od levého mantinelu vypálil na bližší tyč Dmitrij Voronkov. Jeho ránu tečoval před Fedotovem Ilja Safonov, který se snažil ještě dorážet. Brankář CSKA nadvakrát vyrazil.
     
    38:08
    Nikita Ljamkin střílel zápěstím od modré čáry. Fedotov přizvedl puk nad břevno a ten se poté odrazil zpět před branku, kde se jej snažil pohotově uklidit podél pravé tyči Dmitrij Voronkov. Gólman CSKA proti jeho bekhendu na poslední chvíli vymrštil beton. Důležitý zákrok!
     
    37:09
    Kazaň je ale stále lepším týmem. Teď se CSKA bránilo jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Fedotova.
     
    35:47
    Moskevští si mohou oddechnout. Nikita Nestěrov opouští trestnou lavici a CSKA může hrát zase v pěti.
     
    35:33
    Další velká příležitost Kazaně! Dmitrij Kagarlickij našel pasem z pravé strany nalevo úplně volného Kirilla Paňukova. Ivan Fedotov se ale proti jeho střele stačil přemístit a vyrazil ji na poslední chvíli vyrážečkou vedle levé tyčky!
     
    35:05
    Kazaň rozestavěla přesilovkový zámek a kombinuje v útočné třetině. Konečně sledujeme zajímavou pasáž zápasu.
     
    34:05
    Velká šance Kazaně! Ránu Stevena Kampfera vyrážel Fedotov. Následně se snažil Dmitrij Voronkov urputně procpat kotouč za záda gólmana, ten ho ale zalehl kousek před brankovou čárou.
     
    33:47
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Nestěrov – 2 min., podrážení).
     
    33:15
    Teď už moskevský celek zahrozil. Rozjetý Nikita Nestěrov střílel z levé strany do bloku. Následný křižný pokus Matveje Guskova vyrážel Igor Bobkov.
     
    32:17
    Nikita Dyňak opustil trestnou lavici. Kazaň je zpět v plném počtu a nadále drží jednobrankový náskok. Moc práce to v oslabení nedalo.
     
    31:48
    Arťom Lukojanov a dlouhý odpal za branku Ivana Fedotova. CSKA si v přesilové hře počíná hodně bezbranně.
     
    31:27
    A další dlouhé vyhození, pro které si musel dojet Anton Slepyšev až k vlastní brance.
     
    31:00
    Kazani se zatím daří bránit přesilovku na výbornou. CSKA musí rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    30:17
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Dyňak – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    28:58
    Judinovi sjel v obranném pásmu kotouč z čepele a namazal tak nešťastně na hůl úplně volnému Tachiru Mingačjovovi. Ten ale střílel z bezprostřední blízkosti jen do Igora Bobkova! To byla velká šance na bleskovou odpověď.
    28:01 Dmitrij KAGARLICKIJ - 1:0
     
    28:01
    Kazaň vstřelila branku!
    Rychlý protiútok Kazaně končí vedoucím gólem! DMITRIJ KAGARLICKIJ potáhl kotouč po levé straně, poté jej přenechal Galimovovi a nabruslil si k pravé tyči, aby nakonec celou kombinaci po kolmici spoluhráče zakončil trefou do odkryté klece! Asistence: Arťom Galimov.
     
    27:52
    Anton Slepyšev zkusil překvapit Bobkova táhlou ranou od levého mantinelu. Křižný pokus skončil v rohu kluziště.
     
    27:26
    Daniil Tarasov mířil z pravé strany zápěstím jen do Fedotovovy lapačky. Brankář CSKA si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    26:07
    Na protějším konci hrací plochy promarnil dobrou možnost na otevření skóre Jordan Weal. Z pravé strany se dostal před branku, za záda Fedotova ho ale nezasunul.
     
    25:16
    K odraženému kotouči se na pravém kruhu dostal Sergej Plotnikov. Nemířil ale přesně, bez přípravy poslal puk vedle bližší tyče.
     
    24:36
    S nahozením od modré čáry neměl Ivan Fedotov nejmenší problém. Zpracoval ho hokejkou a ihned rozehrál.
     
    24:11
    Až nyní se podařilo CSKA eliminovat tlak Kazaně. Pouze však za cenu zakázaného uvolnění, takže se hra opět vrátí před Fedotova.
     
