RFU – Egypt 9:0 (kon.) | Kazachstán – Kostarika 6:1 (kon.) | Uzbekistán – Guatemala 4:5 (kon.)
Litva – Venezuela 1:2 (kon.)
konec
Kazachstán
6:1 (4:1)
Kostarika
Neděle 12.09.2021, 17:00 • Kaunas Arena • Mistrovství světa • Skupina A
     
    Přemožitel českého týmu z brněnské kvalifikační skupiny zvládl vstup do MS, když porazil Kostariku tenisově 6:1. Kostarika byla Kazachstánu vyrovnaným soupeřem v prvních deseti minutách. Pak doplatila na špatné bránění standardních situací a ačkoliv snížila z nepřímého kopu za dvojí hraní s brankářem Higuitou, tak po dvaceti minutách prohrávala o tři branky díky vlastnímu gólu a následné brance Taynana o tyč. Ve druhé půli vstřelili Kazaši dva rychlé góly během minuty a od té chvíle už se utkání dohrávalo. Duaren Tursagulov zaznamenal pět kanadských bodů (1+4), hned polovinu gólů dostala Kostarika ze standardek. Zároveň pro druhý zápas na turnaji přišla o vyloučeného Gambou. (19:02:41)
     
    Konec zápasu.
     
    39:43
    Nahrávka křížem na pravou stranu na Taynana končí na patě Zunigy. Ten je v pořádku, což je příjemná zpráva.
     
    39:05
    Čtyři Kazaši samozřejmě nalezli na tři Kostaričany a k jejich vzteku pískl asistent rozhodčího faul rukama Taynana z pravé strany na Zunigu. Kazaši mají pět faulů a Taynan přisedl v pádu pravé koleno Zunigy, to se celkem prohnulo a možná, že by bylo úplně nejlepší, kdyby se nešli rozhodčí podívat na video a režie neopakovala zákrok, za který hrozila Taynanovi přímá červená karta. Nakonec sudí usoudili, že Taynan nebude vyloučen.
     
    38:41
    Kazaši vykombinovali až k Taynanovi na pravou stranu, ten křížem mířil mimo branku proti vybíhajícímu brankáři a schoval hlavu do dlaní.
     
    38:10
    Douglas míří z pravé strany vysoko nad branku a ruce Santamarii.
     
    37:10
    Cordero vystřelil volejem křížem zprava do náruče Higuity, ten chytil balón těsně ve vápně a skoro upadl. Takže musel vyhodit balón z brankoviště a dát si ho do běhu, aby se nedejbože nepískala hra rukou mimo vymezené území. Proti kazašskému brankáři stál Gamboa a rukama jej při presinku poslal na zem. Možná, že ani nevěděl, že už jednu žlutou kartu má. To znamená, že ve druhém zápase si nezahraje a Kazaši hrají dvě minuty čtyři na tři.
     
    36:37
    Kazaši nechali jít Cubilla po levé straně na Higuitu a ten minul protější tyč. Kazašský přístup sněrem ke hře dozadu je vlivem rozhodnutého výsledku hodně laxní a přesně to bylo Kazachům vyčítáno při timeoutu.
     
    36:11
    Cabalceta posílal nahrávku křížem na levou stranu a v rámci zákonu setrvačnosti hrál někdo ze země rozkládající se na dvou kontinentech do náruče Higuity. Malá domů v žádném případě.
     
    35:47
    Valiullin podkopl na levé straně Cabalcetu, který už byl rozběhnutý proti obraně Kazachstánu a klidně si rodilý Kazach mohl prohlédnout barvu svého dresu.
     
    35:14
    Salas působil dojmem, že absolutně nemá přehled o hře a nalil soupeři. Následně pokazil Tursagulov křižnou nahrávku zleva.
     
    34:47
    Salas běžel do brejku dva na dva, ránu z pravé strany zablokoval Taynan.
     
    34:20
    Upřímně řečeno – od branky Taynana na 6:1 je to docela nuda. Kazaši možná trošku šetří síly.
     
    33:50
    Tursagulov byl ztrojený na pravé straně, takže jubilejní pátou asistenci zatím nepřidá.
     
    33:10
    Higuita a Jessenamanov si hráli s ohněm na polovině hřiště až Jessenamanov stačil před vystupjícím Fonsecou nacentrovat na zadní tyč, kde Taynan takovým zvláštním halfvolejem křížem minul branku.
     
    32:57
    Žlutou kartu dostává D. Vargas (Kostarika).
     
    32:42
    Higuita při powerplay nahrál na levou stranu a Jessenamanov vypálil vedle vzdálenější tyče.
     
    32:37
    Diego Vargas fauloval z levé strany Douglase, který si jej chtěl obhodit.
     
    32:22
    Cordero měl postavený míč na levé lajně, balón byl v pohybu a doplatil na výklad pravidla, které platí druhou sezonu.

    Vít Muzikář

    Branky: 10. Jessenamanov (Tursagulov), 11. Tursagulov (Douglas), 14. Douglas (Higuita), 17. Taynan (Akbalikov), 27. Orazov (Tursagulov), 27. Taynan (Tursagulov) – 12. Rodriguez (Gomez)

    Karty:   13. Taynan (KAZ) – 20. Gamboa (COS), 33. D. Vargas (COS)   38. Gamboa (COS)


    Kazachstán: Higuita (C) (Atantajev) – Taynan, Akbalikov, Knaub, Douglas – Karagulov, Nurgožin, Madijarov, Valiullin, Orazov, Jessenamanov, Tursagulov, Sarbassov.
    Kostarika: Santamaria (C. Vargas) – Garro (C), Cabalceta, Cubillo, Zuniga – Guevara, Gomez, D. Vargas, Salas, Fonseca, Cordero, Rodriguez, Gamboa.

    Rozhodčí: Hassan (EGY), Hnich (MAR) – Kammoun (TUN)
    bahis siteleri