FKM Vysočina Jihlava – D. Benešov 3:3 (kon.) | Vel. Meziříčí – Uh. Brod 0:2 (kon.) | Vratimov – Znojmo 2:2 (kon.)
Blansko – Slovácko B 1:3 (kon.) | Kroměříž – Olomouc B 0:2 (kon.)
konec
FKM Vysočina Jihlava
3:3 (1:0)
FC Dolní Benešov
Sobota 11.09.2021, 10:15 • Na Stoupách, Jihlava • Moravskoslezská fotbalová liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování 7. kola ČFL, u zápasu mezi Jihlavou a Dolním Benešovem.
     
    FKM Vysočina Jihlava

    Fotbalistům Jihlavy vstup do nové sezóně příliš nevydařil, v dosavadních sedmi zápasech uhráli pět bodů za vítězství 4:1 nad Vrchovinou a remízy 1:1 s Uničovem a 3:3 s Velkým Meziříčím. Svěřenci kouče Veselého čekají na výhru tři týdny, v posledních třech zápasech nejprve podlehli shodně 0:3 s Vratimovem a Hlučínem, ve vloženém kole v týdnu přišla již zmiňovaná remíza s Velkým Meziříčím.
     
    FC Dolní Benešov

    Dolní Benešov už má více bodů, než v loňské nedohrané sezóně, v níž odehrál jedenáct zápasů a na konto zapsal pouze sedm bodů. Nyní má po sedmi utkáních deset bodů, když dokonce zvítězil třikrát v řadě, postupně 2:1 nad Zlínem B a 1:0 shodně nad Vrchovinou a Vratimovem. Vítěznou sérii ukončila až v týdnu vedoucí Kroměříž, ta na hřišti Dolního Benešova vyhrála 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FKM Vysočina Jihlava: Lancman – Wilson, Štefánek, Kolčava (C), M. Fila, Němeček, Shudeiwa, L. Fila, Křivánek, Chocholatý, Franěk.
    Náhradníci: Jágrik – Tall, Havlín, Savi, Novák, Lát, Crhan.

    FC Dolní Benešov: Chvěja – Massaniec, Rubý, Moravec (C), Blahuta, Labuda, Wybraniec, Skroch, Karčmář, Rončka, Vrána.
    Náhradníci: Baránek – Sobek, Gebauer, Hrdlička, Kubík.

    Rozhodčí: Tomanec – Drozdy, Kostelník.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních modrých dresech. Fotbalisté Dolního Benešova pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy červené.
     
    3
    Se zpracováním skákajícího balónu si Daniel Skroch neporadil. Situace využil Robert Štefánek, míč odpálil mimo nebezpečí.
     
    4
    Další útok hostujícího celku zastavil zdvižený praporek pomezního, za obrannou řadou se v době nahrávky nacházel Filip Labuda.
     
    5
    Pěkný míč na levou stranu ostal Jakub Vrána. Zvládl nelehké zpracování a na malém vápně hledal Blahutu, těsně před ním zasáhl ve skluzu Wilson.
     
    6
    Centr od rohového praporku na přední tyč nepřinesl kýžené ovoce. Tomáš Moravec chtěl prodlužovat za sebe, nicméně trefil jen protihráče.
     
    7
    Nedorozumění mezi domácími fotbalisty vedlo ke ztrátě balónu. Lukáš FIla očekával nahrávku do běhu, Shudeiwa poslal pas za jeho záda.
     
    8
    Pro nepovedený nákop Patrika Rubého doběhl gólman Michal Lancman. Nikdo se jej napadat nevydal, brankář si tak mohl užít balónu po delší dobu.
     
    9
    Štěpán Němeček vyslal lob za obranu na Wilsona. Tomu nadělalo problémy zpracování, nicméně míč ve hře udržel a střílený centr poslal do rukavic Chvěji.
     
    10
    V akci znovu Justin James Araujo Wilson. Proti dvěma protihráčům balón udržel, ačkoliv podklouzl. Posléze hrál pod tlakem do zadních řad na Kolčavu.
     
    11
    Z větší vzdálenosti vypálil zajímavou střelu k levé tyči Sebastian Chocholatý. Filip Chvěja šel na zem včas a míč vytěsnil mimo tři tyče.
     
    12
    Další zákrok pro hostujícího gólmana. Tentokráte o poznání snazší, protože hlavička Němečka neměla potřebnou razanci, navíc mířila do středu.
     