    23:07
    S koncem přesilovky přihrával Nikita Ljamkin na pravý kruh Jordanu Wealovi. Jeho křižnou ránu zápěstím na zadní tyč vyrážel Ivan Fedotov.
     
    22:28
    Nikita Ljamkin nahazoval před branku kotouč od modré čáry. Ten se odrazil do rohu kluziště.
     
    21:55
    A další hostující vyhození. Kazaň musí znovu rozehrávat akci takříkajíc od píky.
     
    21:33
    Nestěrov se pustil za brankou do rozmíšky a Kazaň má k dispozici druhou dnešní přesilovku. CSKA teď ale vyhodilo kotouč k brance Bobkova.
     
    21:05
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Nestěrov – 2 min., hrubost).
     
    21:05
    Ivan Fedotov musel řešit nepříjemný odraz od zadního plexiskla. Kotouč ukryl u své levé tyče pro jistotu pod lapačkou.
     
    20:31
    Po špatné rozehrávce Kazaně se ke kotouči zničehonic dostal Tachir Mingačjov. Jeho křižnou ránu z levé strany vytěsnil Igor Bobkov lapačkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Střely na branku: 7:4
    Zásahy brankářů: 4:7
    Vyhraná vhazování: 8:14
    Hity: 2:2
    Trestné minuty: 2:2
     
    Zápas mezi Kazaní a moskevským CSKA sliboval atraktivní podívanou, v první dvacetiminutovce toho ale oba týmy divákům příliš nepředvedly. Více s pukem hrála Kazaň, její pobyty v útočném pásmu ale byly takové neurovnané, často neměly hlavu a patu. Oba brankáři zatím museli zasahovat jen minimálně a skóre se neměnilo ani navzdory dvěma přesilovým hrám. Asi největší šanci měl na konci 12. minuty Paňukov, který se zleva natlačil až před Fedotova, skulinku mezi jeho betony ovšem nenašel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Závěr dějství je ve znamení boje o kotouč u mantinelu. Už se nic nestane.
     
    19:50
    Hosté se osvobodili vyhozením puku přes všechny čáry. Následovat bude ještě jedno vhazování před Ivanem Fedotovem.
     
    19:29
    Kazaň je i při hře pět na pět natlačena v útočném pásmu. Kombinace hokejistů v zelených dresech už ale nejsou tak nebezpečné jako v přesilovce.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    18:14
    S koncem přesilovky se pokoušel zasunout kotouč podél Fedotovovy pravé tyče zpoza branky Arťom Lukojanov. Brankář CSKA byl na svém místě.
     
    18:08
    Dmitrij Kagarlickij hledal krátkou přihrávkou zleva mezi kruhy Arťoma Galimova. Ten netrefil puk bez přípravy vůbec čistě.
     
    17:33
    Po skrumáži před Ivanem Fedotovem přišel odpal kotouče až za branku Bobkova. CSKA umazává další cenné vteřinky.
     
    17:05
    Kazani se zatím v přesilové hře nedaří. Nyní musí rozehrávat akci z vlastní poloviny.
     
    16:14
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Lucas Wallmark – 2 min., hákování).
     
    16:14
    Anton Slepyšev se z pravé strany pokoušel přihrát před branku. Do jeho přihrávky píchl Bobkov hokejkou. O chvíli později střílel z otočky mimo Lucas Wallmark. To už ale bylo pískáno.
     
    15:52
    Probíhá urputný souboj o kotouč v rohu kluziště na polovině CSKA. Aktivně si počínají zejména Dmitrij Judin a Klas Dahlbeck.
     
    14:57
    V krátkém sledu dvojí vhazování po levé ruce Ivana Fedotova. Po tom druhém se CSKA definitivně osvobodilo.
     
    14:46
    Boj o puk v prostorech mezi kruhy před Fedotovem. Nakonec střílel úplně mimo – konkrétně do rohu kluziště – Kirill Paňukov. Bylo to ale s tečí. Po chvíli museli rozhodčí řešit první rozmíšku, vylučovat se ale nebude.
     
    13:59
    Kazani se nepodařilo s pukem usadit v útočné třetině. Kombinaci zakončenou střelou od modré čáry? Takovou jsme v dnešním utkání ještě neviděli.
     
