Martin – Michalovce 1:5 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Neděle 12.09.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Slovenský pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Juraj Faith (asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce): "Nebolo to pre nás jednoduché stretnutie. V úvode sa striedali príležitosti na oboch stranách, čo sme určite nechceli. Potom sme sa dokázali zlepšiť a v závere sa už prejavila naša kvalita. Aj keď nie ľahko, zvíťazili sme zaslúžene. Domáci v zápase nechceli predať svoju kožu lacno, ukázali sa ako snaživé mužstvo. Bojovalo sa, ak prišlo k zraneniam, určite nie schválne. Aj keď sa hralo tvrdo, hralo sa fér. Ľudia, ktorí prišli na tribúny videli nielen extraligové mužstvo ale aj domáce, ktoré mu určite dokázalo konkurovať. V zápase sme si vyskúšali viacero viariácií, čo sa týka zloženia formácií. Tak v obrane ako aj v útoku. Stále je to predovšetkým príprava, i keď sa hrá o Pohár. Tieto stretnutia berieme ako prípravu na súťaž, ktorá nám začína v piatok. Dnes sme museli vynaložiť veľké úsilie, aby sme boli úspešní. Aj keď výsledok hovorí jasnou rečou, nebol to pre nás ľahký zápas. Ako tím sme boli pripravení odohrať ho v piatok, následne sme boli oboznámení, že ho nie je možné odohrať. Dnes sme mali hrať v Prešove, pričom zo strany domáceho tímu nebolo ešte pripravené zázemie. Informácie sa menili zo dňa na deň, z hodiny na hodinu. Neboli sme nadšení z toho, že sa nám narýchlo zmenili plány. Do Martina sme boli pripravení ísť nasledujúcu sobotu, teda deň predtým ako sme mali odohrať tento zápas. Včera sme museli reagovať na vzniknutú situáciu, cestovali sme dnes ráno, čo ale nie je až natoľko podstatné. Chyba sa nestala na našej strane, takto by sa to nemalo diať. V aktuálnom týždni určite budeme z našej strany dolaďovať určité detaily, z hrubej prípravy budeme prechádzať na hernú. Vo štvrtok máme v rámci Pohára ešte zápas s Košicami a v nedeľu s Prešovom. Samozrejme, potom už prichádzajú ligové zápasy, takže chceme urobiť všetko pre to, aby sme boli ako mužstvo na nový ročník, pripravené. Nič samozrejme nepodceňujeme ani v Pohári do ktorého vstupujeme s úmyslom odohrať kvalitné zápasy. Chceme sa v nich prezentovať hrou, s akou chceme vstúpiť i do ligovej súťaže. Veríme, že s úspešným koncom."

    Daniel Babka (tréner HK Martin): "Do Martina pricestovalo mužstvo, ktoré je vyskladané na titul v Extralige. Na všetkých postoch má kvalitných hráčov. Napriek tomu sme z našej strany i navzdory nie vysokému počtu striel, mali vyšší počet čistých príležitostí. Inkasovali sme ale gól v oslabení, čo nás určite z pohľadu úvodu mrzí. Dokázali sme vyrovnať, urobili sme ale chybu, ktorú by sme nemali urobiť. Také mužstvo ako Michalovce, túto okamžite potrestá. Pri treťom góle sme nedokázali pokryť hráča, strácali sme dych. Nehrali sme tak jednoducho, ako by sme mali hrať. V tretej tretine nám spadlo sebavedomie. Je potrebné si takisto priznať, že sme strácali i fyzicky. Inkasovali sme štvrtý a piaty gól, hra začala upadať. Vzali sme si oddychový čas. Dojem nebol až taký zlý, posledných šesť minút sme chceli dohrať so cťou, aby sme neinkasovali ďalšie góly. Rozdiel muselo byť niekde vidieť. Hráči ukázali mnohé pozitívne veci, treba ale priznať, že nám vypadli zo zostavy i niektorí hráči, ktorí dnes nemohli nastúpiť.Trpela tým najmä presilová hra. V zápase sme videli pozitívne veci, treba si ale priznať, že pre niektorých hráčov to bolo aj obrovské sústo. Skúsenosti sa určite nedajú ničím zaplatiť. Pred súťažou sú všetky zápasy určite vítané. Sme vďační za túto konfrontáciu. Zároveň sú to tri stretnutia v jednom týždni. Môžeme sa pripraviť a hráči môžu dokázať, či majú na túto úroveň. Pre nás je dôležité najmä vedieť, či počas súťaže budeme vedieť konkurovať ostatným tímom, najmä špičke a či sa budeme vedieť pobiť o titul. Máme určite čo zlepšovať. Mužstvo má vekový priemer na úrovni 23 rokov, je preto potrebné byť najmä trpezlivý. Niečo je už vidieť, niektoré systémové veci, postupne bude vidieť ďalšie. Ak sa nám zároveň podarí niektoré tréningové záležitosti preniesť aj do zápasu, bude to určite ešte lepšie."