    13
    Obránci před Filipem Labudou couvali, proto následovala rána z dvaceti metrů. Lancman měl situaci pod kontrolou, kulatý nesmysl výrazně minul levou tyč.
     
    14
    Domácí zkouší štěstí trpělivou kombinací na útočné polovině. Defenziva Dolního Benešova však zatím pracuje velmi dobře.
     
    15
    Fares Shudeiwa si všiml rozběhnutého Křivánka příliš pozdě. Nahrávku mu poslal v době, kdy se již nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    16
    Levou lajnou utekl svému osobnímu strážci Daniel Skroch. Ve finále akce hledal přihrávkou pod sebe Labudu, první byl u míče Štefánek.
     
    17
    Individuální akci Fares Shudeiwa nezakončil sám, balón mu sebral spoluhráč Araujo-Wilson. Fotbalista z Trinidadu a Tobaga posléze nepřesně rozehrál.
     
    18
    Štěpán Němeček se provinil útočným faulem. Neočekával odvážnou kličku Massaniece, soka pak viditelně zatáhl za dres.
     
    19
    Moc nechybělo, ale Jakub Vrána nakonrc na průnikovou nahrávku nedosáhl. Nemusel smutnit, protože adresát Martin Fila pak sám vyslal přihrávku do autu.
     
    20
    Volný přímý kop vybojoval Tomáš Moravec. Výborně pokryl balón, načež jej zezadu nedovoleným způsobem atakoval Skroch.
     
    21
    Slibný centr na zadní tyč mířil na Patrika Rubého. Tomu ovšem ještě pár metrů chybělo, míč dostihl až mimo hrací plochu.
     
    22
    Rychlý protiútok roztáhl Lukáš Fila nahrávkou Araujovi-Wilsonovi. Z velkého úhlu nevystřelil místo toho zvolil střílen centr ke kopačkám beka.
     
    23
    Araujo-Wilson je zatím hodně vidět. Vyskočil si nejvýše na centr od rohového praporku, avšak vysokou hlavičku bezpečně zachytil Chvěja.
     
    24
    Jakub Massaniec si pod tlakem pomohl malou domů s gólmanem. Filip Chvěja musel rychle reagovat, ale poradil si, z první vrátil míč spoluhráči.
     
    25
    Více volného prostoru využil Adam Karčmář k centru z levé lajny. Domácí kapitán Ladislav Kolčava přehlavičkoval Labudu.
     
    26
    Akce hostujícího mužstva ještě pokračovala. Do odraženého balónu se přímým nártem opřel Matyáš Blahuta, jenže trefil přímý střed brány, tedy Lancmana.
     
    26
    První žlutou kartu v utkání vyfasoval hostující fotbalista Daniel Skroch. Faulem ještě na útočné polovině zastavil brejk domácích mužstva.
     
    27
    Hosté kombinují na polovině soupeře, ale ke střeleckému pokusu se zatím nedostali. Defenziva Vysočiny soupeře velmi dobře dostupuje.
     
    28
    Velmi dobře zvládl situaci Ladislav Kolčava. Při obranné hlavičce zachoval chladnou hlavu a nasměroval ji do rukavic brankáře.
     
    29
    Hlavou musel hrát rovněž Patrik Rubý, když vyvinul úsilí zabránit dlouhému míči Fraňka v cestě za obranu. A podařilo se, balón v záklonu poslal do zámezí.
     
    30
    Zmatky v pokutovém území Dolního Benešova dopadly pro hosty dobře. Jakub Massaniec sice odkopem nastřelil Arauja-Wilsona, ovšem míč pak ze vzduchu s klidem sebral Chvěja.
     
    31
    Z pravé strany šestnáctky postupoval do zajímavé příležitosti Fares Shudeiwa. Zvolil křižnou střelu, kterou Chvěja zvládl vyrazit pravou rukou.
     
    32
    Obrovská šance Dolního Benešova nekončí gólem! Michal Lancman vyběhl mimo pokutové území, hrudí však míč neodvrátil, chopil se jej Filip Labuda. Prázdnou bránu ale netrefil, lob poslal na horní síť.
     
    33
    Standardku vybojoval Tomáš Franěk. Balón si hodil několik metrů před sebe, načež ho ve skluzu sestřelil na trávník Patrik Rubý.
     
    34
    Prodloužený centr mířil k pravé lajně, kde míč ještě dostihl Radek Křivánek. Zkusil vybojovat, roh, ale bude se odkopávat od brány.
     
