RFU – Egypt 9:0 (kon.) | Kazachstán – Kostarika 6:1 (kon.) | Uzbekistán – Guatemala 4:5 (kon.)
Litva – Venezuela 1:2 (kon.)
konec
Uzbekistán
4:5 (1:3)
Guatemala
Neděle 12.09.2021, 17:00 • Vilnius Arena (Litva) • Mistrovství světa • Skupina B
     
    Zápas je za námi. A měl přímo bláznivý průběh. V druhém poločase krátce po začátku zvyšovala Guatemala už na 4:1. Jenže následně se Uzbekové semkli a začali soupeře drtit. Obrovský tlak vyústil ve dvě branky a rázem byl soupeř "na dostřel". Guatemala si navíc srazila další míč do branky sama po vlastním gólu bylo srovnáno. Jenže čtrnáct sekund před koncem měli středoameričané k dispozici rohový kop, který týmový kapitán nakonec proměnil v branku a Guatemala vyhrává v poměru 5:4. (18:55:22)
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:46
    Neskutečné! Guatemala skóruje čtrnáct sekund před koncem a pravděpodobně rozhoduje tento mač! Kdo jiný by se mohl trefit, než týmový kapitán ALAN AGUILAR? Ten přiběhl z druhé vlny na přihrávku z rohového kopu a brutální dělovkou míč poslal do středu branky.
     
    39:40
    Jose Mansilla zahodil obrovskou příležitost, když v pokutovém území nedokázal trefit odkrytou branku a překopl ji!
     
    39:12
    Uzbekistán si nyní vyžádal oddechový čas.
     
    39:09
    Guatemalci se dostávají po dlouhé době do útoku. Čas ubíhá.
     
    38:26
    A jo srovnáno! Neskutečný tlak vyústil v další branku Uzbekistánu. Ten sehrál neskutečnou kombinaci na útočné polovině. Po finální střele si nakonec míč do vlastní branky srazil WALTER ENRIQUEZ.
     
    36:30
    Nišonov se dostal do další velké šance, ale tentokrát selhal.
     
    35:40
    Nyní se hraje jen na jednu branku, a to na tu od Guatemaly. Hráči ze střední Ameriky jsou pod obrovským tlakem a nedostávají se za svou polovinu.
     
    34:37
    HATTRICK! ICHTIJOR ROPIJEV dostal na pravé křídlo dlouhý pas, otočil se čelem k brance a okamžitě vypálil. Jeho rána skončila ve středu branky a Uzbekové se dostali na rozdíl jediného gólu.
     
    34:25
    Guatemala si bere oddechový čas.
     
    34:23
    Mansilla poslal střílenou přihrávku na zadní tyč, kde měl doklepávat spoluhráč, který ale nedoběhl včas a míč tak vyrazil brankář.
     
    32:32
    Alay dostal přihrávku do běhu a okamžitě přeposlal míč na branku. Bez úspěchu.
     
    31:48
    Adilov si vzal na starost volný přímý kop. Míč zakroutil na zadní tyč, ale těsně před ní herní pomůcku odrazil hlavou jeden z obránců.
     
    31:41
    Žlutou kartu dostává Fernando Campaignac (Guatemala).
     
    30:26
    Hamrojev si vzal na starost rohový kop a nahrál Chorijevovi. Ten ale vpálil míč jen do připraveného obránce.
     
    29:50
    Nyní se pokusily o branku tvrdou střelou obě strany. Nevedlo se ale ani Chorijevovi, ani Allanovi. Celkový počet střel je 37 – Uzbekistán, 27 – Guatemala.
     
    29:10
    Chorijev a ani následně Ropijev nedokázali svou střelu proměnit v branku. Obrovské úsilí Uzbeků tak zatím přichází vniveč.

    Jiří Polášek

    Branky: 6. Ropijev (Chorijev), 25. Ropijev (Chorijev), 35. Ropijev (Chorijev), 39. Enriquez (vla.) – 4. Campaignac (Ruiz), 5. Sandoval (Santizo), 7. Aguilar (Ramirez), 22. Sandoval (Santizo), 40. Aguilar (Ruiz)

    Karty:   24. Usmonov (UZB), 29. Jurajev (UZB) – 26. Enriquez (GUA), 32. Campaignac (GUA)


    Uzbekistán: Umarov (C) – Ropijev, Hamrojev, Nišonov, Chorjev – A. Rachmatov, Adilov, Achadjonov, D. Rachmatov, Tulkinov, Usmonov, Elibajev, Erkinov, Jurajev
    Guatemala: Ramirez – Santizo, Mansilla, Enriquez, Sandoval,Mora, Gonzalez, Alay, Alvarado, Aguilar (C), Reyes, W. Ruiz, P. Ruiz, Campaignac

    Rozhodčí: Jelić (CRO), Perona (ITA) – Fernandes (POR)
    bahis siteleri