    Peter Galamboš (útočník HK Dukla Ingema Michalovce): "Vynikajúce stretnutie s rýchlym tempom. Čakali sme, že Martinčania budú hrať dobre, ale nie, že to bude až také náročné. Domácich určite v zápase podržal brankár, v úvode sme sa takisto nevyvarovali chýb. Výsledok je určite pozitívny, nezáleží vôbec na výške skóre. Je úplne jedno, či to je v konečnom účtovaní 1:5 alebo 0:8, ide o hru. Nasledujúci týždeň už bude z našej strany sezónny. Čakajú nás síce ešte dva zápasy v skupine, sústreďujeme sa ale najmä na vstup do súťaže. Už i dnes sme potrebovali hrať tak, ako v ligovom ročníku. Samozrejme, ešte chceme v najbližších zápasoch množstvo vecí vypilovať. Vieme, že sa náš tím pred týmto ročníkom výrazne pomenil. Chvíľu bude preto logicky trvať, než sa určité záležitosti dostanú do krvi. Verím, že sme ale na dobrej ceste. Túto sezónu očakávame vyrovnanú súťaž. Minimálne 6 – 7 tímov môže mať tie najvyššie ambície. Z tohto dôvodu chceme byť preto ako tím v tabuľke čo najvyššie. Play-off je síce iná súťaž, v nej ale rozhoduje predovšetkým forma. Preto chceme počas základnej časti urobiť všetko pre to, aby si ju nielen udržali, ale aj zlepšovali."

    Jakub Burzík (obranca HK Martin): "Pohárový zápas nám ukázal nielen nedostatky, ukázal nám i veľa dobrých vecí. S oboma skupinami je určite dôležité pracovať. Na pozitívnych veciach musíme stavať, negatívne zlepšovať. Stretnutie si určite ešte rozoberieme. Najlepšia z našej strany bola určite druhá tretina, aj keď ani v úvodnej to nebolo najhoršie. Druhú tretinu sme boli ale súperovi určite vyrovnaným tímom. Tretiu tretinu sme si určite pokazili dvoma inkasovanými gólmi v rozpätí necelých dvoch minút. Zápas tak vďaka skóre vyzerá ako suverénny z pohľadu Michaloviec, to však nie je správne tvrdenie. Počas päťdesiatich minút sme hrýzli, mali príležitosti, tieto sme ale nevyužili. Z môjho pohľadu to bol dobrý a rýchly hokej, čo mi osobne sedelo. Stretli sme sa s kvalitným súperom, na čo som sa takisto tešil. Rovnako je tomu aj v prípade ďalších dvoch stretnutí, ktoré ešte len odohráme. Stretnutia si treba užiť, sú to cenné skúsenosti, ktoré môžeme počas ligového ročníka využiť. Najbližšie dni máme nahustený program, vôbec to ale neriešim. Sústreďujeme sa na najbližší zápas v utorok a potom o dva dni ďalší. Ideme postupne, vieme, že nás onedlho čaká i štart súťaže. Ako partia sme si sadli. V tíme nastali pomerne veľké zmeny. Máme mladý tím, čaká sa preto od nás bojovný a korčuliarsky hokej. Očakávajú to od nás tréneri, takže verím, že sa tým aj budeme prezentovať." (22:47:43)
     
    Ako posledný sa k puku postavil Dávid Mudrák. Ani on už nič na výsledku z nájazdov nezmení.
     
    Tomáš Nauš nevyrovnal.
     
    Tony Cameranesi nepremieňa.
     
    Michal Murček nedovolil koniec. S prehľadom znižuje na 1:2.
     
    Janne Keränen zvyšuje na 0:2. Vychutnal si brankára.
     
    Jakub Linet nepremieňa.
     
    Roman Žitný uspel. Triafa medzi betóny.
     
    Viktor Ďurina neuspel.
     
    Bruno Mráz takisto neuspel.
     
    Dodatočné nájazdy začínajú domáci. František Poliaček svoj nepremieňa.
     
    Martin v zápase Slovenského pohára podľahol Michalovciam 1:5. Góly: 22. Burzík (Linet, Gagnon) – 9. Regenda (Cameranesi), 29. Bokroš (Kukuča, Galamboš), 39. Žitný (Suja, Gajdoš), 52. Keränen (Mudrák, Mihalik), 53. Galamboš (Regenda, Kukuča).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Žitného pokus od modrej. Prihrával Mudrák.
     
    59:38
    Jakub Burzík (MAR) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    59:17
    Valtola už len kontroluje hru. Hostia držia domácich v ich pásme.
     
    58:43
    Erkinjuntti zachytáva rozohrávku domácich. Nepodarilo sa mu nájsť spoluhráča.
     
    58:17
    Hostia v plnom počte. Erkinjuntti na ľadovej ploche.
     
    57:46
    Poliaček minul prihrávku od Dírera. Blíži sa koniec zápasu.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 22. Burzík (Linet, Gagnon) – 9. Regenda (Cameranesi), 29. Bokroš (Kukuča, Galamboš), 39. Žitný (Suja, Gajdoš), 52. Keränen (Mudrák, Mihalik), 53. Galamboš (Regenda, Kukuča)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Pacalaj – Lavička, Gagnon – Burzík, Bartoš A. – Dvořák, Tokarev – Nauš, Murček, Poliaček – Toma, Dírer, Juščák – Smidžár, Linet, Nizhnikov – Cerda, Babka, Ďurina
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Kaarlehto (Pohjanoksa) – Mihalik, Mudrák – Valtola, Bokroš – Macejko, Gajdoš – Stripai, Hájnik – Erkinjuntti, Cameranesi, Keränen – Mráz, Suja, Žitný – Kukuča, Galamboš, Regenda – Chalupa, Tibenský, Mašlonka

    Rozhodčí: Štefik, Vido – Synek, Jurčiak

    Diváci: 411
    thejrc.org