    35
    Jihlava právě vstřelila branku!
    S blížícím se koncem prvního poločasu se domácí ujímají vedení! Obrana Dolního Benešova nezachytila náběh RADKA KŘIVÁNKA, který zakončil samostatný únik střelou mezi nohy Chvěji.
    35. Radek KŘIVÁNEK - 1:0
     
    37
    Domácí jsou při chuti. Za obrannou řadu tentokráte nabíhal Araujo-Wilson, k jeho smůle však Shudeiwa vyslal nahrávku mimo jeho dosah.
     
    38
    Výbornou práci odvedl Sebastian Chocholatý. Natlačil tělo před Wybraniece a hlavou míč nasměroval k brankáři, Lancman mohl hrát rukama.
     
    39
    Štěpán Němeček si v souboji s Massaniecem pomohl podražením, což pozornosti rozhodčího neuniklo, píská se faul.
     
    40
    Rychlostní souboj Robert Štefánek zvládl. Jakub Vrána soka sice dostihl, ale nedokázal se před něj natlačit. Odkop pro Jihlavu.
     
    41
    Michal Lancman dostal malou domů. Ideálně si míč zpracoval a nikým neatakován přenesl hru doprava na volného Lukáše Filu.
     
    42
    Hosté kontrolují balón na svých kopačkách, ale to jim nestačí. Prohrávají a potřebují najít způsob, jak prolomit defenzivu Vysočiny.
     
    43
    Příležitost se naskýtá ze standardní situace. Fares Shueiwa se totiž provinil nedovoleným zákrokem proti Wybraniecovi, lze očekávat centr do vnitra šestnáctky.
     
    44
    K němu dojít mělo, ale Matyýš Blahuta poslal příliš nízký balón, takže ještě před pokutovým územím hlavičkoval kulatý nesmysl do bezpečí Martin Fila.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Filip Labuda začal sprintovat příliš brzy. Daniel Skroch ho sice svým nákopem našel, nicméně pomezní odmával ofsajd.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Fotbalisté Jihlavy vedou po prvním poločase nad Dolním Benešovem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Skóre střetnutí udává situace z 35. minuty, kdy za obranu zaběhl Radek Křivánek a sám proti Chvějovi si poradil s velkým přehledem. K vidění je vyrovnané utkání, v němž o vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto, hosté určitě zabojují minimálně o remízový výsledek.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:20.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Ladislav Kolčava si proti Moravcovi pomohl rukama. Situaci velmi dobře viděl i arbitr Tomanec, jenž odpískal standardku ve prospěch hostů.
     
    49
    V obraně si velmi dobře poradil Daniel Skroch. V rychlostním souboji porazil Arauja-Wilsona a kulatý nesmysl odpálil do autu.
     
    50
    Nohama si zahrál gólman Filip Chvěja. Pro míč vyběhl mimo pokutového území, načež ho dlouhým odkopem poslal na útočnou polovinu.
     
    51
    Justin James Araujo-Wilson se domníval, že si s ním Němeček chce narazit, ale realita byla jiná, druhý jmenovaný zpětný pas vůbec neočekával.
     
    52
    Araujo-Wilson si následně chtěl vymodlit penaltu po údajném kontaktu s Patrikem Rubým. Rozhodčí nechal ve hře pokračovat.
     
    53
    Dolní Benešov dělily od vyrovnání decimetry! Filip Labuda po pravé straně pronikl do pokutového území a křižnou střelu poslal jen těsně vedle tyče.
     
    54
    V ofsajdu přistižen Tomáš Franěk. Snažil se pohlídat své postavení, ale přihrávka od Křivánka přišla příliš pozdě.
     
    55
    Rohový kop hosté ve vyrovnání nepřetavili. Ani když se do odraženého balónu opřel Matyáš Blahuta, jenž vysoko přestřelil.
     
    56
    Už to vypadalo, že Filip Labuda udržel míč na hrací ploše, ale praporek pomezního nakonec vyletěl vzhůru a ukázal autové vhazování ve prospěch Vysočiny.
     
    57
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Veselého jsou o krok blíže vítězství. LUKÁŠ FILA si zpracoval těžký míč, načež kličkou do středu vyřadil ze hry dva obránce a střelou k levé tyči proměnil Chvěju do role diváka.
    57. L. FILA - 2:0
     
    59
    Nataniel Wybraniec nechtěl hrát na gólmana, ale nakonec mu nic jiného ani nezbylo, protože se mu nikdo jiný nenabídl.
     
