Bolzano – Frisk Asker 1:2 (0:1 po s.n.) | Salzburg – Jastrzębie 6:1 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
6:1 (0:0, 1:1, 5:0)
JKH GKS Jastrzębie
Neděle 12.09.2021, 20:20 • Eisarena Salzburg • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:47:56)
     
    Hokejisté Salzburgu potvrdili roli favorita a na domácím ledě rozdrtili polské Jastrzębie 6:1. Tak vysokému výsledku přitom po dvě třetiny nic nenapovídalo, neboť kostka nad ledem ukazovala skóre 1:1. Ve třetí třetině ale hosté odpadli fyzicky a domácí tuto skutečnost potrestali pěti brankami, když se dvakrát prosadil Ty Loney, Američana doplnili Jakub Borzecki, Benjamin Nissner a Thomas Raffl. Zápas nakonec dopadl podle očekávání a svěřenci kouče McIlvaneho tak v Lize mistrů udrželi stoprocentní bilanci i po čtvrtém zápase, navíc si zajistili postup. Šance na proniknutí do další fáze naopak ztratilo Jastrzębie, to zůstává na jednom bodu a lépe jak třetí už být nemůže.
     
    Střely na bránu: 39 – 20
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Poslední útok patřil domácím. Do akce se zapojil kompletní první útok. Přes Nissnera a Wukovitse se puk dostal ke Schneiderovi, forhendová dělovka skončila v lapačce Kielera.
     
    59:22
    Alespoň zmírnit vysokou porážku se pokusil Vitalijs Pavlovs. Mezeru mezi obrannou dvojicí nenašel, čistým způsobem ho obral Kanzig.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:55
    Hokejisté v bílých dresech v závěrečném dějství dominují ve všech ohledech. Další útok skončil u Hochkoflera a jeho forhendový rány těsně nad horní tyč.
     
    58:17
    Už to vypadalo, že Danjo Leonhardt ujede do úniku, ale zradilo ho zpracování. Proto střílel přes Jasse, jehož trefil do chrániče.
     
    57:43
    Společně s Mlynarovičem se do útoku zapojil český forvard Milan Kasperlík. Právě on akci zakončoval, bekhendem vyprášil brankářův pravý beton.
     
    57:16
    Thomas Raffl na puk nedosáhl, přesto Salzburg zůstal v útočném pásmu. Kotouč totiž doputoval k Zündelovi, ten rozvinul kombinaci pasem na modrou čáru Kanzigovi.
     
    56:59
    Sám proti dvěma Jan-Mikael Järvinen neuspěl. Bojoval statečně, ale Arturs Ševčenko kolem něj poslal puk do středního pásma.
     
    56:06
    K asistenci mohl Peter Schneider přidat i gól. Bývalý útočník Komety Brno však z velkého úhlu na Kielera nevyzrál.
    55:24 Thomas RAFFL - 6:1
     
    55:24
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hráči rakouského celku si ve třetí třetině dělají se soupeřem doslova co chtějí. Schneider přihrál mezi kruhy THOMASOVI RAFFLOVI. Zkušený útočník nezazmatkoval a udělal brankáři kličku do bekhendu, načež nechytatelně zavěsil puk pod břevno bekhendem. Asistence: Peter Schneider a Benjamin Nissner.
     
    54:47
    V poslední chvíli Kieler spadl k ledu. Mezeru mezi betony si pohlídal, Jan-Mikael Järvinen střeleckou listinu, zatím, nerozšířil.
     
    54:15
    Nicolas Weiser neměl dobrý přehled o hře, ale nemusel toho litovat, protože za jeho brankou vydoloval kotouč bránící Brennan.
     
    53:49
    Útok předvedli i hosté. Jmenovitě Lukasz Nalewajka. Sedmadvacetiletý Polák vyzkoušel štěstí bekhendem, puk zvedl příliš vysoko.
     
    53:20
    Polský gólman má na kontě další zákrok. Od levého mantinelu jej prověřil Ali Wukovits, Kieler tentokráte udržel touš ve výstroji.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. M. Huber (Raffl, Schneider), 47. Borzecki (Brennan, M. Huber), 48. Loney (Brennan, LoVerde), 51. Loney (Järvinen, Raffl), 53. Nissner (Brennan, Wukovits), 56. Raffl (Schneider, Nissner) – 33. Kasperlík (Jarosz)


    EC Red Bull Salzburg: Wieser (Bugl) – LoVerde, Brennan, Zündel, Kanzig, Pallestrang, Schreier, Stapelfeld – Schneider, Nissner, Wukovits – Loney, Jarvinen, Raffl – Hochkofler, Leonhardt, M. Huber – Borzecki, Harnisch, P. Huber – Predan.
    JKH GKS Jastrzębie: Nechvátal (51. Kieler) – Bryk, Górny, Kostek, E. Ševčenko, Kameneu, Jass, Gimiński – Ł. Nalewajka, Rác, Kasperlík – A. Ševčenko, Pavlovs, Urbanowicz – Razgals, Mlynarovič, Kalns – Pelaczyk, Jarosz, R. Nalewajka – Baširov.

    Rozhodčí: Zrnić (SLO), Piragić (CRO) – Zgonc (SLO), Kontschieder (AUT)

    Diváci: 912
    thejrc.org