    13:27
    Nikolaj Kovalenko se dostal do kleští dvou bránících protihráčů. Takto rozhozen nakonec nedokázal z bezprostřední blízkosti branky zakončit. Ivan Fedotov ukryl touš pod lapačkou.
     
    12:54
    Hokejistům z ruské metropole se podařilo vytlačit Kazaň alespoň na chvíli do středního pásma. Aktivita domácího celku s přibývajícím časem narůstá.
     
    12:29
    Alexandr Burmistrov posouval z levé strany kotouč před branku. Tam na něj nikdo z dvojice dojíždějících spoluhráčů nedosáhl.
     
    12:00
    První opravdu dobrá akce Kazaně. Kirill Paňukov přebruslil na levé straně Johna Gilmoura a natlačil se s pukem až před Ivana Fedotova. Skulinku mezi jeho betony ale nenašel.
     
    11:28
    Z prostoru mezi kruhy střílel skrze clonícího protihráče Kirill Adamčuk vedle pravé tyče.
     
    11:05
    Dmitrij Judin se opřel do kotouče z větší vzdálenosti. Jeho pumelici zpacifikoval Ivan Fedotov vyrážečkou. Od té se puk odrazil do ochranné sítě. Bude se vhazovat.
     
    10:35
    Pavel Karnauchov střílel jen do spoluhráče před sebou. Arťom Blažijevskij to zase zkoušel z pravé strany někam pod břevno. Jeho ránu z velkého úhlu vyrazil Bobkov ramenem.
     
    09:52
    Kazaň je v těchto chvílích aktivnějším týmem, v útočném pásmu si ale počíná zbrkle. Zoufale tomu chybí nějaká kloudnější kombinace, o střelbě ani nemluvě.
     
    09:02
    Zakázané uvolnění CSKA. Vhazovat se bude po pravici Ivana Fedotova.
     
    08:56
    Pär Lindholm vjel do útočného pásma o něco dříve než hrací předmět. Kazaň je vykázána do střední třetiny.
     
    08:40
    Puk se znovu stěhuje z jedné strany na druhou. Oba celky si ho předávají jako pověstný horký brambor, ale bez výraznějšího efektu.
     
    07:24
    Další vyhození, tentokrát při hře pět na pět. Pískáno je zakázané uvolnění a aktéři se vrátí před Bobkova.
     
    06:57
    Je to jasné. Kazaň znovu vyhazuje puk až k protější brance a toto oslabení přečká bez újmy na skóre.
     
    06:44
    Joakim Nordström upadl v souboji za brankou a je pískáno. Vylučovat se ovšem nebude, trvá moskevská přesilovka pěti proti čtyřem.
     
    06:01
    Polovina přesilovky CSKA je minulostí. Hostům se zatím nepodařilo založit souvislou akci. Nyní znovu musí spěchat k vlastní brance pro další vyhození Kazaně.
     
    05:28
    Domácí špatně vystřídali a musí se bránit ve čtyřech. Nikita Ljamkin teď nekompromisně odpálil kotouč až k brance CSKA.
     
    05:01
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    05:01
    Až nyní foukl rozhodčí do píšťalky a přerušuje hru. Oba týmy střídají, na programu je rovněž první komerční pauza.
     
    04:25
    Velká skrumáž před brankou CSKA úvodním gólem nekončí. Hosté už se osvobodili a mohou útočit. Hraje se velmi dlouho bez přerušení.
     
    03:26
    Igor Bobkov vyjel za vlastní branku, kde zachytil kotouč a pokusil se založit rychlou akci. Jeho spoluhráči se ale daleko nedostali a za chvíli musel brankář Kazaně zasahovat v brankovišti, kde vyrážel střelu z levé strany.
     
    02:40
    Hokejisté armádního celku jen odevzdali kotouč, a tak může hrát zpoza vlastní branky pro změnu Kazaň.
     
    02:07
    Momentálně se hraje především ve středním pásmu. Ani jednomu z celků se nedaří trvale usadit v útočné třetině.
     
    01:11
    Kazaň založila rychlý protiútok. Po levé straně ho vedl Pär Lindholm. Jeho zakončení na bližší tyč vyrazil Ivan Fedotov.
     
    00:47
    Podél pravého mantinelu se do zakončení skrze clonícího Ljamkina dostal Matvej Guskov. Zblokovaná střela skončila na brankářově betonu.
     