    60
    Hodina z utkání je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Vysočina vede nad Dolním Benešovem už o dva góly, je tak velmi blízko třem bodům.
     
    62
    Střídání v týmu FKM Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Justin James Araujo-Wilson, přichází Mame Alassane Laye Tall.
     
    63
    Vysočina nikam nespěchá. Němeček mohl hrát dopředu, ale nahrál brankáři, jenž si dovolil velkou parádu, lob poslal těsně nad hlavou presujícího Labudy.
     
    64
    Střílený centr Rončky zleva měl oči. Jakubu Vránovi moc nechybělo, těsně před ním ovšem zakročil rovněž skluzující Kolčava.
     
    65
    Útok Dolního Benešova pokračoval rohovým kopem. Na centr od praporku si nejvýše vyskočil Wybraniec, balón usměrnil vedle pravé tyče.
     
    66
    Dolní Benešov právě vstřelil branku!
    Dolní Benešov se dočkal! Labuda ve vápně přenechal míč DANIELU SKROCHOVI, za jehož přízemním projektilem k levé tyči se Lancman natahoval marně.
    66. Daniel SKROCH - 2:1
     
    68
    Závěrečná fáze utkání slibuje dramatickou podívanou. Psychická výhoda je bezesporu na straně hostujícího mužstva, které se utvrdilo v tom, že góly dávat umí.
     
    69
    Filip Chvěja vystartoval daleko z pokutového území, aby zamezil hrozícímu nebezpečí. Hlavou odvrátil hrozící nebezpečí před Karčmářem.
     
    70
    Ofsajd, balón se stěhuje zpátky do moci domácího mužstva. Ofsajdová past vyšla na Jakuba Vránu, ten se nestihl stáhnout a znovu rozběhnout v linii s obránci.
     
    71
    Od kontaktního gólu je k vidění velké množství nepřesností na obou stranách. Robert Štefánek si pod tlakem pomohl malou domů.
     
    72
    Druhou žlutou kartu utkání obdržel Patrik Rubý. Čistým způsobem nedokázal zastavit Martina Filu, tak si pomohl zatažením za jeho dres. Spolu s ním dostal kartu žluté barvy rovněž Adam Karčmár, po jehož faulu sudí nejprve ponechal výhodu.
     
    73
    Ze standardky domácí nevytěžili vůbec nic. Fares Shudeiwa centroval a Adam Rončka byl tím, kdo odhlavičkoval balón mimo velké vápno.
     
    74
    Nedovoleného zákroku na polovině hřiště se dopustil Radek Křivánek. Ve skluzu sice trefil balón, ale jako první zasáhl konkurenta.
     
    75
    Střelou z velké dálky se prezentoval Daniel Skroch. Balón napálil pravačkou o zhruba metr nad branku. Lancman mohl zůstat klidným.
     
    75
    Střídání v týmu FKM Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Radek Křivánek, přichází Tomáš Lát.
    Střídání v týmu FKM Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Štěpán Němeček, přichází Václav Havlín.
     
    76
    Obranný odkop se Robertu Štefánkovi nepovedl, ale nemusel litovat, protože Kolčava hlavou posunul míč k brankáři.
     
    77
    Odražený balón napálil z voleje Adam Karčmár. Rána mu nesedla ideálně, kulatý nesmysl vyslal vysoko nad cílové zařízení.
     
    78
    Filip Chvěja znovu zůstal ledově klidným po střele domácího hráče. Technický pokus Lukáše Fily se vykroutil vedle levé tyčky.
     
    78
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Adam Rončka, přichází Tomáš Gebauer.
     
    79
    Proti přesile si Filip Labuda poradil obstojně. Nastřelil jednoho z obránců a vybojoval rohový kop pro hostující celek.
     
    80
    Exekuce rohu se chopil Matyáš Blahuta. Polovysoký balón směřující na přední tyč odhlavičkoval mimo nebezpečí Štefánek.
     
    81
    Jihlava právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Rohový kop měla k dispozici i Vysočina a nejvýše si naskočil MAME ALASSANE LAYE TALL. Gólman si sice levou rukou na míč sáhl, ale vytěsnit jej mimo bránu nedokázal.
    81. Mame Alassane Laye Tall - 3:1
     
    81
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Filip Labuda, přichází David Sobek.
     
    83
    Dolní Benešov právě vstřelil branku!
    Drama pokračuje! DAVID SOBEK přiběhl k volnému míči v pokutovém území Jihlavy jako první a střelou po zemi k levé tyči vrátil hosty na dostřel.
    83. David SOBEK - 3:2
     
    83
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Daniel Skroch, přichází Petr Hrdlička.
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Adam Karčmář, přichází Ondřej Kubík.
     
    84
    Domácí zkusili zaskočit defenzivu soupeře ofenzivní rozehrávkou po inkasované brance. Tall však vyslal příliš dlouhý pas na Martina Filu.
     
    85
    Neujala se ani střela na opačné straně. Utaženou placírkou vypálil Adam Karčmár, kulatý nesmysl prosvištěl o kousek nad břevnem.
     
    86
    Není kam spěchat, toho si jsou domácí moc dobře vědomi. Robert Štefánek bez většího přemýšlení zapojil do hry brankáře.
     
    87
    Centr zprava Adamu Rončkovi vůbec nevyšel. Pravou nohou poslal míč do boční sítě domácí brány, odkopávat bude Lancman.
     
    87
    Dolní Benešov právě vstřelil branku!
    To je parádní comeback Dolního Benešova, který s blížícím se koncem utkání vyrovnává na 3:3! Po centru z volného přímého kopu od pravé lajny se žádnému z domácích hráčů nepodařilo míč odkopnout do bezpečí. Této skutečnosti využil TOMÁŠ GEBAUER, ten píchl míč k pravé tyči, Lancman neměl šanci zasáhnout.
    87. Tomáš GEBAUER - 3:3
     
    89
    Pořádný šok pro Vysočinu, ta ještě před pár minutami vedla rozdílem dvou gólů a zdálo se, že má prakticky jisté tři body. Nyní to ale vypadá, že se body spíše budou dělit.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90+1
    Michal Lancman musel vyběhnout mimo velké pokutové území, aby zamezil hrozícímu nebezpečí. Míč odkopl těsně před sprintujícím Blahutou.
     
    90+1
    Střídání v týmu FKM Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Lukáš Fila, přichází Adam Savi.
     
    90+2
    Je to jasné, zápas skončí dělbou bodů. Poslední akci táhli hosté po levé lajně, Daniel Skroch ji zakončil technickým pokusem vedle brány.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi FKM Vysočinou Jihlava a Dolním Benešovem skončilo 3:3. Dlouho to vypadalo, že za třemi body směřují domácí, kterým vystřelili dvougólový náskok Radek Křivánek a Lukáš Fila. Hosté snížili zásluhou Daniela Skrocha, nicméně Vysočině vrátil vedení o dva góly v 81. minutě hlavičkou z rohového kopu střídající Mame Alasanne Laye Tall. Hosté ovšem střetnutí nezabalili a během šesti minut od třetí inkasované trefy sami vstřelili dva góly, díky nimž nakonec vyválčili bod, prosadili se David Sobek a Tomáš Gebauer.

    Jihlavu remíza ponechala na 16. místě, Vrchovině se přiblížila na rozdíl jediného bodu. Dolní Benešov se propadl na 11. příčku za Uherský Brod, který utkání hrané ve stejný čas zvládl za tři body.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:13:38)

    Milan Huppert

    Branky: 35. Křivánek, 57. L. Fila, 81. Tall – 66. Skroch, 83. Sobek, 87. Gebauer

    Karty:   26. Skroch (DBE), 72. Rubý (DBE), 72. Karčmár (DBE)


    FKM Vysočina Jihlava: Lancman – Araujo-Wilson (62. Tall), Štefánek, Kolčava (C), M. Fila, Němeček (75. Havlín), Shudeiwa, L. Fila (90+1. Savi), Křivánek (75. Lát), Chocholatý, Franěk.
    Náhradníci: Jágrik – Tall, Havlín, Savi, Novák, Lát, Crhan.

    FC Dolní Benešov: Chvěja – Massaniec, Rubý, Moravec (C), Blahuta, Labuda (81. Sobek), Wybraniec, Skroch (83. Hrdlička), Karčmář (83. Kubík), Rončka (78. Gebauer), Vrána.
    Náhradníci: Baránek – Sobek, Gebauer, Hrdlička, Kubík.

    Rozhodčí: Tomanec – Drozdy, Kostelník

    Diváci: 100
    bahis siteleri