    00:06
    Hned po šesti vteřinách první přerušení. Domácí nastoupili do utkání v tmavě zelených dresech. Hosté z Moskvy v bílých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (T. Biljalov, Golubjov) – Kampfer, Rukavišnikov, Ljamkin, Adamčuk, Judin, Žuravljov, Lukojanov (C) – Tarasov, A. Galimov, Kagarlickij – P. Lindholm, Kovalenko, Voronkov (A) – Paňukov, Safonov, Weal – Burmistrov, Mechovov, M. Gluchov (A).

    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (Kiseljov, Reideborn) – Dahlbeck (A), Ar. Sergejev, Svedberg, N. Nestěrov, Kiselevič, Blažijevskij, Gilmour, Makarov – Andronov (C), Mingačjov, P. Karnauchov – Guskov, Nordström, Slepyšev – S. Plotnikov, Okulov (A), Wallmark – Alexandr Popov, Pankratov, Sorkin.

    Rozhodčí: Gamalej, Olenin – Sivov, Šišlo.
     
    V loňské sezoně se oba týmy utkaly dvakrát a v obou případech se radoval ten, který hrál zrovna venku. Zkraje září zvítězila 3:2 po prodloužení Kazaň. Na konci letošního února pak uspěl venku pro změnu CSKA, kterému k vítězství stačila jediná branka.
     
    Vyrovnané skóre 7:7 eviduje po třech odehraných zápasech rovněž CSKA Moskva. Armádní klub z ruské metropole ovšem vstoupil do sezony v opačném gardu než jeho středeční soupeř. Po úvodní porážce 0:4 s obhájcem titulu z Omsku přišly výhry 3:2 s Dinamem Riga a 4:1 se Soči. Aktuálně tak loňský vítěz základní části okupuje se čtyřmi získanými body pátou příčku Západní konference. Rovněž v jeho středu nalezneme jediného dvougólového střelce. Je jím Michajl Grigorenko (2+0). Také v případě CSKA platí, že jeho dres v současnosti neobléká žádný z českých hokejistů.
     
    Kazaň nevstoupila do letošního ročníku úplně nejlépe. Po úvodní výhře 3:0 nad Jokeritem následovaly překvapivé domácí porážky 3:4 s Kunlunem a 1:3 s Nižným Novgorodem, byť byli hokejisté s leopardem ve znaku v obou duelech střelecky aktivnějším týmem. V tabulce Východní konference se tak trojnásobný mistr soutěže nachází se dvěma body až na sedmé pozici. Na vyrovnaném skóre 7:7 se největší měrou podílel kanadský útočník Jordan Weal, jenž jeden gól dal a na tři nahrál. Jediným dvoubrankovým střelcem Kazaně je zatím Kazach Kirill Panjukov (2+1). Na soupisce klubu se nenalézá žádný český hráč.
     
    Hezký středeční podvečer u sledování Kontinentální hokejové ligy, která má dnes na programu celkem šest střetnutí. My se v tomto textovém přenosu podrobněji zaměříme na atraktivní měření sil mezi dvěma předními týmy. Těmi jsou Ak Bars Kazaň a CSKA Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 29. Kagarlickij (A. Galimov) – 54. Guskov (Slepyšev, Wallmark), 65. Dahlbeck (Nordström, S. Plotnikov)


    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (T. Biljalov, Golubjov) – Kampfer, Rukavišnikov, Ljamkin, Adamčuk, Judin, Žuravljov, Lukojanov (C) – Tarasov, A. Galimov, Kagarlickij – P. Lindholm, Kovalenko, Voronkov (A) – Paňukov, Safonov, Weal – Burmistrov, Mechovov, M. Gluchov (A) – Dyňak.
    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (Kiseljov, Reideborn) – Dahlbeck (A), Ar. Sergejev, Svedberg, N. Nestěrov, Kiselevič, Blažijevskij, Gilmour, Makarov – Andronov (C), Mingačjov, P. Karnauchov – Guskov, Nordström, Slepyšev – S. Plotnikov, Okulov (A), Wallmark – Alexandr Popov, Pankratov, Sorkin.

    Rozhodčí: Gamalej, Olenin – Sivov, Šišlo
    bahis siteleri